ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ούτε την Κυριακή το ΑΕΚ-ΟΦΗ!

Ούτε την Κυριακή το ΑΕΚ-ΟΦΗ!

18/2/2012

Ούτε την Κυριακή το ΑΕΚ-ΟΦΗ! 
Δεν είναι… γραφτό τους να παίξουν αυτό το Σ/Κ!

Αφού αναβλήθηκε για το Σάββατο από τη ΓΓΑ και ορίστηκε την Κυριακή από τη Σούπερ Λίγκα, το ΑΕΚ-ΟΦΗ αναβάλλεται ξανά από τη ΓΓΑ!

Κατόπιν νέας εισήγησης της Αστυνομίας, το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί τελικά ούτε αύριο και δεν αποκλείεται να μεταφερθεί μέσα στην εβδομάδα αν μετατεθεί το ματς Κυπέλλου των Κρητικών με τον Πανσερραϊκό.

Ο αγώνας αναβλήθηκε αρχικά το Σάββατο λόγω φόβων που εξέφρασε η Αστυνομία για τυχόν επεισόδια από οπαδούς που θα προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έλεγε πως δεν ήταν δική της απόφαση, ο ΟΦΗ φώναζε κι έλεγε να διεξαχθεί κανονικά, η ΓΓΑ δεν το συζητούσε.

Και μετά… ήρθε η Σούπερ Λίγκα! Η διοργανώτρια ανακοίνωσε πως το παιχνίδι θα γίνει τελικά στις 17:15 της Κυριακής. Η Αστυνομία φερόταν να μπορεί πλέον να εγγυηθεί για την ασφάλεια του ματς, η ΑΕΚ παρουσιαζόταν, επίσης, να επιθυμεί τη διεξαγωγή του, ωστόσο πλέον ο ΟΦΗ φερόταν να μη θέλει, αφού έχει και το ματς Κυπέλλου την Τετάρτη με τον Πανσερραϊκό!

Και κάπου εκεί επέστρεψε η ΓΓΑ. Με απόφαση, λοιπόν, του κ. Μπιτσαξή (που στηρίζεται σε νέα εισήγηση της Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι ασφαλείας που επικαλέστηκε το Σάββατο) ο αγώνας αναβάλλεται εκ νέου. Υπάρχει μια περίπτωση, ωστόσο, να μην καθυστερήσει πολύ ο ορισμός του και συγκεκριμένα να πάει για την προσεχή Τετάρτη -αν συναινέσει, η ΕΠΟ ν’ αναβάλλει το προγραμματισμένο παιχνίδι Κυπέλλου του ΟΦΗ με τον Πανσερραϊκό.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ

«Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, αποφάσισε την εκ νέου αναβολή του αγώνα της 22ης Αγωνιστικής της Super League, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ και κατόπιν νέου ορισμού από τη Super League, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στο ΟΑΚΑ».

Η εισήγηση της Αστυνομίας προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού έχει ως εξής:

«ΣΧΕΤ:

α) Υπ’ αριθμ. 27 από 17-02-2012 απόφασή σας.
β) Υπ’αριθμ. 1003/1260-β από 17-02-2012 έγγραφό μας.

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, όπως γνωρίζετε, η διοργανώτρια αρχή SUPER LEAGUE, προσδιόρισε την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των ομάδων «Α.Ε.Κ.-Ο.Φ.Η», για αύριο Κυριακή 19-02-2012 και ώρα 17:15 στο Ο.Α.Κ.Α.

Επειδή αφενός μεν οι λόγοι που σας γνωρίσαμε με το ανωτέρω έγγραφό μας, εξακολουθούν να υφίστανται και αφετέρου δεν είναι δυνατή η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για την λήψη των αναγκαίων μέτρων κατά την τέλεση του εν λόγω αγώνα, καθόσον είναι ήδη δεσμευμένες και διατεθειμένες σε προγραμματισμένες σημαντικές εκδηλώσεις-υποχρεώσεις της ιδίας (συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, λοιπές αθλητικές συναντήσεις κλπ), προτείνουμε για τους ίδιους λόγους, την εκ νέου αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης».


Η απόφαση του κ. Μπιτσαξή αναφέρει τα εξής:

«Αναβάλλεται μετά από εισήγηση της Αστυνομίας, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, αναβλήθηκε με την υπ’ αριθμ. 27/17-2-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ορίστηκε εκ νέου από τη Super League, για τις 19 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ και ώρα 17:15.

Οι λόγοι της νέας αυτής αναβολής, καταγράφονται στην εισήγηση της Αστυνομίας, την οποία κάνουμε αποδεκτή, διότι αφ’ ενός εξακολουθούν και υφίστανται τα δεδομένα που οδήγησαν στην χτεσινή απόφασή μας, αλλά και περαιτέρω την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 η Αστυνομία δεν είναι σε θέση για λόγους επιχειρησιακού προγραμματισμού της, να διαθέσει τις απαραίτητες δυνάμεις για την τήρηση της δημόσιας τάξης στο ΟΑΚΑ.

Συντρέχουν επομένως άκρως σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της δημόσιας τάξης, που επιβάλλουν την παραπάνω αναβολή. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του παραπάνω αγώνα, θα καθορισθεί σύμφωνα με το νόμο από τη διοργανώτρια αρχή»
.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου