ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 71-84 (video)

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 71-84 (video)

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός φόρεσε το καλό του κοστούμι στην Ιταλία και έκανε... πασαρέλα στο Μιλάνο, κερδίζοντας την Αρμάνι με σκορ 71-84. Την "σκότωσε" με 13/26 τρίποντα, όντας "μπόμπερ" οι Σπανούλης-Παπανικολάου.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα την Αρμάνι στο Μιλάνο με σκορ 71-84, σημειώνοντας την τρίτη του επικράτηση στον όμιλο για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague. Πολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας για τους ερυθρόλευκους, καθώς με τον τρόπο αυτό "μπάλωσαν" την ήττα στο ΣΕΦ από την Ζαλγκίρις, εδραίωσαν την θέση τους στο γκρουπ στην προσπάθεια του να προκριθούν στο TΟP-16 (μετρά 3 νίκες και 2 ήττες), ενώ παράλληλα άφησαν πίσω τους Ιταλούς στην βαθμολογία. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, παρουσιάστηκαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καταφέρνοντας να ελέγξουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού, έχοντας το προβάδισμα από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης, παίζοντας ομαδικό μπάσκετ (20ασ).

Αναμφισβήτητα, βέβαια, ο τομέας ο οποίος έκανε την διαφορά στο παιχνίδι ήταν σαφώς η τρομερή ευστοχία του Ολυμπιακού από την περιφέρεια, καθώς ολοκλήρωσε το ματς μετρώντας 13/26 τρίποντα, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας 50%! Οι Πρωταθλητές Ευρώπης "σκότωσαν" τους Ιταλούς από τα 6.75 μέτρα, κυρίως με τις "βόμβες" των Σπανούλη (5/8τρ) και Παπανικολάου (5/6τρ). Συγκλονιστικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο αρχηγός, ο οποίος ήταν καταπληκτικός τόσο στην επίθεση (23π, 5/8τρ), όσο και στην οργάνωση (9ασ), ενώ όταν έγινε αλλαγή στο τέλος του παιχνιδιού αποθεώθηκε (!) από τους Ιταλούς φιλάθλους στις εξέδρες, αναγνωρίζοντας την αξία του. Εντυπωσίασε ο "εκτελεστής" Παπανικολάου (17π, 5/6τρ), ο Μαυροειδής πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα (13π, 4/4δ, 7ρ), εξαιρετικός σε άμυνα και δημιουργία ο Μάντζαρης (3κλ, 5ασ), ενώ στο 14' ο επηρεασμένος Πάουελ σημείωσε το ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες,

Το ματς

Καλός σε άμυνα και επίθεση ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μαυροειδή. Το παιχνίδι απέκτησε από την αρχή γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν γρήγορες επιθέσεις. Ο αρχηγός πρώτα με τρίποντο και στη συνέχεια με εντυπωσιακό μπάσιμο "έγραψε" το 6-7 στο 2', ενώ στη συνέχεια ο "Πριντ" έδωσε έξυπνη ασίστ στον Μαυροειδή ο οποίος έφτασε τους πέντε πόντους (6-9). Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια έβγαλαν καλές άμυνες, πήραν τα ριμπάουντ και φρόντιζαν να τρέχουν στον αιφνιδιασμό, με τον Red-Bill να δίνει μία καταπληκτική πάσα στον αέρινο "Παπ", ο οποίος κάρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στο καλάθι. Το σερί των Πειραιωτών έφτασε το 8-0 με τις βολές του Πρίντεζη, με τους φιλοξενούμενους στο 5' να μετρούν προβάδισμα με +7 (6-13).

Σε εκείνο το σημείο αντέδρασε η Αρμάνι με τους Λάνγκφορντ και Μπουρούση (10-13), ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έβγαλε άμυνες, αλλά έκανε λάθη στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Έλληνας σέντερ της ιταλικής ομάδας να ρίχνει στον πόντο την διαφορά (12-13) νικώντας σε προσωπική μονομαχία τον Μαυροειδή. Το σερί των γηπεδούχων έφτασε επίσης στο 8-0 με τον δραστήριο Λάνγκφορντ, ο οποίος και έδωσε το προβάδισμα στο Μιλάνο (14-13) στο 7'. Για τους Πειραιώτες στο ματς είχαν περάσει οι Λο Και Χάινς, με τον Αμερικανό γκαρντ με σουτ από μέση απόσταση να "γράφει" το 14-15. Με έμμεσο τρίποντο ο Χέντριξ διαμόρφωσε το 17-15, αλλά ο Σπανούλης αξιοποίησε το σωστό σκριν του Χάινς ευστοχώντας σε ξεμαρκάριστο τρίποντο (17-18), ενώ με νέο καλάθι του Έισι το σκορ έγινε 17-20. Ο Άντιτς στη συνέχεια ήταν αποτελεσματικός στις βολές (4/4) που κέρδισε, ο Λο αστόχησε στο τελευταίο σουτ, με το 17-24 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου, με τους ερυθρόλευκους να παίζουν καλό μπάσκετ σε επίθεση και άμυνα.

Ντεμπούτο Πάουελ και τα τρίποντα που έφεραν την διαφορά στο +10

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς, με τον Αμερικανό σέντερ να χρεώνεται με δεύτερο φάουλ και να πηγαίνει στον πάγκο αντί του Μαυροειδή. Στην επίθεση οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να πάρουν σκορ από τον Στράτο, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να τα καταφέρει απέναντι στην καλή άμυνα του Χέρστον, με αποτέλεσμα η Αρμάνι να καταφέρει να μειώσει στον πόντο (23-24) με το τρίποντο του Κουκ. Για περίπου 2'30'' οι ερυθρόλευκοι ήταν δίχως σκορ, αλλά στην δυστοκία των φιλοξενούμενων έδωσε τέλος ο Πέρο, καθώς με σουτ από τα 6.75 μέτρα διαμόρφωσε το 23-27 στο 13'. Στη συνέχεια ο Πρίντεζης πέρασε στο ματς, παίζοντας παράλληλα μαζί με τον Σκοπιανό στο ίδιο σχήμα, ο οποίος ανέλαβε ρόλο σέντερ και το μαρκάρισμα του Μπουρούση, με τον Έλληνα σέντερ με βολές να μειώνει σε 25-27.

Ακολούθως ο Πάουελ πραγματοποίησε το επίσημο του ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού παίρνοντας την θέση του Άντιτς, με τον Αμερικανό φόργουορντ-σέντερ να προσπαθεί να βγάλει συνεργασίες με τον Σπανούλη, ενώ στην άμυνα ανέλαβε το μαρκάρισμα του Μπουρούση. Στα πρώτα λεπτά ο Τζος έδειξε εμφανώς επηρεασμένος στο παρκέ, προσπαθώντας να εξοικειωθεί στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, καθώς έκανε ορισμένα βιαστικά λάθη (βήματα) και δύο γρήγορα φάουλ (αμυντικό και επιθετικό), με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον πάγκο, με τον Μαυροειδή να τον αντικαθιστά. Με βολή του Κουκ το ματς ήρθε στα ίσα (27-27), με τους Πειραιώτες σε αυτό το διάσημα να δυσκολεύονται να βρουν τον δρόμο στο αντίπαλο καλάθι, όντας και άστοχοι στην επίθεση. Το Μιλάνο προηγήθηκε (28-27), αλλά ο ηρωικός Σπανούλης με ένα δύσκολο ντράιβ από τα δεξιά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (28-29).

Ο Παπανικολάου είχε επιστρέψει στο παρκέ και με τρίποντο έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό διαμορφώνοντας το 28-32 στο 17'. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν ξανά τα πατήματα τους στο παρκέ, με τον βελτιωμένο Μαυροειδή με βολές να φέρνει τους φιλοξενούμενους στο +6 (28-34). Ο Χέρστον μείωσε, αλλά από το ίδιο σημείο (από την δεξιά πλευρά και πάλι) ο Παπανικολάου σημείωσε νέα "βόμβα" από την περιφέρεια, διαμορφώνοντας το 30-37 στο 18'. Οι Πειραιώτες φρόντιζαν να παίρνουν τα ριμπάουντ, αλλά δεν αξιοποίησαν τις  δύο επόμενες επιθέσεις που τους δόθηκαν, με τον Πρίντεζη όμως στην τρίτη να "εκτελεί" από τα 6.75 μέτρα τους Ιταλούς, ανεβάζοντας το ερυθρόλευκο προβάδισμα +10 (30-40) στα 56'' πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Η Αρμάνι όμως απάντησε και εκείνη με τρίποντα, χάρη στα σουτ των Κουκ και Χέρστον, με αποτέλεσμα να μαζέψουν την διαφορά, με το 36-41 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Εξαιρετικός στην άμυνα ο Μάντζαρης ο οποίος μέτρησε τρία κλεψίματα.


 
Έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού οι Πειραιώτες

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μαυροειδή, με τον "καυτό Παπ" να ευστοχεί σε ένα ακόμη τρίποντο (3/4), ενώ ο Μαυροειδής με λέι-απ στη συνέχεια έφερε την διαφορά στο +10 (36-46). Ο Κουκ μείωσε, αλλά ο Πρίντεζης με το χαρακτηριστικό του σουτ διατήρησε σε διψήφιο αριθμό το προβάδισμα των Πειραιωτών (38-48) στο 22'. Ο Έλληνας σέντερ των Πειραιωτών με ένα ακόμη καλάθι κάτω από την ρακέτα έφερε την διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+12, 38-50) στο 23', αλλά εκεί αντέδρασε το Μιλάνο με καλάθι του Μπουρούση και έμμεσο τρίποντο από τον Λάνγκφορντ (43-50). Ο Χάινς δεν αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε, με το σκορ να έχει "κολλήσει" στο 43-52 και τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια κυκλοφόρησε έξυπνα την μπάλα στην επίθεση, βρίσκοντας στο τέλος τον Χάινς ο οποίος και αξιοποίησε αυτή την φορά το έμμεσο τρίποντο που κέρδισε (43-55). Ο Χέρστον απάντησε με τρίποντο (46-55), ο Λο βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι στη συνέχεια, με την βολή του Τζεντίλε να διαμορφώνει το 47-57 στο 28', με τον Γκετσεβίτσιους να έχει περάσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τις βολές του Μαυροειδή να φέρνουν τους Πειραιώτες στο +11 (48-59) στο 29', με την τρίτη περίοδο να βρίσκει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να προηγείται με σκορ 50-59.

Οι "βόμβες" των Σπανούλη-Παπανικολάου "σκότωσαν" την Αρμάνι

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο ξεκίνησε με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς, με την Αρμάνι να μπαίνει αποφασισμένη στο παρκέ μειώνοντας σε 53-59 με τον Χέρστον. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να παίζουν δυνατά στην άμυνα, με τους ερυθρόλευκους πάντως να συνεχίζουν ψύχραιμοι στο παρκέ και τον αρχηγό να δίνει απίθανη ασίστ στον Κάιλ, ο οποίος και διαμόρφωσε το 53-61 στο 32'. Ο Red-Bill πήρε πάνω του την επόμενη απόφαση και με ένα ακόμη εύστοχο τρίποντο έφερε τους Πειραιώτες στο +11 (53-64) ξεσηκώνοντας τους συμπαίκτες του στον πάγκο. Ο Κουκ μείωσε, αλλά ο εντυπωσιακός από την περιφέρεια Παπανικολάου με μία ακόμη "βόμβα" από τα 6.75 μέτρα (4/5), ύστερα από το τέταρτο κλέψιμο του Μάντζαρη, ανέβασε το ερυθρόλευκο προβάδισμα στο +12 (55-67) στο 34', σουτ το οποίο και πανηγύρισε έξαλλα, με τους Ιταλούς να παίρνουν τάιμ-άουτ.

Οι γηπεδούχοι ήταν σεληνιασμένοι στην επίθεση και ειδικά από την περιφέρεια (10/22τρ), καθώς ξανά ο Σπανούλης με ένα τρελό τρίποντο ανέβασε την διαφορά στη μέγιστη τιμή της στην αναμέτρηση, φέρνοντας τον Ολυμπιακό στο +15 (55-70) πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Η ψυχολογία ήταν σαφώς με το μέρος των φιλοξενούμενων, με το γήπεδο να έχει σιγήσει και τον Χάινς να μετράει 1/2 βολές (57-71). Ο αρχηγός και πάλι ήταν εύστοχος από την περιφέρεια με ένα μακρινό τρίποντο (5/7), φτάνοντας τους 19 πόντους στην αναμέτρηση και ανεβάζοντας την διαφορά στο +17 (57-74). Το Μιλάνο μείωσε σε 62-74, αλλά ο Παπανικολάου ήταν απολαυστικός από τα 6.75 μέτρα, καθώς με ένα ακόμη τρίποντο (5/6) διατήρησε τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο +15 (62-77) στο 2'27''.

Ο Μάντζαρης έδειχνε να... ζηλεύει την ευστοχία των συμπαικτών του, οπότε και εκείνος αποφάσισε να "πυρπολήσει" τους Ιταλούς από την περιφέρεια, σημειώνοντας ένα ακόμη τρίποντο στο ματς (13/26 τρίποντα για τον Ολυμπιακό), ανεβάζοντας την διαφορά στο +17 (65-82). Ο αρχηγός με βολές διαμόρφωσε το 67-84, ενώ στη συνέχεια ο Γκετσεβίτσιους τον αντικατέστησε, με το ιταλικό κοινό να χειροκροτεί τον αρχηγό των Πρωταθλητών για την καταπληκτική του εμφάνιση στην αναμέτρηση. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει εδώ και ώρα διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο ενδιαφέρον είχε το τελικό σκορ, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να φορούν το καλό τους κουστούμι στην Ιταλία, κάνοντας πασαρέλα στο Μιλάνο, κερδίζοντας εύκολα την Αρμάνι με σκορ 71-81, σημειώνοντας την τρίτη του νίκη στην φετινή Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 36-41, 50-59, 71-84

Ανά δεκάλεπτο: 17-24, 19-17, 14-18, 21-25

Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζιακέτι, Χέρστον15 (2), Φωτσης, Κουκ, Κιότι 1, Μπουρούσης 16, Μέλι 2, Λάνγκφορντ 17 (1), Τζεντίλε 3, Χέντριξ 4, Μπαζίλε 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (5 ριμπ.), Λο 6, Αντιτς 7, Σπανούλης 23 (5/8 τριπ., 9ασ,), Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής 13 (7ριμπ.), Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 17 (5/6 τριπ.), Μάντζαρης (1τριπ., 5 ασ., 3 κλ., 3 ριμπ.)

Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας της Αρμάνι Μιλάνο στο ματς:

  Αναλυτικά τα στατιστικά της ομάδας του Ολυμπιακού στο ματς:

Δείτε σε βίντεο τις καλύτερες φάσεις από το ματς:




www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου