ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Για ένα μετάλλιο ρε γαμώτο!

Για ένα μετάλλιο ρε γαμώτο! 

27/7/2012

Για ένα μετάλλιο ρε γαμώτο!
Μπορεί η Ελλάδα να γνώρισε… ελεύθερη πτώση στη συγκομιδή μεταλλίων στο Πεκίνο και οι προσδοκίες για αυτή τη διοργάνωση να μην είναι πολύ υψηλές, όμως μάλλον θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τις ολυμπιακές μας επιδόσεις, καθώς κράτη με πολλαπλάσιο πληθυσμό από το δικό μας έχουν δει το βάθρο μόνο με… το κυάλι. Περίπου 425.000.000 άνθρωποι δεν έχουν δει τις χώρες τους να κερδίζουν ολυμπιακό μετάλλιο και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις 10 πολυπληθέστερες από αυτές.

10. Καμπότζη (14.700.000)

Το βασίλειο της Καμπότζης που βρίσκεται στη νοτιανατολική Ασία έχει λάβει μέχρι τώρα μέρος σε επτά διοργανώσεις με εκείνη της Μελβούρνης το 1956 να αποτελεί την παρθενική της εμφάνιση. Παρόλα αυτά, σε καμία δεν έχει καταφέρει να δει τη χαρά του μεταλλίου. Στο Λονδίνο οι ελπίδες της χώρας συγκεντρώνονται στη Σορν Νταβίν, αθλήτρια του τάε κβο ντο, η οποία είχε πολύ καλή παρουσία στα προολυμπιακά τουρνουά.

9. Μαλάουι (15.900.000)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα είναι οι ένατοι για την αφρικανική χώρα που κατατάσσεται ως η ένατη πιο φτωχή στον πλανήτη. Κάποιες ελπίδες για το βάθρο είχαν εμφανιστεί στο Πεκίνο, όταν ο κολυμβητής Τσάρλτον Νιρέντα κέρδισε τη σειρά του στα 50 μέτρα, όμως δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Φέτος τις περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό έχει ο μαραθωνοδρόμος Μάικ Τεμπούλο που βελτίωσε την ατομική του επίδοση το 2010 στους Αγώνες Κοινοπολιτείας του Νέου Δελχί.

8. Μπουρκίνα Φάσο (16.752.000)

Η Μπουρκίνα Φάσο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε άλλες έξι διοργανώσεις. Μεγαλύτερη επιτυχία της χώρας θεωρείται η συμμετοχή της Αϊσάτα Σουλάμα στους ημιτελικούς των 400 μέτρων με εμπόδια το 2008. Οι πιο καλοί αθλητές της φετινής αποστολής θεωρούνται ο Τζέραρντ Κομπεάνε και η Μάρθε Κοάλα που θα κατέβουν στα 100 μέτρα και 100 μέτρα εμπόδια αντίστοιχα.

7. Ανγκόλα (18.500.000)

Άλλη μια αφρικανική χώρα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των κρατών που δεν έχουν δει το χρώμα του μεταλλίου. Τις καλύτερες παρουσίες για την Ανγκόλα στις επτά συμμετοχές της έχουν σημειώσει οι ομάδες μπάσκετ και χάντμπολ. Η μεγάλη ελπίδα του κράτους για τη διοργάνωση του Λονδίνου είναι ο Τούμπα Σίλβα ο οποίος θα κατέβει στην πυγμαχία, έχοντας προπονηθεί υπό τις οδηγίες του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή μεσαίων βαρών, Κρις Γιούμπανκ. Λέτε;

6. Μαδαγασκάρη (22.000.000)

Η Μαδαγασκάρη είναι μία από τις χώρες με τις περισσότερες αποστολές σε Αγώνες, χωρίς να έχει δει αθλητή της να ανεβαίνει στο βάθρο. Αν υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτό το στατιστικό, είναι η Μαρί Ελιάν Σαολινιρίνα και ο Αλί Καμέ οι οποίοι στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα κέρδισαν το χρυσό στα 3000 μέτρα στιπλ και στο δέκαθλο αντίστοιχα.

5. Υεμένη (24.100.000)

Η Υεμένη με πέντε συμμετοχές στο ενεργητικό της σε Αγώνες δεν έχει διεκδικήσει ποτέ ολυμπιακό μετάλλιο με αξιώσεις. Στο Λονδίνο, αυτή η χώρα των 24 εκατομμυρίων κατοίκων θα εκπροσωπηθεί από μόλις τετραμελή αποστολή, με τον αθλητή του τάε κβο ντο Ταμιμ Αλ Κουμπάτι να είναι ο πιο επιφανής.

4. Νεπάλ (30.000.000)

Η περίπτωση του Νεπάλ είναι μάλλον η πιο αδικημένη, αφού ουσιαστικά αυτό το έθνος των 30 εκατομμυρίων έχει καταλάβει την τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, χωρίς όμως να της πιστωθεί κάποιο μετάλλιο. Πώς γίνεται αυτό; Η επιτυχία αυτή ήρθε στο τάε κβο ντο που τότε ήταν ακόμα άθλημα επίδειξης. Πιο φέρελπις συμμετέχοντας για το Νεπάλ φέτος, ο Πρασίντα Γιουνγκ Σα ο οποίος αγωνίζεται στα 50 μέτρα ελεύθερο αλλά φυσικά έχει πολύ σκληρό ανταγωνισμό μπροστά του.

3. Μιανμάρ (54.000.000)

Το κράτος αυτό της νοτιοανατολικής Ασίας, παλιότερα γνωστού ως Μπούρμα, συμμετείχε για πρώτη φορά σε Αγώνες το 1948 και έκτοτε δεν έχει χάσει διοργάνωση, εξαιρουμένης εκείνης του 1976 στο Μόντρεαλ. Με έξι αθλητές να την εκπροσωπούν στο Λονδίνο η πολυπληθής αυτή χώρα περιμένει την όποια διάκριση από τον τοξοβόλο Νάι Μίο Αουνγκ.

2. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (72.000.000)

Η αφρικανική αυτή χώρα (διαφορετικό κράτος από τη Δημοκρατία του Κονγκό) δεν είναι μόνο η δεύτερη πολυπληθέστερη που δεν έχει ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή της, αλλά είναι και το φτωχότερο κράτος στον κόσμο με κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα μόλις 348 δολάρια. Δεν απορεί κανείς λοιπόν που αθλητικές επιδόσεις των Κονγκολέζων δεν είναι υψηλές. Αυτή θα είναι η ένατη συμμετοχή σε Αγώνες για το Κονγκό και ο 18χρονος Σεντρίκ Μαντέμπο Κεμπίκα του τζούντο, ο οποίος κατέκτησε της 5η θέση στο γκραν σλαμ του Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι εκείνος από τον οποίο μπορούν οι συμπατριώτες του να περιμένουν κάποια διάκριση.

1. Μπανγκλαντές (160.000.000)

Το Μπαγκλαντές έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Αγώνες το 1984, αφού είχε μποϋκοτάρει εκείνους της Μόσχας το 1980. Με 160.000.000 πληθυσμό εκπροσωπείται μόλις από πέντε αθλητές στο Λονδίνο εκ των οποίων μόνο η Σαρμίν Ράτνα στη σκοποβολή έπιασε τα απαιτούμενα όρια για τη συμμετοχή της στο αγώνισμα…


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου