ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

H αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, στην εκτός έδρας νίκη επί της Μονπελιέ με 2-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Champions League.
Οι ερυθρόλευκοι πήραν τους πρώτους βαθμούς στο γκρουπ, με μία Ολυμπιακών διαστάσεων ανατροπή στο Μονπελιέ. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ εμπιστεύτηκε διάταξη 4-2-3-1 και πανηγύρισε με την πειραϊκή ομάδα, την πρώτη του νίκη ως προπονητής στο Champions League. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας "ξύπνησαν" μετά το 1-0 του Σαρμπονιέ στο 49' και με γκολ των Τοροσίδη (73') και Μήτρογλου (91') έκαναν την ολική επαναφορά για τον αυτοκράτορα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ρόι Κάρολ: Έπρεπε να παίξει κι έπαιξε. Ο Ζαρντίμ έβαλε πάνω από όλα το καλό της ομάδας και άλλαξε την απόφαση που είχε πάρει πριν από την έναρξη της σεζόν (Κάρολ Ελλάδα, Μέγκιερι Ευρώπη), χρησιμοποιώντας και στο Champions League τον Βορειοϊρλανδό, ο οποίος έχει αγωνιστικό ρυθμό και είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Στο γκολ της Μονπελιέ αιφνιδιάστηκε, αλλά το αριστερό σουτ του Σαρμπονιέ ήταν δυνατό και του "πήρε τα χέρια μέσα". Ένα τέρμα, όμως, που δεν έπρεπε να είχε μετρήσει, καθώς ο Ουτάκα στην αρχή της φάσης κοντρόλαρε την μπάλα με το αριστερό χέρι. Ο Κάρολ ήταν σταθερός, απειλήθηκε μόνο με μακρινά σουτ, ενώ στο 42' είχε σωστή αντίδραση στο γυριστό σουτ του Σαρμπονιέ από το ύψος του πέναλτι.

Βασίλης Τοροσίδης: Είχε πολλή δουλειά από την πλευρά του, καθώς οι Μπεντιμό (αριστερός μπακ) και Ουτάκα (αριστερός εξτρέμ) ήταν ιδιαίτερα κινητικοί. Έκανε την πρώτη κούρσα στο 69', αλλά η σέντρα του δεν ήταν καλή. Ισοφάρισε, όμως, στο 73' με ένα γκολ κλάσης, την οποία δεν είχε εμφανίσει εδώ και πολύ καιρό με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ωραίο κοντρόλ με το δεξί πόδι και άψογο τελείωμα, πέφτοντας, πάλι με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής. Μόνο και μόνο που ισοφάρισε, είναι σαφώς στους διακριθέντες. Μετά την έξοδο του Γκρέκο στο 60' και με τη μετατόπιση του Φουστέρ προς τα μέσα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιζε μόνος του όλη τη δεξιά πτέρυγα.

Κώστας Μανωλάς: Το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ούτε λάθος. Αψεγάδιαστος. Αγώνα με τον αγώνα, γίνεται καλύτερος. Έκοψε πολλές επικίνδυνες επιθέσεις των Γάλλων. Δεν έχασε φάση. Μας διαψεύδει ευχάριστα. Δεν φτάνουν οι λέξεις για να περιγράψουν το αποψινό παιχνίδι του 21άχρονου στόπερ. Μπράβο, Κώστα!

Πάμπλο Κοντρέρας: Σε κάθε αγώνα, κάνει ένα-δύο λαθάκια προς το τέλος (που δεν επιτρέπονται για παίκτη με τη δική του εμπειρία) και δέχεται κίτρινη κάρτα. Αλλά... Όπως στο Λονδίνο, έτσι και στο Μονπελιέ, ήταν εξαιρετικός! "Δένει" με τον Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Πολύ καλή απόδοση, με καίριες αμυντικές επεμβάσεις. Δεν λειτούργησε σωστά όλη η άμυνα στο γκολ της Μονπελιέ, αλλά επαναλαμβάνουμε πως δεν έπρεπε να είχε μετρήσει.

Χοσέ Χολέμπας: Συνάντησε προβλήματα από τον Μουνιέ (δεξιός εξτρέμ), αλλά μετά το 1-0 της Μονπελιέ πήρε πρωτοβουλίες και ανέβασε στροφές. Από τα πόδια του ξεκίνησαν και τα δύο γκολ. Στην ισοφάριση στο 73', εκτέλεσε το φάουλ με το αριστερό λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ενώ στο 91' τροφοδότησε τον Αμπντούν με εκπληκτική "30άρα" μπαλιά, πριν ο Αλγερινός "σερβίρει" το έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου.

Φρανσουά Μοδέστο: Είναι 34, δεν έχει πια την απαιτούμενη φρεσκάδα στο παιχνίδι του, αλλά είναι μαχητής. Έκανε ό,τι μπορούσε στο κέντρο του γηπέδου. Δεν είναι γρήγορος και παίζει περισσότερο με το μυαλό, καθώς ξερει πού πρέπει να κινείται (σε λίγα μέτρα) για να μην εκτίθεται. Ευτυχώς, έχει στο πλάι του τον Μανιάτη, που... τρέχει για όλους πάνω στο χορτάρι!

Γιάννης Μανιάτης: Αν τα έκανε όλα τέλεια, ανασταλτικά και δημιουργικά, δεν θα έπαιζε στον Ολυμπιακό. Θα αγωνιζόταν στην Αγγλία ή την Ισπανία. Το παλικάρι τρέχει παντού. Στον επιθετικό τομέα, δεν του βγαίνουν οι φάσεις. Η αυτοθυσία του με το σωτήριο τάκλιν στο 57', στο σουτ του Μπελχαντά εντός περιοχής, δείχνει το απαράμιλλο πάθος αυτού του ποδοσφαιριστή όταν αγωνίζεται. Respect.

Λεάντρο Γκρέκο: Ο καλύτερος μεσοεπιθετικός παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Με δύο εξαιρετικές ατομικές ενέργειες, στο 24' και στο 38' (κάνοντας πλάκα στον Σταμπουλί), δημιούργησε τις δύο πιο επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία (στο πρώτο ημίχρονο), αλλά οι Τζεμπούρ και Μασάντο, αντίστοιχα, δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Στο 58', δέχθηκε έξοχη πάσα από τον Τζεμπούρ στην αντεπίθεση, ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε βγει μακριά από την εστία του, αλλά ο Ιταλός δεν το αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μπάλας αντί να πλασάρει ψηλοκρεμαστά. Έχει ποιότητα, το έδειξε στο πρώτο ημίχρονο. Το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να φτάσει τη φυσική του κατάσταση σε υψηλό επίπεδο. Έγινε αλλαγή στο 60', καθώς ο Ζαρντίμ ήθελε έναν καθαρό εξτρέμ (Αμπντούν) για να απειλήσει περισσότερο από τις πτέρυγες.

Νταβίντ Φουστέρ: Ο χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Δεν του βγήκαν οι φάσεις, έκανε αρκετά αβίαστα λάθη και "φλέρταρε" με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά το 29'. Ήταν εκνευρισμένος (δεν μας έχει συνηθίσει, είναι η αλήθεια) και φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το 1-0 της Μονπελιέ, πέρασε πιο κεντρικά στο γήπεδο κι έδωσε τις μάχες του. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 55' για να σκοράρει με κεφαλιά, με το σκορ στο 1-0 υπέρ της γαλλικής ομάδας.

Πάουλο Μασάντο: Η ομάδα νίκησε και αυτό είναι που μετράει. Έχασε για τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι μοναδική ευκαιρία να σκοράρει με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολυμπιακός περιμένει περισσότερα από τον Πορτογάλο, που πια παίζει στη φυσική του θέση μετά τον τραυματισμό του Ιμπαγάσα. Νομίζουμε πως περισσότερο είναι ψυχολογικό το θέμα. Θέλει ένα γκολ και μία "γεμάτη" εμφάνιση. Έχασε πολλές μπάλες απόψε και δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Θα έπρεπε να γίνει αλλαγή κατά τη διάρκεια της επανάληψης.

Ράφικ Τζεμπούρ: Περιμέναμε περισσότερα από τον "τρομοκράτη". Δεν βοήθησε στο πρώτο ημίχρονο στην πίεση ψηλά και στο κράτημα της μπάλας. Στο 24', στην εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Γκρέκο, δεν μπήκε όπως θα έπρεπε στη φάση. Δεν "τον πήγε" το παιχνίδι. Αντικαταστάθηκε στο 70' λόγω τραυματισμού.

Τζαμέλ Αμπντούν: Πήρε τη θέση του Γκρέκο στο 60'. Δεν είχε καλές εμπνεύσεις, αλλά η παλικαριά του στο 91' φτάνει και περισσεύει για να τον τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων! Δέχθηκε τη μακρινή μπαλιά του Χολέμπας, πίεσε τον Μπεντιμό, τον οποίο οδήγησε στο λάθος. Ο Αλγερινός εξτρέμ έκλεψε την μπάλα χάρη στο πείσμα του και με έξοχη σέντρα έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Μήτρογλου. Είναι ψυχάρα ο Τζαμέλ!

Κώστας Μήτρογλου: Αντικατέστησε τον Τζεμπούρ στο 70'. Στο 91', πέτυχε το γκολ της νίκης. Μία φορά βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε. Έτσι, κάνουν οι επιθετικοί. Έτσι, κάνει ο "πιστολέρο". Στη σωστή θέση, την κατάλληλη στιγμή. Ευτυχώς, δεν παίζει δανεικός στον Λεβαδειακό. Τέλος.

Χαράλαμπος Λυκογιάννης: Μπήκε στο 88' στη θέση του Φουστέρ. Ο Ζαρντίμ δεν κώλωσε και έδωσε την ευκαιρία στον 19άχρονο ποδοσφαιριστή να ντεμπουτάρει στο Champions League παρά τη ρευστότητα του σκορ. Δεν μπορεί να κριθεί, φυσικά, ο Μπάμπης, αλλά θα θυμάται τη νύχτα αυτή για πάντα! Άλλωστε, συμμετείχε στο νικητήριο γκολ, καθώς από δικό του κλέψιμο στο χώρο του κέντρου ο Χολέμπας τροφοδότησε τον Αμπντούν!

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου