ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ζαρντίμ: "Άμεση ανάγκη για στόπερ και "10άρι"

Ζαρντίμ: "Άμεση ανάγκη για στόπερ και "10άρι"

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει άμεση ανάγκη για την απόκτηση ενός στόπερ και ενός "10αριού". Τι είπε για Γκρέκο, το σύστημα της ομάδας, τον Εβέρτον, αλλά και για τους Νέους.
Σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο προπονητής των Πειραιωτών, Λεονάρντο Ζαρντίμ, απάντησε τόσο σε ερωτήματα για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, όσο και σε θέματα τακτικής. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν άμεση ανάγκη το να ενισχυθούν με έναν επιπλέον κεντρικό αμυντικό, αλλά και με έναν επιτελικό μέσο στο ρόστερ τους, ενώ αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του Λεάντρο Γκρέκο. Τι είπε για τα συστήματα των Νταμπλούχων Ελλάδας, για τον στόπερ Εβέρτον της Μπράγκα (τον οποίο ανακάλυψε), αλλά και για τους Έλληνες Νέους και ειδικά για τον Λυκογιάννη.

Για την χρησιμότητα του Λεάντρο Γκρέκο σχολίασε: "Είναι ένας κεντρικός μέσος που παίζει αριστερά, ένας παίκτης που χρειαζόμασταν βλέποντας το ρόστερ μας. Μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις, μία πιο μπροστά πιο επιθετική και μία ως δεύτερος μέσος. Σίγουρια μπορεί να παίξει στην θέση που παίζει ο Τάτος, αριστερά και μπροστά από τον αμυντικό χαφ. Μπορεί επίσης να παίξει και ως πρώτος δημιουργικός μέσος, δίπλα στον αμυντικό χαφ".

Για το αν ο Γκρέκο θα παίζει όπως ο Βιάνα στην Μπράγκα (πρώην ομάδα του Ζανρίμ, την οποία θα αντιμετωπίσει σε φιλικό ο Ολυμπιακός): "Ναι. Ο Λεάντρο Γκρέκο και ο Ούγκο Βιάνα είναι παίκτες που έχουν την ίδια θέση, όμως ως χαρακτηριστικά είναι ποδοσφαιριστές λίγο διαφορετικοί. Ο Ούγκο Βιάνα είναι καλύτερος στην τεχνική κατάρτιση και ο Γκρέκο πιο δυναμικός και επιθετικός. Είναι διαφορετικοί παίκτες στην ίδια θέση".

Για το αν όντως δήλωσε πως δεν τον απασχολεί ο χαφ Μάτιτς της Μπενφίκα: "Nαι, όντως, μίλησα σε ραδιόφωνο της πατρίδας μου και είπα ότι ο Νεμάνια Μάτιτς και δύο ακόμα παίκτες για τους οποίους έγινε λόγος, δεν αποτελούν στόχους μας και δεν θα διαπραγματευτούμε την απόκτηση τους. Δεν είναι στις επιλογές μας".

Δουλεύει συνεχώς στο 4-2-3-1 και στο 4-3-3. Άραγε θα το αλλάξει κατά την διάρκεια της σεζόν; "Αν δεν υπάρξει κάτι που θα μας χαλάσει τα σχέδια, θα πάμε με αυτά τα δύο συστήματα. Οι όποιες αλλαγές θα γίνονται, θα γίνονται για τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Εκεί, αν προστεθεί και άλλος παίκτης στο ρόστερ μας θα είναι ποδοσφαιριστής με περισσότερο επιθετικά χαρακτηριστικά. Ένα "δεκάρι" ή ένας μεσοεπιθετικός που θα παίζει ως δεύτερος πίσω από τον επιθετικό".

Για το αν έχει καταλήξει σε ποιους παίκτες θα φύγουν: "Όπως είχαμε προγραμματίσει, αυτές οι μέρες προετοιμασίας και αυτοί οι αγώνες ήταν για πολλούς κριτήριο για το αν θα μείνουν στο ρόστερ ή όχι. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις μέσα στην ομάδα για το ποιοι παίκτες θα συνεχίσουν μαζί μας και ποιους δεν τους χρειαζόμαστε. Θέλουμε λίγο χρόνο για να οριστικοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις".

Εκτός από χαφ και στόπερ, θέλει επιπλέον παίκτη σε άλλη θέση; "Αυτή την στιγμή έχουμε άμεση ανάγκη ποδοσφαιριστές μόνο στις δύο θέσεις που είπατε. Έναν κεντρικό αμυντικό και ένα "δεκάρι". Όπως έχω ξαναπεί, από το κέντρο της άμυνας μας έχουν φύγει οι Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, ενώ είναι τραυματίας ο Αβραάμ. Στην μεσαία γραμμή έφυγαν οι Ορμπάιθ, Μακούν. Για μένα, χρειαζόμαστε να καλύψουμε αυτά τα κενά με ένα επιπλέον στόπερ και ένα ακόμη χαφ, δηλαδή με ένα "10άρι".

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον σέντερ-μπακ της Μπράγκα, Εβέρτον, σχολίασε: "Ο Εβέρτον είναι ένας παίκτης τον οποίο ανακάλυψα στη Βραζιλία. Ένας νεαρός παίκτης, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι απίστευτα κοστολογημένος. Είναι πανάκριβος και πιστεύω ότι στην Ελλάδα δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει η κρίση, όπως και σε όλη την Ευρώπη και δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες μεταγραφές".

Για το αν έχει ανακαλύψει άλλους... Εβέρτον για τον Ολυμπιακό, απάντησε: "Όταν ψάχνεις νεαρούς παίκτες είναι σίγουρα πιο εύκολο να τους βρεις στην αγορά της Βραζιλίας. Μπορείς να πάρεις παίκτες από εκεί σε μικρή ηλικία με τους οποίους θα δουλέψεις. Όπως έχω ξαναπεί όμως, στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί παίκτες. Είδαμε την Εθνική Ελλάδας Κ-19 τι έκανε στο Ευρωπαϊκό πριν από λίγες μέρες. Πριν από τρία χρόνια Η Κ-20 της Ελλάδας επίσης τα πήγε καλά. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και στην Ελλάδα, με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε μαζί τους και να γίνουμε καλύτεροι. Ο Λυκογιάννης είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Έδειξε και στον αγώνα με την Φαρένσε ότι αν δουλέψει πολύ μπορεί να αποδειχθεί καλή λύση".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου