ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μπαρτζώκας: "Να υπερασπιστούμε το ΣΕΦ"

Μπαρτζώκας: "Να υπερασπιστούμε το ΣΕΦ"

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως σκοπός του Ολυμπιακού να υπερασπιστεί το ΣΕΦ, επισημαίνοντας βέβαια πως ο γηπεδούχος έχει πάντα πίεση λόγω πλεονεκτήματος. "Πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά", είπε.
Το απόγευμα (17:00) της Τρίτης (9/4), στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΣΕΦ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την έναρξη των καθοριστικών playoffs της Euroleague, φάση από την οποία θα φανεί το ποιες ομάδες θα πάρουν την πρόκριση για το Final-Four του Λονδίνου. Ο Έλληνας τεχνικός επεσήμανε πως σκοπός του Ολυμπιακού είναι να υπερασπιστεί στη σειρά το ΣΕΦ, από την στιγμή που έχει το πλεονέκτημα, αλλά επεσήμανε πως ο γηπεδούχος έχει πάντα την πίεση, την οποία θέλει να αποβάλει από τους παίκτες του. "Πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ένα-ένα", σχολίασε πως ναι μεν η Εφές βρίσκεται σε μία πτωτική πορεία, αλλά υπογράμμισε πως άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο σέβονται την τουρική ομάδα. "Όποιος παρουσιαστεί με μεγαλύτερη συγκέντρωση θα βγει νικητής", τόνισε. Τζάμπολ στο πρώτο ματς της σειράς την Τετάρτη (10/4) το βράδυ (21:00, NOVA3) στoν Πειραιά.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά είπε το εξής: "Έφτασε η ώρα που οι καλύτερες ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στο Final-Four όντας απαλλγεγμένες από το άγχος. Όλες οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν ώστε να πάρουν την πρόκριση.

Πολλές ομάδες έχουν προβλήματα τραυματισμών και άλλες δεν είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά αυτές που βρίσκονται τώρα στην "οκτάδα". Δεν παίζει σημασία όμως, καθώς υπάρχει τεράστιο κίνητρο, τόσο από τους παίκτες ατομικά, όσο και από τις ομάδες συνολικά ώστε να λάβουν μέρος στο Final-Four. Είναι κάτι που όλοι το θέλουν και θα πολεμήσουν για αυτό. Πρώτος στόχος για εμάς ήταν να μπούμε στα playoffs και τώρα φυσικά είναι το να πάμε στο Λονδίνο.

Θεωρώ πως είχαμε συνέπεια μέσα στη χρονιά, παρά τις αυξομειώσεις σε απόδοση που παρουσιάσαμε, πράγμα εν μέρει λογικό να συμβεί .Περάσαμε όμως στην οκτάδα και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας για το Final-Four.  Το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύτιμο, αλλά δεν είναι σημαντικό, καθώς ο γηπεδούχος έχει μεγαλύτερη πίεση, ώστε να κερδίσει τουλάχιστον τα δύο πρώτα ματς στην έδρα του. Θα είναι λάθος να σκεφτούμε πως επειδή έχουμε το αβαντάζ στο ΣΕΦ, θα περάσουμε στα σίγουρα. 

Πρέπει να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά, ένα-ένα, ώστε να φτάσουμε στις τρεις νίκες. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και σημασία δεν παίζουν οι διαφορές, αλλά το ποιος θα φτάσει τις τρεις νίκες. Η Εφές είναι μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ και βάσει σχεδιασμού της στόχος της είναι το να φτάσει στο Final-Four. Δεν τα κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια, μάλιστα ούτε στα playoffs δεν μπορούσε να φτάσει και τώρα έχουν κάνει ένα βήμα παραπάνω από τις προηγούμενες σεζόν. Σαφώς όμως και "διψούν" για να πάνε σε ένα Final-Four και θα παλέψουν για να το καταφέρουν, όπως και εμείς φυσικά από την πλευρά μας.

Διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ, με σπουδαίους αθλητές, ενώ διαθέτουν και τρεις παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο NBA, όπως οι Βούγιασιτς, Ερντέν και Φάρμαρ. Έχουν σαν ρόστερ την ικανότητα να τα καταφέρουν και χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Μέσα στη σειρά όμως θα φανεί το ποιος είναι καλύτερος, και ο καλύτερος θα πάρει την πρόκριση. Η Εφές είναι δυνατή στα γκαρντ, τόσο στην εκτέλεση, όσο και στη δημιουργία.

Είναι ερωτηματικό η κατάσταση του Βούγιασιτς, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Είναι σημαντικός παίκτης για την Εφές. Έχει ψηλούς με μεγάλα κορμιά, όπως τους Σαβάνοβιτς, Μπαρατς και φυσικά τον Ερτνέν που είναι δυνατοί μέσα στο καλάθι. Επίσης θεωρώ πως διαθέτει και έναν από τους καλύτερους team-players στην Ευρώπη, όπως είναι ο Λούκας. Είναι ξεχωριστός σε δημιουργία, εκτέλεση και άμυνα, καθώς βοηθάει την ομάδα του σε όλους τους τομείς. Την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό την Εφές όλοι μας στον Ολυμπιακό.

Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε δεχτεί 7/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, πράγμα που μας είχε επηρρεάσει, αναγκαζόμενοι να κυνηγάμε. Τους είχαμε πλησιάσει στους 10 πόντους, αλλά στο τέλος είχαμε χάσει άνετα. Τους κερδίσαμε όμως στο ΣΕΦ εύκολα. Γενικά έγινα ματς έδρας, καθώς ο καθένας επιβλήθηκε στο γήπεδο του. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες πιστεύω και θα κερδίσει όποιος παρουσιαστεί περισσότερο συγκεντρωμένος. Θα παίξει ρόλο το πόσο δυνατά παίζεις στις επαφές, αλλά και η θέληση στις διεκδικούμενες μπάλες. Θα παίξει ρόλο η θέληση, η μαχητικότητα και το πάθος.

Για το ότι είναι μοιρασμένες οι ήττες εντός και εκτός: "Δεν νομίζω ότι παίζουν ρόλο οι παραδόσεις. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Ο Ολυμπιακός και όπως δείχνουν οι αριθμοί είναι πολύ καλός εκτός έδρας, εμείς θα πρέπει να διαφυλάξουμε το γήπεδο μας".

Για το ότι δεν θα πρέπει να έχει άγχος ο Ολυμπιακός: "Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα να πάει να νικήσει οπουδήποτε. Ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τα ματς είναι ανά δύο μέρες και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις από το μυαλό των παικτών τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι. Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός στην πρώτη χρονιά του κύριου Ίβκοβιτς πώς είχε κερδίσει στο πρώτο ματς τη Σιένα και μετά ηττήθηκε με 3-1. Το ζητούμενο είναι να δούμε τι κάνουμε στο πρώτο ματς, αλλά η ήττα εκτός επηρεάζει περισσότερο την ομάδα που χάνει παρά στις προηγούμενες φάσεις".

Σε ερώτηση για το μακρινό σουτ, επισήμανε: "Όποιος πιστεύει ότι το περιφερειακό σουτ δεν παίζει ρόλο είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι πολύ σημαντικό  το πώς θα σουτάρεις. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν ο άλλος αρχίζει με 7/7 τρίποντα δεν μπορείς να αντιδράσεις εύκολα. Επιδρά πολύ άσχημα και ψυχολογικά. Τώρα, για το αν θα είναι δύο ή τρεις παίκτες επάνω στον Σπανούλη δεν πιστεύω ότι είναι τόσο γρήγοροι οι ψηλοί τους. Αν το κάνουν εμείς θα είμαστε έτοιμοι με ομαδική δουλειά να ανταποκριθούμε".

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Εφές: "Καμία ομάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο συνέχεια. Δεν είναι εύκολο να γίνει. Κανένας σύλλογος στην Ευρωλίγκα δεν το έχει καταφέρει. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία ομάδα τόσο δυνατή που να βγάλει την χρονιά χωρίς απώλειες".

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου