ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Ξάνθης με σκορ 4-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το Σάββατο (20/10). Κορυφαίοι Χολέμπας και Τζεμπούρ, πολύ καλός ο Μανωλάς, τίποτα ιδιαίτερο από Γκρέκο, Μασάντο και Αμπντούν.
Την 7η νίκη του σε 7 ματς πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ξάνθη το απόγευμα του Σαββάτου (20/10) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα της Super League. Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν με τους Μανωλά (37'), Χολέμπας (51') και Τζεμπούρ (54', 64') που ήταν και συνολικά οι κορυφαίοι σε απόδοση παίκτες των γηπεδούχων. Αντίθετα δεν ικανοποίησαν με την παρουσία τους οι Αμπντούν, Μασάντο και Γκρέκο.


Κάρολ: Ήσυχο απόγευμα για τον Βορειοϊρλανδό γκολκίπερ που σπανίως χρειάστηκε να επέμβει και όταν το έκανε ήταν σταθερός και αποτελεσματικός.

Μανιάτης: Σε ρόλο δεξιού μπακ κόντρα στην Ξάνθη και όσο κι αν φαίνεται παράξενο, έδειξε λίγο έξω από τα νερά του. Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης έχασε πολύ εύκολα τον Μαρσελίνιο σε μια φάση που ο Βραζιλιάνος κυνηγός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ για τους Ακρίτες. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και η αλήθεια είναι πως προτίμησε να διασφαλίσει πρώτα τα μετόπισθεν και μετά να βγει μπροστά. Ίσως υποσυνείδητα να κράτησε δυνάμεις για το ματς με τη Μονπελιέ, αφού η αλήθεια είναι πως παίζει σχεδόν ασταμάτητα εδώ και ένα χρόνο...

Κοντρέρας: Καλό ματς για τον Χιλιανό στόπερ. Έχει την εμπειρία να καλύπτει τις αδυναμίες του κόντρα σε ταχύτερους αντιπάλους και με τις σωστές τοποθετήσεις του συχνά προλαβαίνει τους κινδύνους που πάνε να δημιουργηθούν προς την εστία της ομάδας του. Ξέρει να προωθεί έξυπνα και με ασφάλεια το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Θετική η παρουσία του Πάμπλο στο ματς.

Μανωλάς: Στο 37' με εξαιρετική κεφαλιά μετά από χτύπημα φάουλ του Μασάντο άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον επικίνδυνο Μαρκόφσκι και συνολικά οι επεμβάσεις του ήταν άκρως αποτελεσματικές. Ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι ο 21χρονος στόπερ και δείχνει πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό στόπερ.

Χολέμπας: Σαν να του έκανε καλό ο τραυματισμός που είχε με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο Χολέμπας μένοντας εκτός δράσης για ένα δεκαήμερο φόρτισε τις μπαταρίες του, πήρε τις απαραίτητες ανάσες και εμφανίστηκε ανανεωμένος κόντρα στην Ξάνθη. Με τον Ολυμπιακό να "γέρνει" από αριστερά, ο 27χρονος μπακ - χαφ έκανε αμέτρητες κούρσες από την πλευρά του, δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα Ξάνθης και με ένα πολύ έξυπνο σουτ πέτυχε το 2-0 για τον Ολυμπιακό στο 51'. Εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης.

Μοδέστο: Μια από τις κλασικές του εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Κορσικανός κόντρα στην Ξάνθη. Είναι μαχητής και φιλότιμος, τα δίνει όλα στο γήπεδο και προσφέρει ανασταλτικά στηρίγματα στους συμπαίκτες του. Παιχνίδι από πίσω δεν μπορεί να φτιάξει, ούτε είναι πλεόν αρκετά γρήγορος, ωστόσο με την εμπειρία του δεν έχει πρόβλημα σε τέτοια ματς.

Γκρέκο: Καλύτερος από άλλες φορές αλλά και πάλι δίχως να ικανοποιήσει απόλυτα με την απόδοση του. Δεν είναι κακός παίκτης ο Ιταλός μέσος, ωστόσο ακόμη δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα της καριέρας του. Ίσως του λείπει ο ρυθμός στο παιχνίδι του, καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα μέχρι στιγμής από τον Ζαρντίμ. Έχει καλές μεταβιβάσεις και προσπαθεί στο ανασταλτικό κομμάτι, όμως πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω για να προσφέρει όσα περιμένει ο Ολυμπιακός από εκείνον.

Μασάντο: Αγωνίστηκε στην κανονική του θέση, ωστόσο δεν έδειξε κάτι εξαιρετικό. Είναι κινητικός, ζητάει την μπάλα, δίνει βοήθειες και ανασταλτικά, όμως δεν έχει το εύκολο γκολ. Τα στημένα του είναι καλά αλλά θα πρέπει να ανεβάσει κι άλλο τον ρυθμό του ώστε να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως ο Πορτογάλος μέσος αποτελεί ηγετική μορφή για τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο. Την Τετάρτη πάντως κόντρα στη Μονπελιέ θα πρέπει να εμφανιστεί καλύτερος...

Φουστέρ: Ό,τι γνωρίζουμε γι' αυτόν ως παίκτη, το είδαμε και κόντρα στην Ξάνθη. Ξεκίναγε από θέση δεξιού κυνηγού αλλά συνεχώς συνέκλινε προς τον άξονα και την πλάτη του Τζεμπούρ. Έτρεξε ασταμάτητα, είχε ένα καταπληκτικό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και προσπάθησε να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του προτιμώντας το παιχνίδι "με τη μια". Σίγουρα δεν εντυπωσίασε με την απόδοση του, είχε όμως μια θετική παρουσία σε γενικά πλαίσια.

Αμπντούν: Διάθεση να προσφέρει είχε σίγουρα. Ωστόσο δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι κατάφερε και πολλά. Δεν δίστασε να πάρει πρωτοβουλίες, με τις περισσότερες προσπάθειες του όμως να είναι ημιτελής. Μοιάζει να βρίσκεται σε κάμψη τις τελευταίες εβδομάδες ο Αλγερινός εξτρέμ.

Τζεμπούρ: Ανούσιο πρώτο μέρος για τον Αλγερινό που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στην επανάληψη, όταν και πέτυχε δύο γκολ (54', 64') με το δεύτερο να είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Πίεσε την αντίπαλη άμυνα, προσπάθησε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και ήταν πληθωρική η εν γένει παρουσία του στην επανάληψη. Άφησε τη θέση του στον Βλαχοδήμο στο 79'.

Τοροσίδης: Μπήκε στο ματς αντί του Χολέμπας στο 70' και με το σκορ στο 4-0 δεν είχε και πολλούς λόγους για να πιεστεί. Κράτησε τη θέση του αριστερού μπακ και μέχρι εκεί.

Μήτρογλου: Αντικατέστησε τον Μασάντο στο 70' και η καλύτερη στιγμή του ήταν στο 85', όταν μετά από μεταβίβαση του Φουστέρ απείλησε με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο εξωτερικό του δεξιού δοκαριού και να καταλήγει άουτ.

Βλαχοδήμος: Πέρασε στη θέση του Τζεμπούρ στο 79' και στο 90' είχε μια πολύ όμορφη προσπάθεια, όταν σε σέντρα - σουτ που επιχείρησε από αριστερά η μπάλα για λίγο δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νεαρού άσου με τα ερυθρόλευκα, με την ελπίδα να τον δούμε περισσότερο στο μέλλον.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου