ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αντωνάκου: "Όνειρο το Ευρωπαϊκό"

Αντωνάκου: "Όνειρο το Ευρωπαϊκό"

Η μεγάλη αρχηγός της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Σταυρούλα Αντωνάκου, μίλησε στο RedPlanet και έκανε τον απολογισμό του 2011. Δείτε τι λέει για τον Ολυμπιακό, την προσπάθεια στον Ερασιτέχνη, αλλά και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που δόθηκαν σε αυτήν και τις υπόλοιπες "χρυσές" διεθνείς.
Η Σταυρούλα Αντωνάκου είναι αυτό που θέλει κάθε φίλος του Ολυμπιακού για αρχηγό στην αγαπημένη του ομάδα. Γνήσια Πειραιώτισσα, τσαμπουκάς και παθολογική αγάπη για την ερυθρόλευκη και ριγωτή. Ο "Κόκκινος Πλανήτης" επικοινώνησε μαζί της και εκείνη δεν αρνήθηκε να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς, αλλά και για άλλα θέματα.
- Καλησπέρα, Σταυρούλα. Ποια είναι η αίσθηση που σου άφησε το 2011;

"Το 2011 μου άφησε μόνο όμορφα συναισθήματα και ευτυχισμένες στιγμές. Πήραμε το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα, ενώ πανηγυρίσαμε ακόμα ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα τολμήσω να πω ότι ήταν το πιο... γλυκό μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Και αυτό γιατί ήρθε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά με πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα. Με τόσα εμπόδια που μας παρουσιάστηκαν, το πρωτάθλημα αυτό ήταν ένας πραγματικός άθλος. Αυτή η χρονιά με έκανε καλύτερη και ως αθλήτρια και ως άνθρωπο".

- Ποια θεωρείς ότι ήταν η μεγαλύτερή σου αθλητική επιτυχία σε ατομικό επίπεδο και ποια σε συλλογικό;

"Οι ατομικές επιτυχίες ήταν συνυφασμένες με τις επιτυχίες που είχα και σε συλλογικό επίπεδο. Στέφθηκα πρωταθλήτρια κόσμου στο Παγκόσμιο της Σανγκάης, ενώ σαν αρχηγός του Ολυμπιακού σηκώσαμε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Φοβερά συναισθήματα".

- Τι περιμένεις από το 2012;

"Πάνω απ' όλα να έχουμε υγεία και τα υπόλοιπα έρχονται. Και να μη χάνουμε την αισιοδοξία μας παρά τις πολύ δύσκολες εποχές που ζούμε. Θέλω μέσα στο 2012 να κερδίσουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να πάμε στο Λονδίνο να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα, όπως της αρμόζει. Και φυσικά να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό".

- Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του LEN Trophy. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ευρωπαϊκή κούπα;

"Είναι το όνειρό μου. Να κατακτήσω ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με την αγαπημένη μου ομάδα. Θα είναι το πέμπτο Φάιναλ Φορ ποτ θα λάβω μέρος στην καριέρα μου, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι το φετινό θα είναι η χρονιά μας".

- Που πιστεύεις ότι οφείλεται το γεγονός ότι παρά τις περσινές δυσκολίες, η ομάδα κατάφερε και πέτυχε τους στόχους της και ποια είναι η άποψή σου για τον Χάρη Παυλίδη;

"Σε κάθε μία από της αθλήτριες της ομάδας ανήκει ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας. Η χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αρκετές παίκτριες έφτασαν σε οριακό σημείο, έχοντας βιοποριστικά προβλήματα, αλλά έδειξαν αποθέματα ψυχής και την αγάπη τους για την ομάδα και παραμείναμε ενωμένες, φτάνοντας στον τελικό στόχο. Σίγουρα ρόλο έπαιξε και ο Χάρης Παυλίδης. Είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αγαπάει πάρα πολύ αυτό που κάνει και σίγουρα με έχει βοηθήσει πολύ για να γίνω καλύτερη".

- Φτάσατε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Κίνα. Υπήρξε ανταπόκριση από την Πολιτεία;

"Δεν θα ήθελα να αναφερθούμε σε αυτά, αφού είναι γιορτινές ημέρες, αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Οι συνθήκες χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο, παρά το γεγονός ότι προερχόμαστε από μια υπερεπιτυχημένη χρονιά, όπου κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο. Το λιγότερο που θα μπορούσα να πω για αυτήν την κατάσταση είναι "ντροπή". Βλέπουμε πολιτικούς και άλλους παράγοντες που έτρεχαν για τις φωτογραφίες και έταζαν για τα μάτια του κόσμου, να είναι εξαφανισμένοι τόσο καιρό, ενώ να έχουν καταδικάσει σε μαρασμό το πόλο και όλον τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα. Είναι απαράδεκτο".

- Στα διοικητικά του Ερασιτέχνη γίνεται από το καλοκαίρι μια νέα προσπάθεια με τον κόσμο να αναλαμβάνει τις τύχες του συλλόγου, με πρόεδρο τον Μιχάλη Κουντούρη. Μετά από ένα εξάμηνο, τα πράγματα έχουν φτιάξει;

"Σίγουρα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια, που ο σύλλογος είχε φτάσει ένα βήμα από τον γκρεμό. Έχει γίνει μια καλή οργάνωση και τα πράγματα έχουν μπει σε μία σειρά. Ο Ολυμπιακός είναι ο κόσμος του και αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά στην πράξη και όχι στα λόγια που είναι εύκολα. Ανέλαβε τον Ερασιτέχνη όταν τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα και τον έσωσαν. Αξίζει χίλια μπράβο για την αξιόλογη προσπάθεια αυτή. Και φυσικά, είναι και πάλι δίπλα μας, όπως πάντα".

- Σταυρούλα σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου αλλά και τις χαρές που μας έχεις προσφέρει. Ευχόμαστε καλή χρονιά, γεμάτη χαρές και επιτυχίες.

"Κι εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία και να χαμογελά παρά τις αντιξοότητες. Να είστε όλοι καλά".


 
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου