ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

26/7/2012

 

Αλαφούζος: «Δεν χαμηλώνει ο πήχης» 

Αλαφούζος: «Δεν χαμηλώνει ο πήχης»
Το πλάνο του για την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και την επόμενη μέρα στους «πράσινους» που καλούνται να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες, ανέλυσε με λεπτομερή τρόπο μέσω του «Ηellas FM» στους ομογενείς της Νέας Υόρκης, ο Γιάννης Αλαφούζος. Διαβάστε αυτά που είπε για το εγχείρημα, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η ΠΑΕ αλλά και το θέμα του Γιώργου Καραγκούνη.

Ο νέος «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ομογένειας της Νέας Υόρκης εξήγησε την νέα τάξη πραγμάτων στον σύλλογο, επισημαίνοντας ότι δεν μπαίνουν όρια στους στόχους και την αισιοδοξία ενώ έστειλε και ένα ενωτικό μήνυμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννης Αλαφούζου στον «Hellas FM»:

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο όπως ξέρετε. Οι παλιοί μέτοχοι είχαν διαφωνίες μεταξύ τους και δεν έβαζαν χρήματα. Εγώ είχα σκεφτεί και παλιότερα γιατί οι ελληνικές ομάδες - και ειδικά οι μεγαλύτερες - δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν άλλες ευρωπαϊκές ομάδες στα μπάτζετ κλπ.

Είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός σε κάτι που θα μπορούσαν να συγκριθούν ή να το έχουν και υπέρ τους είναι στο θέμα του αριθμού των οπαδών. Πάντα σκεφτόμουν ότι αν κινηθούν, έστω και με μικρά ποσά, οι οπαδοί μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Όταν λοιπόν είδα αυτό το αδιέξοδο στον Παναθηναϊκό, μίλησα με τον κύριο Γόντικα και κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο μου λέει «δεν γίνεται τίποτα, πάμε για Χρεοκοπία». Ξεκινήσαμε κάποιες διαδικασίες, έκανε μια έρευνα είδα ότι είμαστε 1.700.000 ενήλικες Παναθηναϊκοί, δηλαδή είμαστε το 20% του πληθυσμού της χώρας, συν πολλές χιλιάδες στην ομογένεια. Από αυτό το 1,700.000 οι 150.000 δήλωσαν ότι θέλουν να βοηθήσουν υπό προϋποθέσεις.

- Γνωρίζετε βέβαια ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς έπρεπε μα φέρετε τον κόσμο κοντά στην ομάδα αλλά και να ενώσετε ξανά όλες αυτές τις δυνατές προσωπικότητες, τους μετόχους…

Κοιτάξτε, οι ατομικές διαφορές ανάμεσα στους μετόχους φοβάμαι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν. Απλά επειδή εμείς είμαστε κάτι καινούργιο στον Παναθηναϊκό, εννοώ ότι δεν έχουμε πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, μπορέσαμε τουλάχιστον σε επίπεδο διοίκησης να ενώσουμε τους μετόχους και να λειτουργούμε φυσιολογικά.. Βέβαια, εδώ και μια εβδομάδα και οι μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη έχουν περάσει στο Σωματείο και έτσι ο μεγαλομέτοχος είναι η Παναθηναϊκή Συμμαχία.

- Ποια είναι η κατάσταση σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της προσπάθειας;

Έχουμε ουσιαστικά τέσσερις χιλιάδες μέλη, έχουμε συγκεντρώσει 1,9εκ. ευρώ, ποσό που ήδη έχει διατεθεί στην ομάδα. Εχουμε μια σταθερή ροή μελών στη Συμμαχία. Τι είναι συμμαχία; Η Συμμαχία είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες, Έλληνες και ομογενείς ευρωπαίοι πολίτες. Η αρχή του σωματείου είναι ότι μπορεί κανείς με ένα μίνιμουμ ποσό 175 ευρώ να εγγραφεί στο σωματείο. Προφανώς μπορεί να δώσει περισσότερα χρήματα και να έχει πιο πολλά προνόμια. Η βασική αρχή είναι ότι ο καθένας έχει μία ψήφο και το δικαίωμα να εκλέξει τη διοίκηση. Δηλαδή είτε 500 χιλιάδες ευρώ βάλεις, είτε 175 από μία ψήφο θα έχεις με τη λογική ότι η οικονομική επιφάνεια ενός οπαδού που αγαπάει την ομάδα δεν καθορίζει και την αγάπη του.

- Αν τα έσοδα είναι λιγότερα απ’ ότι προσδοκάτε νομίζετε θα υπάρξει πρόβλημα ή έχετε άλλες λύσεις;

Κοιτάξτε, η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσα χρήματα θα βάλουμε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Οι άλλες λύσεις, αν υπάρξουν, να βρεθεί δηλαδή κάποιος νέος επενδυτής, είναι ευπρόσδεκτες ανά πάσα στιγμή όμως ίσως και λόγω της κρίσης δεν υπάρχει κανείς.

Υπάρχουν διάφορες ιδέες. Μια επόμενη κίνηση είναι η πιστωτική κάρτα. Τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας θα έχουν έκπτωση σε διάφορα καταστήματα, βάζοντας 175 ευρώ το εξάμηνο. Αν για παράδειγμα ξοδεύεις 2000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ κλπ, με μια έκπτωση 10% θα έχεις όφελος 200 ευρώ, άρα θα βγάλεις και κέρδος. Υπάρχουν διάφορα κίνητρα που μπορούμε να δώσουμε στους φιλάθλους για να βάλουν χρήματα.

Να σας πω εδώ πως η Μπενφίκα για παράδειγμα, μια ομάδα κοντά στα στάνταρ του Παναθηναϊκού, πουλάει 250.000 τέτοιες κάρτες των 50 ευρώ και αμέσως ξεκινάει με 12,5 εκ. ευρώ μέσα από αυτό το πράγμα. Επίσης η ΟΥΕΦΑ, που την είχαμε επισκεφτεί για να πάρουμε την άδεια, θεωρεί ότι είναι από τα πιο βιώσιμα μοντέλα και έχει δημιουργήσει ειδική υπηρεσία που βοηθάει τις ομάδες που μεταβιβάζονται στους οπαδούς τους. 27 χώρες στην Ευρώπη έχουν τέτοιες ομάδες που ανήκουν είτε απ’ ευθείας είτε μερικώς τους οπαδούς και υπάρχει ειδικό know how για το πω αυτές μπορούν να λειτουργήσουν.

- Είπαμε προηγουμένως ότι έγινε η μεταβίβαση από τον κύριο Βαρδινογιάννη. Στις 9 Αυγούστου λήγει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και τελειώσαμε;
Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο όπου θα ανακοινωθεί καινούρια αύξηση. Είχαμε την υποχρέωση να βγάλουμε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για να ολοκληρωθεί αυτή η αύξηση. Για τυπικούς λόγους αυτό δεν ολοκληρώθηκε 15 μέρες πριν την λήξη της και δεν προλάβαμε μερικές προθεσμίες. Επί της ουσίας αποφασίζουμε επέκταση της αύξησης η οποία θα πάει ως τον Σεπτέμβριο. Άρα οποιοσδήποτε θέλει να βάλει χρήματα στον Παναθηναϊκό μπορεί να το κάνει μέχρι τότε έναντι της αύξησης. Στην ουσία επειδή η Παναθηναϊκή Συμμαχία μαζεύει συνέχεια λεφτά και τα καταθέτει ως αύξηση στην ομάδα, θα γίνονται διαρκείς αυξήσεις. Θα κλείνει μια για να κεφαλαιοποιηθούν τα όποια χρήματα και θα ανοίγει η επόμενη.

- Ένα από τα ταξίδια που ακούγεται ότι θα κάνετε είναι εδώ στη Νέα Υόρκη όπου το Παναθηναϊκό στοιχείο είναι έντονο και η Panatha USA φυλάει πράσινες «Θερμοπύλες» εδώ και χρόνια…
Το ξέρω και είναι πάρα πολύ συγκινητικό. Δεν έχει τύχει να μιλήσω με οπαδούς μας στη Νέα Υόρκη έχω όμως ακούσει για την πολύ ισχυρή παρουσία τους.

-Ωραία, θα σας δούμε από κοντά.
Ναι, βεβαίως…

- Στο αγωνιστικό κομμάτι κρατήσατε τον προπονητή, ανανεώσατε παίκτες, έγιναν γρήγορες μεταγραφές και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι έγινε ένας σωστός προγραμματισμός. Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα;
Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο προετοιμασίας σε σχέση με την περσινή σεζόν. Λόγω και του περιορισμού που έχουμε στο μπάτζετ έχουμε κάνει πάρα πολύ προσεκτικές κινήσεις και τους παίκτες που πήραμε τους εκτιμάει ο προπονητής. Ο προπονητής αποφάσισε εξ ολοκλήρου ποιοι θα έρθουν καθώς και οι προηγούμενοι παίκτες που είχαν έρθει όπως ο Ζέκα και ο Κουίνσι είχαν ιδιαίτερη επιτυχία. Φέραμε παίκτες όπως ο Βελάσκες που έπαιζε στην Εθνική Βενεζουέλας και ήταν εκπληκτικός, ήρθε ο Πίντο από μια τεράστια ομάδα όπως είναι η Πόρτο καθώς και πολλοί άλλοι. Επιπλέον, έχουν πολλούς Έλληνες καθώς έξι παιδιά συμμετείχαν στην Εθνική ομάδα Νέων που ήρθε δεύτερη στο Πανευρωπαϊκό πριν δύο εβδομάδες. Παίκτες νέοι που θα αναπτυχθούν. Δεν έχουμε κάποιο όνομα όπως ο Σισέ για παράδειγμα, διότι δεν είχαμε 6-7 εκατομμύρια για να φέρουμε ένα τέτοιο παίκτη. Είναι προφανές ότι όσο πιο πολλά χρήματα δίνεις και πιο καθιερωμένος είναι ο παίκτης τόσο και πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να πετύχει, αλλά εμείς είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις κινήσεις που κάναμε.

- Το ότι γενικότερα στις ομάδες αλλά και στον Παναθηναϊκό πρέπει να μαθαίνουν σε χαμηλότερα μεγέθη, σημαίνει ότι χαμηλώνει ο πήχης;
Κοιτάξτε, δεν πρέπει να μαθαίνουμε σε χαμηλά μεγέθη και δεν νομίζω ότι θα χαμηλώσει ο πήχης. Το σχέδιό μας είναι να φτιάξουμε ένα μεγάλο Παναθηναϊκό, όσο επιτυχής ήταν τα παλιότερα χρόνια και ακόμη παραπάνω. Εγώ θεωρώ ότι με το μοντέλο αυτό γίνεται η ομάδα να χρηματοδοτείται πολύ πιο αποτελεσματικά σε σχέση με ότι γινόταν μέχρι σήμερα. Το να βρεθεί ένας ιδιαίτερα ευκατάστατος άνθρωπος και να βάζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είναι πολύ καλό και λύνει πολλά θέματα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει όταν φύγει ο άνθρωπος αυτός. Είδατε και στον Παναθηναϊκό πως μετά από τόσες διενέξεις και δεν βρέθηκε ένας μέτοχος ο οποίος να είναι διατεθειμένος ή να έχει τη δυνατότητα να βάλει όλα αυτά τα χρήματα. Με τους οπαδούς του ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερα έσοδα απ’ ότι είχε μέχρι τώρα.

Θα έλεγα λοιπόν ότι ειδικά για τον Παναθηναϊκό ότι ο πήχης όχι απλά δεν είναι χαμηλός αλλά θα τον βάλουμε ακόμη πιο ψηλά. Απλώς ίσως θέλουμε δύο – τρία χρόνια για να τα καταφέρουμε. Εγώ πιστεύω ότι την στρατηγική μας θα την ολοκληρώσουμε μέσα σε αυτή τη σεζόν, του χρόνου το καλοκαίρι θα κάνουμε κάποιες αλλαγές ώστε να την προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο και νομίζω ότι τη μεθεπόμενη σεζόν θα είμαστε απόλυτα ώριμοι για να πάμε πιο ψηλά.

- Προ καιρού είχατε κάνει μια δήλωση ότι θέλετε να χτυπήσετε το αθλητικό κατεστημένο στη χώρα μας. Είναι εφικτό αυτό;
Καταρχήν δεν θα ανεχτούμε πολλά από αυτά τα πράγματα που συνέβαιναν. Και όταν λέω δεν θα ανεχτούμε εννοώ ότι θα αντιδράσουμε μέσα στο πλαίσιο των κανόνων και δημοσιοποιώντας αυτά που συμβαίνουν. Όταν κανείς φωτίζει τα περιστατικά, τότε το παρασκήνιο που συνήθως κινείται στις σκιές, μπορεί και να προλαβαίνει καταστάσεις. Δεν φαντάζομαι ότι θα λύσουμε το πρόβλημα αμέσως, αλλά οπωσδήποτε θα περιορίσουμε τα φαινόμενα που είχαμε.

- Το θέμα του γηπέδου το κοιτάτε καθόλου ή δεν είναι προτεραιότητα;
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο το γήπεδο προχωράει. Δηλαδή φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες λύσεις, είμαστε σε επαφή με τον Δήμο Αθηναίων, υπάρχουν λύσεις χρηματοδότησης, οι άδειες έχουν τελειώσει και θεωρώ ότι πριν τα Χριστούγεννα μπορεί να ξεκινήσει. Βέβαια, δεν είμαι 100% βέβαιος γιατί πολλές φορές πρέπει να δούμε κάτι να γίνεται για να πούμε ότι ξεκίνησε.

- Έχετε κάποιο νέο για την υπόθεση Καραγκούνη;
Όλοι μας θέλουμε πολύ να μείνει ο Καραγκούνης στην ΠΑΕ. ΘΑ υπάρξει μια συζήτηση και ελπίζουμε να βρούμε μια λύση για να συμβεί αυτό. Το συμβόλαιό του ήταν πολύ υψηλό και δικαίως γιατί ήταν και είναι ένας μεγάλος παίκτης. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό τη νέα αυτή κατάσταση. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα, ειδάλλως θα είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε.

- Είχα την τιμή να βρεθώ στην παρουσίαση της Παρί Σεν Ζερμέν στον ποταμό μπροστά από το άγαλμα της Ελευθερίας. Είναι πρόκληση να χαλάς τόσα λεφτά;
Αν η οποιαδήποτε ομάδα έχει πολλά έσοδα, δηλαδή αν εμείς φέτος, θεωρητικά πάντα γιατί άμεσα δεν μπορεί να ισχύσει, μαζευτούμε 200 χιλιάδες Παναθηναϊκοί και βάλουμε από 500 ευρώ είναι 100 εκατομμύρια. Αν τα είχαμε ασφαλώς και θα τα ξοδεύαμε. Θα ενισχύαμε τις Ακαδημίες αλλά θα μπαίναμε και στον ανταγωνισμό με άλλες ομάδες για να αποκτήσουμε μεγάλους παίκτες. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο υπάρχει το σταρ σίστεμ, δηλαδή υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και που διασφαλίζουν την επιτυχία σε αυτόν που τους επιλέγει. Αυτοί θέλουν και πολλά χρήματα. Αν οι ομάδες τα έχουν, γιατί να μην τα διαθέσουν; Εμείς έχουμε ως μότο το η ισχύς εν τη ενώσει ή αν θέλετε, θεωρητικά πάντα, όπως το λένε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού The sky is the limit

- Καλή τύχη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, ευχόμαστε όλα να πάνε καλά.
Χρειαζόμαστε και την βοήθεια των φίλων μας στην Αμερική.

- Θα την έχετε και θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε από κοντά
Και εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να σας γνωρίσω, να είστε καλά.

Πήρε Ουκάρ ο Πλατανιάς

Πήρε Ουκάρ ο Πλατανιάς 
Σε συμφωνία με την διοίκηση του Πλατανιά προχώρησε ο Κένταλ Ουκάρ, ο οποίος για την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη νεοφώτιστη ομάδα των Χανίων. Ο Γάλλος, έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ και αποτελούσε εδώ και καιρό επιλογή του Γιάννη Χατζηνικολάου.

Έτσι μετά από συζητήσεις που υπήρξαν με τους «ερυθρόλευκους» ο Ουκάρ είπε το «ναι» και σύντομα αναμένονται και ανακοινώσεις. Το μόνο που απομένει είναι ο παίκτης να μεταβεί στα Χανιά προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στο νέο του, μονοετές συμβόλαιο.

Την περασμένη σεζόν στον ΟΦΗ, δεν βρισκόταν στα πλάνα του Νίκου Αναστόπουλου και πραγματοποίησε 10 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας ένα γκολ κόντρα στη Δόξα Δράμας.

Θα πάει Ψαχνά η ΑΕΚ

Θα πάει Ψαχνά η ΑΕΚ 
Πιθανότατα το τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος «έκλεισε» η ΑΕΚ.

Την ίδια μέρα λοιπόν που η αποστολή της «Ένωσης» αναχώρησε για την Αγγλία (όπου έχει προγραμματίσει να δώσει τέσσερα δυνατά ματς με αντιπάλους τις Χαρτς, Μπλάκμπερν, Νοτς Κάουντι και Έβερτον) η ΠΑΕ ανακοίνωσε πως λίγες μέρες μετά την επιστροφή της θα αγωνιστεί και με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Το φιλικό θα γίνει την Τρίτη 14 Αυγούστου στην έδρα της ομάδας της Football League και θα ξεκινήσει στις 19:30.

«Υπάρχει ταλέντο στην ΑΕΚ»

«Υπάρχει ταλέντο στην ΑΕΚ» 
Μισογεμάτο προσπάθησε να δει το «ποτήρι» της ΑΕΚ που θα παρουσιαστεί τη νέα χρονιά ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Κατά την αναχώρηση της «Ένωσης» για την Αγγλία, ο «Dimi» τόνισε πως υπάρχει αρκετό ταλέντο στα νέα παιδιά της ομάδας.

Τόσο που τον κάνει να πιστεύει πως -με τη βοήθεια των παλιότερων και μερικές προσθήκες παικτών- μπορεί να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα.

«Ως τώρα έχουμε δουλέψει στη φυσική κατάσταση και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα είναι δύσκολο, θα πρέπει να δέσουμε μεταξύ μας. Θα δώσουμε κρίσιμα φιλικά. Υπάρχει ταλέντο και αυτή η ΑΕΚ έχει δυνατότητες. Είναι θέμα ψυχολογικό, να αντέξουν αυτά τα νέα παιδιά την πίεση που υπάρχει», ανέφερε ο Κωνσταντόπουλος. Και εξήγησε:

«Αν το καταφέρουν, θα είναι εύκολα τα πράγματα. Από εκεί και πέρα, εμείς οι πιο παλιοί θα βοηθήσουμε. Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος. Είμαι αισιόδοξος γιατί υπάρχουν δυνατότητες. Πρέπει αρχής γενομένης από το Σάββατο, τα νέα παιδιά να δείξουν ότι αξίζουν».

Ο Κωνσταντόπουλος όμως ερωτήθηκε και για τη νέα αποχώρηση, αυτή του Καράμπελα, απαντώντας επίσης με ψυχραιμία:

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν είναι καλό για καμία ομάδα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι σε αυτό το χώρο αρκετά χρόνια και έχω δει ανάλογες καταστάσεις. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε το 100%, όσοι έχουμε απομείνει και με την προσθήκη ίσως μερικών ακόμη παικτών να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Θέλω να πιστεύω ότι είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για αυτά τα παιδιά να ψηθούν. Θα μπουν στα βαθιά από νωρίς και αυτό θα τους βοηθήσει. Είμαι ο πιο έμπειρος και θα προσπαθήσω να τους μεταδώσω της εμπειρίες που έχω».

Άδεια για τρεις…

Άδεια για τρεις…
Μόνο τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη ,πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΕΕΑ.

Στις 2 Αυγούστου η επόμενη συνεδρίαση όπου θα εξεταστούν οι φάκελοι των υπόλοιπων ομάδων. Άναψε η Επιτροπή το «πράσινο φως» στον Σαββίδη που όμως ζήτησε αναβολή για να επανεξετάσει το business plan που έχει καταθέσει.

Την Πέμπτη συνεδρίαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άρχισε η εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ. Πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, χορηγήθηκε μόνο σε Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη που είχαν πλήρεις φακέλους. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες είχαν κάποιες εκκρεμότητες και οι υποθέσεις τους θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο, οι ΠΑΕ μπορούν να προσκομίζουν στοιχεία μέχρι και 15 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (σ.σ 10 Αυγούστου). Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, έχει ζητήσει από την ΕΕΑ να εξαντληθεί κάθε χρονικό περιθώριο ώστε να διευκολυνθούν οι ομάδες με τα οικονομικά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση τα πιστοποιητικά θα δοθούν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σε άλλη υπόθεση που εξετάστηκε σήμερα στην ΕΕΑ προέκυψε ότι ο Ιβάν Σαββίδης, έχει προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να αποκτήσει μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο ίδιος ζήτησε αναβολή για να του χορηγηθεί άδεια μέχρι την επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να επανεξετάσει το business plan που έχει καταθέσει.

Απρόοπτο με Κούτσι στον Ατρόμητο

Απρόοπτο με Κούτσι στον Ατρόμητο 
Ένα δυσάρεστο νέο περίμενε τον Κούτσι το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Φινλανδός επιθετικός πληροφορήθηκε μέσω τηλεφώνου την «απώλεια» του αγαπημένου ξαδέρφου και αναμένεται να ταξιδέψει στο Κόσοβο για την κηδεία του αγαπημένου του προσώπου.

Την ώρα που η προετοιμασία του Ατρόμητου στο Πράβετς της Βουλγαρίας συνεχίζεται με… πυρετώδη ρυθμό, ο 29χρονος νεοαποκτηθείς παίκτης των «κυανόλευκων» θα χάσει μερικές μέρες προπονήσεων, λόγω του άτυχου περιστατικού.

Ο Κούτσι έχει ήδη αποχωρήσει από την περιοχή που έχει καταλύσει η αποστολή της ομάδας του, ώστε να προλάβει τη νεκρώσιμη ακολουθία του αγαπημένου του ξαδέρφου και να επιστρέψει άμεσα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Φυσικά, οι συμπαίκτες του ευχήθηκαν συλλυπητήρια.

Τσάκας… κατά πάντων

Τσάκας… κατά πάντων
Με μια αιχμηρή ανακοίνωση επέστρεψε στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού ο Βλάσης Τσάκας.

Ο εκπρόσωπος των Αράβων επενδυτών κάνει λόγο για «μαθητευόμενους μάγους που νομίζουν ότι σχεδιάζουν τον Αθηναϊκό και όχι τον Παναθηναϊκό».

Αφού χαρακτηρίζει αποτυχία, λοιπόν, το εγχείρημα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», ζητά να προκηρυχθεί νέα ΑΜΚ, μιας και «πρόθεσή μας είναι να επιμείνουμε στην απόκτησή της ΠΑΕ», όπως τονίζει.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τσάκα

«Το θέατρο του παραλόγου, σε βάρος του ιστορικότερου συλλόγου της ελληνικής επικράτειας, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Οι “πρωτοκλασάτοι” μαθητευόμενοι μάγοι, μετά τις προβλέψεις παρωδία “έχασαν” και ένα απλό ενημερωτικό δελτίο, το οποίο θα έδινε την ευκαιρία στην αγαπημένη μας ομάδα μέσω της Α.Μ.Κ. που προκηρύχθηκε στις 09/03/12 να πάρει όλες τις οικονομικές ανάσες που χρειάζεται κατεπειγόντως.

Οι άνθρωποι όμως αυτοί μάλλον έχουν μπερδευτεί, νομίζουν ότι σχεδιάζουν τον Αθηναϊκό και όχι τον Παναθηναϊκό. Δίχως κανένα όραμα και μονίμως με την καραμέλα “ σώσαμε την ομάδα πήραμε άδεια συμμετοχής”, νομίζουν ότι πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ από πάνω.

Η σαιζόν χάθηκε, ο σχεδιασμός που είχαμε προγραμματίσει με υπαιτιότητα αυτών των κυρίων δεν προχώρησε. Κρατήσαμε μια ουδέτερη στάση, αποστασιοποιημένοι για να μην κατηγορηθούμε… ότι ανατρέπουμε τα προγνωστικά.

Όμως αυτό που βλέπει ο καθένας μας οι “φωστήρες” με την πλήρη στήριξη και προβολή των ΜΜΕ το αγνοούν. Η Παναθηναϊκή συμμαχία αποδείχθηκε ΑΠΟΤΥΧΙΑ: Όχι 30 εκατομμύρια, όχι 20, όχι 12, αλλά ούτε 800.000 δεν είναι το ποσό μέχρι και σήμερα των εισφορών. (Το τρικάκι με το 1,1 που πρόσθεσαν ας το αφήσουν για τα αμερικανάκια).

Πρόθεση μας είναι να επιμείνουμε στην απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σκοπό να δώσουμε όραμα, με το κατατεθειμένο μας Business Plan, στον κάθε αγνό Παναθηναϊκό. Επαναπροκηρύξτε λοιπόν την νέα αύξηση με τους ίδιους όρους (15.000.000 και τιμή μετοχής 0.33 λεπτά) και αφήστε τα παιχνιδάκια με τις διαρροές ότι θα προταθεί αύξηση 5.000.000 ευρώ.

Με ψίχουλα και αυτά μαζεμένα από τον κόσμο μην προσπαθείτε να διατηρήσετε ποσοστά και καρέκλες. Σας πήραμε χαμπάρι. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος και εσείς πολύ μικροί για να παίζετε με τις τύχες του.

Βλάσης Τσάκας»


Με το… βλέμμα στο μέλλον

Με το… βλέμμα στο μέλλον
Στο μέλλον «κοιτάει» η Βέροια, η οποία ανακοίνωσε 5 παίκτες για την ομάδα των Νέων, ενώ αποκτήθηκε και ο Νίκος Τριανταφυλλίδης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με στόχο να δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα της Football League ή της Football League 2.

Η «βασίλισσα του Βορρά» έχει μπει πολύ δυνατά στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι», που θα την βρει στη Σούπερ Λίγκα, ωστόσο δεν αφήνει και τις επενδύσεις της για το… μέλλον.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστήΝικόλαου Τριανταφυλλίδη για 4 χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να δοθεί δανεικός σε ομάδα είτε της Football League είτε της Football League 2".

Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας τους με τους ποδοσφαιριστές:

Αλιατίδη Εμμανουήλ, γενν. 1995, από ΑΕ ΕΛΙΜΕΙΑΣ
Μπαμπαίτη Χρήστο,γενν. 1994, από ΣΦΠ ΠΙΕΡΙΚΟ
Ντόγο Στέφανο,γεν. 1994, από ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Τσόλκα Ιωάννη, γενν. 1994, από ΑΠΟ ΑΛΜΩΠΟΣ
Χαραλαμπίδη Θεοχάρη, γενν. 1993, από ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι ποδοσφαιριστές θα συμμετάσχουν με την ομάδα της Κ-20 στο πρωτάθλημα υποδομής της Superleague.

«Παιδιά πρέπει να σηκώσουν τη φανέλα της ΑΕΚ…»

«Παιδιά πρέπει να σηκώσουν τη φανέλα της ΑΕΚ…»
Ανώμαλα… προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Βλάχος λίγη ώρα πριν την απογείωση της ΑΕΚ για την Αγγλία.

Με εμφανή τον προβληματισμό για το υλικό της ομάδας, ο τεχνικός της «Ένωσης» τόνισε πως περίμενε μεν δύσκολη την κατάσταση, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν πως «παιδιά κάτω των 20 πρέπει να σηκώσουν -και άμεσα- μια τόσο βαριά φανέλα», δήλωσε έτοιμος για «μάχη με ήθος, επαγγελματισμό και αγάπη» που θα ανταμείψει «τις ψυχές των ΑΕΚτζήδων που θα σταθούν δίπλα τους.

Πριν απ’ όλα αυτά, ο Βλάχος παραδέχθηκε πως δεν ήθελε να φύγει κανένας από τους παίκτες που είχαν απομείνει -τονίζοντας ωστόσο πως αυτό ήταν απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Κι αφού δήλωσε αντίθετος με το ταξίδι της ομάδα στην Αγγλία (και τις κακουχίες που μπορεί να επιφυλάσσει για αυτά τα νέα παιδιά) ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να έχει μαζί του τον Μιχάλη Παυλή, εφόσον προσκομίσει τα ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι μπορεί να αγωνίζεται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάχος κατά την αναχώρηση της ΑΕΚ για το Τσέστερ

Για την κατάσταση στην ΑΕΚ: «Δουλεύουμε πολύ σκληρά, αυτό είναι σίγουρο. Δουλεύουμε ίσως και παραπάνω από όσο θα έπρεπε, ειδικά για κάποια παιδιά που πέρσι ήταν στην ομάδα κάτω των 20. Σε πολύ μικρό διάστημα καλούνται όχι μόνο να γίνουν επαγγελματίες, αλλά και να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και της ιστορίας της ΑΕΚ. Όμως έχουν δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα. Τα παιδιά αυτά πρέπει να καταλάβουν που έχουν έρθει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το μήνυμα προσπαθώ να τους περάσω κάθε μέρα.

Νομίζω ότι δεν είναι μόνοι τους, όπως λέει και το συγκλονιστικό τραγούδι της Λίβερπουλ. Θα δώσουν μάχη και αγώνα και οι ψυχές των ΑΕΚτζήδων είναι δίπλα τους. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει ως επαγγελματίες, αυτό που αρμόζει για ένα σύλλογο, για τον οποίο έχουμε και αισθήματα, θα δώσουμε τίμια μάχη με ήθος και επαγγελματισμό, αγάπη και ποτέ δεν ξέρεις…»


Για τις τεράστιες δυσκολίες στη στελέχωση του ρόστερ: «Όταν ήρθα, άκουγα και διάβαζα για τα προβλήματα, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ποτέ το μέγεθος τους. Όταν ήρθα, ήταν εννιά οι επαγγελματίες που είχαν μείνει στην ΑΕΚ και από την μέρα που έχω έρθει έχουμε μόνο αποχωρήσεις. Πίστευα ότι θα είχαμε τουλάχιστον 10-12 παιδιά που θα είχαν εικόνες από Σούπερ Λίγκα και μαζί με τα μικρά να φτιάχναμε μια ομάδα, δε θα πω ανταγωνιστική, που θα μάχεται και θα παλεύει».

Για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος τα προβλήματα: «Περνάω τραγικά. Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Δεν ήθελα να φύγει κανείς από αυτούς τους παίκτες. Δυστυχώς όμως οι ανάγκες του συλλόγου είναι τεράστιες. Ξέρετε τα οικονομικά προβλήματα καλύτερα από εμένα και όσοι πωλήθηκαν ουσιαστικά σώζουν την ΑΕΚ. Γιατί με τα λεφτά που πήραμε θα παίξουμε στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και νιώθω την ανάγκη να το πω, την έφεραν σε αυτή την κατάσταση και την απαξίωσαν οι ίδιοι οι ΑΕΚτζήδες. Και αυτό με πληγώνει πιο πολύ».

Για την προετοιμασία στην Αγγλία: «Θέλω να πω κάτι και για το ταξίδι. Δεν σκέφτονται τα παιδιά και την ΑΕΚ; Πρέπει να τραβάει η ΑΕΚ όλες αυτές τις ταλαιπωρίες και τις κακουχίες; Το λέω με λύπη και με θλίψη, αλλά είμαστε μαχητές. Έχω μάθει να παλεύω και αυτό θα κάνω και τώρα».

Όλα εντάξει πριν την Σιένα

Όλα εντάξει πριν την Σιένα 
Χωρίς κανένα απρόοπτο ολοκληρώθηκε η προπόνηση του Αρη, ο οποίος πραγματοποιεί επί ιταλικού εδάφους το βασικό στάδιο προετοιμασίας του. Ασκήσεις τεχνικής, ταχυδύναμης και αρκετές στημένες φάσεις περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα για τους «κίτρινους».

Αυτή, μάλιστα, ήταν η μοναδική για σήμερα προπόνηση των Θεσσαλονικέων, αφού το μεσημέρι θα αναχωρήσουν Σαν Βίτο όπου θα διανυκτερεύσουν και αύριο το απόγευμα (17:00) θα αντιμετωπίσουν την Σιένα.

Υπό τις οδηγίες του Μάκη Κατσαβάκη οι παίκτες δούλεψαν πάνω στην τεχνική, έκαναν σπριντ και τέλος πολύ δουλειά στα στημένα, με συγκεκριμένες κομπίνες ενώ στο φινάλε της προπόνησης χτύπησαν και φάουλ.

Ο Σερραίος τεχνικός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη γρήγορη σκέψη των ποδοσφαιριστών του, ζητώντας του γρήγορες, ακριβείς και με απόλυτη συγκέντρωση πάσες. Λίγο αργότερα οι ποδοσφαιριστές έκαναν μερικά σπτριντάκια για ταχυδύναμη και στο φινάλε ο έλληνας τεχνικός δούλεψε στα στημένα στην επίθεση.

Και τον Γεωργιάδη θέλει η Λεβερκούζεν

Και τον Γεωργιάδη θέλει η Λεβερκούζεν 
Σε τροφοδότη του γερμανικού ποδοσφαίρου τείνει να εξελιχθεί ο ΠΑΟΚ.

Μετά την παραχώρηση του Κώστα Σταφυλίδη στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, η γερμανική ομάδα ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Metrosport», ο γερμανικός σύλλογος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον 25χρονο μεσοεπιθετικό και τώρα θα προσπαθεί να επωφεληθεί από την καλή σχέση που ανέπτυξε με τη διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την περσινή σεζόν ο «Δικέφαλος του Βορρά» πούλησε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ, πριν από μερικές μέρες υπήρξε η υπόθεση του Σταφυλίδη, υπάρχει το ενδιαφέρον της Φορτούνα Ντίσελντορφ για τους Μαλεζά-Σταφυλίδη και η Λεβερκούζεν εξετάζει την περίπτωση του Γεωργιάδη.

Χωρίς Μπανγκουρά με Αϊντχόφεν

Χωρίς Μπανγκουρά με Αϊντχόφεν
Δεν περιλαμβάνεται το όνομα του Σάμι Μπανγκουρά στους 22 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» προφανώς θεωρεί πως ο παίκτης δεν είναι ακόμη έτοιμος με αποτέλεσμα να τον αφήσει εκτός αποστολής.

Αντίθετα, ο Πάμπλο Γκαρσία ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν και θα συμμετάσει κανονικά.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Γιώργου Δώνη: Γλύκος, Κρέσιτς, Έτο, Γκαρσία, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Λίνο, Ρομπέρ, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Δεληγιαννίδης, Ιντζίδης, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης

Ο φιλικός αγώνας του ΠΑΟΚ με την ολλανδική ομάδα θα ξεκινήσει στις 21:00 (ΟΤΕsport 1 και sport-fm.gr).

 27/7/2012

Θέλουν αριστερό μπακ στο Περιστέρι

Θέλουν αριστερό μπακ στο Περιστέρι 
Το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμα αριστερού μπακ εξετάζουν στον Ατρόμητο.

Όπως γράφει η SportDay, ο Κώστας Γιαννούλης επιθυμεί να επιστρέψει στους Περιστεριώτες, οι οποίοι θα ήθελαν να συνεργαστούν ξανά με τον 25χρονο οπισθοφύλακα.

Ωστόσο, η Κολωνία είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το μέλλον του Έλληνα μπακ.

Όσον αφορά την υπόθεση του Στέφανο Ναπολεόνι, οι «κυανόλευκοι» έχουν αποφασίσει ότι θα περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα. Αν ο Γιάννης Κομπότης δεν αλλάξει στάση, τότε θα μπουν στην τελική ευθεία για τους παίκτες που έχουν ως εναλλακτικές λύσεις.

Την ίδια ώρα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι υποχρεωμένης να βρει λύσεις με τους παίκτες που είναι στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας. Για αυτό τον λόγο ο Θανάσης Καραγκούνης χρησιμοποιήθηκε στο πρόσφατο φιλικό σε αυτή τη θέση.

Από Δευτέρα αναμένεται να προχωρήσει και η περίπτωση του επιθετικού μέσου, αφού στον Ατρόμητο περιμένουν τον Ζαρντίμ κυρίως για τον Σουμπίνιο, αλλά και για τον Τάτο.


Πάει και για άλλον ο Πλατανιάς

Πάει και για άλλον ο Πλατανιάς
Μετά την συμφωνία με τον Κένταλ Ουκάρ, ο Πλατανιάς μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρώσει ακόμη μία μεταγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι διοικούντες την κρητική ομάδα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή.

Αν όλα κυλήσουν ομάδα, τότε οι Χανιώτες αναμένεται να τον εντάξουν στο ρόστερ της ομάδας μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή για το Καρπενήσι.

Αποφασίζει ο Μαλεζάς

Αποφασίζει ο Μαλεζάς
Δύο είναι τα… σίριαλ του φετινού καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ και αφορούν το μέλλον ισάριθμων ποδοσφαιριστών της ομάδας. Του Στέλιου Μαλεζά και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Όλα δείχνουν πως για την περίπτωση του Έλληνα κεντρικού αμυντικού ακόμη και εντός της ημέρας θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Ο Μαλεζάς αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση σχετικά με το πού θέλει να συνεχίσει την καριέρα του. Ο ποδοσφαιριστής έχει μπροστά του δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο είναι να κάνει το μεγάλο βήμα και να δοκιμάσει τις δυνάμεις σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, όπως είναι η Bundesliga, λέγοντας «ναι» στην πρόταση της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Το δεύτερο είναι να παραμείνει στον ΠΑΟΚ ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2015.

Ο Γιώργος Δώνης μιλώντας μετά τη φιλική ήττα 2-0 από την Αϊντχόφεν, ξεκαθάρισε πως θέλει να κρατήσει τον παίκτη, ο οποίος έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο, τόνισε όμως, πως δεν μπορεί να παραμείνει αν δεν το θέλει ο ίδιος.

Συνάντηση θα έχουν σίγουρα πάντως, οι παράγοντες των δύο ομάδων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα ανταλλάγματα που προσφέρουν οι Γερμανοί καλύπτουν τους Θεσσαλονικείς.

Εξετάζει Κάστσελαν

Εξετάζει Κάστσελαν
Την περίπτωση του 29χρονου επιθετικού Μλάντεν Κάστσελαν εξετάζουν στον Άρη, για τον οποίο έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια ο παλιός τεχνικός της ομάδας, Μίχαλ Πρόμπιερζ. Αποκαλυπτήρια για τους «κίτρινους» στο αποψινό (18:00) φιλικό με Σιένα.

Ο 29χρονος Μαυροβούνιος ξεκίνησε την καριέρα του στη δεύτερη ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, είχε ένα σύντομο πέρασμα και από την Καρλσρούη. Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε… γυρολόγο, αφού έπαιξε διαδοχικά στην ΟΦΚ Βελιγραδίου και τη Βόζντοβατς (24 συμμ.) πριν πάει για πρώτη φορά στην Πολωνία το 2007 και στη ΛΚΣ Λοντζ. Παρά το καλό του ξεκίνημα (14 συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν), τον Φεβρουάριο παραχωρήθηκε δανεικός στη Σταλ Γκλουόνο. Γύρισε την επόμενη χρονιά (2008-2009) και έπαιξε σε 28 παιχνίδια για να δοθεί εκ νέου δανεικός στην ουκρανική Καρπάτι. Από τον Φεβρουάριο του 2010 πήγε στη Γιαγκελόνια, στην οποία κάθισε ενάμιση χρόνο, πριν πάει δανεικός και πάλι στη Λοντζ και το περασμένο εξάμηνο στην πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς.

Αποκαλύπτεται

Στον Σαν Βίτο, περιοχή στην οποία προετοιμάζεται η Σιένα, ο Άρης θα δώσει το πρώτο του φιλικό κόντρα στην ιταλική ομάδα. Ο Μάκης Κατσαβάκης θα έχει την πρώτη του ευκαιρία ώστε να διαπιστώσει την κατάσταση των παικτών του, αν και γνωρίζει καλά πως μάλλον οι «κίτρινοι» δεν είναι έτοιμοι για ένα τόσο δυνατό τεστ. Ο Έλληνας προπονητής προσανατολίζεται στο να δοκιμάσει ένα πιο συντηρητικό σχήμα και να δει πώς θα αντιδράσει η άμυνά του στην πίεση των Ιταλών.

«Σπρώχνουν» τον Καπίνο

«Σπρώχνουν» τον Καπίνο 
Εντολή ανεύρεσης πρότασης για τον Στέφανο από σύλλογο του εξωτερικού έχει δώσει ο Δημήτρης Γόντικας, όπως γράφει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότατα κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις του νεαρού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, χωρίς αυτή την ώρα να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Για αυτό τον λόγο ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ προσπαθεί να παραχωρήσει τον 19χρονο παίκτη.

Τα θετικά στοιχεία του Καπίνο είναι πολλά: έχει δείξει ότι διαθέτει ικανότητες, είναι πολύ μικρός σε ηλικία και υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης, και έχει παίξει μέσα σε ένα χρόνο έχει πάρει αρκετές παραστάσεις.

Όλα αυτά τα στοιχεία μπορεί να προσελκύσουν ομάδα από το εξωτερικό.

«Όνειρό μου ο Άρης»

«Όνειρό μου ο Άρης»
Έτοιμος να δώσει το 100% των δυνάμεών του προκειμένου να καθιερωθεί στον Άρη δηλώνει ο Νίκος Αγγελούδης, σε συνέντευξή του στη «SportDay». Ο νεαρός ποδοσφαιριστής χαρακτηρίζει «όνειρο» την επιστροφή του στην ομάδα και την ευκαιρία που του δίνεται.

Παράλληλα, εξηγεί πως παρά τις δυσκολίες, οι «κίτρινοι» με τη βοήθεια του κόσμου τους μπορούν να καταφέρουν κάτι καλό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αγγελούδης στη «SportDay»:

Νίκο, έπειτα από τον δανεισμό σου στη Δόξα Δράμας, ξανά στον Άρη. Πώς κυλάνε οι πρώτες μέρες προετοιμασίας στην Ιταλία;

«Είναι η δεύτερη συνεχής σεζόν που ακολουθώ την προετοιμασία του Άρη. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Όνειρό μου είναι να παίζω στον Άρη και δεν θέλω κάτι άλλο».

Σε ποια θέση πιστεύεις θα σε δούμε φέτος, γιατί σε δοκιμάζει και στις πλευρές...

«Η θέση μου είναι αυτή του σέντερ φορ, αλλά όπου μου ζητήσει ο προπονητής θα παίξω. Μακάρι να παίζω! Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα και να αποδείξω ότι αξίζω μια θέση στο ρόστερ, γιατί όχι και στην ενδεκάδα».

Τι να περιμένουμε από τον Άρη της νέας αγωνιστικής περιόδου;

«Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά ο Άρης έχει τον κόσμο του. Είναι το καλύτερο κοινό. Από κει και πέρα θα είμαστε μια ομάδα με δύναμη και πάθος. Είμαστε όλοι Έλληνες, ξέρουμε τι σημαίνει ο Άρης και όταν παίζεις σε ένα γεμάτο Χαριλάου δεν μπορείς να μη δώσεις το 100%».

Μπορεί να ήσουν μέλος της Δόξας, αλλά σίγουρα γνώριζες και ενδιαφερόσουν για τα προβλήματα του Άρη...

«Έζησα με αγωνία αυτές τις καταστάσεις σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν οπαδός αυτής της ομάδας. Όλη μέρα ασχολιόμουν με αυτό. Ο Άρης, όμως, είναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμος της θα τη βοηθήσει να τα ξεπεράσει σύντομα.

Εσείς οι ποδοσφαιριστές θα αντέξετε;


«Ναι, γιατί αγαπάμε τον Άρη. Δεν ήρθαμε για τα λεφτά. Παίζουμε για τη φανέλα, τον κόσμο και μετά για την προσωπική μας ανάδειξη».

Τι αποκόμισες από τον δανεισμό σου στη Δόξα;

«Ήταν μία καλή εμπειρία. Πήρα κάποια παιχνίδια και αισθάνομαι πιο σίγουρος με τον εαυτό μου και είμαι σε θέση να δείξω αυτά που μπορώ».

Ένα θετικό, σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι ότι γνωρίζεις τη φιλοσοφία του Μάκη Κατσαβάκη...

«Πλέον ξέρω τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και μπορώ να αποδίδω πιο εύκολα και να κάνω αυτά που θέλει ο ίδιος. Είναι ένα πλεονέκτημα για μένα αυτό».

Σκέφτηκες όταν έφυγες για τη Δράμα ότι υπήρχε περίπτωση να μην ξαναγυρίσεις στον Άρη;

«Δεν ήθελα να πιστέψω κάτι τέτοιο. Μου πέρασε κάποια στιγμή, αλλά προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι. Το όνειρό μου είναι να παίζω στον Άρη και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στην Ιταλία».

Εκεί «κολλάει» του Καραγκούνη

Εκεί «κολλάει» του Καραγκούνη 
Στο οικονομικό φάνηκε ότι κολλάει η υπόθεση παραμονής του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό.

Στη συνάντηση που είχε ο διεθνής χαφ την περασμένη Παρασκευή με τον Κώστα Ελευθεράκη είχε εκφράσει την επιθυμία να μείνει στο «τριφύλλι», επειδή είναι η ομάδα της καρδιάς του.

Ωστόσο, η SportDay αναφέρει ότι ο 35χρονος παίκτης έχει ενημερώσει τη διοίκηση ότι δέχεται να μείνει και με μείωση 50% ίσως και 60% από το ένα εκατ. ευρώ (μαζί με τα μπόνους) που έπαιρνε.

Στην ΠΑΕ, όμως, μόλις ενημερώθηκαν για το θέμα φάνηκε ξεκάθαρα ότι είναι δύσκολο να καλύψουν τις απαιτήσεις του έμπειρου μέσου. Γι' αυτό ακόμα δεν έχει γίνει η τελική επαφή.

Το καθοριστικό ραντεβού ή θα γίνει σήμερα ή μετά το παιχνίδι με τη Μάδεργουελ, που είναι και το πιθανότερο πλέον.

Πάντως, το μήνυμα που δόθηκε στη διοίκηση από τους παλαίμαχους που βρίσκονται στο Δ.Σ. είναι το εξής για την παραπάνω υπόθεση: «Πρέπει να μείνει οπωσδήποτε και να μην έχει το τέλος που είχαν άλλοι παίκτες μας στο παρελθόν».

Έρχεται «ψαλίδι»

Η κρίση φέρνει και προτάσεις για «ψαλίδια» από τους χορηγούς και επιχειρεί να τα διαχειριστεί όσο καλύτερα γίνεται ο Παναθηναϊκός.

Το στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Στάμος, ανέλυσε διάφορα οικονομικά θέματα και αναφέρθηκε και στην adidas, η οποία δίνει 1,5 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ και άλλες 400.000 ευρώ στην Greenteam, η οποία έχει τις μπουτίκ της ομάδας.

Το ποσό των 400.000 ευρώ θέλει να το κόψει η εταιρεία και ο πρόεδρος της Greenteam, Χρήστος Παναγόπουλος, τόνισε ότι σ' αυτή την περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα για την Greenteam. Από την ΠΑΕ τονίστηκε ότι δεν μπορεί να κοπεί τίποτα.

«Θέλει πολλή προσοχή»

Στιγμιότυπα από το φιλικό της Μάδεργουελ με την Έβερτον και ορισμένα παιχνίδια της περσινής σεζόν έδειξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα στον Σκωτσέζο Νίκι Λο, από τον οποίο προέρχονται οι επιθέσεις του αντιπάλου του «τριφυλλιού».

«Είναι μία κλασική βρετανική ομάδα, που θέλει πολλή προσοχή. Θα παίξουν χωρίς άγχος, αφού δεν έχουν κάτι να χάσουν. Παίζουν συνέχεια με πάθος, δεν παρατάνε το παιχνίδι και ειδικά στην έδρα τους είναι ενθουσιώδεις. Το δυνατό τους σημείο επίσης είναι οι αντεπιθέσεις, ενώ παίζουν και με πολλές σέντρες», είπε ο 66χρονος προπονητής.

Μπουγαΐδης ο επόμενος

Μπουγαΐδης ο επόμενος 
Τον δρόμο που έχουν επιλέξει αρκετοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μέχρι σήμερα είναι αρκετά πιθανό να ακολουθήσει ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

Ο 19χρονος στόπερ της ΑΕΚ ήταν ένας από τους νεαρούς διεθνείς της Εθνικής Νέων που ξεχώρισαν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας, όπου βρέθηκαν αρκετοί σκάουτερ συλλόγων του εξωτερικού.

Μία από αυτές φέρεται να παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του και, όπως γράφει η SportDay, δεν πρόκειται για την Έβερτον.

Η ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Μπουγαΐδη δεν κάνει ακόμα κάποια επίσημη κίνηση και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει το «χτύπημά» της.

Από την πλευρά της, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ κοστολογεί στο 1 εκατ. ευρώ τον νεαρό αμυντικό και αν δεχθεί τέτοια προσφορά δύσκολα θα πει «όχι», παρότι θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα στην άμυνα της ομάδας.

Ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο

Αρνητικές αναμένεται να είναι οι απαντήσεις που περιμένουν στην ΑΕΚ από τον Βαγγέλη Μόρα και τον Βαγγέλη Μάντζιο.

Η «Ένωση» έχει καταθέσεις τις προτάσεις της στους δύο ποδοσφαιριστές, όμως εκείνοι δεν δείχνουν ικανοποιημένοι με τα χρήματα που προσφέρονται και από την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις τάξεις της ομάδας.

Μία κατάσταση όπου όλοι οι παίκτες ψάχνουν την πόρτα της εξόδου και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δείχνει να διαλύεται.

Εντονες πιέσεις για το 44

Στην ΑΕΚ περιμένουν στις αρχές της εβδομάδας να περάσει από το Υπουργείο Οικονομικών η διάταξη για την έκδοση προσωρινών φορολογικών ενημεροτήτων. Τα πράγματα, όμως, περιπλέκονται λόγω αυτής της άτυπης κόντρας που παρατηρείται με τη ΦΑΕ Αθηνών.

Δώνης: «Τους θέλουμε και τους δύο»

Δώνης: «Τους θέλουμε και τους δύο» 
Περισσότερο μεταγραφικού περιεχομένου, παρά αγωνιστικού ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Δώνη μετά την φιλική ήττα (2-0) του ΠΑΟΚ από την Αϊντχόφεν.

Ο Έλληνας τεχνικός μετέφερε την διάθεση του «Δικέφαλου του Βορρά» να διατηρήσει τόσο τον Στέλιο Μαλεζά, όσο και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο ρόστερ, ενώ έκανε γνωστό ότι ο Σάμι Μπανγκουρά δεν θα παραμείνει στους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το μέλλον των Μαλεζά-Σαλπιγγίδη: «Από τη στιγμή που βρίσκονται στο ρόστερ είναι διαθέσιμοι. Εγώ κοιτάζω τη φυσική κατάσταση, σίγουρα οι διεθνείς θα χρειαστούν χρόνο. Θέλουμε και τους δύο. Από την άλλη δεν μπορείς να κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή που δεν θέλει να μείνει. Ο Στέλιος είναι διαφορετική περίπτωση καθώς έχει απομένει ένας μόνο χρόνος για το συμβόλαιό του. Εμείς θέλουμε να μείνει και καταθέσαμε μία καλή πρόταση. Στην περίπτωση του Δημήτρη δυστυχώς παίζει ρόλο και η κρίση στην Ελλάδα. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι υποχρέωση κάποιου ποδοσφαιριστή να μειώσει το συμβόλαιό του. Εμείς θέλουμε να συνεχίσει και να μην αδικηθεί. Ανάλογα με τις δύο αυτές υποθέσεις θα προχωρήσουμε σε μία ή δύο μεταγραφές».

Για τον Μπανγκουρά: «Δεν υπολογίζεται στο ρόστερ, ο Παπάζογλου είναι μια διαφορετική περίπτωση. Θα μιλήσω μαζί του και θα δούμε».

Για την εικόνα του αγώνα με την Αϊντχόφεν: «Έκαναν μεγάλη προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές μας και νομίζω ότι θα παρουσιαστούμε σε ένα καλό βαθμό ετοιμότητας στο ευρωπαϊκό ματς. Σήμερα καλοί επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Όσο κουραζόμασταν είχαμε πρόβλημα με τις αποστάσεις μας, κυρίως απ την αμυντική τετράδα».

Για την αντίπαλο στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, Μπνέι Γιεχούντα: «Στην προετοιμασία προσπαθούσα να δώσω 60-70 λεπτά χρόνο στους παίκτες. Με αυτές τις συνθήκες. καύσωνα και υγρασίας είναι δύσκολο να ανταποκριθεί ένας αθλητής. Η αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα, αλλά δεν συγκρίνεται με την Αϊντχόφεν. Πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα εκεί και την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Πρώτα… βιντεοθεραπεία και μετά προπόνηση

Πρώτα… βιντεοθεραπεία και μετά προπόνηση
Την ευκαιρία να δουν τα λάθη τους στα πρώτα δύο φιλικά παιχνίδια κόντρα στην ομάδα νέων του συλλόγου, αλλά και τη Νέα Σαλαμίνα είχαν οι παίκτες της SKODA Ξάνθης.

Ο προπονητής των Ακριτών, Μαρίνος Ουζουνίδης, βλέποντας στο βίντεο τους δύο αγώνες με τους ποδοσφαιριστές του τους επισήμανε τα λάθη τους, ενώ αργότερα ο Έλληνας τεχνικός δούλεψε μαζί τους σε τεχνικά θέματα.

Όλα αυτά όσον αφορά την απογευματινή προπόνηση, καθώς υπήρχε και πρωινή. Σε αυτή το τεχνικό τιμ της Ξάνθης είδε όλους τους παίκτες να κάνουν ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν αερόβιο τρέξιμο.


*To κειμενο ανανεωνεται συνεχως...

ALEX WEB RADIO/TV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου