ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Άρχισε το ταξίδι…

Άρχισε το ταξίδι… 

10/5/2012

Άρχισε το ταξίδι…
Με την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία άρχισε σήμερα το ταξίδι του ιερού Φωτός για το Λονδίνο. H Παράδοση της Φλόγας θα γίνει την Πέμπτη 17 Μαΐου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα το Ολυμπιακό Φως θα διανύσει συνολικά 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων, διασχίζοντας 29 νομούς, 38 δήμους και 40 πόλεις, ενώ θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους. Κατά τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνουν επίσης 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις.

Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου και η τελετή συνεχίστηκε με την χορογραφία που ετοίμασε η Άρτεμις Ιγνατίου. Αξίζει να αναφέρουμε πως η δάδα έσβησε πρόσκαιρα από ένα μικρό αεράκι στα χέρια της εστιάδας, η οποία την ξανάναψε αμέσως και την έδωσε στα χέρια της Πρωθιέρειας. Επίσης, υπήρχε ο χορός των Νυμφών και για πρώτη φορά υπήρξε χορογραφία αγοριών, οι οποίοι όμως ήταν άοπλοι ως ένδειξη της εκεχειρίας που συμβολίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Την Φλόγα παρέλαβε πρώτος ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης.

Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου στις 19:00 θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Λι Νινγκ.

Παρόντες στην τελετή Αφής ήταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρογκ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Την Πολιτεία εκπροσώπησε ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου