ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτειται και καλα για την ληστεια....

Παραιτειται και καλα για την ληστεια....

17/2/2012 

O ALEX WEB RADIO/TV ΛΕΕΙ...

Παραιτειται λοιπον ο κυριος Γερουλανος γιατι ενοιωσε θιγμενος που εγινε ληστεια στο μουσειο της Αρχαις Ολυμπιας...καλα το λεω εγω..μας ειδαν αλευρωμενους και μας περασαν για μυλωναδες...τωρα σε επιασε ο πονος κυριε Γερουλανο? το οτι με το νομοσχεδιο σου και τις μεθοδευσεις σου καταστρεψες το Ελληνικο ποδοσφαρο δεν σε θιγει? εκει δεν τρεχει τιποτε ε? εκανες την δουλιτσα σου ..περασες τον νομο για τους ξενους επενδυτες βοηθωντας τον κουνιαδο σου τον κυριο Σπηλιοτοπουλο που ειναι και μελος του ΔΣ του ΠΑΟ αλλα και την ομαδα σου...εφιαξες και τον νομο οπου οα πεταξει εξω τον Ολυμπιακο και Παοκ απο τις Ευρωπαικες διοργανωσεις αλλα και την Εθνικη ομαδα ποδοσφαιρου και ολα καλα και ολα ωραια...και γιαυτα δεν τρεχει καστανο...και μου θιχτηκες για την ληστεια στπο μουσειο...? να πας και να μην γυρισης...αλλα και παλι δεν γλυτωνουμε...σαν κι εσενα ειναι γεματη η Ελληνικη Βουλη για να παρουν την θεση σου δυστυχως....

Ληστεία στο μουσείο Αρχ. Ολυμπίας, παραίτηση Γερουλάνου

17/2/2012

Ληστεία στο μουσείο Αρχ. Ολυμπίας, παραίτηση Γερουλάνου
Περίπου 70 μικρά εκθέματα του παλιού μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας έκλεψαν δύο ένοπλοι ληστές το πρωί. Οι δράστες εισέβαλαν στο χώρο και κρατώντας με την απειλή του όπλου τη φρουρό του μουσείου έσπαγαν με σφυρί τις προθήκες και αφαιρούσαν τα αντικείμενα ανενόχλητοι, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Τα ανεκτίμητης και ιστορικής αξίας εκθέματα προέρχονταν από τον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας και φιλοξενούνταν στο μουσείο.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Μένει να φανεί αν αυτή θα γίνει δεκτή. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Λουκάς Παπαδήμος -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Γερουλάνου. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο κ. Γερουλάνος θα επιμείνει στην παραίτησή του.

H ληστεία στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας είναι η δεύτερη μεγάλη κλοπή μέσα σε διάστημα 40 ημέρων.
Είχε προηγηθεί, στις 9 Ιανουαρίου μια πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Οι δράστες είχαν αρπάξει μια ελαιογραφία του Πάμπλο Πικάσο, με τίτλο «Γυναικείο κεφάλι», ένα πρώιμο έργο του Πιέτ Μοντριάν και ένα ιταλικό σχέδιο των αρχών του 17ου αιώνα.

Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το βαθμό φύλαξης ανεκτίμητων θησαυρών στα ελληνικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια. Λόγω των περικοπών, η Πολιτεία περιόρισε και τα κονδύλια και το ανθρώπινο δυναμικό για την φύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου