ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Λονδίνο 2012: Η τελετή έναρξης (videos)

Λονδίνο 2012: Η τελετή έναρξης (videos) 

28/7/2012


Διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου είχε έντονο βρετανικό στοιχείο, σπουδαίες στιγμές, αλλά και αρκετές που θα ξεχαστούν γρήγορα.
teleti enarxis olympiakon agonon londino 2012 Aς δουμε ενα αποσπασμα απο την εναρξη, την εισοδο της Ελληνικης σημαιας,  την κυρηξη εναρξης απο την Βασιλισσα Ελισαβετ αλλα και την αφη της ιερης Ολυμπιακης φλογας

Στα θετικά η εξαιρετική μουσική, και οι χιουμοριστικές εμπνεύσεις. Το πρώτο κομμάτι της τελετής ξεκίνησε με τη μετάβαση από την ύπαιθρο προς τη βιομηχανική επανάσταση, με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό Κένεθ Μπράνα.


Εκατοντάδες εργάτες σφυρηλάτησαν έναν τεράστιο κύκλο, που ενώθηκε στον αέρα με άλλους τέσσερις, ώστε να σχηματιστεί πάνω από το στάδιο το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το δεύτερο μέρος αποτελούσε την είσοδο της βασίλισσας Ελισάβετ στο στάδιο. Το βίντεο έδειξε τον Ντάνιελ Κρεγκ, ως Τζέιμς Μποντ να παραλαμβάνει τη βασίλισσα με ελικόπτερο από τα ανάκτορα και να τη μεταφέρει στο στάδιο, με πτώση από αλεξίπτωτο. Το βίντεο, αν και χιουμοριστικό, ήταν γυρισμένο μέρα και αυτό το γεγονός το αποδυνάμωσε, αφού στο Λονδίνο την ίδια ώρα ήταν μαύρο σκοτάδι.

Ακολούθησε ένα επεισόδιο που αφορούσε τους εφιάλτες των παιδιών, με την συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ να αφηγείται και τέρατα να ξεπροβάλουν και στη συνέχεια υπήρξε η εμφάνιση έκπληξη του Ρόουαν Άτκινσον, ως Μίστερ Μπιν, να συμμετέχει αρχικά στην ορχήστρα σκορπώντας το γέλιο και στη συνέχεια να ονειρεύεται ότι γίνεται μέρος της ταινίας «Οι δρόμοι της Φωτιάς» με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα, όπως συμβαίνει πάντα είτε στις ταινίες του, είτε στις τηλεοπτικές παραγωγές του. Το σκετς του Άτκινσον είναι ίσως εκείνο που θα προβληθεί περισσότερο μετά την τελετή.

Στη συνέχεια το σκηνικό απέκτησε κάτι από «Πυρετό στο Σαββατόβραδο» και ουσιαστικά το στάδιο μετατράπηκε σε μία τεράστια πίστα, με βρετανικές μουσικές των τελευταίων πενήντα ετών.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, με χαρακτηριστικές στιγμές της λαμπαδηδρομίας και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να φροντίζει για τη μεταφορά της προς το στάδιο οδηγώντας πλοιάριο στον Τάμεση, έδωσε τη συνέχεια στο πρόγραμμα, που ολοκληρώθηκε στις 00:20 με ένα αφιέρωμα στην αιώνια μάχη ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, κατά το οποίο παρουσιάστηκαν φωτογραφίες εκλιπόντων αγαπημένων προσώπων θεατών που βρίσκονται στο στάδιο.
Στη συνέχεια, πρωταγωνιστές έγιναν οι αθλητές των 204 κρατών. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μπήκε πρώτος στο στάδιο κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία με τα δυο του χέρια και πίσω του ακολούθησε όλη η ελληνική αποστολή με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας να χαίρονται ιδιαίτερα τις στιγμές απαθανατίζοντάς τες με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες. Το τηλεοπτικό πλάνο, πάντως συνέλαβε τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, να παρακολουθούν μάλλον απαθείς και χωρίς να χειροκροτούν.
Στις 02:08 ολοκληρώθηκε η παρέλαση των αθλητών με την είσοδο της βρετανικής ομάδας που αποθεώθηκε. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Σεμπάστιαν Κόε και ο Ζακ Ρογκ καλωσόρισαν τους αθλητές του πλανήτη, με τον τελευταίο να τους ζητά να αφορίσουν το ντόπινγκ. Η βασίλισσα Ελισάβετ κήρυξε την έναρξη των Αγώνων με μία βροχή πυροτεχνημάτων και μετά την είσοδο της Ολυμπιακής σημαίας από εξέχουσες προσωπικότητες του πλανήτη παρουσία του σπουδαίου Μοχάμεντ Άλι, ακολούθησε η κορυφαία στιγμή, η είσοδος της Ολυμπιακής Φλόγας. Στο στάδιο την έφερε ο Σερ Στιβ Ρεντγκρέιβ, ο μεγάλος κωπηλάτης με τα πέντε Ολυμπιακά μετάλλια σε ισάριθμες Ολυμπιάδες. Επτά νεαροί αθλητές παρέλαβαν τη φλόγα και άναψαν τον εκπληκτικό βωμό που δημιουργήθηκε μηχανικά στο κέντρο του σταδίου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Πολ Μακάρτνι να ερμηνεύει επιτυχίες των Beatles.
 Τι μας άρεσε

*Η αγγλική εξοχή, και το βουκολικό κλίμα με τα 70 πρόβατα, τα 12 άλογα, τα 12 κοτόπουλα και τις 10 χήνες. Όλα αληθινά και ζωντανά.

*Η σφυρηλάτηση των πέντε Ολυμπιακών κύκλων.

*Το φιλμ με πρωταγωνίστρια την βασίλισσα Ελισάβετ η οποία είχε στο πλευρό της τον Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Κρεγκ.

*Ο Κένεθ Μπράνα να απαγγέλει Σέξπιρ.

*Ο Mr Bean να καταστρέφει μια ορχήστρα την ώρα που έπαιζε τους Δρόμους της Φωτιάς του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

*Κάποια σκοτεινά σημεία που είχε. Μουσική υπόκρουση Εξορκιστή και παιδάκια να βλέπουν εφιάλτες δεν το λες και συνηθισμένο θέαμα.

*Οι Beatles, οι Rolling Stones, οι Queen, οι Who, οι New Order, οι Blur, oι Prodigy, οι Muse, ο Clapton, o Bowie που ακούστηκαν μεταξύ άλλων.

*Φυσικά οι Sex Pistols που ακούστηκαν παρουσία της… βασίλισσας!

*Παίνεψαν το εθνικό σύστημα υγείας τους. Έχουν κάτι καλό οι άνθρωποι, είναι περήφανοι και το έδειξαν. Και μπράβο τους!

*Ο τρόπος και το όνομα αυτού που θα άναβε το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι το τέλος.

*Όλες οι χώρες που παρέλασαν και θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν γυναίκες εκπροσώπους.

*Οι χώρες που παρέλασαν με την παραδοσιακή τους ενδυμασία.

*Οι ανεξάρτητοι αθλητές που παρέλασαν υπό τη σημαία της ΔΟΕ, αλλά και η παρουσία της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητος κράτος και φυσικά της Συρίας που περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

*Η εμφάνιση στην σκηνή του Mike Oldfield, των Arctic Monkeys και φυσικά του Paul McCartney.

*Μας έσκασαν αλλά χαλάλι! Έδωσαν τόπο στα νιάτα αφού επτά νεαροί αθλητές και αθλήτριες άναψαν το βωμό που αποτελούνταν από 204 δοχεία-χωάνες (όσα και οι χώρες που συμμετέχουν). Δεν ήταν ούτε η βασίλισσα, ούτε κάποιος πρίγκιπας, αλλά ούτε κάποιος από τους κορυφαίους Βρετανούς αθλητές.
 Αν κάτι μας έμεινε από την Τελετή έναρξης είναι η συνοδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ από τον... Τζέιμς Μποντ/Ντάνιελ Κραιγκ και η σκηνή με το ελικόπτερο!!



Τι δεν μας άρεσε

*Το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι πιο αργό και βαρετό. Καθώς και πολλά πολλά άλλα κομμάτια

*Αν δεν είσαι Άγγλος δύσκολα θα απολάμβανες το θέαμα.

*Από τον Ντάνι Μποίλ θα περιμέναμε περισσότερα.

*Είχε μεγάλη διάρκεια αναφορικά με αυτό που μας πρόσφερε. Που να μην είχαν κόψει και 45’ λεπτά!

*Ήταν αρκετά κιτς σε πολλά σημεία κυρίως στιλιστικά.

*Θα θέλαμε περισσότερη μουσική. Δηλαδή μουσική, μουσική, μουσική! Αφού έχετε κάτι καλό, δώστε το στο λαό!

*Ο περιορισμένος ρόλος του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην τελετή. Δεν φτάνει που έμεινε εκτός της Ολυμπιακής ομάδας, δεν φτάνει που βοήθησε για την ανάληψη των Αγώνων. Να τον αφήνουν στην απ’ έξω; Ίσα-ίσα να μεταφέρει με ένα ταχύπλοο τη φλόγα στον Τάμεση; Ε! Όχι!

*Τα φουγάρα που έδιναν το στίγμα της βιομηχανικής επανάστασης θα μπορούσαν και να λείπουν. Ψυχοπλακωθήκαμε είναι η αλήθεια…

*Η ώρα διεξαγωγής της τελετής σε συνδυασμό με τη διάρκειά της ήταν απαγορευτική για όποιον αθλητή αγωνίζεται αύριο το πρωί. Όπως ο Φελπς ας πούμε που δεν πήγε στην τελετή έναρξης…

*Το συνολάκι της βασίλισσας Ελισάβετ. Το ροζάκι αυτό δεν ενδείκνυται για την ηλικία της…

*Η…μιξ ψαράδικη-αλά Έλβις Πρίσλεϊ ενδυμασία της οικοδέσποινας Μεγάλης Βρετανίας.

*Μα να μην βρέξει να πάρουμε μία δόση από Λονδίνο;

*Το ακούσαμε… από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σαν να επιστρέφουν σπίτι τους!»

Δειτε και φωτο απο την τελετη εναρξης
                                 



 ΑLEX WEB RADIO/TV                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου