ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σαν σήμερα το πρώτο αντίο του Μπάγεβιτς….(αφιέρωμα + videos)

Σαν σήμερα το πρώτο αντίο του Μπάγεβιτς….(αφιέρωμα + videos)

10/11/2011 
ΜπάγεβιτςΣαν σήμερα, στις 10/11/1999, μετά από παραμονή τριών χρόνων στον πάγκο του Ολυμπιακού και ισάριθμα πρωταθλήματα Ελλάδος, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς λύνει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πειραιά και το olympiacos24.gr σας θυμίζει….
Το 1996, ο Ολυμπιακός προκάλεσε σάλο με την πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του αγαπημένου, μέχρι τότε, πρώην προπονητή της ΑΕΚ.
Στη νέα του ομάδα σημείωσε σημαντικές επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα την ίδια χρονιά, μετά από 10 χρόνια.
Το ίδιο έγινε και την επόμενη χρονιά, ενώ τη σαιζόν 1998-1999 όχι μόνο κυριάρχησε στις εγχώριες διοργανώσεις, κατακτώντας το νταμπλ, αλλά οδήγησε και τον Ολυμπιακό στους «8" του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Στο ξεκίνημα της αμέσως επόμενης χρονιάς όμως, δεν κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, καίτοι ενισχυμένος με σημαντικές μετεγγραφές, γεγονός που οδήγησε τον «Πρίγκηπα» στην έξοδο.
Στον πάγκο των Πειραιωτών κάθισε σε 138 παιχνίδια στην Α' Εθνική (107 νίκες, ποσοστό 77,53%).
Ενδιαφέρον είναι ότι από το 1988-9 έως και το 1998-9, για έντεκα δηλαδή συνεχόμενες σεζόν, το πρωτάθλημα Ελλάδας κατέληγε είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στην ομάδα που προπονούσε ο Μπάγεβιτς (ΑΕΚ ή Ολυμπιακό).
Συνολικά ο Μπάγεβιτς κατέκτησε επτά πρωταθλήματα και ο Παναθηναϊκός τέσσερα.
Το 2004 επέστρεψε στο λιμάνι, όπου και κατέκτησε εκ νέου το ντάμπλ. Ακόμη ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, συλλέγοντας 10 βαθμούς.
Η ήττα όμως από τη Λίβερπουλ με 3-1 στο τελευταίο παιχνίδι στάθηκε αποτρεπτική. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου έφτασε ώς τον τέταρτο γύρο.
Παρά τα καλά αποτελέσματα δε συνέχισε μετά το τέλος της χρονιάς.






www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου