ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ένα "3άρι" Αμερικανό, σουτέρ, γρήγορο και να παίζει άμυνα

Ένα "3άρι" Αμερικανό, σουτέρ, γρήγορο και να παίζει άμυνα

Δεδομένη η απόφαση του Ολυμπιακού να κινηθεί για ξένο σμολ-φόργουορντ, ο οποίος θα είναι Αμερικανός. Τρία είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει: σουτέρ, γρήγορος και να παίζει άμυνα.
Στον Ολυμπιακό ψάχνουν για "3άρι" το οποίο θα πλαισιώσει στο ρόστερ τον Κώστα Παπανικολάου, για έναν παίκτη ο οποίος θα καλύψει το κενό του αποχωρήσαντα από την ομάδα Μάρκο Κέσελ. Και στον Πειραιά έχουν πάρει την απόφαση τους: θα κινηθούν σίγουρα για την απόκτηση ξένου σμολ-φόργουορντ, ο οποίος -κατά πάσα πιθανότητα- θα είναι Αμερικανός. Τουλάχιστον, αυτή την αγορά κοιτάζουν, από εκεί θέλουν να "ψωνίσουν", δηλαδή παίκτες από τις Η.Π.Α.

Όχι απαραίτητα μόνο παίκτες που παίζουν μπάσκετ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά και Αμερικανούς που αγωνίζονται και έχουν εμπειρία από την Ευρώπη. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά, όμως, που θα πρέπει να κατέχει ο "εκλεκτός" σμολ-φόργουορντ, στον οποίο θα καταλήξει ο Ολυμπιακός: πρώτον να είναι αξιόπιστος σουτέρ, σκόρερ (τόσο από μέση απόσταση, όσο και από την περιφέρεια), δεύτερον να είναι γρήγορος, ευέλικτος και με "έκρηξη" στο παιχνίδι του και τρίτον να παίζει δυνατή άμυνα, δηλαδή να μην περιορίζεται μόνο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά να δείχνει παρόμοια αφοσίωση και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Και στο τελευταίο στοιχείο θα δώσουν μεγάλη έμφαση οι Πειραιώτες. Διότι "3άρια" που να βάζουν πολλούς πόντους υπάρχουν πολλά, αλλά σμολ-φόργουορντ που εκτός από το να σκοράρουν, παράλληλα, να παίζουν και καλή άμυνα είναι λιγότερα.

Ήθελαν τον Κρίστμας, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με Μάικλ

Ήδη στον Ολυμπιακό έχουν ορισμένες επιλογές Αμερικανών παικτών στην λίστα τους, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάποιο όνομα γνωστό. Και μιλάμε για περίπτωση ξένου που όντως να θέλουν στο μεγάλο λιμάνι και όχι απλά που προτάθηκε. Επειδή ρωτήσατε για τον Πιτ Μάικλ, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν τίθεται θέμα απόκτησης του, καθώς δεν απασχόλησε ποτέ τους Πρωταθλητές. Και από θέμα κόστους, άλλωστε, είναι ακριβός. Οπότε βγάλτε τον από το μυαλό σας. Από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον τους για τον Ντιόντε Κρίστμας. Τον ήθελαν όντως στο ρόστερ της ομάδας για το "3άρι" που θα πλαισίωνε τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά η υπόθεση του δεν προχώρησε καθώς επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ και στους Μπόστον Σέλτικς. Άρεσε πολύ ο παίκτης στο προπονητικό-τιμ.

Σμολ-φόργουορντ "2αρο3άρι" με τα τρία στοιχεία

Θα πρέπει, πάντως, να τονίσουμε και το εξής, ώστε να έχετε και μία περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα για το τι στυλ Αμερικανό σμολ-φόργουορντ ψάχνουν στον Ολυμπιακό. Πέρα από τα τρία βασικά χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να έχει, όπως το να έχει έφεση στο σουτ (να είναι σκόρερ), το να είναι γρήγορος ("απαγορεύεται" να έχει αργά πόδια) και να παίζει δυνατή άμυνα, στον Πειραιά ψάχνουν παίκτη για την θέση που να είναι περισσότερο "2αρο3άρι", παρά "3αρο4άρι". Επίσης, βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως και το κασέ του παίκτη θα πρέπει κυμαίνεται και να ταυτίζεται με την οικονομική πολιτικής-τακτικής που ακολουθεί εδώ και ένα χρόνο η πειραϊκή ΚΑΕ.

Λίγες οι πιθανότητες για Περπέρογλου, καθώς προτιμούν ξένο

Όσον αφορά τον Στράτου Περπέρογλου, ο παίκτης βρίσκεται στην ερυθρόλευκη λίστα, αλλά η περίπτωση του συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, τόσο γιατί οι Πρωταθλητές έχουν κατασταλάξει στο να αποκτήσουν ξένο παίκτη στην θέση του σμολ-φόργουορντ (και προς τα εκεί κινούνται ήδη), όσο και από οικονομικής πλευράς, καθώς ο παίκτης δεν ρίχνει τις απαιτήσεις του. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως στον Ολυμπιακό ναι μεν ενδιαφέρθηκαν για τον Έλληνα διεθνή, αλλά εκείνος πρώτα πλησίασε τους ερυθρόλευκους και αυτοπροτάθηκε. Ουδέποτε, λοιπόν, στο μεγάλο λιμάνι δεν "καίγονταν" κιόλας για την περίπτωση του. Απλά την εξέτασαν και πλέον την έχουν αφήσει στο... συρτάρι. Είπαμε: προτεραιότητα τους είναι το να αποκτήσουν "3άρι" Αμερικανό. Λέτε να πάνε του χρόνου με πέντε ξένους αντί για έξι; Δεν υπάρχει περίπτωση!

Ξεχάστε τον Γιάνκοβιτς

Και αν για την περίπτωση του Στράτου Περοπέρογλου υπάρχουν έστω ελάχιστες ελπίδες για ενδεχόμενη συνεργασία, θα πρέπει να ξεχάσουμε οριστικά το θέμα με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ακόμη και ως "αντι-Πελεκάνος", δηλαδή ως ένας έξτρα φόργουορντ στην 15άδα ρόστερ, δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον ώστε να αποκτηθεί, κυρίως λόγω του χαρακτήρα του. Έχει διαμορφωθεί μία εικόνα για τον 22χρονο φόργουορντ, πως είναι ένας παίκτης ο οποίος γκρινιάζει. Θέλει να παίζει, έχει φιλοδοξίες (φυσικά και ικανότητες), αλλά στο ενδεχόμενο που και να τον αποκτούσε ο Ολυμπιακός, είναι δεδομένο πως θα είχε περιορισμένο ρόλο, οπότε θεωρούν σίγουρο πως θα γκρίνιαζε, το οποίο ισούται πως θα δημιουργούσε πρόβλημα στα αποδυτήρια. Και το άριστο κλίμα στην ομάδα δεν θέλουν να το χαλάσουν.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου