ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σκόνδρας: «Κάθε παίκτης θα ήθελε… Ολυμπιακό»

Σκόνδρας: «Κάθε παίκτης θα ήθελε… Ολυμπιακό» 

26/10/2012

Σκόνδρας: «Κάθε παίκτης θα ήθελε… Ολυμπιακό»
Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τον παρακολουθεί…στενά, τον κολακεύει αφού θεωρεί τους «ερυθρόλευκους» κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγάλες της Ευρώπης, ωστόσο ο Γιάννης Σκόνδρας ξεκαθάρισε ότι δεν βιάζεται να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο αρχηγός του Ατρόμητου, αναφέρθηκε στην ομάδα του Περιστερίου που χαρακτήρισε οικογένειά του και το κακό της ξεκίνημα στην σεζόν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «sportvox», ο Σκόνδρας δεν έκρυψε την επιθυμία του, εφόσον κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, να το κάνει για μία ομάδα στην οποία θα έχει ενεργό ρόλο.

Επιπλέον, μίλησε για το κεφάλαιο Εθνική ομάδα και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει εκεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Σκόνδρα:

Ο Ατρόμητος δείχνει να δυσκολεύεται στο σκοράρισμα. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται κάτι τέτοιο;

«Απ’ ότι έχουν δείξει οι επτά πρώτες αγωνιστικές σίγουρα έχουμε ένα πρόβλημα στην επίθεση. Μετά τη φυγή του Μήτρογλου δύσκολα βρίσκουμε το εύκολο γκολ. Από εκεί και πέρα δεν φταίνε οι επιθετικοί. Ευθύνεται σίγουρα όλη η ομάδα και όλος ο τρόπος παιχνιδιού που παίζουμε. Πιστεύω όμως ότι αυτό το διάστημα θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα διότι είναι θέμα δουλειάς, πίστης και σοβαρότητας μέχρι να φτάσουμε στο αντίπαλο τέρμα. Παρ’ όλα αυτά βγάζουμε ευκαιρίες».

Στα 21 χρόνια σου έγινε αρχηγός στον Ατρόμητο. Ήταν εύκολο να το διαχειριστείς;

«Σίγουρα με τιμά που είμαι αρχηγός στον Ατρόμητο. Είναι μια ομάδα που έχει «ψηλώσει» πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Είχαμε έναν προπονητή τον Γιώργο Δώνη που έκανε την ομάδα. Τώρα συνεχίζεται αυτή η δουλειά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η διαχείριση είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι έχω ανθρώπους που βοηθούν και στη διοίκηση. Επομένως, τα καταφέρνω».

Πώς αντέδρασαν οι εμπειρότεροι συμπαίκτες σου όταν έγινες αρχηγός;

«Δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Πρέπει να γίνεται ομαδική δουλειά. Δεν τους πείραξε καθόλου μπορώ να πω. Προσωπικά, ούτε εμένα θα με πείραζε».

Υπήρχε κάποιο πείραγμα;

«Εντάξει, την πρώτη χρονιά που με έχρισε αρχηγό ο κ. Δώνης υπήρχαν πειράγματα. Μετά όμως το συνήθισαν…».

Ποιες οι διαφορές μεταξύ περσινού και φετινού Ατρόμητου;

«Πέρυσι πιστεύω κρατούσαμε πιο πολύ τη μπάλα. Είχαμε περισσότερη κυκλοφορία και την είχαμε περισσότερη ώρα στα πόδια μας. Φέτος έχει αλλάξει αυτό. Είμαστε μία ομάδα πολύ πιο γρήγορη ομάδα και πιο δυνατοί. Κάθε προπονητής προσφέρει το προσωπικό του στοιχείο. Πέρυσι με τον κ. Δώνη βγάζαμε περισσότερες φάσεις και δε βιαζόμασταν. Πλέον, έχουμε τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Δε θέλουμε να κρατάμε μπάλα και προτιμούμε να φεύγουμε γρήγορα σε αντεπιθέσεις αφού διαθέτουμε ταχύτητα. Θέλουμε να βγαίνουμε οργανωμένα και γρήγορα στην επίθεση».

Είναι έτοιμος ο Ατρόμητος για την υπέρβαση μετά από δύο διαδοχικούς τελικούς Κυπέλλου;

«Ο Ατρόμητος είναι σίγουρα έτοιμος. Το αποδείξαμε στην αρχή της χρονιάς στα δύο παιχνίδια με τη Νιουκάστλ. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ δυνατή ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Καταφέραμε και παίξαμε στα ίσα απέναντί της. Τους δυσκολέψαμε πάρα πολύ συνολικά. Από κει και πέρα, τώρα τελευταία οι δύο εμφανίσεις που κάναμε κόντρα σε Βέροια και Λεβαδειακό αρμόζουν καθόλου σε εμάς τους ποδοσφαιριστές. Πάμε για νέα αρχή με τον ΠΑΣ Γιάννενα και έχουμε τη δυνατότητα, παίκτες, διοίκηση, καλό προπονητή για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Απλά, δεν πρέπει να πέφτουμε σε λάθη κάθε αγωνιστική και να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο και να πιάνουμε τα στάνταρ της απόδοσής μας».

Ο Ατρόμητος δεν αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Πού οφείλεται το συγκεκριμένο γεγονός;

«Κάθε ομάδα στον κόσμο έχει μια κακή περίοδο. Συνέβη στον Ατρόμητο στα δύο τελευταία παιχνίδια (σ.σ Βέροια και Λεβαδειακό). Πιστεύω τώρα θα επανέλθουμε. Χρειάζεται προσπάθεια, δουλειά και να σηκώσουμε κεφάλι. Όχι τόσο για τα αποτελέσματα, παρά για την κακή απόδοση που είχαμε σαν ομάδα. Πιστεύω ότι αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς κόντρα στα Γιάννενα θα είμαστε καλύτεροι και ο Ατρόμητος θα πάει εκεί που του αρμόζει».

Ξεχωρίζεις κάποιο στοιχείο ως πλεονέκτημα στον τρόπο παιχνιδιού σου;

«Βασικά, δίνω έμφαση κυρίως αμυντικά και μετά επιθετικά. Σίγουρα θέλω να βοηθάω μπροστά, μου αρέσει ν’ ανεβαίνω ψηλά. Άλλες φορές ξεχνιέμαι να γυρίσω κιόλας (γέλια)… Σίγουρα θέλω σε πολλά πράγματα βελτίωση. Δουλεύω κάθε μέρα για να γίνω καλύτερος εκεί που πρέπει».

Πολλοί ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου έχουν χριστεί διεθνείς στις Εθνικές ομάδες. Το σχόλιό σου;

«Ο Ατρόμητος έχει δείξει αυτά τα χρόνια ό, τι διαθέτει πολύ σοβαρές ακαδημίες. Έχει ένα Αθλητικό Κέντρο που είναι πολύ ευχάριστο και κάθε γονέας θα προτιμά να στείλει εκεί το παιδί του. Η διοίκηση παρέχει τα πάντα στους νεαρούς. Επίσης, υπάρχει ένας σκάουτερ όπως ο Τόλης Αποστόλου που έχει ‘μάτι’ και διακρίνει τους εξελίξιμους παίκτες οι οποίοι με δουλειά φτάνουν στις Εθνικές ομάδες».

Είσαι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Πού σταματούν οι φιλοδοξίες σου;

«Δε σταματούν. Κάθε χρόνο κοιτάς νέο στόχο. Όταν θα πιάσεις τον έναν στόχο θα κοιτάξεις τον επόμενο. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που θέλω το κάτι παραπάνω. Θέλω να παίξω σε μεγάλη ομάδα είτε εκείνη βρίσκεται στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα και στην Εθνική Ανδρών».

Είχες προπονητή τον Γιώργο Δώνη και τώρα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι μεταξύ τους διαφορές στον τρόπο που σας προσεγγίζουν ως ποδοσφαιριστές ποιες είναι;

«Ο Μπάγεβιτς είναι θα έλεγα εντός εισαγωγικών πιο απόμακρος. Θα κάνει και λίγη πλάκα, αλλά μέχρι εκεί είναι πιο μετριοπαθής. Ο κ. Δώνης όποτε χρειαζόταν έκανε πλάκα, όταν έπρεπε ήταν σοβαρός. Γελούσε, εκφραζόταν ήταν τελείως διαφορετικά».

Πες μου την καλύτερη συμβουλή που έχεις δεχθεί από ποδοσφαιρικής άποψης:

«Έχω δεχθεί πάρα πολλές από φίλους και προπονητές μου. Άλλες φορές είναι καλοπροαίρετες και κάποιες όχι. Πολύ σοβαρά όμως παίρνω μόνο εκείνες του προπονητή μου. Ο Δώνης μου έχει δώσει πολλές συμβουλές. Τις έχω βάλει καλά στο μυαλό μου. Στα τρία χρόνια που ήταν στην ομάδα οι σχέσεις βρίσκονταν σε άλλο επίπεδο. Όταν δεν έπαιζα την πρώτη χρονιά μου έλεγε να μη στεναχωριέμαι και να συνεχίσω να δουλεύω. Μου έλεγε ότι δε μ’ έχει ξεχάσει όταν έμενα εκτός αποστολής και δε σήμαινε κάτι όταν δεν έπαιζα. Επίσης, είπε: «Θα σε βάλω και αν αρπάξεις την ευκαιρία δεν ξαναβγαίνεις από την ενδεκάδα». Υπάρχουν πολλές ακόμη συμβουλές τις οποίες δε θυμάμαι».

Παρατηρούμε πολλές ομάδες να εμπιστεύονται κατ’ ανάγκη νεαρούς παίκτες κυρίως λόγω των θεμάτων με τις άδειες συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Λείπει κάτι από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Πιστεύω ότι οι ομάδες που έβαλαν αναγκαστικά πολλούς τέτοιους παίκτες για να παίξουν θα έχουν δύσκολο έργο. Ξαφνικά σ’ ένα καλοκαίρι τους βάζουν να κάνουν έναν μήνα προετοιμασία και τους λένε «μπες παίξε». Σίγουρα τους λείπει η εμπειρία. Δε γίνεται να έρχεσαι από μια μικρή ομάδα και να παίζεις κατευθείαν βασικός στην ΑΕΚ για παράδειγμα που έχει μεγάλο όνομα. Ή αν πας στον Άρη ή σε οποιαδήποτε ομάδα Α’ Εθνικής και να παίξεις. Τα παιδιά αυτά γεμίζουν άγχος όσο και αν δε το θέλουν. Λόγω φανέλας, λόγω ομάδας δε θα μπορούν να αποδώσουν. Όσο παίζουν όμως είναι καλό διότι έρχεται η εμπειρία. Αν υπάρχουν 2-3 έμπειροι ποδοσφαιριστές και μία ομάδα κάνει καλή ή και μέτρια πορεία οι νεαροί παίκτες θα βελτιωθούν την επόμενη χρονιά».

Τα ΜΜΕ αναρωτιούνται για το επόμενο βήμα της καριέρας σου. Ολυμπιακός ή εξωτερικό;

«Το σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή είτε πάει στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό αφορά τον χρόνο συμμετοχής. Να είναι βασικός. Όταν μένεις στον πάγκο ή εκτός αποστολής αυτό είναι κακό. Γι’ αυτό όπως σου είπα πρέπει να επιλέξεις προσεκτικά την επιλογή που θα κάνεις. Βέβαια, κανείς δε σου δίνει φανέλα βασικού και σίγουρα θα προσπαθήσεις. Δεν πρέπει να βιαστείς για να πάρεις τη σωστή απόφαση. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και από τις πολύ καλές στην Ευρώπη. Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να πάει εκεί».

Υπήρξε κάποια επίσημη πρόταση από σύλλογο του εξωτερικού;

«Αυτά προσωπικά δε τα γνωρίζω. Τα χειρίζεται ο μάνατζέρ μου. Μέχρι στιγμής δε μου λέει. Μάλλον, δε θέλει να με αγχώσει (γέλια)! Θα δούμε το καλοκαίρι ή τον Γενάρη».

Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος. Έχεις κληθεί δεν έχεις αγωνιστεί. Βρίσκεται στους άμεσους στόχους σου;

«Βέβαια. Ξέρω όμως ότι είναι δύσκολη η θέση μου. Υπάρχουν δύο πολύ καλοί μπακ όπως οι Τοροσίδης και Βύντρα. Προσωπικά, μου αρέσουν πάρα πολύ σαν παίκτες. Προσπαθώ διαρκώς να γίνομαι καλύτερος και στους αγώνες προκειμένου να κληθώ κάποια στιγμή και αν είμαι έτοιμος να παίξω».

Θέλω να πεις τι σημαίνουν για εσένα :

Ατρόμητος: «Η οικογένειά μου».

Φίλαθλοι της ομάδας: «Το στήριγμά μας».

Γιώργος Δώνης: «Πατέρας, δάσκαλος και φίλος μαζί».

Γιώργος Σπανός: «Σαν πατέρας μου»

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Επαγγελματίας από τον λίγο χρόνο που συνεργαζόμαστε».

Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Με τη γυναίκα, το παιδί μου και τα αδέρφια μου. Πιο πολύ παίζω με τον μικρό».

Αγαπημένη ομάδα από το εξωτερικό: «Μου αρέσει πολύ η Τσέλσι».

Έχεις κάποιον παίκτη πρότυπο για τη θέση σου:

«Μαϊκόν, Ντάνι Άλβες, Φαν τερ Βιλ. Θα έλεγα τον Μαϊκόν».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου