ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μώραλης: "Να γίνει ένα ποιοτικό ντέρμπι"

Μώραλης: "Να γίνει ένα ποιοτικό ντέρμπι"

Ο Γιάννης Μώραλης μίλησε για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (14/4), τα προβλήματα των ομάδων με τις αδειοδοτήσεις, αλλά και το μέλλον του ίδιου στην προεδρεία της Super League.
Συνέντευξη του προέδρου της Super League και αντιπρόεδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη, φιλοξένησε η "ΟΠΑΠ TV". Ο κ. Μώραλης μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή (14/4, 19:00), ενώ αναφέρθηκε και στη φετινή Super League.
Αναλυτικά τα λεγόμενα του Γιάννη Μώραλη στην "ΟΠΑΠ TV":

Για τη σεζόν που ολοκληρώνεται και τις δράσεις της SuperLeague: "Ήταν μια χρονιά που παρά τα όποια σημαντικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και αγωνιστήκαμε να λύσουμε, θελήσαμε και πήραμε πρωτοβουλίες κοινωνικής εταιρικής ευθύνης για να κάνουμε την εικόνα της Λίγκας καλύτερη. Αυτό είναι θεμιτό. Ξεκινήσαμε με το «μια μπάλα για τα παιδιά», συνεχίσαμε με το συνέδριο «FotballAbout» με το οποίοι χτίσαμε μια σχέση με ξένες λίγκες κάτι που είναι απαραίτητο, και τώρα προχωρήσαμε το πλάνο για την αιμοδοσία, το FairPlay στα σχολεία, όπως και τα σεμινάριο για την ανάπτυξη ακαδημιών. Θέλουμε κάθε χρονιά να γίνονται τέτοιες ενέργειες, να γίνουν συνείδηση στους φιλάθλους και να πραγματοποιούνται σε σταθερή βάση. Θέλω να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Α.Ε. που στέκεται δίπλα μας πάντοτε. Αυτές οι ενέργειες έχουν κόστος και χρειάζονται στήριξη".

Για την κρίση και τα προβλήματα των ομάδων της Λίγκας: "Τα οικονομικά προβλήματα προϋπήρχαν της κρίσης. Δεν μπορούσαμε εύκολα να βρούμε λύσεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Δεν μπορείς να αυξήσεις εισιτήρια και εμπορικές συμφωνίες καθώς και το πρωτάθλημα δεν είναι όσο ποιοτικό θα θέλαμε. Γίνονται όμως προσπάθειες και σε συνεργασία με ΕΠΟ, Πολιτεία και παίκτες, καταφέραμε να παίζουμε μέχρι το τέλος και οι 16, και να μη «σκάσει» οικονομικά κάποια ομάδα. Παραμένει η κρίση και τα προβλήματα. Υπάρχει όμως μια βελτίωση. Οι ομάδες έχουν χαμηλούς προϋπολογισμούς και αν αυτό συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, τότε κάτι καλύτερο θα μπορέσουμε να κάνουμε".

Για τη χορηγική συμφωνία με την ΟΠΑΠ: "Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τον Οργανισμό, τις προσεχείς μέρες θα υπογράψουμε νέα διετή σύμβαση, που θα αφορά την αντισταθμιστική χορηγία της ΟΠΑΠ στη Λίγκα. Αφορά τα έξοδα του συνεταιρισμού, της συντήρησης των γκαζόν, τα πρωταθλήματα Κ20 και Κ17. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η λειτουργία του Συνεταιρισμού. Ο ρόλος της Λίγκας δεν είναι να δώσει χρήματα στις ΠΑΕ. Η Λίγκα δεν μπορεί να παρέμβει και να βοηθήσει τις ομάδες με τα πολλά οικονομικά προβλήματα".

Για τον κίνδυνο των ομάδων να μην πάρουν αδειοδότηση: "Πήραμε από την προηγούμενη χρονιά μια απόφαση οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται να μην  υποβιβάζονται. Με αγωνία περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των αδειοδοτήσεων, κάτι το οποίο είναι θέμα ΕΠΟ. Ξέρουμε ότι πολλές ομάδες μπορεί να μην πάρουν άδεια. Η συμφωνία με τον  ΠΣΑΠ βοήθησε πολύ στο να διευκολυνθούν οι ομάδες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Πρέπει οι ομάδες να κρατήσουν χαμηλά τους προϋπολογισμούς. Υπάρχει το πρόβλημα, αλλά είναι εθνικό. Είναι δύσκολο να βρεις κεφάλαια αυτήν την περίοδο. Θέλω να ελπίζω πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη από την επόμενη σεζόν. Δεν λύνεται σε ένα χρόνο η βελτίωση του πρωταθλήματος".


 
Για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: "Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι το ματς με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη χώρα. Η αυτονόητη επιδίωξη είναι να γίνει ένα ματς χωρίς παρατράγουδα. Οι δύο ομάδες έχουν δυνατότητα να κάνουν ένα ποιοτικό ματς. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει έναν ήρεμο αγώνα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιτευχθεί αυτό".

Για τις ιστορικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα: "Δεν μπορώ να πω ότι θέλω να σωθεί ο Άρης ή η ΑΕΚ. Η Super League βλέπει με το ίδιο μάτι όλες τις ομάδες. Από την άλλη βέβαια, η Super League έχει ανάγκη από ομάδες με φανέλα, εμπορικότητα και ιστορία. Στο γήπεδο όμως δεν παίζουν μπάλα αυτά τα στοιχεία αλλά οι ομάδες. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα κριθεί τώρα η παραμονή. Υπάρχει και η 30η αγωνιστική. Θέλουμε να παιχθεί σωστό ποδόσφαιρο, χωρίς παρατράγουδα σε όλα τα γήπεδα. Πολλές ομάδες παίζουν την ύπαρξη τους. Θέλουμε κόσμια συμπεριφορά, με σωστή οργάνωση αγώνα και ο καλύτερος και πιο τυχερός να πάρει τον αγώνα. Έτσι πρέπει να το βλέπουμε".

Για το αν θα παραμείνει στην προεδρία της Super League και τη νέα αγωνιστική περίοδο: "Δεν ξέρω αν μου ταιριάζει η Λίγκα. Είχα μια μεγάλη πορεία στον Ολυμπιακό με εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το ΤσάμπιονςΛιγκ. Αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα για να βελτιώσω ορισμένα πράγματα. Δεν θα κρίνω εγώ αν θα συνεχίσω. Αυτό θα το κρίνουν τα μέλη του Συνεταιρισμού και ο κόσμος".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου