ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αναβάλλεται το ΑΕΚ-ΟΦΗ!

Αναβάλλεται το ΑΕΚ-ΟΦΗ!

17/2/2012

Η ΑΕΚ γλιτώνει τον εξευτελισμό να παίξει χωρίς κόσμο, απ' τη στιγμή που δεν είναι τιμωρημένη, αφού δεν είχε λεφτά να σφραγίσει τα εισιτήρια, καθώς η λύση έρχεται από την ΓΓΑ που αναβάλλει το παιχνίδι της Ενωσης με τον ΟΦΗ, υπό το φόβο επεισοδίων.
Από νωρίς το απόγευμα είχε βγει στην επιφάνεια το πρόβλημα της ΑΕΚ, η οποία αδυνατούσε να σφραγίσει τα εισιτήρια του αυριανού (18/2, 19:30GR) αγώνα με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, λόγω χρέους 170.000€ στην Εφορία.
Ετσι, ο πρόεδρος της Ενωσης, Ανδρέας Δημητρέλος και ο επικεφαλής του "Θεμέλιου 21", Γιάννης Βούρος είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρουν μια λύση, επεξεργαζόμενοι κάποιες λύσεις.
Την ίδια ώρα, ο κόσμος της ΑΕΚ είχε... αγριέψει, καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί, αφενός την ξεφτίλα να παίξει η ομάδα τους δίχως την παρουσία τους και αφετέρου να μην έχουν την δυνατότητα να μπουν στο γήπεδο, ενώ ένας σεβαστός αριθμός εξ αυτών έχει αγοράσει εισιτήρια.
Το κλίμα, λοιπόν, μύριζε... μπαρούτι και υπό το φόβο να βρεθούν οπαδοί έξω από το ΟΑΚΑ και να προσπαθήσουν να μπουν δια της βίας στις κερκίδες, η Αστυνομία εισηγήθηκε την αναβολή του αγώνα και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής έκανε δεκτή την εισήγηση και ανέβαλλε την αναμέτρηση της Ενωσης με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά η απόφαση της ΓΓΑ:
"Δίνεται στη δημοσιότητα εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας και σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, με τις οποίες αποφασίζεται η αναβολή του αγώνα της 22ης Αγωνιστικής της Super League, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ.
Όπως γνωρίζετε, το Σάββατο 18-2-2012 και ώρα 17.15, είναι προγραμματισμένη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της «Superleague», η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ.
Επειδή μέχρι και σήμερα 17-2-2012 και ώρα 21.00 , η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν κατόρθωσε λόγω οικονομικών προβλημάτων, να σφραγίσει τα εισιτήρια και να τα διαθέσει στους φιλάθλους της, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι οι φίλαθλοι αυτής θα αντιδράσουν δυναμικά προσερχόμενοι στο ΟΑΚΑ και θα επιδιώξουν να εισέλθουν εντός δια της βίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα δημιουργήσουν επεισόδια στην αστική περιοχή.
Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνουμε για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας την αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. του Α.Ν. 397/68 « Περί επανασυστάσεως της Γ.Γ.Α. και των αρμοδιοτήτων αυτής».
β. Του Π.Δ. 63/2005 « Κώδικας Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα»
γ. Του άρθρου 41Δ παρ. 5 του Ν. 2725/99, όπως προστέθηκε με το άρθρο 4 παρ. 5 του Ν. 3057/2002 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 του Ν. 3262/2004)
2. Την με αριθμ. 17713/29-4-2010  απόφαση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Αγγελικής Γκερέκου με θέμα « Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Υφυπουργού στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού  (ΦΕΚ 628/Β)
3.    Εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας
4.   Την εισήγηση της ΔΕΑΒ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Γίνεται δεκτή η εισήγηση της Αστυνομίας με το δεδομένο ότι μέχρι την ώρα σύνταξης της παρούσας Απόφασης (22.00), οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν έχουν ενημερωθεί για την αδυναμία έκδοσης εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση με σφοδρή πιθανότητα την προσέλευση οπαδών, την δημιουργία αντεγκλήσεων, με πρόδηλο κίνδυνο εκ των ως άνω αιτιών να προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια. Κατόπιν αυτών αναβάλλεται η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League), μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΦΗ, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο ΟΑΚΑ, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ανωτέρω αγώνα θα καθοριστεί σύμφωνα με το Νόμο, από την Διοργανώτρια Αρχή.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ
    
      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
2. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
3. Ε.Π.Ο.
4. Super League
5. Ενδιαφερόμενες ομάδες
6. Δ.Ε.Α.Β."

www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου