ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ζαρντίμ: "Προσπαθούμε για νίκες και ποιοτικό θέαμα"

Ζαρντίμ: "Προσπαθούμε για νίκες και ποιοτικό θέαμα"

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μίλησε για το παιχνίδι με την Ξάνθη, τον Αντώνη Νικοπολίδη και έστειλε το μήνυμά του στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στη συνδρομητική τηλεόραση, υπογραμμίζοντας πως όλοι στην ομάδα προσπαθούν για νίκες, αλλά και να παρουσιάσουν ένα ωραίο θέαμα στον ερυθρόλευκο κόσμο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεονάρντο Ζαρντίμ στην κάμερα της Nova:

Κύριε Ζαρντίμ, αρχής γενομένης απ' το ματς με την Ξάνθη, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει σε διάστημα τριών εβδομάδων, έξι αγώνες ιδιαίτερα σημαντικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι έτοιμη η ομάδα σας ν' ανταποκριθεί σ' αυτήν τη σειρά των αγώνων κόντρα σε Ξάνθη, Μονπελιέ (εκτός και εντός έδρας), Άρη, ΟΦΗ και ΑΕΚ;

"Ναι, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Για εμάς πάντα το πιο σημαντικό ματς είναι το επόμενο παιχνίδι. Οπότε αυτή τη στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στο παιχνίδι με την Ξάνθη που θα δώσουμε στην έδρα μας. Και αυτό είναι το μόνο που σκεφτόμαστε".

Οι απουσίες, λόγω τραυματισμών, πόσο σας προβληματίζουν; Και θα ήθελα να σχολιάσετε περισσότερο την περίπτωση του Ιμπαγάσα, ο οποίος έως έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην ομάδα.

"Ναι, αυτή τη στιγμή έχουμε εκτός τον Ιμπαγάσα. Είναι τραυματισμένος και δυστυχώς δε θα τον έχουμε μαζί μας. Όπως και τον Αβραάμ. Οι υπόλοιποι πιστεύω πως θα είναι έτοιμοι στους αγώνες που ακολουθούν για να βοηθήσουν. Όμως ο Ολυμπιακός δε βασίζεται σε έναν παίκτη. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Όλοι οι παίκτες που θα μας βοηθήσουν έχουν ποιότητα για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που έχει η ομάδα".

Άρα να εικάσω πως σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε και παίκτες οι οποίοι έως τώρα είτε δεν έχουν παίξει, είτε έχουν πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής;

"Μέχρι στιγμής, στους οκτώ επίσημους αγώνες που έχουμε δώσει, έχουμε χρησιμοποιήσει ήδη πολλούς ποδοσφαιριστές. Και όλοι έχουν αποδείξει πως είναι στη διάθεσή μας, όποτε τους χρειάζεται η ομάδα. Γιατί η δύναμη του Ολυμπιακού δεν είναι οι μονάδες. Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι η συλλογική προσπάθεια, η ομαδικότητα και η ποιότητα στο σύνολο".

Για την Ξάνθη ποια είναι η άποψή σας;

"Είναι μία ομάδα η οποία βασίζεται στις γρήγορες αντεπιθέσεις. Σίγουρα θα είναι πολύ κλειστή στην άμυνά της. Σίγουρα θα προσπαθήσει να μας αιφνιδιάσει με κάποια γρήγορη αντεπίθεση, όπως κάνουν όλες οι ομάδες όταν έρχονται στο Καραϊσκάκη".

Εδώ στο Ρέντη έχετε πλέον και έναν νέο συνεργάτη, τον Αντώνη Νικοπολίδη. Θα ήθελα το σχόλιο σας.

"Ναι, είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό, η παρουσία του Νικοπολίδη. Γιατί είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να μυήσει τους καινούργιους ποδοσφαιριστές στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Και επίσης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να προσφέρει με τις γνώσεις του γενικά στην ομάδα".

Πάντως, τα ματς που προηγούνται ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, έχουν τις ιδιαιτερότητές τους. Και αν έχουμε ως δεδομένη την κρισιμότητα του αγώνα στη Γαλλία, πόσο μπορεί να επηρεαστεί το σκεπτικό των παικτών σας για τον αγώνα του Σαββάτου;

"Όταν προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι, το βασικό πράγμα που λέμε είναι ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το επόμενο παιχνίδι. Δεν υπάρχει κανένα άλλο στο μυαλό μας παρά αυτό το παιχνίδι για το οποίο προετοιμαζόμαστε. Και στην προκειμένη περίπτωση είναι το παιχνίδι με την Ξάνθη, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε σε επτά παιχνίδια, επτά νίκες. Αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίο δουλεύουμε".

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ακόμη δύο νίκες για να κάνει νέο ρεκόρ, με οκτώ νίκες στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές. Αυτό το ρεκόρ είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς και τους παίκτες σας;

"Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε για να καταφέρουμε το επτά στα επτά. Αν καταφέρουμε αυτόν τον στόχο, σίγουρα ο επόμενος στόχος θα είναι το οκτώ στα οκτώ. Πρέπει, όμως, να κάνουμε ένα - ένα τα βήματα".

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας που πάντα θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίρνει θετικά αποτελέσματα, προσφέροντας παράλληλα θελκτικό θέαμα;

"Θέλω να πω στον κόσμο πως ο Ολυμπιακός το πρώτο που έχει να κάνει είναι να κερδίζει. Από 'και και πέρα, θέλω να πω οι φίλοι της ομάδας να είναι σίγουροι πως όλοι, οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής, όλοι οι άνθρωποι στον Ολυμπιακό, προσπαθούμε για να παρουσιάσουμε και ένα ωραίο ποιοτικό θέαμα. Να είναι σίγουροι γι' αυτό".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου