ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Προολυμπιακο τουρνουα-Δηλωσεις

 Προολυμπιακο τουρνουα-Δηλωσεις

3/7/2012

Ζήσης: «Έτοιμοι για το Πουέρτο Ρίκο» 

Ζήσης: «Έτοιμοι για το Πουέρτο Ρίκο» 
Σε πλήρη ετοιμότητα για τον επόμενο αντίπαλο της, το Πουέρτο Ρίκο, βρίσκεται η Εθνική σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση.

Οι Έλληνες διεθνείς πρέπει να νικήσουν για να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο τους στο προολυμπιακό τουρνουά και για να συμβεί αυτό όπως τόνισε ο 29χρονος γκαρντ θα πρέπει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δείξει στο παρκέ συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση.

Όσο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που φημολογείται πως θα είναι η Μπιλμπάο; Ο Ζήσης δεν θέλησε να πει κάτι.

«Κάναμε αυτό που έπρεπε σε ένα ματς που δεν χρειαζόταν να αφήσουμε τους αντιπάλους μας να διεκδικήσουν κάτι καλό. Από την αρχή πιέσαμε στην άμυνα, πήραμε διαφορά και καθαρίσαμε το παιχνίδι. Παίξαμε όλοι και ουσιαστικά δείξαμε πως είμαστε έτοιμοι για το ματς με το Πουέρτο Ρίκο. Είναι το πρώτο δύσκολο παιχνίδι μας στο Προολυμπιακό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση», δήλωσε ο Νίκος Ζήσης ενώ για τα σενάρια που τον θέλουν ένα βήμα από την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, είπε: «Για την Μπιλμπάο δεν θέλω να πω κάτι, ακόμα δεν έχει τελειώσει τυπικά το θέμα».

Βασιλειάδης: «Εμείς το κάναμε εύκολο»

Βασιλειάδης: «Εμείς το κάναμε εύκολο»
Η Εθνική μετέτρεψε σε… εύκολο το ματς με την Ιορδανία, σύμφωνα με τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος ήδη έχει στρέψει την προσοχή του στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο.

«Το ματς δεν ήταν τόσο εύκολο, εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο. Παίξαμε από την αρχή δυνατά στην άμυνα, δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στην Ιορδανία να επιχειρήσει ελεύθερα σουτ. Δεν θέλαμε να τους αφήσουμε να αποκτήσουν ελπίδες κι έτσι τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα», τόνισε ο σούτινγκ γκαρντ της Μπιλμπάο και πρόσθεσε: «Τώρα υπάρχει μπροστά το ματς με το Πουέρτο Ρίκο, που είναι σαφώς πιο δύσκολο. Θέλουμε να νικήσουμε, να βγούμε πρώτοι κι από εκεί και πέρα να περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος στο χιαστί»

«Αν δεν τους κόψεις το ρυθμό…»

«Αν δεν τους κόψεις το ρυθμό…»
Το θαυμασμό του για την Ελλάδα εξέφρασε ο προπονητής της Ιορδανίας, Ταμπ Μπάλντγουιν. Ο Νεοζηλανδός τεχνικός, που είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, στάθηκε στον υψηλό ρυθμό που έχει η Εθνική στην επίθεση.

«Είναι τεράστιος ο σεβασμός μου για την Ελλάδα. Εμείς προσπαθούμε να διδάξουμε σε κάποιους παίκτες τα βασικά και να μπουν σε ένα ρυθμό. Αυτό που είδα από την Ελλάδα και σήμερα είναι πως ενώ δεν έχει πολύ inside game στην επίθεση, έχει εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας, ταχύτητα και σουτ και παίζει πολύ καλή άμυνα. Δεν ξέρω αν υπάρχει ομάδα που μπορεί να τη σταματήσει στις διεισδύσεις και σε αυτό το στυλ του γρήγορου παιχνιδιού. Όποιος δεν ανακόψει αυτό το ρυθμό δεν θα έχει καμία τύχη απέναντι στην Ελλάδα», ανέφερε

Και τώρα… χαλάρωση

Και τώρα… χαλάρωση 
Η Εθνική ομάδα πέτυχε άνετη νίκη κόντρα στην Ιορδανία στην πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά της Βενεζουέλας και τώρα, όπως έγραψε και στο twitter του ο Νικ Καλάθης, είναι ώρα για ξεκούραση.

Ο διεθνής γκαρντ μετά το τέλος του παιχνιδιού ανέφερε πως η Ελλάδα έκανε καλή αρχή και πρόσθεσε πως ο ίδιος και ο συμπαίκτες κατευθύνονταν στο ξενοδοχείο προκειμένου να ξεκουραστούν: «Good win today. Gonna get back to hotel and relax».

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου θα πάρουν τις ανάσες τους και αύριο θα επιστρέψουν στο παρκέ για να προετοιμαστούν για το παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 03:00.

Πρίντεζης: «Προτεραιότητα ο Ολυμπιακός»

Πρίντεζης: «Προτεραιότητα ο Ολυμπιακός» 
Αυτό που είχε πει και όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα σενάρια για το ενδιαφέρον των Νικς επανέλαβε ο Γιώργος Πρίντεζης από τη Βενεζουέλα όπου και βρίσκεται με την Εθνική ομάδα.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, αμέσως μετά την εύκολη επικράτηση επί της Ιορδανίας, τόνισε ότι όσον αφορά στο μέλλον προτεραιότητα έχουν οι «ερυθρόλευκοι».

Παράλληλα μίλησε και για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εφιστώντας την προσοχή στο προσεχές ματς με το Πουέρτο Ρίκο.

«Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό, είναι η προτεραιότητά μου», δήλωσε ο Πρίντεζης και πρόσθεσε για την επίσημη αγαπημένη:

«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, το δείξαμε και στα φιλικά, με εξαίρεση ίσως το ματς με την Βραζιλία, που είχαμε και κάποιος τραυματισμούς. Τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι καθώς έχουμε μπροστά το Πουέρτο Ρίκο που είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα».

Παπανικολάου: «Ως το τέλος του δρόμου»

Παπανικολάου: «Ως το τέλος του δρόμου» 
Τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες της Εθνικής ομάδας και τον τρόπο να φτάσουν μέχρι εκεί.

Αυτό ανέφερε μετά την εύκολη επικράτηση επί της Ιορδανίας στο προολυμπιακό τουρνουά ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε ότι ο δρόμος μέχρι το Λονδίνο είναι μακρύς και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρέπει να κάνει ένα βήμα τη φορά.

Επιπλέον ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε για την επιστροφή των Σπανούλη και Πρίντεζη, αλλά και για το ΝΒΑ.

«Σε αυτά τα παιχνίδια το βασικό είναι να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή. Εμείς από το πρώτο λεπτό προσέχαμε αυτά που έπρεπε, παίξαμε καλή άμυνα, τρέξαμε και από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα. Δεν είναι όμως ενδεικτικό το παιχνίδι αυτό για τη συνέχεια, καθώς έρχονται δυσκολότερες αναμετρήσεις. Από τη στιγμή που φτάσαμε στους 10 πόντους σήμερα τη διαφορά, ουσιαστικά βλέπαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μας απειλήσουν», είπε ο πρώτος σκόρερ στο ματς με την Ιορδανίας και πρόσθεσε: «Όλοι στο μυαλό μας έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να φτάσουμε ως εκεί παιχνίδι με το παιχνίδι, θέλουμε να παραμείνουμε αφοσιωμένοι να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου».

Όσο για την επιστροφή των Σπανούλη και Πρίντεζη στην Εθνική Ομάδα, οι οποίοι απουσίαζαν πέρυσι, αλλά και τη δική του παρουσία σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ του 2011, ο νεαρός φόργουορντ σχολίασε: «Σίγουρα είναι σημαντική ενίσχυση η επιστροφή του Βασίλη και του Γιώργου, αλλά κι εμείς τα νέα παιδιά έχουμε ένα χρόνο επιπλέον εμπειρίας. Πέρυσι στον πρώτο αγώνα στο Ευρωμπάσκετ έτρεμαν τα πόδια μου. Φέτος αισθανόμουν πολύ πιο άνετος. Είναι φυσιολογικό να βελτιώνεται η ομάδα, να αποκτά μεγαλύτερη ομοιογένεια όσο περισσότερο βρισκόμαστε μαζί».

Ο Παπανικολάου μίλησε και για το ΝΒΑ και την επιλογή του στο ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς: «Είναι κάτι ευχάριστο για μένα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι φέτος. Θα δούμε από την επόμενη χρονιά».

Ζούρος: «Το μυαλό μας στην… Παρασκευή»

Ζούρος: «Το μυαλό μας στην… Παρασκευή»
Ο Ηλίας Ζούρος δεν πανηγυρίζει για την εύκολη νίκη επί της Ιορδανίας, ενώ γνωρίζει καλά πως ούτε και το ματς με το Πουέρτο Ρίκο θα κρίνει την παρουσία της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

««Δεν μπορώ να πω ότι είδα πολλά πράγματα… Δεν γίνεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Κρατάω τη σοβαρότητα της ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Και για μία ακόμη φορά θα πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουν όλα τα παιδιά από την πρώτη κιόλας μέρα που είμαστε μαζί. Ουσιαστικά προκριθήκαμε με αυτή τη νίκη στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού, αλλά φυσικά δεν μπορώ να πω ότι δεν με νοιάζει ο αγώνας της Τετάρτης. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά το παιχνίδι αυτό, αλλά είναι αυτονόητο ότι το μυαλό μας είναι στο καθοριστικό παιχνίδι της Παρασκευής, το πρώτο μεγάλο παιχνίδι αυτής της προσπάθειας», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Το στυλ μας έχει αλλάξει… Έχουμε χαμηλώσει τα σχήματα, χρησιμοποιούμε περισσότερα τεσσάρια και αυτό που μας διακρίνει είναι ότι πιέζουμε περισσότερο και τρέχουμε περισσότερο με αποτέλεσμα να βγαίνουν και κάποιες όμορφες φάσεις».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου