ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αφήστε το ποδόσφαιρο ήσυχο!

Αφήστε το ποδόσφαιρο ήσυχο! 

 16/2/2012

«Μην στερείτε το ποδόσφαιρο από το λαό μας», ήταν τα λόγια του πρώην «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιριστή και νυν βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Ανατολάκη κατά τη συζήτηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου στην Βουλή. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στον κίνδυνο αποκλεισμού των Ελληνικών ομάδων από το Europa League, αλλά και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από το EURO 2012, λέγοντας:

 «Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που δοκιμάζεται ο λαός μας, μην του στερείτε το ποδόσφαιρο! Το ποδόσφαιρο είναι μία διέξοδος στα κοινωνικά προβλήματα που του έχουμε δημιουργήσει. Αυτή τη στιγμή παίζουν στην Ευρώπη δύο ομάδες που έχουν πάρα πολύ φίλαθλο κόσμο. Το 2004 μετά την επιτυχία της Εθνικής ομάδας, και γενικά για τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας, βγήκαν όλοι στο δρόμο. Για φανταστείτε τι έχει να γίνει με τυχόν απουσία της Εθνικής ομάδας το καλοκαίρι του 2012 από το Euro! Επαναλαμβάνω, σας κάνω έκκληση: Μην δούμε άλλες εικόνες (καταστροφών) όπως αυτές που είδαμε την Κυριακή…! ….Κύριε Υπουργέ, η απόλυτη ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς και την Πολιτεία, διότι έχετε στα χέρια σας από τον Οκτώβριο έγγραφο της FIFA που ζητάει από την ΕΠΟ να αλλάξουν οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.»

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε την ικανοποίηση του για πολλές βελτιώσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο, ύστερα και από δικές του προτάσεις. Αυτό τον οδήγησε στο να δώσει την θετική του ψήφο επί της αρχής. Εκτός από το άρθρο 19 που επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, διαχώρισε την θέση του και στα παρακάτω:
Δεν υπερψήφισε το άρθρο 7, το οποίο εμποδίζει τις ιδιωτικές μετακινήσεις φιλάθλων, ως αντισυνταγματικό:
«Η ελεύθερη μετακίνηση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, άρα δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στα ΙΧ να κινηθούν όπου επιθυμούν και με όποιο τρόπο θέλουν.»

Επίσης δεν ψήφισε τα άρθρα 8 και 9 κατακρίνοντας την τεράστια εξωπραγματική γραφειοκρατία που επιβάλλεται για τη δημιουργία μιας Λέσχης φιλάθλων. Αντίθετα πρότεινε να ισχύουν οι ρυθμίσεις του Αστικού κώδικα και η Αστυνομία να ελέγχει την σωστή λειτουργία τους.

Όσον αφορά το «περίφημο» άρθρο 20, που αφορά τους ξένους επενδυτές από τρίτες χώρες ο Γιώργος Ανατολάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση του Υπουργού να ελέγχονται οι υποψήφιοι επενδυτές από την Τράπεζα της Ελλάδας και το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Για να πάρει την Τσέλσι ο κ. Αμπράμοβιτς έκανε τέσσερις μήνες και μπλέχτηκε και η Πολιτεία και η Ομοσπονδία. Εμείς εδώ κάνουμε ακόμα καλύτερα που βάζουμε την Τράπεζα Ελλάδος και το Υπουργείο Εξωτερικών, για να δούμε αυτός ο επενδυτής ποιος τελικά είναι…»

www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου