ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σπανούλης: "Θέλουμε τον τίτλο και θα κάνουμε τα πάντα"

Σπανούλης: "Θέλουμε τον τίτλο και θα κάνουμε τα πάντα"

Ολοκληρώθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου της Euroleague ενόψει Final - 4, με τον Βασίλη Σπανούλη να δίνει το σύνθημα για τον Ολυμπιακό και τις διαθέσεις του στη διοργάνωση. Απών ο Ναβάρο που κάνει θεραπεία! Τι είπαν οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων (videos).
Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ciragan Palace η συνέντευξη Τύπου του Final - 4 της Κωνταντινούπολης με την παρουσία των τεσσάρων προπονητών και παικτών των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Βασίλης Σαπνούλης, εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό και τόνισε πως στόχος των ερυθρολεύκων είναι η κατάκτηση του τροπαίου, υποσχόμενος πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Απών από την εκδήλωση ο Ναβάρο που όπως αποκάλυψε ο προπονητής του, Τσάβι Πασκουάλ, είναι τραυματίας και κάνει εντατικές θεραπείες!

Διαβάστε τι είπαν οι διοργανωτές αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων:

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο κι αφού πρώτα καλωσόρισε τον κόσμο στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα πραγματοποιήσουμε το Final - 4 στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζω να το απολαύσετε όλοι.

Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία της Τουρκίας αλλά και το Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης που έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την διοργάνωση. Επίσης να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς και φυσικά τις Turkish Airlines.

Ελπίζουμε να απολαύσετε τους αγώνες που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται στις 15.000.

Δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο Final - 4 αλλά λέω ότι ανά την υφήλιο περίπου 50 εκ. άνθρωποι μας παρακολουθούν. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία. Παράλληλα διοργανώνεται και το πρωτάθλημα των μικρών ομάδων. Ελπίζω να ζήσουμε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο".

Έπειτα ο πρόεδρος των Turkish Airlines, Χαμντί Τόπτσου πήρε τον λόγο: "Θέλω να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει παρόμοιες σημαντικές διοργανώσεις και έχουμε συνάψει συνεργασία με την Ευρωλίγκα. Έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην Τουρκία το Final - 4. Είχαμε πει ότι θα μεταφέρουμε όλες τις ομάδες και το κάναμε. Ευχόμαστε και στις τέσσερις ομάδες καλή επιτυχία σε όλους. Θα συνεχίσουμε από την πλευρά μας να συμβάλλουμε στην καλύτερη δυνατή διοργάνωση της Ευρωλίγκας για τον πρωταθλητή Ευρώπης".

Ντεμιρέλ: "Καλή επιτυχία σε όλους"

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Τουργκάι Ντεμιρέλ: "Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να διοργανώνουμε το Final - 4 στην όμορφη αυτή πόλη. Θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας τις τέσσερις ομάδες και τους οπαδούς τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέλαβαν για τη διοργάνωση.

Έχουμε διοργανώσει αρκετές μεγάλες διοργανώσεις και είμαστε πολύ έμπειροι. Ελπίζω να διασκεδάσουμε πράγματι τους αγώνες μπάσκετ. Καλή επιτυχία σε όλους τους παίκτες και προπονητές. Όπως πάντα θα κερδίσει ο καλύτερος".

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς τόνισε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν για αυτή την διοργάνωση. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουμε την πόλη μας ένα αθλητικό κέντρο. Τώρα βλέπουμε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να διοργανώνουμε το Final - 4 της Ευρωλίγκας. Υπάρχει αγωνία στους φιλάθλους του μπάσκετ. Θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Οι άνθρωποι ελπίζουμε να αποχωρήσουν με καλές εντυπώσεις από την πόλη μας".

Καζλάουσκας: "Κάθε προσπάθεια για να πετύχουμε"

Ο πρώτος που μίλησε από τους προπονητές των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, ήταν ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιόνας Καζλάουσκας: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαστε κομμάτι αυτής της διοργάνωσης. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να πετύχουμε".

Πασκουάλ: "Δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό"

Τον Λιθουανό τεχνικό, ακολούθησε ο Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ανέφερε: "Είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε στην Πόλη. Αγωνιστήκαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας".


 
Ίβκοβιτς: "Έχουμε μεγάλη διάθεση"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε: "Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και τις ομάδες και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους. Θέλω να πω ότι έχουμε μεγάλη διάθεση που βρισκόμαστε εδώ. Είναι έμπειρη ομάδα η Μπαρτσελόνα και θα είναι δύσκολο το ματς".


 
Ομπράντοβιτς: "Τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας"

Έπειτα μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς που ανέφερε: "Είναι χαρά που βρισκόμαστε εδώ. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έτοιμοι να παρακολουθήσουμε δυνατούς αγώνες".


 
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε: "Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που βρισκόμαστε εδώ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δύσκολο ματς. Θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε την πρόκριση".

Από την πλευρά του, ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης είπε: "Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε εδώ. Θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ δύσκολη ομάδα που σεβόμαστε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε".

Ο Εράζεμ Λόρμπεκ της Μπαρτσελόνα, δήλωσε: "Μας έδωσε έμπνευση η προηγούμενη νίκη μας στον τελικό το 2010 αλλά θέλουμε και πάλι να κατακτήσουμε το τρόπαιο".


 
Ο Αντρέι Κιριλένκο πρόσθεσε: "Αξίζουμε που βρισκόμαστε εδώ. Κάναμε σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά".

Ακολούθησαν ερωτήσεις...

Σε ερώτηση για το αν οι ομάδες μπορούν να αγωνιστούν και στο ΝΒΑ, ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε ότι: "Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ποιότητα των ομάδων. Το έχουν αποδείξει από την αρχή της σεζόν ότι είναι εξαιρετικές ομάδες", ενώ ο Αντρέι Κιριλένκο σχολίασε: "Οι παίκτες των τεσσάρων ομάδων είμαι σίγουρος πως μπορούν να σταθούν στο ΝΒΑ".

Σε ερώτηση προς τον Πασκουάλ τόνισε: "Πρέπει να ξεπεράσουμε το θέμα της αγωνίας. Όλοι οι προπονητές που είμαστε εδώ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλο".

Ο Σπανούλης στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον τίτλο που έχει πάρει με τον Παναθηναϊκό και αν μπορεί να πάρει έναν και με τον Ολυμπιακό: "Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε τη νίκη κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Θέλουμε τον τίτλο και θα κάνουμε τα πάντα".


 
Επίσης, ο Τσάβι Πασκουάλ σχολίασε: "Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η μπάλα θα είναι στα δικά μας χέρια και μαζί και η τύχη μας. Βέβαια δε νομίζω ότι θα είναι εύκολο το ματς".

Για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη που διοργανώνει και το Final - 4, ο Αντρέι Κιριλένκο τόνισε: "Ο κόσμος πράγματι αγαπάει το μπάσκετ εδώ", με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να προσθέτει: "Ο κόσμος βοηθάει πολύ την ομάδα του. Παίξαμε εδώ και ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Βέβαια εδώ θα είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί η κάθε ομάδα θα έχει τον δικό της κόσμο".


 
Για το κλίμα αυτών των ημερών στην Πόλη μίλησε και ο Βασίλης Σπανούλης: "Είναι η 5η φορά που έρχομαι εδώ. Έχουμε την εμπειρία να παίξουμε καλά και δεν επηρεαζόμαστε από την ατμόσφαιρα".

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε για το φάιναλ-φορ: "Υπάρχουν πολύ σκληρές ομάδες στην Τουρκία, όπως άλλωστε είναι και η ΤΣΣΚΑ.Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα". Αμέσως μετά μίλησε ο Αντρέι Κιριλένκο, λέγοντας: "Έχω μεγάλη αγωνία. Η καριέρα μου ξεκίνησε από την Ευρώπη. Θα είναι ένα δύσκολο Final - 4. Όλες οι ομάδες πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός είναι σκληρή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί".

Διαμαντίδης: "Να διορθώσουμε ό,τι λάθος κάναμε"

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης σχολίασε για τις δύο ήττες του "τριφυλλιού" από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Χάσαμε, έχουμε αναλύσει τι πήγε λάθος. Θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να διορθώσουμε ότι λάθος κάναμε. Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε τι που θα μας δημιουργήσει πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα για να το λύσουμε".


 
Στη συνέχεια ο Τσάβι Πασκουάλ, τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο που συγκρίνουν την ομάδα του με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Έπειτα ο τεχνικός των, "ερυθρολεύκων", Ντούσαν Ίβκοβιτς ρωτήθηκε για το στρατηγικό πλάνο που έχει καταστρώσει... "Όντως, οι τέσσερις αυτοί προπονητές για πρώτη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι. Η δική μου ομάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο από τον πρώτο αγώνα που έδωσε κόντρα στην Μπιλμπάο. Ήταν μεγάλη μου χαρά να συνεργάζομαι με αυτούς τους παίκτες. Να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας".

Για την κατάσταση στην Ελλάδα και το γεγονός ότι κατάφερε να στείλει δύο ομάδες στο Final - 4, ο Ομπράντοβιτς σχολίασε: "Είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Οι άνθρωποι που μας υποστηρίζουν και βρίσκονται στο πλευρό μας είναι εδώ. Πάντως δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα".

Από την πλευρά του, ο Ίβκοβιτς τόνισε: "Ο κόσμος μας υποστηρίζει και τους ευχαριστούμε. Ξέρουμε ότι οι οπαδοί μας είναι στο πλευρό μας και η οικονομική κρίση δεν στάθηκε εμπόδιο για να έρθουν εδώ και να μας ενισχύσουν".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για το τι θα δυσκολέψει περισσότερο τους Πειραιώτες στον ημιτελικό, λέγοντας: "Δεν είναι δυνατόν να καθορίσουμε το φαβορί, αλλά αν πρέπει να πω κάτι. Η Μπαρτσελόνα είναι έμπειρη ομάδα, εμείς είμαστε νέα ομάδα χωρίς μεγάλη εμπειρία. Πάντως, οι παίκτες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου