ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

23/10/2012


Επαφές με Μπεν Χαΐμ 

22/10/2012

Επαφές με Μπεν Χαΐμ
Δεδομένη θεωρείται η ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του ΠΑΟΚ την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με τους Ζήση Βρύζα και Γιώργο Γεωργιάδη, έχοντας ως βασικό θέμα συζήτησης τους παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα υπ’ όψιν του υπεύθυνου του αγωνιστικού τμήματος.

Ήδη υπάρχουν διάφορες λίστες με ποδοσφαιριστές, των οποίων οι απαιτήσεις διαφέρουν.

Εκείνο που προέκυψε από τη συνάντηση των τριών ανδρών είναι ότι ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ δεν θα διαθέσει ένα ποσό για να υλοποιηθούν οι μεταγραφές, αλλά θα εγκρίνει ή όχι προτάσεις που θα κάνει ο Γεωργιάδης σε συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη.

Οι θέσεις που χρήζει ενίσχυσης ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι του κεντρικού αμυντικού και του αριστερού μεσοεπιθετικού. Για αυτό το λόγο οι περισσότερες από τις εισηγήσεις αφορούν τις συγκεκριμένες θέσεις.

Το πρώτο όνομα που έχει ακουστεί είναι εκείνο του Ταλ Μπεν Χαΐμ, ο οποίος αρέσει αρκετά στους Θεσσαλονικείς. Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες ο Λίαμ Λόρενς αποκάλυψε ότι ο Ισραηλινός στόπερ είναι ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ.

Οι διαπραγματεύσεις με τον 30χρονο παίκτη συνεχίζονται και, όπως γράφει η SportDay, οι απαιτήσεις ανέρχονται στις 700.000 ευρώ. Ωστόσο, ο Μπεν Χαΐμ δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που εξετάζουν στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο και συζητούνται και άλλα ονόματα που μπορεί να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Επαφές ΠΑΟΚ-Λυμπερόπουλου

Οι συζητήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την πλευρά του Έργκους Κάτσε έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρόθεση των Θεσσαλονικέων είναι να προτείνουν νέο συμβόλαιο στον νεαρό χαφ, ο οποίος εκπροσωπείται από τον Νίκο Λυμπερόπουλο (τον παλαίμαχο επιθετικό) που πλέον είναι μάνατζερ.

Στόχος των «ασπρόμαυρων» είναι να κινηθούν όπως το περασμένο καλοκαίρι με τον Κώστα Σταφυλίδη και θα του προσφέρουν ένα ποσό που θα φτάνει τις 70-80.000 ευρώ. Στην πρώτη επαφή του Γιώργου Γεωργιάδη με τον ατζέντη του 19χρονου μέσου παρατηρήθηκε μικρή διαφορά, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι σύντομα οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια.

Δεν υπάρχει θέμα Σκόμποε - Βέροιας 

22/10/2012

Δεν υπάρχει θέμα Σκόμποε - Βέροιας
Στην Τρίπολη βρέθηκε χθες ο Ολε Σκόμποε, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση του Αστέρα με τη Βέροια.

Αμέσως αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι ο Δανός προπονητής είναι πιθανό να αναλάβει τη «βασίλισσα του Βορρά», όμως αυτό διαψεύστηκε από τους ανθρώπους της διοίκησης.

Ο άλλοτε παίκτης και προπονητής του Άρη εξέπληξε με την παρουσία του, με την ιδιότητα μάλιστα του δημοσιογράφου, την οποία έχε τα τελευταία 18 χρόνια παράλληλα με αυτή του προπονητή.

Ο Σκόμποε είχε αγωνιστεί στους «κίτρινους» την τριετία 1977/80, παίζοντας στα χαφ μαζί με τους Κούη και Σεμερτζίδη. Ως ποδοσφαιριστής επέστρεψε στους Θεσσαλονικείς τρία χρόνια μετά, όχι όμως με την ίδια επιτυχία.

Ο Δανός κάθισε στον πάγκο των Θεσσαλονικέων το 2003, αναλαμβάνοντας τις τύχες της ομάδας για έξι μήνες.

Δεν φεύγει. Δεν τον… φεύγουν 

22/10/2012

Δεν φεύγει. Δεν τον… φεύγουν
Ούτε η γκέλα απέναντι στον Άρη (1-1) θα φέρει εξελίξεις σε προπονητικό επίπεδο στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μπορεί να έκαναν νέο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους μένοντας για τέταρτο συνεχές ματς χωρίς νίκη στην έδρα τους και να απέχουν πλέον 13 βαθμούς από την κορυφή, ωστόσο ούτε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δείχνει διάθεση να παραιτηθεί, ούτε ο Γιάννης Αλαφούζος να τον απολύσει.

Η καλή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου απέναντι στην Τότεναμ και η νίκη στην Ξάνθη αποδείχτηκαν μία… καλή παρένθεση για τον Παναθηναϊκό, που χθες έκανε ένα ακόμη πισωγύρισμα. Με εξαίρεση ένα θετικό πρώτο εικοσάλεπτο στο ματς και μία σχετική πίεση στην επανάληψη, το «τριφύλλι» δεν έπεισε και πάλι με την εικόνα του. Δεν δημιούργησε πολλές φάσεις, απειλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις και παρότι προηγήθηκε ισοφαρίστηκε αν και είχε αριθμητικό μειονέκτημα.

Οι αποδοκιμασίες του κόσμου και τα μίνι λαϊκά δικαστήρια που στήθηκαν στο ΟΑΚΑ μετά το ματς αποτύπωσαν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου του Παναθηναϊκού στον Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει χαθεί. Όχι όμως και της διοίκησης.

«Δεν είναι λύση να φύγει και να έρθει κάποιος που δεν ξέρει την κατάσταση και να γίνουν τα πράγματα χειρότερα», είπε ο Γιάννης Αλαφούζος σε «πηγαδάκι» με οπαδούς μετά τον αγώνα δείχνοντας πως δεν έχει την παραμικρή διάθεση να απολύσει τον Πορτογάλο προπονητή. Κι ο τελευταίος δεν δείχνει διάθεση να παραιτηθεί. «Εγώ με τη δουλειά που επιτελώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», ανέφερε εκείνος μετά τον αγώνα συγκεντρώνοντας πυρά οπαδών που θεωρούν πως «κάθεται» στο συμβόλαιό του και δεν παραιτείται για να μη χάσει την αποζημίωση (σε περίπτωση απόλυσης προβλέπεται να εισπράξει περίπου 750-800 χιλ. ευρώ).

Στροφή σε Λάτσιο

Μέσα σε βαρύ κλίμα από σήμερα στον Παναθηναϊκό στρέφονται στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Λάτσιο στο ΟΑΚΑ (20:00) για την τρίτη αγωνιστική του Europa League. Στόχος είναι η νίκη, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα οι «πράσινοι» θα μείνουν πολύ πίσω στο κυνήγι μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

Ανοίγουν τα χαρτιά τους

Με ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα πουν για το θέμα του γηπέδου ο Γιάννης Αλαφούζος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην αποψινή εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ». Οι δύο άνδρες θα αποκαλύψουν τις προθέσεις τους για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την 1η Νοεμβρίου, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα μιλήσει και για το σχέδιο της δημιουργίας νέου γηπέδου σε δύο φάσεις.

Να μάθουν από τα λάθη τους 

22/10/2012

Να μάθουν από τα λάθη τους
Να αφήσουν πίσω τους την ήττα από την Κέρκυρα (1-0) στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας θέλουν στον Πανιώνιο.

Ωστόσο, στόχος των «κυανέρυθρων» είναι να πάρουν το μάθημά τους από τον τρόπο που έσπασε το εντός έδρας αήττητο, ώστε να αποφύγουν παρόμοια… στραβοπατήματα στο μέλλον.

Αυτό ήταν και το σύνθημα που έδωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στα αποδυτήρια στους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι στην επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψουν στην Κομοτηνή για να φιλοξενηθούν στην έδρα του Πανθρακικού.

«Απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα…» 

22/10/2012

«Απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα…»
Πλήρη κάλυψη στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους παίκτες του Ατρομήτου που αποδοκιμάστηκαν από μερίδα του κόσμου μετά το χθεσινό 0-0 με τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι παρείχε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Σπανός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Η εικόνα της ομάδας δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή και τους παίκτες και θεωρούμε την ανάκαμψη θέμα χρόνου», τόνισε. «Καλύτερα αυτό το πρωτάθλημα από εκείνα με τους υπερβατικούς προϋπολογισμούς», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Σπανός μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τη χθεσινή ισοπαλία με τον Λεβαδειακό: «Τα τελευταία αποτελέσματα έχουν φέρει ένα άγχος. Χθες είχαμε κάποιες φάσεις στην αρχή για να σκοράρουμε κι όσο περνά η ώρα αυτό βαραίνει τους ποδοσφαιριστές. Παίξαμε με έναν αντίπαλο που έπαιξε πολύ κλειστά και όλα αυτά συνετέλεσαν στο 0-0».

-τον έντονο διάλογο που είχε με οπαδούς μετά το χθεσινό ματς: «Οι φίλαθλοι αποδοκίμαζαν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές στη διάρκεια του αγώνα, που αυτό για μένα ήταν λάθος και αυτοί που στο τέλος του αγώνα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα της ομάδας. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν θέλουμε φιλάθλους-μαριονέτες. Εγώ τα έχω με φιλάθλους που κάνουν κακό στην ομάδα και αποδοκίμαζαν παίκτες για ένα κακό κοντρόλ ή για μια λάθος πάσα στη διάρκεια του αγώνα. Σε καμία περίπτωση δεν έχει διαταραχθεί η σχέση μου με τους φιλάθλους».

-τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα του Ατρομήτου: «Εμείς στον Ατρόμητο κι εγώ προσωπικά έχουμε διαχειριστεί πιο δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας δεν αρέσει σε κανέναν. Τις εξηγήσεις θα της δώσει ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Εμείς σαν διοίκηση δεν έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στον προπονητή και την ομάδα. Οι νίκες έχει πολλούς πατεράδες. Στις ήττες χρειάζεται στήριξη. Πριν ένα μήνα μάς αποθέωναν όλοι και ο Τύπος δημιούργησε πολύ μεγάλες προσδοκίες. Δεν χάθηκε τίποτα που η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές κάνει μια κοιλιά. Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε την ομάδα να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών, με ηρεμία, σύνεση και χωρίς ακραίες αντιδράσεις και υπερβολές. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους παίκτες και τους ποδοσφαιριστές και θεωρούμε την ανάκαμψη θέμα χρόνου. Θα βρούμε τις λύσεις για να προχωρήσει η ομάδα και να πετύχει τους στόχους της».

-τη συνεργασία του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Η συνεργασία μου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι άριστη. Είναι ένας άνθρωπος με έντονα συναισθήματα, ανοικτός στο διάλογο, προβληματίζεται και ζητά τη γνώμη μας. Οι συνθήκες που παρέχουμε στον ίδιο και τους παίκτες είναι ιδανικές».

-τους στόχους του Ατρομήτου: «Αν ο Ατρόμητος δεν μπει στην πεντάδα θα είναι αποτυχία. Δεν έχουμε ζητήσει κάτι παραπάνω από την ομάδα μας. Με την εικόνα του πρωταθλήματος, τις συνθήκες που έχουμε σαν ομάδα, το ρόστερ μας και τα προβλήματα που έχουν οι άλλες ομάδες, αυτό είναι το λιγότερο που ζητάμε. Ο κόσμος έχει προσδοκίες από τον Ατρόμητο και δικαίως, γιατί η ίδια η ομάδα έδειξε πως έχει δυνατότητες στην αρχή της σεζόν».

-το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος: «Τα προηγούμενα πρωταθλήματα ήταν μια εικονική πραγματικότητα και φτάσαμε ομάδες με ιστορία και λαϊκή απήχηση να έχουν προβλήματα βιωσιμότητας. Από ένα πρωτάθλημα που υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, προτιμώ αυτό το πρωτάθλημα. Υπήρχαν ομάδες με υπερβατικούς προϋπολογισμούς και χρέη, με τα γνωστά αποτελέσματα. Είναι ευκαιρία να γίνει το πρωτάθλημα με σωστές προϋποθέσεις και να αναδειχθούν νέοι παίκτες. Φυσικά και θέλουμε να εξυγιανθούν οι ιστορικές ομάδες και να επανέλθουν μετά από 2-3 χρόνια καθαρές και δυνατές για ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Δεν θέλουμε τον αφανισμό τους, αλλά ένα πρωτάθλημα με τις ίδιες προϋποθέσεις».

Σταφυλίδης: «Επιμονή και ηρεμία» 

22/10/2012

Σταφυλίδης: «Επιμονή και ηρεμία» 
Τα σημεία που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη συνέχεια του πρωταθλήματος επισήμανε ο Κώστας Σταφυλίδης. «Πρέπει να μας μείνει στο μυαλό ότι τέτοια παιχνίδια θέλουν επιμονή και ηρεμία», τόνισε ο διεθνής μπακ-χαφ και πρόσθεσε: «Το θέλαμε το ματς, η ΑΕΚ αντιστεκόταν, αλλά εμείς συνεχώς προσπαθούσαμε και τελικά νικήσαμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης στην εφημερίδα «Goal»:

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ στη σαββατιάτικη αναμέτρηση

«Δεν ξέρω ποιοι περίμεναν να είναι εύκολο το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Κάποια μπορεί να γίνουν εύκολα, αλλά εξαρχής κανένα δεν είναι. Η ΑΕΚ ήρθε στην Τούμπα με στόχο να οχυρωθεί. Σήκωνες το κεφάλι και έβλεπες έντεκα παίκτες στο μισό γήπεδο να σε περιμένουν. Εμείς πετύχαμε τον στόχο μας και αυτό μας ικανοποιεί. Ξέρουμε όμως ότι μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα».

Για τα κέρδη που υπάρχουν από αυτό το ματς, πέρα από τους τρεις βαθμούς της νίκης

«Πρέπει να μάθουμε να ανοίγουμε άμυνες όπως αυτή που παρέταξε η ΑΕΚ. Θα βρούμε μπροστά μας και άλλα τέτοια παιχνίδια. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και προσωπικές “νίκες” μέσα στο γήπεδο. Με την ΑΕΚ κάναμε πολλά ατομικά λάθη, όταν ξεκινούσαμε μια προσπάθεια. Δεν αφήσαμε την ΑΕΚ να έχει την μπάλα για πολύ όταν τη χάναμε εμείς. Ουσιαστικά ήμασταν συνέχεια στην επίθεση. Επιμείναμε και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Πρέπει να μας μείνει στο μυαλό ότι τέτοια παιχνίδια θέλουν επιμονή και ηρεμία. Το θέλαμε το ματς, η ΑΕΚ αντιστεκόταν, αλλά εμείς συνεχώς προσπαθούσαμε και τελικά νικήσαμε. Το να έρχονται ομάδες να «οχυρωθούν» στην Τούμπα δεν είναι φετινό φαινόμενο. Ομάδες όπως η Κέρκυρα και ο Πανιώνιος, που θα αντιμετωπίσουμε διαδοχικά εκτός έδρας, όταν έρθουν στην Τούμπα, θα παίξουνε όπως η ΑΕΚ. Θα κλειστούν πίσω κι όπου βγει. Είναι λογικό αυτό και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις
».

Για την «κόντρα» του με τον καλό του φίλο, Γιώργο Κατίδη:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τον κερδίζω. Εχω συνηθίσει να κερδίζω όταν παίζουμε αντίπαλοι... Η φιλία μας δεν χαλάει όχι από έναν αλλά ούτε από δέκα αγώνες. Ημασταν αντίπαλοι το Σάββατο, πάει, τελείωσε. Μακάρι να είμαστε και οι δυο υγιείς και να παίζουμε ποδόσφαιρο».

Για την προσπάθειά του να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ:

«Θέλω να πιστεύω ότι το γκολ θα έρθει, πού θα πάει... Όταν παίζεις, θες να βοηθάς την ομάδα σου να κερδίσει».

Για την προετοιμασία του εν όψει της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του στη Λεβερκούζεν το ερχόμενο καλοκαίρι:

«Καλά πάω... Δύσκολα είναι στην αρχή, αλλά όλα καλά θα πάνε».

«Αδικούμε τους εαυτούς μας» 

22/10/2012

«Αδικούμε τους εαυτούς μας» 
Την πεποίθηση ότι ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργίου στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο 33χρονος αμυντικός της ομάδας της Λιβαδειάς ανέφερε πως η μέχρι τώρα φτωχή βαθμολογική συγκομιδή αδικεί τους εαυτούς τους, τονίζοντας πως μέσω της σκληρής δουλειάς θα βρουν τις ισορροπίες τους και θα παίρνουν θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη χθεσινή αναμέτρηση, κόντρα στον Ατρόμητο:
«Δεν έγινε ένα καλό παιχνίδι. Στην αναμέτρηση έγιναν λίγες φάσεις και από τις δύο ομάδες. Το 0-0 είναι το αποτέλεσμα ενός κακού παιχνιδιού. Εμείς θέλαμε τη νίκη σε μία δύσκολη έδρα, δεν την πήραμε, αλλά για εμάς και η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ, ενώ διατηρήσαμε εύκολα το μηδέν στην άμυνα».

Για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Λεβαδειακού:
«Η συγκομιδή που έχουμε μας αδικεί. Σε αρκετά παιχνίδια, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη νίκη. Σε κάποια άλλα δεν ήμασταν καλοί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τις ισορροπίες μας. Μέσω της σκληρής δουλειάς θέλουμε να έχουμε καλές εμφανίσεις και να παίρνουμε τα αποτελέσματα, γιατί στο ποδόσφαιρο αυτό μετράει. Χθες, δεν είχαμε καλή απόδοση, αλλά πήραμε το βαθμό. Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς, ωστόσο όλοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό».

Για την επιστροφή του ως αντίπαλος του Ατρομήτου:
«Έχω ξαναπαίξει αντίπαλος. Είναι μια ομάδα που συμπαθώ πολύ και έχω φίλους. Ωστόσο, είμαστε επαγγελματίες. Ξέρουν ότι τους αγαπώ και με αγαπούν και αυτοί».

Λίνο: «Ο Σαββίδης έφερε ηρεμία» 

22/10/2012

Λίνο: «Ο Σαββίδης έφερε ηρεμία»
Ευχαριστημένος για την νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Άλβες Λίνο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή του Ιβάν Σαββίδη στη βελτίωση του κλίματος στις τάξεις της ομάδας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο αμυντικός του «Δικεφάλου», ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την ηρεμία στους παίκτες του συλλόγου, αφού πλέον μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να ανησυχούν για το οικονομικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνο στον «Sport 103.fm»

Για την επιτυχία επί της ΑΕΚ: «Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη. Ξέραμε ότι αυτή η ομάδα θα έρθει για να αμυνθεί. Χρειαζόταν πολλή εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και υπομονή. Στο τέλος πήραμε αυτό το σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ: «Καμιά φορά οι διακοπές που γίνονται στο πρωτάθλημα δεν είναι πάντα για καλό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η διακοπή μπορεί να μας χαλάρωσε κάπως. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι και νικήσαμε. Σημασία έχει κάθε φορά να βελτιωνόμαστε. Αυτό που μας μένει τώρα, είναι σκεφτούμε το παιχνίδι με την Κέρκυρα και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη».

Για το αν η διακοπή επηρέασε: «Είναι φυσιολογικό αυτό. Συμβαίνει συχνά, τα διαλείμματα να κάνουν κακό. Σε κάνουν να χάνεις το αίσθημα της ανταγωνιστικότητας. Ας σταθούμε στο γεγονός ότι η ομάδα κέρδισε, δεν έχασε κάτι από τη διακοπή και ας δούμε παρακάτω».

Για το ερχόμενο ματς με την Κέρκυρα: «Η νοοτροπία είναι παιχνίδι με παιχνίδι. Να προετοιμαζόμαστε ανάλογα με την ομάδα που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε αυτήν την πολυτέλεια, να περνάει μία εβδομάδα και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα παιχνίδι. Τώρα είναι η Κέρκυρα, μετά ο Πανιώνιος και μπορούμε να κάνουμε μια καλή συγκομιδή στο πρωτάθλημα».

Για την έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων: «Αν ρωτήσεις το σώμα θα σου πει ότι προτιμάει ένα παιχνίδι, αλλά το μυαλό και η καρδιά θέλουν δύο. Ειδικά αν είναι μία ευρωπαϊκή πορεία όπως πέρσι. Βέβαια, μπορείς να συγκεντρωθείς στο πρωτάθλημα, αλλά σε λίγο καιρό θα έρθουν και οι αγώνες στο Κύπελλο, θα έχουμε και πάλι δύο παιχνίδια την εβδομάδα και την ευκαιρία να προχωρήσουμε και εκεί».

Για τους φετινούς στόχους: «Δε θέλω να βάλω σε καλούπια την ομάδα. Κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε ξεχωριστά. Κάθε βδομάδα να βάζουμε και από ένα λιθαράκι».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Καταλάβαμε τη διαφορά άμεσα, γιατί στην καθημερινότητα διευκολύνθηκαν πολλά πράγματα. Επήλθε μια ηρεμία στο οικονομικό. Γνωρίζετε ότι ήμασταν σε μία οικονομική διαφωνία με τις προηγούμενες διοικήσεις, για το πότε θα κατατεθούν τα χρήματα. Είχαμε καλή σχέση όμως και δείχναμε κατανόηση. Αισθανόμαστε ήρεμοι και φαντάζομαι να έχει μία ομάδα στην Ελλάδα αυτήν την πολυτέλεια, ειδικά αυτήν την εποχή, είναι πολύ σημαντικό».

«Αδικημένοι από το αποτέλεσμα» 

22/10/2012

«Αδικημένοι από το αποτέλεσμα» 
Την πεποίθηση ότι ο Άρης θα μπορούσε να είχε φύγει με καλύτερο αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ εξέφρασε ο Μπάμπης Οικονομόπουλος.

Ο μέσος των «κίτρινων» τόνισε πως νιώθουν αδικημένοι, ωστόσο όλοι στην ομάδα ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Ακόμη, ανέφερε πως η συνεργασία με τους Πασσιαλή και Μπουγιουκλή είναι πιο εύκολη, ενώ σχετικά με τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό, στόχος είναι να σπάσουν το αρνητικό σερί τους και να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero»:

Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό:
«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Θεωρώ ότι έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι και νιώθουμε αδικημένοι από το αποτέλεσμα. Δείξαμε στον κόσμο αυτό που θέλει να βλέπει και κάναμε την αρχή για μια καλύτερη συνέχεια».

Για το αν έχει ταλέντο η ομάδα του Άρη:
«Οι έμπειροι παίκτες έχουν δείξει τα διαπιστευτήρια τους. Οι νέοι από την άλλη, έχουν πάθος και θράσος. Είναι θέμα χρόνου να δείξουν τις δυνατότητες τους και με σωστή δουλειά σιγά-σιγά είμαι σίγουρος ότι θα χτίσουμε κάτι καλό».

Για το αν περίμενε να πάρει την ευκαιρία:
«Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή έχασα το κουράγιο μου. Η δουλειά μας όμως είναι αυτή και πρέπει να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Με τον προηγούμενο προπονητή δεν πήρα την ευκαιρία, όμως θέλω να ευχαριστήσω τους νέους προπονητές για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Δεν περίμενα να παίξω, πάλεψα, δούλεψα, σκόραρα στο οικογενειακό διπλό, με είδαν σε καλή κατάσταση και με εμπιστεύτηκαν γιατί ξέρουν τι μπορώ να προσφέρω».

Για την αλλαγή του προπονητή και την έλευση των Πασσιαλή και Μπουγιουκλή:
«Με αυτούς τους δύο μεγαλώσαμε. Τους ξέρουμε μας ξέρουν και γνωρίζουν τι μπορούμε να δώσουμε. Είναι μια εύκολη συνεργασία και γι αυτό βγάλαμε μια διαφορετική εικόνα στο γήπεδο».

Για τις διαφορές του Άρη από την προηγούμενη αγωνιστική:
«Δε δώσαμε χώρους, καλύψαμε σωστά και κοιτάξαμε με το πέρασμα του χρόνου να περάσουμε μπροστά και να κυνηγήσουμε κάποιο γκολ. Είχαμε πλάνο και τακτικά ήμασταν πολύ καλοί».

Για το στιλ του παιχνιδιού που ταιριάζει στην ομάδα:
«Ειδικά στους εκτός έδρας αγώνες αυτό το παιχνίδι μας ταιριάζει. Είναι μια τακτική που σε βοηθάει να κλείσεις χώρους και να βγεις οργανωμένα στην επίθεση. Δεν παίζουμε μόνο άμυνα».

Για τις ευκαιρίες που είχε πάρει στο παρελθόν:
«Η δουλεία μας είναι να περιμένουμε την ευκαιρία και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή. Πέρσι για παράδειγμα στην Κομοτηνή δεν πήγα καλά, αλλά μετά προσπάθησα και δούλεψα. Ελπίζω στο μέλλον να μου δοθεί και άλλη ευκαιρία προκειμένου να αποδείξω ότι αξίζω να φοράω αυτή τη φανέλα»

Για το πόσο τον βοήθησε ο δανεισμός του:
«Οι 17 συμμετοχές που έκανε πέρσι με βοήθησαν σημαντικά. Άλλο να παίζεις στην Κ20 και άλλο εκεί. Πήρα ψυχολογία και ήταν μεγάλο σχολείο για μένα η Β΄ Εθνική».

Για το συμβόλαιό του:
«Θα δούμε, το όνειρο μου είναι να παίξω στον Άρη και γι αυτό έχω θυσιάσει πάρα πολλά. Ελπίζω να συνεχίσω και στο μέλλον να είμαι στην ομάδα. Μένω μακριά από την οικογένεια μου, έχω παρατήσει τη σχολή μου και τα έκανα όλα αυτά χωρίς να το σκεφτώ για χάρη του Άρη. Πολλοί άνθρωποι με στήριξαν και με βοήθησαν (Γιώρης, Πασιαλής κ.α) στο καιρό που είμαι στην ομάδα. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο, αν δεν ρισκάρεις δεν θα πετύχεις τίποτα. Έχω περάσει πολλά στον Άρη και θέλω να ζήσω ακόμα περισσότερα».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό:
«Πάμε για τους τρεις βαθμούς και δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Ο Ολυμπιακός έχει παιχνίδι την Τετάρτη, πιθανότατα θα είναι κουρασμένος και είναι η καλύτερη στιγμή για εμάς να του σπάσουμε το σερί και γι’ αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ζήτησε 800 εισιτήρια ο Ολυμπιακός 

22/10/2012

Ζήτησε 800 εισιτήρια ο Ολυμπιακός
Αίτημα για χορήγηση 800 εισιτηρίων στο παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας (29/10) για την 8η αγωνιστική της Super League στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κατέθεσε στον Άρη η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι», που μετρούν επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, θέλουν να έχουν τη στήριξη των οπαδών τους και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στην προσπάθεια για διεύρυνση του απόλυτου νικών.

Πάντως, η τελική απόφαση θα παρθεί στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, που θα γίνει τις επόμενες μέρες και στην οποία θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι των διοικήσεων των δύο ομάδων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα το ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 

22/10/2012

Δευτέρα το ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
Τελικά το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ» για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (29/10) και όχι την Κυριακή, κάτι που επιβεβαίωσε και η διοργανώτρια αρχή με ανακοίνωσή της, μετά τη σύμφωνη γνώμη τόσο της αστυνομίας, όσο και του υφυπουργείου αθλητισμού.

Η αστυνομική διεύθυνση του Ηρακλείου δεν μπορούσε να δώσει εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, λόγω της εθνικής επετείου, με τον υφυπουργό αθλητισμού να έχει ήδη κάνει δεκτό το αίτημα για την αλλαγή ημερομηνίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Έτσι, αυτή θα διεξαχθεί την ίδια ώρα, αλλά μια ημέρα αργότερα.

Επιπλέον η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε και αλλαγή ώρας στα παιχνίδια της Βέροιας με την SKODA Ξάνθη, καθώς και της ΑΕΚ με τον Πλατανιά.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και απόφασης του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο αγώνας ΠΑΕ ΟΦΗ - ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 17:15.

Επίσης, ο αγώνας ΠΑΕ Βέροια-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 17:15.

Τέλος, ο αγώνας ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Πλατανιάς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας της Super League ΟΠΑΠ θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 19:30».

«Κλωτσάει» ο Ναπολεόνι 

22/10/2012

«Κλωτσάει» ο Ναπολεόνι 
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να ανανεώσει την συνεργασία του με τον Λεβαδειακό, είναι ο Στέφανο Ναπολεόνι. Ο παίκτης, φέρεται να αρνήθηκε πρόταση από την ομάδα του και το συμβόλαιό του εκπνέει τον ερχόμενο Γενάρη, ενώ ο Ατρόμητος, που ψάχνει φορ, περιμένει στην γωνία τις εξελίξεις.

Για τον παίκτη, είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του Ατρόμητου, ο οποίος τον έχει προσεγγίσει και σύμφωνα με πληροφορίες έχει κάνει χειρότερη πρόταση από αυτή των Βοιωτών. Είναι δεδομένο πως η ομάδα της Λιβαδειάς δεν θα αφήσει έτσι τον παίκτη, αφού θέλει να ανανεώσει μαζί του και ενδεχομένως να τον πουλήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τα επεισόδια στο θέμα Ναπολεόνι θα συνεχιστούν, αφού, σύντομα, ο Λεβαδειακός θα επιστρέψει με νέα βελτιωμένη πρόταση. Εκεί θα παίξει ρόλο η στάση και η… τελική επιθυμία του παίκτη.

Κάτι… κινείται στην ΑΕΚ 

22/10/2012

Κάτι… κινείται στην ΑΕΚ 
Η τελική κίνηση των Βιντιάδη και Χάρις έχει αναβληθεί επανειλημμένως.

Οι διαδικασίες εμπλοκής τους στην ΠΑΕ έχουν αναλυθεί ως το τέρμα.

Μέχρι και η είσοδος των ορκωτών λογιστών πάει από βδομάδα σε βδομάδα.

Από σήμερα όμως… κάτι δείχνει να κινείται στην ΑΕΚ.

Εκπρόσωποι του Έλληνα εφοπλιστή, λοιπόν, συνοδευόμενοι από τον Ανδρέα Δημητρέλο, επισκέφθηκαν την Εφορία και πήραν (και από την… πηγή πλέον) τα στοιχεία για τα ακριβή χρέη προς το Δημόσιο.

Όλα όσα χρειάζονταν να γνωρίζουν για την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ και τις οφειλές της, οι Βιντιάδης και Χάρις τα έχουν εδώ και καιρό στη διάθεσή τους. Τόσο από τον σχετικό φάκελο που τους είχε σταλεί, όσο και από τις επιπλέον διευκρινίσεις που είχαν ζητήσει. Στο σημαντικότερο κομμάτι των χρεών ωστόσο -εκείνων προς το Δημόσιο- η πλευρά των επενδυτών προφανώς θέλει να έχει απόλυτα σαφή εικόνα.

Γι’ αυτό το λόγο ο Δημήτρης Βιντιάδης εξέφρασε την πρόθεση -πέρα από τα στοιχεία που του έχουν προσκομιστεί- να τα διασταυρώσει και από την… πηγή: Την Εφορία. Συμφώνησε, λοιπόν, με τον Ανδρέα Δημητρέλο να κανονιστεί συνάντηση εκπροσώπων του με τον προϊστάμενο της ΦΑΕΕ, Σταύρο Καββαδία. Κι επειδή συνειδητοποίησε προφανώς ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε σήμερα -και όχι ως την Τετάρτη όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Έτσι, εκπρόσωποι του Έλληνα εφοπλιστή (ο ξάδερφός του Ηλίας Βιντιάδης που έχει ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις της οικογενείας και στέλεχος από το οικονομικό τμήμα της εταιρείας «Niva Shipping» που είναι συμφερόντων της) συνοδευόμενοι και από τον Ανδρέα Δημητρέλο βρέθηκαν τη Δευτέρα στη ΦΑΕΕ Αθηνών.

Εκεί ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον πλέον αρμόδιο για τις οφειλές της ΑΕΚ προς το Δημόσιο και τους διακανονισμούς που έχουν γίνει με την ΦΑΕΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Παίρνοντας λοιπόν τα σχετικά στοιχεία (και) από την Εφορία και έχοντας την ευκαιρία να τα διασταυρώσουν, μοιάζει να μην υπάρχει καμία άλλη εκκρεμότητα πλέον που να δικαιολογεί καθυστέρηση τουλάχιστον στην είσοδο των ορκωτών λογιστών.

Κατευθείαν για προπόνηση 

22/10/2012

Κατευθείαν για προπόνηση 
Η αποστολή του Άρη διανυκτέρευσε στην Αθήνα και τη Δευτέρα το πρωί πέταξε για Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου για προπόνηση.

Πρόγραμμα αποκατάστασης έκαναν όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (1-1) στο ΟΑΚΑ, αποθεραπεία ο Οικονομόπουλος λόγω ενός χτυπήματος στο γόνατο, ενώ κανονικά γυμνάστηκαν όλοι οι υπόλοιποι.

Πέραν του Τριανταφυλλάκου, ο οποίος θα δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμούς την Τετάρτη, καθώς την Τρίτη η ομάδα έχει ρεπό.

«Με τον Λίνεν μπορούμε να επιστρέψουμε» 

22/10/2012

«Με τον Λίνεν μπορούμε να επιστρέψουμε»
Η αλλαγή προπονητή βοηθά πάντα, λένε, τις ομάδες.

Ο ερχομός του συγκεκριμένου προπονητή στην ΑΕΚ όμως είναι που δημιουργεί ακόμα περισσότερες ελπίδες στον Φώντα Φέτση πως μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση.

Μετά το θετικό ντεμπούτο του στην Τούμπα, ο νεαρός χαφ χαρακτήρισε άτυχη την «Ένωση», αλλά και εφικτό το come back της υπό τις οδηγίες του Γερμανού.


Αναλυτικά όσα είπε ο Φέτσης στη NOVA

Για το ντεμπούτο του: «Σίγουρα μετά το αποτέλεσμα δεν μπορώ να σκέφτομαι τη δική μου απόδοση. Είμαι χαρούμενος κατά το ήμισυ. Η ομάδα δικαιούταν κάτι καλύτερο, αλλά για ακόμα μία φορά μείναμε πίσω στο σκορ και δεν μπορέσαμε να το αλλάξουμε».

Για το ότι η ΑΕΚ δέχεται γκολ στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου: «Τι να πω! Αυτή η ομάδα φέτος στέκεται άτυχη και στην πρώτη φάση δέχεται γκολ. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, αλλά από τη δική μας απόδοση με τον ΠΑΟΚ μπορώ να είμαι αισιόδοξος γιατί δείξαμε στον κόσμο κάποια πράγματα».

Για τη δική του απόδοση: «Θεωρώ πως έκανα το πρώτο βήμα, αλλά δεν μετράει αυτό. Πρέπει να συνεχίσω και να έχω διάρκεια στην απόδοση μου και θα πάμε καλά».

Για το αν μπορεί να αντιστρέψει η ΑΕΚ την κατάσταση: «Θεωρώ πως αυτός ο προπονητής μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε. Αυτό μου έχει δείξει τις πρώτες μέρες και μακάρι να συμβεί αυτό γιατί είναι κρίμα για την ομάδα και γι’ αυτούς τους παίκτες να βρίσκονται τόσο χαμηλά».

Αφήνει… πίσω τον Ολυμπιακό 

22/10/2012

Αφήνει… πίσω τον Ολυμπιακό
Η «βαριά» ήττα από τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο για τη Ξάνθη και το ρεπό της Κυριακής ανήκουν στο παρελθόν.

Οι Ξανθιώτες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους εν όψει του παιχνιδιού της 8ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα με την Βέροια ανήμερα της εθνικής επετείου στις 28 Οκτωβρίου προκειμένου να επανέλθουν στις επιτυχίες.

Παίκτες και τεχνικό τιμ επέστρεψαν στις προπονήσεις και συνεχίζουν την δουλειά. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στους «ερυθρόλευκους» ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν διάφορες ασκήσεις τακτικής υπό τις οδηγίες του Νίκου Κωστένογλου.

Για ακόμα μια φορά, ο Μανώλης Μπέρτος έκανε ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Τέλος, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, το παιχνίδι με τη Βέροια θα ξεκινήσει στις 17:30 και όχι στις 15:00, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Κοιμάται ήσυχος ή όρθιος; 

22/10/2012

Κοιμάται ήσυχος ή όρθιος;
Μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Άρη και το ισόπαλο 1-1, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αφού αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς και τους χειροκρότησε ειρωνικά, έκανε μια δήλωση που σήκωσε… κουβέντα.

«Με τη δουλειά που επιτελώ, εγώ κοιμάμαι ήσυχος», είπε ο Πορτογάλος.

Το sport-fm.gr, με αφορμή όλη την συζήτηση γύρω από τον 65χρονο τεχνικό και τις ειρωνείες που ακούγονται, αναλύει έργα και ημέρες του στην Παιανία, ούτως ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγάλει τα θετικά ή αρνητικά συμπεράσματά του.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 20 Νοεμβρίου του 2010. Η έλευσή του έγινε σε μία τεταμένη διοικητικά περίοδο της πολυμετοχικότητας, με πρόεδρο τον Νικόλα Πατέρα και τις μπηχτές ανάμεσα στα «πράσινα» στρατόπεδα να δίνουν και να παίρνουν… Πριν υπογράψει, στον πάγκο του «τριφυλλιού» κάθονταν ο Νίκος Νιόπλιας (και ελάχιστα ο Γιάτσεκ Γκμοχ) ο οποίος παρέδωσε τον Παναθηναϊκό την 11η αγωνιστική στην δεύτερη θέση με 24 βαθμούς, τρεις πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (τον είχε κερδίσει στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ).

Τα δύο πρώτα παιχνίδια του στον πράσινο πάγκο είναι με Κέρκυρα και ΠΑΣ, είναι νικηφόρα αλλά αμέσως μετά, το «τριφύλλι» κάνει δύο γκέλες με Τρίπολη και Ολυμπιακό Βόλου. Αποτέλεσμα; Οι οπαδοί εισβάλλουν στο γήπεδο, ο Πατέρας αποχωρεί από την προεδρεία και ο Πορτογάλος «ψάχνεται» για το τι συμβαίνει! Τα προβλήματα αρχίζουν και πληθαίνουν, τα οικονομικά του συλλόγου και η κόντρα της πολυμετοχικότητας είναι η μοναδική επικαιρότητα και ο Ολυμπιακός, ξεφεύγει…

Ο Φερέιρα δυσκολεύεται όπως είναι λογικό να δουλέψει αλλά οι «μεγάλοι» ποδοσφαιριστές παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους (Λέτο, Σισέ) αφού ο Φερέιρα προσπάθησε και τους κράτησε ενωμένους. Ο Παναθηναϊκός πάει στο Καραϊσκάκη με -7 σε ένα ματς ντροπή της διαιτησίας αν και το πρωτάθλημα είχε …πετάξει ήδη. Η απώλεια του τίτλου δεν χρεώνεται στον Φερέιρα, αφού παρά το γεγονός πως είχε την ομάδα με το καλύτερο ρόστερ, δούλεψε κάτω υπό αντίξοες συνθήκες. Ο Γόντικας τον κρατάει (ορθώς) και του δίνει εν λευκώ την διαχείριση του ρόστερ αφού του εξηγεί πως δεν υπάρχει μπάτζετ.

Το 2011-12 ο Παναθηναϊκός χάνει σημαντικούς παίκτες (Σισέ) και ξεκινάει την σεζόν με ντροπιαστικούς αποκλεισμούς από Οντένσε και Μακάμπι. Στο πρωτάθλημα, το «τριφύλλι» λόγω αποκλεισμών μπαίνει μουδιασμένα αλλά νικηφόρα απέναντι στις αδύναμες Κέρκυρα και Γιάννενα, χωρίς να αποδώσει καλά. Η γκρίνια έχει αρχίσει και την τρίτη αγωνιστική οι «πράσινοι» δίνουν το παιχνίδι που θα αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Ατρόμητος υποδέχεται τους «πράσινους», ο Καρνέζης αποβάλλεται στο 2’ και σε συνδυασμό με τους πολλούς τραυματισμούς ο Φερέιρα αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τον Λέτο στην επίθεση με τον ο Αργεντινό να παίζει εξαιρετικά κι εκεί. Επιπλέον, βγάζει από την… ναφθαλίνη τον Κλέιτον(που ο ίδιος δεν ήθελε) αφού δεν έχει επιλογές στα χέρια του και ο συνδυασμός των δύο λατινοαμερικάνων, μεταμορφώνει το «τριφύλλι».

Από εκείνο το σημείο (16 Οκτωβρίου) οι «πράσινοι» αρχίζουν και αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ξάνθη-ΠΑΟ 2-3, ΠΑΟ-Εργοτέλης 4-0, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 1-3, ΠΑΟ-ΑΕΚ 3-2, Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1, ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-1 είναι έξι διαδοχικά παιχνίδια στα οποία «χάθηκε» η μπάλα. Το επόμενο, 4 Δεκεμβρίου είναι με τον Άρη στο Χαριλάου και οι «πράσινοι» χάνουν με 3-1. Η απόδοση αρχίζει να χάνεται, αλλά δύο εβδομάδες μετά, ο Παναθηναϊκός παίζει εξαιρετικά απέναντι στον Αστέρα (3-1) και όλοι «κοιμούνται ήσυχοι» για την «κακή παρένθεση» του Χαριλάου…

Ακολουθεί η διακοπή Χριστουγέννων η οποία αφήνει εκτός οριστικά το Λέτο ο οποίος έχει πρόβλημα και δεν ξαναπαίζει, αλλά ο Φερέιρα, δεν μπορεί να βρει λύση με τίποτα. Ο Ολυμπιακός δίνει συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και αντί να το εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι» κάνουν γκέλες, με αποτέλεσμα 8 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν 52 βαθμούς και οι «πράσινοι» 51. Σημείο, που το τριφύλλι» έχει τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και άπαντες να υποστηρίζουν «παίρνεις τα ντέρμπι, παίρνεις τον τίτλο». Αποτέλεσμα; Τρεις ήττες… Ο Φερέιρα όμως στηρίζεται και συνεχίζει. Και φυσικά, διαχειρίζεται εν λευκώ το ρόστερ του Παναθηναϊκού για δεύτερη περίοδο ώστε να παρουσιάσει επιτέλους αυτό που θέλει. Ομάδα γρήγορη…

Το 2012-13 ο Παναθηναϊκός αποκλείει την Μάδεργουελ και αποκλείεται από την Μαλαγα, σχεδόν φυσιολογικά. Οι «πράσινοι» στην ρεβάνς του 2-0 της Ισπανίας ήρθαν 0-0 χωρίς να χάνουν ευκαιρία και ο Φερέιρα δήλωσε πως το «τριφύλλι» έκανε ματς αντάξιο της ιστορίας του! Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στο Europa League και τρώει τριάρα από την Μάριμπορ ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι 13 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό μόλις της 7η αγωνιστική! Ο Φερέιρα συνεχίζει να ζητάει χρόνο αφού θεωρεί πως θα υπάρξει βελτίωση της ομάδας του.

Το δεδομένο είναι, όμως, πως ο Πορτογάλος έχει συμπληρώσει 69 παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, και όσο χρόνο και να ζητάει, το χρονικό διάστημα για τον κάθε φίλαθλο να αποφασίσει αν η ορθότερη πρόταση είναι «Κοιμάμαι ήσυχος» που είπε μετά το ματς με τον Άρη ή το «Κοιμάμαι όρθιος» που υποστηρίζουν άλλοι, είναι κάτι εύκολο...

Αγωγή Δώνη για συκοφαντικό δημοσίευμα 

22/10/2012

Αγωγή Δώνη για συκοφαντικό δημοσίευμα 
Οργισμένη αντίδραση από τον Γιώργο Δώνη λόγω συκοφαντικού δημοσιεύματος, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

«Καταθέτω λοιπόν αγωγή και μήνυση στους εν λόγω “αλητήριους” που προφανώς δεν σχέση με την δημοσιογραφία, γι' αυτό και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.


Η γραπτή δήλωση του Γιώργου Δώνη στο paokfc.gr:

«Στα χρόνια που βρίσκομαι στους πάγκος των ελληνικών ομάδων, έχω δεχθεί αδιαμαρτύρητα κριτική, πολλές φορές όχι μόνο με αδικούσε, αλλά ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια της ευπρέπειας. Για πρώτη φορά όμως αναγκάζομαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη προκειμένου να προασπίσω την αξιοπρέπεια μου, που κάποιοι αναίσχυντοι θεώρησαν πως μπορούν προκλητικά και ανώνυμα (άρα άνανδρα) να θίξουν.

Άτομα που προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, κατασκεύασαν επαγγελματικές εξαρτήσεις μου με μάνατζερ, που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά είναι προφανές ότι θίγουν τόσο την επαγγελματική μου επάρκεια, όσο και την ηθική ακεραιότητα...

Καταθέτω λοιπόν αγωγή και μήνυση στους εν λόγω «αλητήριους» που προφανώς δεν σχέση με την δημοσιογραφία, γι' αυτό και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους.

Ας γίνει κατανοητό ότι η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν μπορεί να αποτελεί πρακτική για τους επαγγελματικά ανύπαρκτους... Έχει το κόστος της...».

Κοέλιο: «Όλοι για την ομάδα» 

22/10/2012

Κοέλιο: «Όλοι για την ομάδα» 
Αισιόδοξος ότι ο Άρης θα διατηρήσει το καλό πρόσωπο που έδειξε απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-1) στο ΟΑΚΑ και στις επόμενες υποχρεώσεις του, φτάνει να έχει στήριξη και όλοι να διατηρήσουν το ομαδικό πνεύμα, εμφανίστηκε ο Νούνο Κοέλιο.

«Παίξαμε σαν ομάδα για πρώτη φορά. Αν θέλουμε να πετύχουμε πράγματα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι», δήλωσε ο Πορτογάλος μέσος.


Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τέλεια αμυντική συμπεριφορά και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να μας απειλήσει καθόλου. Από την άλλη προσπαθήσαμε να αιφνιδιάσουμε με αντεπιθέσεις είχαμε περισσότερες τελικές προσπάθειες και δικαιούμασταν να πάμε με ένα γκολ στα αποδυτήρια. Όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας και τις έξυπνες εναλλαγές από την άμυνα στην επίθεση».

Για την βελτίωση στην απόδοση της ομάδας: «Αυτό που παρατήρησα και ήταν σημαντικό ήταν η ομαδική δουλειά από όλους. Παίξαμε σαν ομάδα για πρώτη φορά, είχαμε κλειστές τις γραμμές και θεωρώ ότι είχαμε συγκεκριμένο προσανατολισμό και ο καθένας προσέφερε από τον δική του μεριά αυτό που του είχε ζητηθεί. Αν θέλουμε να πετύχουμε πράγματα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Να έχουμε ομαδικό πνεύμα και να δουλεύουμε όλοι για την ομάδα και τον κοινό στόχο».

Για την στήριξη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και συνολικά στην ομάδα: «Η χρονιά θα είναι δύσκολη για την ομάδα, με αυτά που βιώνω από την αρχή της χρονιάς πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα δίνει μάχες και σιγά-σιγά θα τις κερδίζει κιόλας. Έχουμε νεαρούς παίκτες και χρειάζεται λίγος χρόνος γιατί κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά παιχνίδια. Μπορούμε να γίνουμε μια δυναμική ομάδα και να έρθουν τα αποτελέσματα. Χρειαζόμαστε στήριξη από τον κόσμο και από αυτούς που περικλείουν την ομάδα. Να εκμεταλλευτούμε την ποιότητα που έχουν οι νεαροί και να γίνουμε ένα σύνολο. Αν κυλήσουν ομαλά τα πράγματα και παίρνουμε αυτοπεποίθηση όπως χθες θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Για το πέναλτι και την αποβολή του Παπαζαχαρία: «Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με ένα πέναλτι που δεν υπήρξε και μια άδικη αποβολή. Συν τοις άλλοις μας στερεί από τον αρχηγό μας, τον παίκτη που έχει τα περισσότερα 90λεπτα από ένα δύσκολο παιχνίδι όπως με τον Ολυμπιακό. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω όμως πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».

«Περήφανος για την ομάδα» 

22/10/2012

«Περήφανος για την ομάδα» 
Ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει την πολύ καλή παρουσία του στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ικανός για ακόμα καλύτερη πορεία τη φετινή σεζόν.

Ένας από τους… κινητήριους μοχλούς της ομάδας, ο Ρούμπεν Ράγιος, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας δήλωσε περήφανος για τον Αστέρα, αλλά και για τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο για την αναμέτρηση με τη Βέροια.

Αναλυτικά το σχόλιο του Ράγιος:

«Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και το παιχνίδι που έκανε, αλλά και για τους οπαδούς μας. Πρέπει να συνεχίσουμε βήμα-βήμα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ταπεινότητα».

Κέρδισε χρόνο με Γκιάρο 

22/10/2012

Κέρδισε χρόνο με Γκιάρο
Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του Ρονάλντο Γκιάρο κατά της ΠΑΕ Άρης.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου, εξέλιξη που μόνο καλή μπορεί να χαρακτηριστεί για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Ο Βραζιλιάνος διεκδικεί το ποσό των 300.000 ευρώ από την μη τήρηση του διακανονισμού που είχε επιτευχθεί.

Εν τω μεταξύ τα νομικά θέματα «τρέχουν» για τον Άρη, αφού την Τρίτη 23/10, είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση αναστολής της επιβολής κυρώσεων κατά της ΠΑΕ, στην υπόθεση του Ευθύμη Κουλουχέρη.

Προεδρικό… διάταγμα 

22/10/2012

Προεδρικό… διάταγμα
Μετά την νέα απογοητευτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και όλη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με τον προπονητή της ομάδας, ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να πάει στην Παιανία και να μιλήσει στους παίκτες της ομάδας.

«Είμαι εδώ για να σας εκφράσω την εμπιστοσύνη και την στήριξη μου. Είστε καλοί παίκτες, έχουμε καλή ομάδα αλλά δεν το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Θέλω από δω και πέρα να δείξετε τις πραγματικές σας ικανότητες. Να βελτιωθούμε σαν ομάδα. Όλοι μαζί. Εμπιστευθείτε τον διπλανό σας, τους συμπαίκτες σας, πιστέψτε στους εαυτούς σας και όλα θα πάνε καλύτερα»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, λέγοντας όσα λέει μονίμως τον τελευταίο καιρό. «Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στους εαυτούς και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Μας λείπει η ηρεμία και το καθαρό μυαλό. Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα», είπε ο Πορτογάλος, που προς το παρόν, διατηρεί την εμπιστοσύνη του προέδρου του Παναθηναϊκού.

«Μέσα» Γιάντσης, Σίμωσης 

22/10/2012

«Μέσα» Γιάντσης, Σίμωσης 
Η Κέρκυρα πήρε μια μεγάλη νίκη μέσα τη Νέα Σμύρνη και πάει με άλλο «αέρα» στο ματς με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε τη Δευτέρα η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον «Δικέφαλο».

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου γυμνάστηκαν στις εγκαταστάσεις του Πλάντραφου, με όσους αγωνίστηκαν στο ματς με τον Πανιώνιο, συν τους παίκτες της ομάδας Νέων, να αρκούνται σε αποκατάσταση. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, δίνοντας έμφαση στην κατοχή της μπάλας.

Ο Μάντζιος είδε τον Γιάντση να συμμετέχει κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, ενώ ο Σίμωσης έκανε ατομικό με αερόβιες ασκήσεις και δύναμη, «ανεβάζοντας στροφές».

Την Τρίτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί γυμναστήριο και το απόγευμα (17.00) προπόνηση στον Πλάντραφο.

Προβληματάκια με Βιτόλο-Κουίνσι 

22/10/2012

Προβληματάκια με Βιτόλο-Κουίνσι
Το ματς με τον Άρη, εκτός από κακή εμφάνιση και απώλεια δύο βαθμών, έφερε «κληρονομιά» και δύο νέους τραυματισμούς.

Οι Κουίνσι και Βιτόλο έκαναν θεραπεία την Δευτέρα αφού ο Ισπανός μέσος αντιμετωπίζει αιμάτωμα στο δεξί πρόσθιο κνημιαίο, ενώ ο Γκανέζος έχει ενοχλήσεις στη δεξιά ποδοκνημική.

Δεν πρόκειται για ανησυχητικά προβλήματα, αφού αμφότεροι, αναμένεται να μπουν σε κανονικό ρυθμό από αύριο. Αν κάποιος εκ των δύο χάσει και την αυριανή προπόνηση, τότε, ενδεχομένως να μην προλάβουν το παιχνίδι με την Λάτσιο.

Στα υπόλοιπα της προπόνησης, ατομικά προπονήθηκαν οι ήδη τραυματίες Σο, Βύντρα και Τριανταφυλλοπουλος, ενώ οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για τουλάχιστον 45 λεπτά εναντίον του Άρη, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ εκτέλεσαν ασκήσεις με πάσες και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα.

Μπλόκο σε οπαδούς 

22/10/2012

Μπλόκο σε οπαδούς 
Επεισοδιακή εξέλιξη, αλλά επιτυχή κατάληξη είχε η προσπάθεια φίλων του ΟΦΗ να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Περίπου 100 οπαδοί των Ηρακλειωτών ταξίδεψαν με πούλμαν μέχρι τα Χανιά, αλλά έπεσαν σε μπλόκο που είχε στηθεί από την Αστυνομία λίγο έξω από την πόλη.

Σε αυτό, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το λεωφορείο.

Παρόλο λοιπόν που ο Πλατανιάς δεν είχε δεχθεί να δώσει εισιτήρια στον ΟΦΗ -και δεδομένου ότι αρκετοί από τους φίλους του είχαν καταφέρει παρόλα αυτά να εξασφαλίσουν από τα Χανιά- οι Αρχές οδηγήθηκαν τελικά στην απόφαση να ανοίξει μια θύρα στο γήπεδο των Περιβολίων και να τους φιλοξενήσει.

Με Γκαρσία και… σία για Κέρκυρα 

22/10/2012

Με Γκαρσία και… σία για Κέρκυρα 
Με την σημερινή προπόνηση στη Ν. Μεσήμβρια ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να μπαίνει σε ρυθμούς Κέρκυρας.

Σε ένα παιχνίδι το οποίο ελπίζεται ότι θα κάνει την επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα ο Πάμπλο Γκαρσία, δεδομένου ότι θ’ απουσιάσει o τιμωρημένος Κάτσε.

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς γυμνάστηκαν όσοι αγωνίστηκαν με την ΑΕΚ το Σάββατο, ενώ οι υπόλοιποι κανονικά.

Όλοι πλην του τραυματία Γεωργιάδη και του Σταφυλίδη, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για στρατιωτικές υποχρεώσεις και ακολούθησε ένα μικρό μέρος του προγράμματος.

Νέα αρχή… 

22/10/2012

Νέα αρχή… 
Να αφήσει πίσω του τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών θέλει ο Ατρόμητος, ο οποίος, πλέον, προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η κακή εμφάνιση και η ισοπαλία με την ομάδα της Λιβαδειάς, έφερε και την σχετική γκρίνια, όμως αυτό που θέλουν στο Περιστέρι είναι να αφήσουν πίσω τους όλα αυτά και να συνεχίσουν κοιτώντας μπροστά.

Το παιχνίδι στα Γιάννινα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το σύνολο του Μπάγεβιτς να τα αφήσει όλα πίσω και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Απουσίες για την συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν υπάρχουν, ενώ ο Ματίας Ιγκλέσιας, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες, θα εκτίσει την ποινή του κόντρα στον Πανθρακικό για την ένατη αγωνιστική.

Είσαι… κοπέλι ακόμα! 

22/10/2012

Είσαι… κοπέλι ακόμα! 
Ο Πλατανιάς είναι νέος.

Και μέχρι σήμερα ήταν ωραίος.

Ο ΟΦΗ όμως είναι «παλιός».

Και του απέδειξε ότι εκείνος πάντα είναι αλλιώς.

Με δύο γκολάρες των Σίσιτς και Λαμπρόπουλου η ομάδα του Αναστόπουλου πανηγύρισε μεγάλο «διπλό» με 2-1 στα Περιβόλια και παρέμεινε… μέχρις αποδείξεως του εναντίου, αφεντικό της Κρήτης.



Ο Νίκος Αναστόπουλος (το είχε προαναγγείλει άλλωστε) ακολούθησε την τακτική που συνηθίζει, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο και αναζητώντας ευκαιρίες για σκοράρισμα στην αντεπίθεση. Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού, μέχρι και το 33ο λεπτό. Ο Πλατανιάς είχε την κατοχή της μπάλας, μη μπορώντας όμως να βγάλει φάσεις μπροστά από την εστία του Γουναρίδη.

Με την συμπλήρωση 33 λεπτών σε μία από τις αντεπιθέσεις της ομάδα του Ηρακλείου, ο Μίρνες Σίσιτς υποδέχθηκε την μπάλα πλάγια αριστερά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε με πανέμορφο τρόπο τον Κηπουρό που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Ο Σλοβένος έφερε την μπάλα στο δεξί και την έστειλε στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Κηπουρού.

Το παιχνίδι «άναψε» στα επόμενα λεπτά (ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο ιδιαίτερα εκδηλωτικός πανηγυρισμός του Σίσιτς που εξόργισε την εξέδρα) με τον Πλατανιά να (ξανα)παίρνει τα ηνία του αγώνα, προσπαθώντας να πιέσει τον αντίπαλό του.

Η καλύτερη στιγμή για τους παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου, ήρθε στο 45’ όταν ο Αναστασάκος πήγε να… μιμηθεί τον Σίσιτς και πλάσαρε με παρόμοιο τρόπο από πλάγια αριστερά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ο Πλατανιάς, αφού μόλις στο 48ο λεπτό ο Αναστασάκος έφερε το ματς στα ίσια. Ο Μαραγκουδάκης (που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο) έβγαλε σέντρα από τα αριστερά με την άμυνα του ΟΦΗ να μην μπορεί να απομακρύνει και τον Αναστασάκο να πλασάρει εύστοχα από κοντά, σηκώνοντας «στο πόδι» το γήπεδο των Περιβολίων.

Ο Μαραγκουδάκης άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, αφού από τα πόδια του περνούσαν οι περισσότερες ενέργειες των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Πλατανιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Ουντότζι (αρχικά) στο 65’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γουναρίδη από πλεονεκτική θεση μέσα στην περιοχή. Ο Αναστασάκος στο 77’ επίσης δεν τα κατάφερε απέναντι στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, βρισκόμενος σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και αφού πρώτα είχε ξεμαρκαριστεί με πολύ ωραίο τρόπο.

Η… νέμεσις για τον Πλατανιά ήρθε στο 80ο λεπτό όταν ο Σίσιτς έδωσε με πολύ ωραία πάσα την μπάλα στον Λαμπρόπουλο που κεραυνοβόλησε τον Κηπουρό γράφοντας το 1-2 από θέση πλάγια δεξιά.

Η ομάδα του Ηρακλείου κράτησε το 2-1 χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, με τους παίκτες του ΟΦΗ να φτάνουν στο μεγάλο «διπλό».



Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Παληγεώργος, Τζάνης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαρτσάκης (46’ Μαραγκουδάκης), Αγκιλέρα (87’ Ναζλίδης), Κάλαϊτζιτς, Ουντότζι, Ουκάρ, Ποτουρίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Λαζαρίδης, Δέντσας, Μιρτσέτα, Γκονζάλες, Κουρτεσιώτης

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (68’ Λαμπρόπουλος), Κουρδάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ζαχαράκης, Σόουζα, Σίσιτς (84’ Περογαμβράκης), Ζορμπάς (46’ Βιτώρος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αγριμάκης, Σαρ, Βαλεριάνος, Νύκταρης

Αναστόπουλος: «Ικανοποιημένοι όταν κερδίζουμε» 

22/10/2012

Αναστόπουλος: «Ικανοποιημένοι όταν κερδίζουμε» 
Και πώς να μην είναι χαρούμενος ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος μετά τη νίκη στην έδρα του Πλατανιά (2-1).

Στη συνέντευξη Τύπου, ο «Αλενατόρε» τόνισε ότι το τρίποντο ήρθε σε μια κατάλληλη στιγμή για την ομάδα του, που χρειαζόταν βαθμολογική… ανάσα, ενώ σχολίασε ότι ο ΟΦΗ παίζει πάντα για τη νίκη.

«Έκανε ένα λάθος, δεν θα του πάρουμε το κεφάλι», σχολίασε για το λάθος που έκανε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Γουναρίδης, όπου ο Πλατανιάς ισοφάρισε προς στιγμήν σε 1-1. Ανακοίνωση ευχαριστίας από την ΠΑΕ.

Για το παιχνίδι: «Ήταν μια σημαντική νίκη , μια νίκη που χρειαζόμασταν. Είμαστε μια νέα ομάδα που σκαλί σκαλί ξέχωρα από τους βαθμούς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο. Η νίκη είναι αφιερωμένη στον κόσμο που μας ακολούθησε, αλλά και αυτούς που έμειναν στο Ηράκλειο. Ξεχνάμε το σημερινό παιχνίδι και κοιτάμε το επόμενο δύσκολο που ακολουθεί με τον ΠΑΟ. Συγχαρητήρια στα παιδιά που παρά την ισοφάριση δεν το έβαλαν κάτω και νικήσανε. Ήταν μια δίκαιη και σημαντική νίκη».

Για το αν κυνήγησε ο ΟΦΗ τη νίκη: «Αν δεν κυνηγήσεις τη νίκη πως θα έρθει; Και η Eθνική έπαιξε ένα παιχνίδι, δεν έκανε πολλές φάσεις αλλά το πήρε. Αν δεν το κυνηγήσεις δεν μπορείς να το πάρεις. Παίξαμε σωστά. Καμία τύχη. Είμαστε αναγκασμένοι σαν ΟΦΗ όπου και αν παίζουμε να κυνηγάγαμε τη νίκη. Σε κάποια παιχνίδια το αποτέλεσμα σου βγαίνει και σε κάποια δεν σου βγαίνει. Πρέπει να κοιτάς και τον αντίπαλο. Στον ΟΦΗ είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν κερδίζουμε».

Για το λάθος του Γουναρίδη: «Ξέρω πάρα πολύ καλά το πόσο δύσκολο είναι να είσαι τερματοφύλακας. Έκανε ένα λάθος, δεν θα του πάρουμε το κεφάλι. Είχε και καλές επεμβάσεις. Είμαστε μια νέα ομάδα. Ξέρουμε όλοι πόσο βαριά είναι η φανέλα. Εμπιστευόμαστε τον τερματοφύλακας μας, όπως όλα τα παιδιά. Δεν μπορείς να αλλάζεις το τερματοφύλακα από ένα λάθος. Έκανε και σωστές επεμβάσεις. Αυτή η νίκη ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Μόνο από την δουλειά θα προεδρεύσουμε».

Για τον Πλατανιά: «Ο Πλατανιάς είναι μια συμπαθείς προς εμένα ομάδα. Έχει κάνει μια αξιόλογη πορεία και από κει πέρα όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Μπορεί να μην παίξεις καλά αλλά να πάρεις το αποτέλεσμα».

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, ευχαριστεί την ομάδα των Χανίων για τη φιλοξενία της και υπόσχεται ανάλογη στον δεύτερο γύρο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί τη διοίκηση του Πλατανιά και τον κόσμο των Χανίων για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν στην ομάδα μας. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και θα ανταποδώσουμε τη φιλοξενία στον δεύτερο γύρο».

Γκερέιρο… αναβάλλεται 

22/10/2012

Γκερέιρο… αναβάλλεται 
Με μικρή καθυστέρηση θα ενσωματωθεί και πάλι στην ΑΕΚ ο Ρότζερ Γκερέιρο.

Η σύζυγος του παίκτη της «Ένωσης» έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ωστόσο ο πανευτυχής Βραζιλιάνος (που είχε πάρει άδεια για να ταξιδέψει και να βρεθεί δίπλα της) δεν πρόλαβε να γυρίσει σήμερα στη χώρα μας.

Δεδομένου λοιπόν ότι αυτό θα γίνει αύριο το απόγευμα πλέον και ότι η προγραμματισμένη προπόνηση είναι στις 10:30, ο Γκερέιρο θα επιστρέψει από Τετάρτη στις υποχρεώσεις των «κιτρινόμαυρων».

Πρόβλημα με Μουλόπουλο 

22/10/2012

Πρόβλημα με Μουλόπουλο 
Η ισοπαλία 0-0 στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο αποτελεί παρελθόν και πλέον άπαντες στον Λεβαδειακό στρέφουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης στην Λιβαδειά.

Ωστόσο, παρά το θετικό αποτέλεσμα προέκυψαν και προβλήματα για τους Βοιωτούς, καθώς ο Γιώργος Παράσχος είδε τον Θανάση Μουλόπουλο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τετρακέφαλο.

Ο αρχηγός της ομάδας αισθάνεται ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, κάτι που προέκυψε μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Η κατάσταση του παίκτη θα επανεξεταστεί τις επόμενες ημέρες, για να γίνει εκτίμηση της σοβαρότητας του προβλήματος.

«Δύο σουτ, δύο γκολ» 

22/10/2012

«Δύο σουτ, δύο γκολ»
Άδικη χαρακτήρισε την ήττα της ομάδας του από τον ΟΦΗ ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Ο προπονητής του Πλατανιά μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο αντίπαλος πέτυχε δύο γκολ με μόλις δύο σουτ που έκανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

«Παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε την ισοπαλία που θεωρώ ότι ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ έκανε δύο σουτ και πέτυχε ισάριθμα γκολ. Έτσι είναι η μπάλα, δυστυχώς. Πρέπει να χαμηλώσουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε τη συνέχεια με προσοχή», πρόσθεσε.

«Την άνοιξη του 2015 στο νέο μας σπίτι» 

23/10/2012

«Την άνοιξη του 2015 στο νέο μας σπίτι»
Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει σύντομα το γήπεδο στο Βοτανικό, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Αλαφούζος, που εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

«Ευελπιστώ πως την άνοιξη του 2015 θα μπούμε στο νέο μας σπίτι» είπε ο πρόεδρος των «πράσινων» που στήριξε για άλλη μία φορά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

-Διαβάστε τα σημαντικότερα που ειπώθηκαν:

«Εάν βρούμε χρηματοδότη για το γήπεδο, αλλάζει όλο το κλίμα. Δεν πρέπει να μπλοκάρουμε το προεδρικό διάταγμα αλλά να το τροποποιήσουμε, αφού αν το μπλοκάρουμε θα πάμε πολύ πίσω».

«Η αναδιάρθωση είναι εντελώς παράνομη. Ξέρουμε ότι όποιος πάει στα πολιτικά δικαστήρια τιμωρείται με υποβιβασμό, εμείς όμως θα φτάσουμε οπουδήποτε επειδή θα κερδίσουμε την δίκη και θα δούμε ένα θα μας επιβάλλουν τον υποβιβασμό»

«Με νομοθετική ρύθμιση μπορούμε να παίξουμε από τον Ιανούαριο στην Λεωφόρο. Ήδη κάνουμε εργασίες εκεί».

Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Γιώργος Καμίνης στην «Δίκη του ΣΚΑΪ».

Για τον Φερέιρα:

Γιάννης Αλαφούζος: «Προσπαθούμε από τον Μάρτιο, όταν και συμφωνήσαμε, να δημιουργήσουμε με τον κύριο Φερέιρα, μια ομάδα καινούργια και ηθική. Να παίξουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο απ’ ότι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Θέλει επιμονή και υπομονή. Οι οπαδοί δικαιούνται να αποδοκιμάζουν την ομάδα, όταν αυτό που βλέπουν, δεν τους αρέσει. Εγώ, προσωπικά, όμως, δεν το θεωρώ πρέπον και σε καμία περίπτωση δεν είναι δημιουργικό».

Για το γηπεδικό:

Γιώργος Καμίνης: Πρέπει να καταλάβουν όλοι τι είναι διπλή ανάπλαση. Αυτό που έχει σημασία, για εμάς, είναι να υπάρξει αναζωογόνηση στον Βοτανικό επειδή πρόκειται για σκουπιδότοπο αλλά και να αποκτήσει γήπεδο ο Παναθηναϊκός, που είναι η ομάδα των Αθηνών. Και μόλις γίνει αυτό, θα ελευθερωθεί και η Λεωφόρος για να δημιουργηθεί πράσινο και στο κέντρο των Αθηνών. Από εκεί και πέρα, επειδή έχουν ακουστεί διάφορα, δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας. Το 1924 το οικόπεδο που βρίσκεται το Απόστολος Νικολαίδης παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό για να το χρησιμοποιεί εσαεί.

Γιάννης Αλαφούζος: Από την άνοιξη που μιλάμε με τον Δήμαρχο, εμμένει στην άποψη να μας βοηθήσει. Θεωρώ απαράδεκτο τον νόμο Μπιρμπιλη που αποσύνδεσε την κατασκευή του γηπέδου με την κατεδάφιση της Λεωφόρου. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή την Λεωφόρο, επειδή έχει χαρακτηριστεί από την Πολιτεία ως χώρος για πράσινο! Άρα, πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να αγωνιστούμε εκεί. Εμείς, θα πάμε το αίτημά μας στην Πολιτεία. Από τον Ιανουάριο θα μπορούσαμε να παίζουμε εκεί. Ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες εργασίες που δεν χρειάζονται οικοδομική άδεια, όπως χλοοτάπητα και άλλα παρεμφερή.

Γιώργος Καμίνης: Το προεδρικό διάταγμα, δημιουργεί προβλήματα. Ήρθε για να εξειδικεύσει τον νόμο. Η άποψή μου, είναι να βρούμε μια λύση με ένα συμφωνητικό, όλοι οι εμπλεκόμενοι μαζί, ώστε να αποσοβήσουμε την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος. Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να ξεκινήσουμε από την αρχή, διότι έτσι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα και δεν θα βρούμε χρηματοδότη. Θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω. Την τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος ζητάμε και θεωρώ ότι θα προχωρήσει γρήγορα ο Βοτανικός.

Γιάννης Αλαφούζος: Να πω, ότι το ΟΑΚΑ είναι πολύ ακριβό γήπεδο. Σκεφτείτε πως στο ματς με την Μάλαγα που είχε περίπου 35.000 κόσμο και περίσσεψαν στον ΠΑΟ 17.000€! Όχι μόνο δεν μένουν λεφτά, αλλά είναι και ζημιογόνο. Όπως είπε ο δήμαρχος, οι εποχές άλλαξαν και ψάχνουμε να βρούμε μια φθηνή λύση. Θα ήθελα το νέο μας γήπεδο να γίνει σε δύο στάδια, αρχικά με 20-25.000 θέσεις και μετά να μπορεί να μεγαλώσει. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι να κάνουμε ένα γήπεδο μονομιάς με 30-35.000 θέσεις. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο τελικός κατασκευαστής, υπάρχει ήδη μια πρόταση από τον Άκτωρ του οποίου του ζητήσαμε να μας κάνει ένα πιο φθηνό γήπεδο. Θεωρώ πως θα κοστίσει 40-50 εκατομμύρια. Ο Άκτωρας έχει προβάδισμα επειδή έχει κάνει τις μελέτες του.

Γιώργος Καμίνης: Να διαψεύσω κάτι θέλω. Όποτε μου ζητήσει ο Ερασιτέχνης, θα συναντηθώ μαζί του. Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Είναι ψέματα αυτά που γράφτηκαν πως ζήτησε ο Ερασιτέχνης να με συναντήσει και εγώ είπα όχι. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν.

Γιάννης Αλαφούζος: Ο Μακρόπουλος αγωνίζεται για τον εραστιέχνη και έχουμε αποφασίσει για κοινή πορεία σε όλα τα ζητήματα.

Γιώργος Καμίνης: Να συμπληρώσω κάτι ακόμη σημαντικό. Είχαν παραμείνει στον Βοτανικό κάποια τμήματα γης που δεν απαλλοτριώθηκαν και τα εξασφαλίσαμε, τα εντάξαμε στο πράσινο ταμείο και πλέον όλη η έκταση είναι διαθέσιμη για να γίνει πράσινο και χώρος αναψυχής.

Γιάννης Αλαφούζος: Να πω και για την αναδιάρθρωση. Εάν χαθεί η προσφυγή που κάναμε, θα πάμε και δευτεροβάθμια που θα κερδίσουμε την δίκη, αφού θα έχουμε να κάνουμε με κανονικούς δικαστές και όχι αυτούς της ΕΠΟ. Η αναδιάρθωση είναι εντελώς παράνομη. Ξέρουμε ότι όποιος πάει στα πολιτικά δικαστήρια τιμωρείται με υποβιβασμό, αλλά εδώ θα είμαστε και θα δούμε εάν μας το επιβάλλουν.

Ώρα για εξηγήσεις 

23/10/2012

Ώρα για εξηγήσεις
Μήνυση σε βάρος των μεγαλομετόχων, των πρώην προέδρων Αδαμίδη και Θανόπουλου, των οικονομικών διευθυντών και των μελών του ΔΣ της Empire 1924 κατέθεσε ο Γιώργος Κιντής αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για απιστία και τέλεση αρκετών αξιόποινων πράξεων. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ διαπιστώνει την εξαφάνιση 5 εκατ. ευρώ από την εταιρεία που συστάθηκε το 2005 με σκοπό την καλύτερη εκμετάλλευση των εμπορικών δικαιωμάτων της ομάδας, αλλά έφτασε να έχει τεράστιες ζημίες.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 31/12/2010 είχε σωρεύσει ζημίες ύψους περί τα 3,5 εκατ. που ίσως έχουν αυξηθεί αρκετά, καθώς δεν δημοσίευσε ισολογισμό για το 2011, ενώ στον τελευταίο που δημοσιεύτηκε εμφάνιζε
σχεδόν μηδενικό περιθώριο μεικτού κέρδους, ζημίες 630.000 ευρώ σε κύκλο εργασιών 1,3 εκατ. ευρώ και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς ύψους περίπου 300.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Κιντής διαπιστώνει ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για μία απαίτηση και υποχρέωση σχεδόν 5 εκατ. ευρώ (4.994.106,81 για την ακρίβεια) που εμφανίζεται στον από 30/6/2011 ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ και για τον οποίο, όπως αναφέρει, δεν πήρε ποτέ πειστικές απαντήσεις. Παράλληλα αναφέρει ότι μπορεί να αποδείξει πως τον Οκτώβριο του 2010 δύο φορτηγά με αθλητικό υλικό της ΠΑΕ και της Empire βρέθηκαν στη χωματερή για καταστροφή προϊόντων, δίχως σχετικά παραστατικά!

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ με επιστολή του ζητούσε να τερματιστεί συναινετικά η συνεργασία με την Empire 1924 και να επανέλθουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ τα εμπορικά δικαιώματα, ώστε να μπορέσει η τελευταία να τα αξιοποιήσει και εν συνεχεία η εταιρεία Empire 1924 να οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση (ή σε πτώχευση).

Η μήνυση που κατέθεσε χθες είναι σε βάρος των Σταύρου Αδαμίδη, Νίκου Νοτιά, Θεοχάρη Κοσμάτου (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Empire, τέως αντιπρόεδρος ΠΑΕ ΑΕΚ), Κώστα Καπετανάκη (μέλος του Δ.Σ. της Empire, τέως μέλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), Δημήτρη Καψή (μέλος του Δ.Σ. της Empire, τέως μέλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), Πέτρου Παππά, Χαράλαμπου Γεωργούλη (μέλος του Δ.Σ. της Empire, τέως γενικός διευθυντής της Empire), Βασίλη Πουλάκου (μέλος του Δ.Σ. της Empire, τέως οικονομικός διευθυντής της Empire, τέως οικονομικός διευθυντής ΠΑΕ ΑΕΚ), Νίκου Θανόπουλου (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Empire) και Μιχάλη Δημαράκη (τέως μέλος του Δ.Σ. και οικονομικός διευθυντής της Empire).

Ως μάρτυρες προτείνει επτά άτομα, ανάμεσά τους και τον Ντέμη Νικολαΐδη. Όσο για τους υπόλοιπους, πρόκειται για τους Ιωάννη Μερκούρη (οικονομικό διευθυντή της εταιρείας PUMA HELLAS), Γεώργιο Κωνσταντινίδη (πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της Empire, που ήταν στενός συνεργάτης του Αδαμίδη), Νομικό Σκότη (ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής που υπογράφει τους ισολογισμούς), Παντελή Ορφανίδη (πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ), Παναγιώτη Βαλασόπουλο (νυν οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ), Δημήτριο Χιώτη (ο λογιστής του Πέτρου Παππά, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση για λογαριασμό του εφοπλιστή).

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Κιντή, η Empire 1924 εξακολουθεί και σήμερα να έχει την εκμετάλλευση των εμπορικών σημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ, χωρίς όμως να έχει ούτε την ίδια μετοχική σύνθεση ούτε το ίδιο διοικητικό συμβούλιο με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν είναι γνωστή η ακριβής μετοχική σύνθεση της Empire 1924, διότι δεν προκύπτει εάν και από ποιους καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου που αποφασίστηκε στις 9/3/2011. Ο Κιντής διαπίστωνε στην επιστολή του ότι η Empire έχει μετατραπεί σε μια τρίτη εταιρεία, η οποία εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, να εισπράττει επί της ουσίας για λογαριασμό της χωρίς να παρέχει κάποιο αντάλλαγμα, ενώ νόμιμος εκπρόσωπός της παραμένει ο Σταύρος Αδαμίδης, παραιτηθείς από την ΠΑΕ ΑΕΚ εδώ και δέκα περίπου μήνες.

Στη μήνυσή του ο Κιντής παραθέτει όλες τις συνομιλίες του μέσω e-mail με τους Αδαμίδη, Παππά, καθώς και με όλους τους οικονομικούς διευθυντές και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Empire, μαζί με τις απαντήσεις που λάμβανε.

* Οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό. Κανονικά αναμένεται να πάρει μέρος ο Νίκος Κατσικοκέρης που επανέρχεται μετά από περίπου ένα μήνα, ενώ την Τετάρτη θα επιστρέψει στις προπονήσεις ο Ρότζερ Γκερέιρο, η σύζυγος του οποίου έφερε χθες στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Αλλαγές και… εξηγήσεις 

23/10/2012

Αλλαγές και… εξηγήσεις
Σε αρκετές αλλαγές, αναγκαστικές και μη, ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για τον προσεχή αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο για το Europa League. Ο Πορτογάλος προπονητής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει από την αρχή έναν (ή και τους δύο) εκ των Μαυρία και Χουχούμη.

Σίγουρα εκτός πλάνων του είναι και πάλι οι τραυματίες Βύντρα και Τριανταφυλλόπουλος, όπως και ο… μόνιμος Σο, ενώ σήμερα θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή των Κουίνσι και Βιτόλο. Ο μεν Γκανέζος μεσοεπιθετικός έχει ενοχλήσεις στον δεξιό αστράγαλο, ο δε Ισπανός μεσοαμυντικός ένα αιμάτωμα στον δεξί πρόσθιο κνημιαίο.

Αυτά του φταίνε

«Ο Παναθηναϊκός είναι νέα ομάδα. Έφυγαν σημαντικοί παίκτες, υπάρχουν τραυματισμοί, τα οικονομικά προβλήματα έχουν επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές και χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο». Αυτή τη σειρά από εξηγήσεις έδωσε χθες ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Γιάννη Αλαφούζο για την εικόνα της ομάδας και το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Άρη. Πάντως παραδέχτηκε πως κάποιοι παίκτες δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος με τη σειρά του εξακολουθεί να εκτιμά πως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι ο προπονητής και επιρρίπτει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας στους παίκτες, ισχυριζόμενος πως δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Το τζάμπα… τέλειωσε

Την απόφαση να σταματήσει να μοιράζει αφειδώς προσκλήσεις για τους αγώνες της ομάδας μετά το παιχνίδι με τη Λάτσιο πήρε η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Περίπου 1.800 κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα στα εντός έδρας ματς, αλλά πλέον θα δίνονται ελάχιστες. Είναι ένας ακόμη τρόπος για επιπλέον έσοδα, αφού τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά και κάθε ευρώ μετρά.

Αποφασίζει ο Σαββίδης 

23/10/2012

Αποφασίζει ο Σαββίδης 
Στην τελική ευθεία έχει μπει ο σχηματισμός της νέας διοίκησης του ΠΑΟΚ.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται ο Ιβάν Σαββίδης να αποφασίσει για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβούλιου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και στη συνέχεια θα γίνουν γνωστές οι επιλογές των προσώπων για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Όλο αυτό το διάστημα ο ομογενής επιχειρηματίας είχε πολλές επαφές, μαζεύοντας πολλά στοιχεία για το αύριο το «Δικεφάλου του Βορρά».

Αυτή τη στιγμή θεωρείται δύσκολο ο Σαββίδης να αναλάβει θέση προέδρου στον ΠΑΟΚ και φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο πόστο θα παραμείνει ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος ζήτησε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον ιδιοκτήτη.

Από εκεί και πέρα, μένει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την εκπροσώπηση του συλλόγου στα κέντρα αποφάσεων. Ο νέος αντιπρόεδρος θα έχει και αυτή την ευθύνη.

Όλα δείχνουν ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης θα είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αν και οι απόψεις διίστανται για τις πιθανότητες του. Στη συνέχεια, θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των άλλων συμβούλων, και η ΠΑΕ θα μπει 100% στη νέα εποχή Σαββίδη.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου…

Προσιτός για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ θεωρείται ο Ταλ Μπεν Χαΐμ. Το καλοκαίρι ο Ισραηλινός αμυντικός πάνω 1,5 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό, και τώρα οι απαιτήσεις του έχουν φτάσει τις 500.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Γιώργος Δώνης για όποιον ελεύθερο ποδοσφαιριστή αποκτηθεί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να έχει γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις χωρίς να πιεστεί και να μπει σταδιακά στη φιλοσοφία της ομάδας. Επίσης, θα μπορέσει να πάρει μέρος σε κάποια φιλικά που ενδεχομένως να διεξαχθούν στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Κοντά σε συμφωνία

Τα τυπικά φαίνεται ότι έχουν απομείνει στην υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Εργκους Κάτσε με τον ΠΑΟΚ. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται στο τελικό στάδιο και εκείνο που χρειάζεται να ξεκαθαρίσει είναι κυρίως τα χρήματα που θα πάρει ο 19χρονος χαφ, ο οποίος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Την κατάλληλη στιγμή 

23/10/2012

Την κατάλληλη στιγμή 
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται ο Γιώργος Σπανός να μιλήσει με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και στη συνέχεια στους παίκτες του Ατρομήτου, ίσως και προσωπικά σε μερικούς (πιθανότατα τους αρχηγούς), για τις τελευταίες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επέμβει, αφού δεν θέλει να αυξήσει την πίεση προς το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Για αυτό τον λόγο πήρε μικρή παράταση η απόφασή του για προσωπικές ομιλίες με τον Σερβοέλληνα τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές.

Από την πλευρά του, ο 64χρονος προπονητής παρουσιάζεται έτοιμος να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στα επόμενα παιχνίδια των Περιστεριωτών. Ο Μπάγεβιτς θεωρεί ότι κάποιοι από τους παίκτες που εμπιστεύτηκε δεν τον δικαίωσαν και για αυτό τον λόγο ετοιμάζεται να τους αντικαταστήσει.

Επίσης, ο τεχνικός του Ατρομήτου αναμένεται να διαφοροποιήσει τη θέση του Μπρίτο, καθώς είναι φανερό ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως εξτρέμ και όχι στον άξονα.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας ο Σωκράτης Φυτανίδης συναντήθηκε με τη διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του. Οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν σύντομα για να βρεθεί η «χρυσή τομή» σε όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Οσον αφορά την περίπτωση του Ναπολεόνι, υπάρχει προφορική συμφωνία από το καλοκαίρι και αν ο παίκτης δεν βρει ομάδα στο εξωτερικό, που είναι η επιθυμία του, τότε από Ελλάδα προτιμάει τον Ατρόμητο από τον Λεβαδειακό.

Την «πληρώνει» ο Αντίλοβιτς 

23/10/2012

Την «πληρώνει» ο Αντίλοβιτς 
Αρκετά πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να χωρίσουν οι δρόμοι του Πανθρακικού με τον Αντι Αντίλοβιτς.

Όλα δείχνουν ότι η προχθεσινή αναμέτρηση της ακριτικής ομάδας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η τελευταία για τον Βόσνιο τερματοφύλακα.

Ο 29χρονος γκολκίπερ είχε αποκτηθεί για να υπερασπιστεί ως πρώτος την εστία των νεοφώτιστων, όμως στα τρία από τα τέσσερα ματς που έχει αγωνιστεί έχει προσφέρει «δώρα» στους αντιπάλους.

Έτσι και αλλιώς ο Αντίλοβιτς έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, αλλά έπαιξε επειδή ήταν τραυματίας ο Κουτσόπουλος.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται σύντομα να… επιστρατευτεί ο νεαρός Γιώργος Αθανασιάδης και να αποτελέσει τη δεύτερη επιλογή του Σάββα Παντελίδη και στη συνέχεια να υπάρξει «διαζύγιο» με τον Βόσνιο τερματοφύλακα.

Ελευθερόπουλος: «Ήμασταν ανούσιοι» 

23/10/2012

Ελευθερόπουλος: «Ήμασταν ανούσιοι»
Την επιθετική… φλυαρία του Πανιωνίου στο παιχνίδι με την Κέρκυρα αναγνώρισε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη χθεσινή του ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές.

Ο 36χρονος προπονητής τόνισε ότι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία οι Νεοσμυρνιώτες να παραμείνουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους.

«Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να παραμείνουμε στη δεύτερη θέση. Ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, αλλά ανούσιοι στην τελική προσπάθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός.

Πλέον οι «κυανέρυθροι» είναι υποχρεωμένοι να προσπεράσουν το συγκεκριμένο ματς και να στρέψουν τη προσοχή τους στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου