ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΙΠΛΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ!!!

Μονπελιέ - Ολυμπιακός 1-2 (video)

Μάγκες, ψυχάρες, Ολυμπιακάρες "σκότωσαν" τη Μονπελιέ στο 91'! Ο "πιστολέρο" Κώστας Μήτρογλου "κάρφωσε" τη γαλλική ομάδα, έκανε το 2-1 και έστειλε τον κόσμο του Θρύλου στα ουράνια. Επική ανατροπή για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, που βρέθηκαν να χάνουν στο 49' (Σαρμπονιέ) από ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Στο 73', ο Τοροσίδης ισοφάρισε σε 1-1 και στο 91' ο Κωστάρας έκανε την ολική ανατροπή.

Ο αγώνας

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια αυτή τη φορά ήταν ο Κάρολ, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης (c) και αριστερά ο Χολέμπας, με τους Κοντρέρας - Μανωλά δίδυμο στα στόπερ. Μοδέστο και Μανιάτης σε ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Μασάντο μπροστά τους σε ρόλο μεσοεπιθετικού. Ο Φουστέρ κάλυψε την δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Γκρέκο την αριστερή και ο Τζεμπούρ βρέθηκε στην κορυφή της γραμμής κρούσης των ερυθρολεύκων.

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τη Μονπελιέ και ο Ρενέ Ζιράρ. Στα γκολπόστ ήταν ο Πιονιέ (αντί του συνήθως βασικού Ζουρντρέν). Την τετράδα στην άμυνα (από δεξιά προς τα αριστερά) συνέθεσαν οι Σταμπουλί, Γιανγκά-Μπιβά (c), Χίλτον και Μπεντιμό. Οι Σαϊχί και Καμπεγιά ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, ο Μπελχαντά μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο και οι Μουνιέ (δεξιά), Ουτάκα (αριστερά) στα "φτερά" της επίθεσης. Κλασικός προωθημένος για τους Γάλλους ήταν ο Σαρμπονιέ.

Με διάθεση αλλά χωρίς ουσία η Μονπελιέ, συντηρητικά ο Ολυμπιακός

Όπως αναμενόταν η Μονπελιέ μπήκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με διάθεση να επιτεθεί και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα της δώσει ψυχολογία και το "πάνω χέρι" στο ματς. Οι Γάλλοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, κρατούσαν και άλλαζαν σωστά την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ωστόσο αδυνατούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κάρολ. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός είχε πρωτίστως το νου στο να κλείσει τους διαδρόμους προς και μπροστά από την περιοχή του και δευτερευόντως να "χτυπήσει" σε μια αντεπίθεση.

Βγήκε από το "καβούκι" του και απείλησε δίχως όμως επιτυχία

Με τους ερυθρόλευκους να δυσκολεύονται ωστόσο να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 8' με τον Μπελχαντά να επιχειρεί ένα καλό σουτ εκτός περιοχής που όμως δεν βρήκε στόχο. Παρόμοια τύχη είχε και η προσπάθεια του Μουνιέ λίγο αργότερα, με τους Πειραιώτες να "απαντάνε" στο 19' με τη χαμένη ευκαιρία του Τζεμπούρ. Ο Γκρέκο από αριστερά έκανε εκπληκτική ενέργεια, "χόρεψε" δύο αντιπάλους του και με παράλληλη σέντρα έψαξε τον Αλγερινό φορ, ο οποίος με προβολή δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως ήθελε και να απειλήσει τον Πιονιέ.

Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 24', όταν από όμορφη ενέργεια ξανά του Ιταλού μέσου ο Μασάντο από πολύ κοντά, και πιεζόμενος από τον Χίλτον, δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

"Κρέμασε" το ματς μετά το 25'

Στα επόμενα 18 λεπτά ουσιαστικά δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, εκτός ίσως από ένα σουτ του Μασάντο στο 38' που πέρασε όμως πολύ ψηλά άουτ. Στο 42' οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά με αξιώσεις στα καρέ του Ολυμπιακού, με τον Μπεντιμό να κάνει την σέντρα από αριστερά και τον Κάρολ να εξουδετερώνει σχετικά εύκολα το (πονηρό) γύρισμα του Σαρμπονιέ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια. Για την ιστορία τα στατιστικά του πρώτου 45λεπτου ήταν 65-35% κατοχή για τη Μονπελιέ, 7-2 οι τελικές (3-0 στην εστία), 4-1 τα οφσάιντ και 6-8 τα φάουλ.

Ουτάκα, χέρι και... γκολ

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Βαθιά μπαλιά από την άμυνα του Γιανγκά-Μπιβά στο 48', ο Σαρμπονιέ πήρε την κεφαλιά από τον Κοντρέρας και τροφοδότησε τον Ουτάκα, ο οποίος κοντρόλαρε την μπάλα με την βοήθεια του αριστερού του χεριού. Ο Μανωλάς απομάκρυνε όπως - όπως και ο Σαρμπονιέ που καιροφυλακτούσε με "ξερό" αριστερό σουτ νίκησε τον Κάρολ για το 1-0 των γηπεδούχων. Ο Ντανιέλε Ορσάτο δεν είδε την παράβαση του Ουτάκα και ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε στην παραβίαση της εστίας του νωρίς στην επανάληψη.

Άνοιξε ο ρυθμός του ματς, με τους Φουστέρ και Γκρέκο να χάνουν ευκαιρίες για το 1-1

Στο 55' οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όμως ο Φουστέρ με το κεφάλι από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει. Από φάουλ του Μασάντο, ο Μοδέστο έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ισπανός (οριακή φάση) αφύλακτος απέτυχε να κάνει το 1-1 για τον Ολυμπιακό.

Στο 57' ο Μανιάτης έκοψε με ωραίο τάκλιν το σουτ εντός περιοχής του Μπελχαντά και στην εξέλιξη της φάσης, μετά το κόρνερ των γηπεδούχων, οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην κόντρα με τον Τζεμπούρ να βλέπει ωραία τον Γκρέκο στον κενό χώρο. Ο Ιταλός όμως δεν αντιλήφθηκε τον Πιονιέ να έχει βγει εκτός εστίας, για να πλασάρει απευθείας, και κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Αλλαγές εκατέρωθεν και η... ώρα του αρχηγού!

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στο 60' έβγαλε από το ματς τον Γκρέκο, βάζοντας στη θέση του τον Αμπντούν. Ένα λεπτό μετά λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 για τη Μονπελιέ, όταν από γύρισμα του Ουτάκα και κόντρα στον Τοροσίδη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ. Στο 62' ο Εστράδα πήρε τη θέση του Μουνιέ, σε μια προσπάθεια του Ζιράρ να κάνει πιο "σφιχτό" το κέντρο της ομάδας του. Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους στο 69', με τον σκόρερ Σαρμπονιέ να αντικαθίσταται από τον Καμαρά. Ο Ολυμπιακός θα χάσει με τραυματισμό τον Τζεμπούρ, ο οποίος στο 70' θα δώσει τη θέση του στον Μήτρογλου.

Ο Μπελχαντά στο 71' θα πλασάρει ωραία τον Κάρολ, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βορειοϊρλανδού γκολκίπερ. Αμέσως μετά θα σημάνει η ώρα της ισοφάρισης για τον Ολυμπιακό! Ο Χολέμπας από αριστερά χτύπησε με δύναμη ένα φάουλ και ο Τοροσίδης στάθηκε όρθιος παλικαρίσια μέσα την μικρή περιοχή, κοντρόλαρε τη μπάλα και με δυνατό δεξί βολ-πλανέ νίκησε τον Πιονιέ για το 1-1!

Κράτησε το καλύτερο για το φινάλε!

Στα επόμενα λεπτά το ματς διατήρησε έναν υψηλό ρυθμό χωρίς όμως κάποια μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στο 85' ο Μαρβό θα περάσει στο ματς αντί του Σαϊχί και στο 88' ο Λυκογιάννης θα αντικαταστήσει τον Φουστέρ. Το ιδανικό φινάλε όμως για τον Θρύλο έμελλε να συμβεί στο 91ο λεπτό του αγώνα!

Ο Χολέμπας θα ψάξει με 40άρα πάσα τον Αμπντούν στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Αλγερινός εξτρέμ θα κοντρολάρει, όμως ο Μπεντιμό θα του πάρει τη μπάλα... ή έτσι νόμιζε! Πεισματάρης ο Τζαμέλ θα κλέψει την μπάλα από τον αριστερό μπακ των γηπεδούχων, θα προχωρήσει λίγα μέτρα και την κατάλληλα στιγμή θα τροφοδοτήσει τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Μονπελιέ και τους 1200 οπαδούς του Ολυμπιακού στο "Stade de la Mosson" στα ουράνια!

Επική ανατροπή και 2-1 για τον μάγκα Ολυμπιακό! Το σκορ δεν θα αλλάξει μέχρι το φινάλε και οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο ενόψει της συνέχειας στους ομίλους του Champions League! Κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους ο Κώστας Μανωλάς και στην πρώτη σειρά διακριθέντων μπαίνουν οι σκόρερ Τοροσίδης και Μήτρογλου, όπως και ο Αμπντούν που από δική του παλικαρίσια προσπάθεια ήρθε το γκολ της νίκης! Τα εύσημα πρέπει να πάνε και στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς διαχειρίστηκε σωστά το  παιχνίδι, ενώ οι αλλαγές του τον δικαίωσαν...

Επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού του Ολυμπιακού, στις 6 Νοεμβρίου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου και θα υποδεχθεί τη Μονπελιέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Πιονιέ, Σταμπουλί, Γιανγκά-Μπιβά, Χίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί (85' Μαρβό), Καμπεγιά, Μουνιέ (62' Εστράδα), Μπελχαντά, Ουτάκα, Σαρμπονιέ (69' Καμαρά).

Αναπληρωματικοί: Ζουρντρέν, Κονγκρέ, Μαρβό, Εστράδα, Ζενεσάμπ, Ερέρα, Καμαρά.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης, Μασάντο, Γκρέκο (60' Αμπντούν), Φουστέρ (88' Λυκογιάννης), Τζεμπούρ (70' Μήτρογλου).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Ντιακιτέ, Λυκογιάννης, Φέισα, Αμπντούν, Πάντελιτς, Μήτρογλου.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Βοηθοί διαιτητές: Λούκα Ματζιάνι, Μασιμιλιάνο Γκρίλι (Ιταλία)

Βοηθοί περιοχής: Πάολο Σίλβιο, Πάολο Βαλέρι (Ιταλία)

Τέταρτος διαιτητής: Ρενάτο Φαβεράνι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: 28' Φουστέρ, 53' Χολέμπας, 87' Κοντρέρας, - 54' Χίλτον, 72' Καμαρά

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

szólj hozzá: MonOly12Go

Footreview
 
 
Torossidis by SpheraChannel

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEXWEBRADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου