ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μπράγκα - Ολυμπιακός 1-1 (videos)

Μπράγκα - Ολυμπιακός 1-1(videos)

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Μπράγκα, με τον Ανδρέα Τάτο να σκοράρει ένα υπέροχο τέρμα στο 7ο λεπτό, το οποίο θα του ανεβάσει την αυτοπεποίθηση. Άρεσε η πειραϊκή ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερη η Μπράγκα στο δεύτερο.
Στο "Algarve Stadium" (χωρητικότητας 30.305 θέσεων), ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Μπράγκα, στο πλαίσιο του "Torneio do Guadiana". Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 στην κανονική του διάρκεια. Οι δύο ομάδες εκτέλεσαν στη συνέχεια από πέντε πέναλτι, αναδείχθηκαν κι εκεί ισόπαλες 4-4, με αποτέλεσμα να μην προκύψει νικητής!

Για πρώτη φορά, το σύστημα 4-3-3 (του πρώτου μέρους) απέδωσε καλύτερα από τη διάταξη 4-2-3-1 (του δεύτερου ημιχρόνου). Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έκανε αισθητή την παρουσία του, πέτυχε ένα έξοχο γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση με τον Τάτο στο 7', αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 35' από μία στημένη φάση. Ο Λίμα με εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπράγκα ήταν ανώτερη, δείχνοντας την αγωνιστική της ετοιμότητα. Ο Ζοσέ Πεσέιρο έκανε μόλις τρεις αλλαγές, κάτι που δείχνει πως η πορτογαλική ομάδα είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς συμμετέχει στα πλέι οφ για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Champions League.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας παρουσίασαν πρόβλημα στην κυκλοφορία μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και στις στημένες φάσεις. Χάθηκαν αρκετές κεφαλιές εντός περιοχής και οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ (τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του) πρέπει να δουλέψουν περισσότερο στην αμυντική τους λειτουργία.

Πολύ καλός σε απόδοση ήταν ο Δημήτρης Σιόβας, αλλά και ο Μπάμπης Λυκογιάννης, που έπαιξε σε όλο το ματς, ενώ ο Ανδρέας Τάτος έδειξε ανεβασμένος, πετυχαίνοντας ένα ωραίο γκολ.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα και προτιμήθηκε να προφυλαχτεί προκειμένου να είναι έτοιμος για το φιλικό της Παρασκευής (27/7) με τη Νιούκαστλ.

Ο αγώνας

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Μοδέστο, Μανωλάς, Σιόβας και Χολέμπας. Ο Φέισα ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, ο Μανιάτης έπαιξε μέσα δεξιά στο κέντρο και ο Τάτος σε θέση μέσα αριστερά. Ο Μήτρογλου αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αμπντούν κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Λυκογιάννης την αριστερή.

Η Μπράγκα, από την πλευρά της, παρατάχθηκε με την καλύτερη δυνατή εντεκάδα. Στο 4-3-3 του Ζοσέ Πεσέιρο, ο Κιμ κάθισε κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Ντουγκλάο, Βινίσιους και Έλντερσον. Οι Μοσορό (δεξιά), Κουστόδιο (άξονας) και Βιάνα (αριστερά) αποτέλεσαν την τριάδα στο κέντρο και οι Άλαν (δεξιά), Λίμα (κορυφή) και Μπαρμπόζα (αριστερά) συμπλήρωσαν την επιθετική τριπλέτα.

Σε ένα πολύ δυνατό τεστ προετοιμασίας, οι νταμπλούχοι Ελλάδας στάθηκαν πολύ καλά κόντρα σε μία ομάδα επιπέδου Champions League. Μέχρι το 25', η πειραϊκή ομάδα ήταν ανώτερη πάνω στο χορτάρι. Με κάτω την μπάλα, δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Κιμ. Στο 4', το σουτ του Βιάνα κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Λυκογιάννη στο 6', μετά τη σέντρα του Αμπντούν από τα δεξιά. Στο 7', ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τους παίκτες του να κρύβουν το τόπι! Η επίθεση άρχισε από την άμυνα: ο Μανωλάς τροφοδότησε τον Μανιάτη, ο οποίος με τη μία πάσαρε εκπληκτικά στον Μοδέστο. Ο Κορσικανός σέντραρε από τα δεξιά, ο Τάτος από το ύψος του πέναλτι "τσίμπησε" την μπάλα με το αριστερό προ του Ντουγκλάο και με προβολή με το αριστερό πρόλαβε στην έξοδο τον Κιμ και από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Πορτογάλου τερματοφύλακα και την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα! Σπουδαίο γκολ από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος είδε την αυτοπεποίθησή του να ανεβαίνει στα ύψη.


 
Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ήταν καλύτερος και δημιούργησε δύο ακόμα σημαντικές ευκαιρίες, στο διάστημα της υπεροχής του. Στο 11', το σουτ του Αμπντούν δεν ανησύχησε τον Κιμ (η μπάλα κατέληξε άουτ), ενώ στο 17' ο Βινίσιους είδε την κεφαλιά του μέσα από την περιοχή να έχει την ίδια τύχη, μετά το κόρνερ του Βιάνα από τα δεξιά. Στο 20', ο Ολυμπιακός "άγγιξε" το 2-0. Ο Μανιάτης έπαιξε υπέροχα το ένα-δύο με τον Μήτρογλου, σούταρε με το δεξί στην κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κιμ. Στο 24', οι νταμπλούχοι απώλεσαν μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία... Ο Αμπντούν τροφοδότησε τον Μοδέστο, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου, που σούταρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι με πρόσωπο προς το τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της Μπράγκα.

Η πορτογαλική ομάδα απείλησε για πρώτη φορά, ουσιαστικά, στο 25'. Ο Μπαρμπόζα επιχείρησε τη σέντρα-σουτ από τα αριστερά και ο Μέγκιερι έδιωξε δύσκολα την μπάλα, που είχε πάρει φάλτσα. Στο 27', ο κεντρικός αμυντικός Βινίσιους έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Μπράγκα είχε βρει ρυθμό μετά το 25' και στο 35' ισοφάρισε σε 1-1. Ο Λίμα εκτέλεσε πολύ όμορφα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Μέγκιερι δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει εντός τέρματος, αφού πρώτα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας φέρει ευθύνη, καθώς η μπάλα είχε τροχιά προς το κέντρο της εστίας. Στο 40', ο Λίμα πάσαρε από τα δεξιά στον Μπαρμπόζα, ο οποίος επιχείρησε το αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 45', πάλι ο Λίμα προσπάθησε να απειλήσει, χωρίς αποτέλεσμα.


 
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ζαρντίμ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, ενώ διαφοροποίησε και τη διάταξη της ομάδας, που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο 4-2-3-1. Ο Φετφατζίδης πήρε τη θέση του Τάτου, ο Τζεμπούρ του Μήτρογλου, ο Παπάζογλου του Χολέμπας και ο Ποτουρίδης του Μανιάτη. Ο Μέγκιερι παρέμεινε τερματοφύλακας. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας και Ποτουρίδης. Οι Μοδέστο και Φέισα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Φετφατζίδης κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Λυκογιάννης την αριστερή και ο Αμπντούν αγωνίστηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Τζεμπούρ. Ο Τζαμέλ για πρώτη φορά δοκιμάστηκε στη συγκεκριμένη θέση, στην έως τώρα ερυθρόλευκη καριέρα του.

Η Μπράγκα είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Στο 50', ο Μέγκιερι μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Κουστόδιο. Στο 55', ο Μπαρμπόζα σούταρε με το αριστερό εντός περιοχής, από θέση μέσα δεξιά, και ο Ούγγρος τερματοφύλακας με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Στο 58', ο Σαλίνο σέντραρε από τα δεξιά, ο Μοσορό πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος στην "καρδιά" της άμυνας του Ολυμπιακού και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Στο 62', ο Άλαν επιχείρησε αριστερό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Για πρώτη φορά μέχρι στιγμής, στα (τέσσερα) φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας των Πρωταθλητών, η διάταξη 4-2-3-1 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η συγκεκριμένη διάταξη είχε λειτουργήσει καλύτερα στα προηγούμενα τρία φιλικά ματς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς η Μπράγκα είχε την κατοχή με το μέρος της.

Στο 63', ο Αμπντούν σούταρε δυνατά με το δεξί έξω από την περιοχή και ο Κιμ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Αυτή ήταν η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Αμπντούν από τα δεξιά. Στο 65', ο Ζαρντίμ έκανε κάποιες εσωτερικές αλλαγές. Ο Αμπντούν μετατοπίστηκε δεξιά, ο Φετφατζίδης πέρασε αριστερά και ο Λυκογιάννης έπαιξε σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Τζεμπούρ. Στο 66', ο Λυκογιάννης υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ κι ενώ έβγαινε σε θέση τετ α τετ με τον Κιμ.

Στο 69', ο Αμπντούν "χόρεψε" την άμυνα της Μπράγκα, σέντραρε από τα αριστερά, αλλά ο Τζεμπούρ δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, η οποία πέρασε άουτ.  Στο 76', ο Βλαχοδήμος αντικατέστησε τον Αμπντούν και ο Σουμπίνιο τον Μοδέστο. Ο Λυκογιάννης μετατοπίστηκε στον άξονα, παίζοντας δίπλα στον Φέισα. Ο Σουμπίνιο αγωνίστηκε δεξιά. Στο 78', τραυματίστηκε ελαφρά ο Σιόβας, σε κόντρα που έβαλε σε σουτ του Έντερ εντός περιοχής. Συνέχισε, πάντως, το ματς κανονικά. Όσο κυλούσε ο χρόνος, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεφτε. Η σαφώς πιο έτοιμη Μπράγκα πραγματοποίησε μόλις τρεις αλλαγές στην εντεκάδα της, γεγονός που μαρτυράει το μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητάς της. Στο 86', ο Μέγκιερι αντέδρασε εντυπωσιακά στην εξ επαφής κεφαλιά του Κουστόδιο από το ύψος του πέναλτι. Ο Ούγγρος εκτινάχθηκε υπέροχα και με το δεξί χέρι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, αν και στο 91' δεν μέτρησε λανθασμένα γκολ του Ντουγκλάο (κάλυπτε ο Σουμπίνιο), αλλά οι δύο ομάδες εκτέλεσαν πέναλτι. Από πέντε! Ευστόχησαν στα τέσσερα, έχασαν από ένα, αλλά το παιχνίδι έληξε 4-4 στη διαδικασία των πέναλτι! Για την ιστορία, ο Σιόβας έχασε πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Μέγκιερι απέκρουσε, στην αριστερή γωνία της εστίας του, το κτύπημα του Ούγκο Βιάνα.

Η εξέλιξη των πέναλτι:

1-0 Λίμα

1-0 Σιόβας δοκάρι

2-0 Έντερ

2-1 Φέισα

3-1 Κουστόδιο

3-2 Σουμπίνιο

4-2 Σέζαρ

4-3 Φετφατζίδης

4-3 Βιάνα (απόκρουση Μέγκιερι)

4-4 Τζεμπούρ


 
Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Μέγκιερι, Μοδέστο (76' Σουμπίνιο), Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας (46' Παπάζογλου), Φέισα, Μανιάτης (46' Ποτουρίδης), Τάτος (46' Φετφατζίδης), Αμπντούν (76' Βλαχοδήμος), Μήτρογλου (46' Τζεμπούρ), Λυκογιάννης.

Πάγκος: Κάρολ, Γιαννιώτης, Παπάζογλου, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Φετφατζίδης, Ντιελνά, Βλαχοδήμος, Σουμπίνιο, Ντιόγο, Ποτουρίδης.

Η σύνθεση της Μπράγκα (Ζοσέ Πεσέιρο): Κιμ, Σαλίνο, Ντουγκλάο, Βινίσιους, Έλντερσον, Κουστόδιο, Βιάνα, Μοσορό (75' Αμορίμ), Μπαρμπόζα (75' Έντερ), Λίμα, Άλαν (75' Σέζαρ).

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου