ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δεν φτάνει…

Δεν φτάνει… 

17/2/2012

Δεν φτάνει…
Η ΑΕΚ απαλλάχθηκε από έναν βραχνά ετών μετά την τακτοποίηση της εκκρεμότητας του δανείου από τη Morgan Stanley, αλλά από μόνη της αυτή η εξέλιξη δεν αρκεί για να εξασφαλίσει αδειοδότηση από την UEFA. Η τελευταία θα χρειαστεί αρκετές ακόμη «απτές» αποδείξεις, με πρώτη και κυριότερη την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και κινήσεις που δείχνουν πως η ΠΑΕ έχει μπει σε τροχιά εξυγίανσης.

Ο Πέτρος Παππάς με τη συνδρομή του Νάσου Θανόπουλου κατάφερε χθες και μετά από διαπραγματεύσεις πολλών ημερών να «κλείσει» οριστικά το θέμα του δανείου. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό που δόθηκε είναι λίγο κάτω από το 1,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο η θέση της ΠΑΕ βελτιώνεται κατά 7 εκατ. ευρώ, αφού αυτό το ποσό προβλεπόταν να δοθεί κανονικά στον τραπεζικό κολοσσό.

Αυτό όμως είναι μόνο ένα από τα αρκετά ακόμη βήματα που πρέπει να γίνουν για να σωθεί η ΑΕΚ. Η ΠΑΕ χρειάζεται το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 7 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Τα 3 εξ αυτών έχουν εξασφαλιστεί από τον Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος έχει συμφωνήσει με δύο ιδιώτες που θα έχουν ως εγγύηση ο μεν πρώτος τα χρήματα από έσοδα τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ο δε δεύτερος το ποσό που θα επιδικαστεί στην ΠΑΕ από την υπόθεση Ψωμιάδη. Μάλιστα ο ίδιος ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, που χειρίζεται την υπόθεση αυτή, έχει μπει εγγυητής στην περίπτωση που δεν δικαιωθεί η ΑΕΚ στη διαμάχη με τον άλλοτε ιδιοκτήτη της.

Το φλέγον θέμα είναι πώς θα καλυφθούν τα υπόλοιπα 7 εκατ. ευρώ… Το μπαλάκι περνά στον Νίκο Νοτιά, που βάσει του πορίσματος του ορκωτού λογιστή έχει το μεγαλύτερο μερίδιο από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του 2004. Ο Χιώτης εφοπλιστής εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και παρουσιάζει μία αναβλητικότητα που δεν συνάδει με τον ρόλο του ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Είναι μάλλον προφανές πως δεν θέλει να επωμιστεί ξανά όλο το οικονομικό βάρος (από τη στιγμή που έχει χρηματοδοτήσει και το προπονητικό). Όσο για τους υπόλοιπους μετόχους, οι κ.κ. Χατζηιωάννου και Γκούμας είχαν πει πως θα βοηθούσαν στην αποπληρωμή του δανείου και από τη στιγμή που αυτό τακτοποιήθηκε από τον Πέτρο Παππά, ίσως γίνει προσπάθεια να δώσουν χρήματα για να συμπληρωθούν τα 4 εκατ. ευρώ. Πάντως οι φήμες περί συνάντησης των τεσσάρων πιο οικονομικά ισχυρών μετόχων της ΠΑΕ μέσα στο σαββατοκύριακο δεν επαληθεύτηκαν… Το θετικό είναι πως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η οικονομική συμβολή των Τάκη Κανελλόπουλου, Νίκου Κούλη και Παντελή Αθηνή, παρότι δεν προκύπτουν ευθύνες σε βάρος τους για τη «μαύρη τρύπα» στην ΠΑΕ.

Ελπίδα όλων είναι να έχει βρεθεί μία λύση μέχρι την παρουσία της ΑΕΚ ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA στις 23 Φεβρουαρίου. Παρότι το απολογητικό υπόμνημα που στάλθηκε χθες έχει πάρα πολλά κενά και περιλαμβάνει λιγοστές αποδείξεις εξόφλησης χρεών, εφόσον η «Ένωση» μπαλώσει κάποιες τρύπες μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα μπορεί να ελπίζει σε επιείκεια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Χωρίς πέντε, ίσως και χωρίς κόσμο

Μέσα στην αγωνία για την αδειοδότηση της ΠΑΕ, Η ΑΕΚ ολοκληρώνει σήμερα το απόγευμα την προετοιμασία της για το ματς με τον ΟΦΗ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (19:30). Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Μάκος, Γεωργέας, Λαγός και Γκούντγιονσεν, αλλά και ο τιμωρημένος Κοντοές. Η «Ένωση» κινδυνεύει σοβαρά να μην έχει κόσμο στις κερκίδες, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να σφραγιστούν τα εισιτήρια από την Εφορία. Η τελευταία ζητεί 200.000 ευρώ για να σφραγίσει και τα εισιτήρια του ματς με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί. Το θέμα θα πρέπει να τακτοποιηθεί εντός της ημέρας, ειδάλλως η ΑΕΚ θα υποστεί έναν ακόμη εξωαγωνιστικό διασυρμό.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου