ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

"Ο Δημήτρης είναι συγκλονισμένος"

"Ο Δημήτρης είναι συγκλονισμένος"

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Χονδροκούκη, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε για την υπόθεση ντόπινγκ, στην οποία εμπλέκεται ο πελάτης του.
Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, υπογραμμίζοντας πως ο Δημήτρης Χονδροκούκης δεν θα έπαιρνε μία ουσία που όλοι γνωρίζουν πως είναι τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη, ενώ υποστήριξε ότι είχαν προηγηθεί οκτώ έλεγχοι τους προηγούμενους έξι μήνες.
Αναλυτικά τα λεγόμενα του Γιάννη Μαρακάκη στον "NovaΣΠΟΡ FM":

"Ο Δημήτρης υπεβλήθη σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από 15 μέρες. Ήταν ο 8ος έλεγχος τους τελευταίους 6 μήνες και ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα που όλοι μάθατε. Ο ίδιος είναι συγκλονισμένος και μου προκαλεί εντύπωση πως μία τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη ουσία (στανοζολόλη) θα μπορούσε να την είχε πάρει. Είναι εξόφθαλμα παράδοξο.

Δεν πρέπει να καταδικάσουμε τον Δημήτρη και τον πατέρα του (σ.σ. είναι ο προπονητής του). Θα επανεξετάσουμε το δείγμα, και το δεύτερο, σε κάποιο άλλο εργαστήριο. Ήταν όνειρο ζωής να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως με αυτή την εξέλιξη δεν έχει άλλη επιλογή. Ο Δημήτρης ήταν πάντα παρών σε όλες τις περιπτώσεις που του ζητήθηκε να δώσει δείγμα, δεν ήταν ποτέ νον σόου.

Η ουσία που ανιχνεύθηκε στο δείγμα του είναι η ουσία στανοζολόλη, αυτή η περιβόητη ουσία που έχει πιαστεί κόσμος θετικός από την δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα. Προσωπικά, επειδή χειρίζομαι τέτοια θέματα συνεχώς, μου προκαλεί εντύπωση πώς γίνεται μία τόσο εύκολα ανιχνεύσιμη ουσία να χρησιμοποιηθεί από έναν αθλητή που πήρε πρόσφατα μετάλλιο, επομένως έναν αθλητή που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της IAAF.

O ίδιος και ο πατέρας του δεν λένε τίποτα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σας μεταφέρω την παράκληση που θέλει να κρατήσουμε αποστάσεις, να μη τους καταδικάσουμε και χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί πατέρας και προπονητής αντιμετωπίζονται ως ένα, ως ομάδας. Είναι κατηγορηματικοί και οι δύο, συγκλονισμένοι, ο Δημήτρης είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό και μετρημένο παιδί, δεν θα μιλήσει δεν θα πει τίποτα που να μην είναι στοχευμένο.

Έχω εντολή να επανεξετάσουμε το δεύτερο δείγμα, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στο εξωτερικό, να το πάμε σε άλλο εργαστήριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα με την αξιοπιστία του συγκεκριμένου εργαστηρίου και ένα και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι το δείγμα του είχε αυτή την ουσία, τότε θα επιδοθούμε σε αγώνα δρόμου για να δούμε πώς συνέβη αυτό. Θα δώσουμε όλα τα συμπληρώματα για ανάλυση, όλες τις τροφές που έχει πάρει κλπ. Αυτομάτως μέχρι και την επανεξέταση και μέχρι να αποφανθεί το εργαστήριο για το δεύτερο δείγμα, ο αθλητής τίθεται σε διαθεσιμότητα από την IAAF. Αλλά και ο ίδιος το δήλωσε ότι θέτει τον εαυτό του σε διαθεσιμότητα και ο πατέρας του θα κρατήσει αποστάσεις από την ομοσπονδία και από την ολυμπιακή αποστολή".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου