ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σωτήρχος: "Να κρατήσουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας"-MVP του πρωταθλήματος η Γιακουμή!

 Σωτήρχος: "Να κρατήσουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας"-MVP του πρωταθλήματος η Γιακουμή!

   12/04/2013 

 

Σωτήρχος: "Να κρατήσουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας"

Ο Τέλης Σωτήρχος δήλωσε αισιόδοξος για την κατάκτηση του νταμπλ, που θα είναι κάτι τρομερό για το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού. Τι υποστήριξαν οι Γιακουμή, Κοσμά και Κωνσταντίνου.
Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε τον Ηρακλή Κηφισιάς με 3-1 σετ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό της διοργάνωσης.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τέλης Σωτήρχος, είπε: "Εκτός από την δική μας κόπωση είχαμε από την άλλη να αντιμετωπίσουμε και τον ξεκούραστο αντίπαλο. Τα κορίτσια ξεπέρασαν τον εαυτό τους και την κούραση τους και πήραν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στην αρχή είχαμε κακή υποδοχή, αλλά βελτιωθήκαμε και πήραμε δύσκολα το 2ο σετ. Μετά όλα κύλησαν πιο εύκολα.

Τώρα χρειαζόμαστε ξεκούραση και ηρεμία. Αύριο στον τελικό είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε Κυπελλούχοι, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Με βάση την εικόνα μας στους τελικούς της Α1 κόντρα στην ΑΕΚ, μπορούμε. Δεν λέω ότι το μυαλό μας ήταν στην... Καλντέρα, αλλά σίγουρα έπρεπε να δείξουμε υπομονή, επιμονή, πίστη και συγκέντρωση και τελικά τα καταφέραμε.

Λογικά, η ΑΕΚ θα περάσει εύκολα και θα είναι η 4η φορά που θα παίξουμε οι δύο ομάδες μέσα σε 10 ημέρες. Να κρατήσουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας γιατί θα είναι κάτι τρομερό να κατακτήσουμε το πρώτο μας νταμπλ".

H αρχηγός του Ολυμπιακού, Δήμητρα Γιακουμή, σχολίασε: "Ξεκινήσαμε πάρα πολύ νωθρά μπήκαμε, κουρασμένες στο παιχνίδι και ο Ηρακλής δεν μας επέτρεψε να βρούμε τον ρυθμό μας. Στη συνέχεια, όμως, βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να το ξεπεράσουμε. Βρήκαμε ρυθμό μας και τον επιβάλαμε στο παιχνίδι για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Γνωρίζαμε ότι ο Ηρακλής θα ερχόταν καλά προετοιμασμένος, είναι μια πολύ καλή ομάδα, μας πίεσε στο σέρβις, χάλασε την υποδοχή μας και δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις. Θεωρώ ότι καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν η ισοφάριση γιατί άλλαξε η ψυχολογία μας, πατήσαμε καλύτερα στα πόδια και πλέον κάνουμε σχέδια για τον αυριανό τελικό που ελπίζω να είμαστε και πάλι οι νικήτριες".

Η Σοφία Κοσμά δήλωσε: "Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριες μου, τα καταφέραμε σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Έρπεπε να μπούμε με αυτοπεποίθηση, αλλά στο πρώτο σετ δεν παίξαμε καλά καθώς μας βγήκε η κούραση και το άγχος. Στα επόμενα σετ δείξαμε πως είμαστε πρωταθλήτριες, παίξαμε συγκεντρωμένες, επιβάλαμε τον ρυθμό μας και τη δύναμη μας και καταφέραμε να πάρουμε ένα καθαρό σκορ απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ο Ηρακλής ήταν ξεκούραστος και ειχε τον χρόνο να μας διαβάσει, αλλά εμείς δειξαμε πόσο μεγάλη ομάδα είκμαστε. Στον τελικό, λογικά απέναντι στην ΑΕΚ, πάμε να το... ξανακάνουμε, αν και θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δεν ειχαμε εύκολο ημιτελικό όπως θα έχει η ΑΕΚ, αλλά μάλλον θα μας βοηθήσει αυτό. Θέλουμε το νταμπλ για πρώτη φορα στον Ολυμπιακό".

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου σημείωσε: "Ήμασταν έτοιμες αγωνιστικά για αυτο το παιχνίδι, αλλά μετά από μια εβδομάδα έντονη, ήμασταν λίγο κουρασμένες. Μπήκαμε λοιπόν λίγο νωχελικά στο πρώτο σετ, αλλά ευτυχώς βρήκαμε αγωνιστικότητα και ψυχολογία για να κερδίσουμε τα επόμενα σετ και το παιχνίδι. Δείξαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε την ΑΕΚ καθώς στο πρωτάθλημα ήμασταν πίσω με 2-0 στις νίκες, αλλά το ανατρέψαμε, κερδίσαμε με 3-2 και αυτό έκανε το πρωτάθλημα πιο γλυκό. Πιστευω στην ομάδα μου και σιγουρα ο Ολυμπιακός αξίζει φέτος το νταμπλ. Όλες οι κοπέλες το θέλουμε πάρα πολύ και εύχομαι αύριο να είμαστε και Κυπελλούχες".

MVP του πρωταθλήματος η Γιακουμή!

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Δήμητρα Γιακουμή, αναδείχθηκε ως η MVP του πρωταθλήματος 2012-13!
Ο Ολυμπιακός με επικό come back "γύρισε" την σειρά με την ΑΕΚ και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 βόλεϊ γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος. Μάλιστα λίγο αργότερα ήρθε μια ακόμη διάκριση, καθώς η αρχηγός των ερυθρολεύκων, Δήμητρα Γιακουμή, αναδείχθηκε ως η MVP του πρωταθλήματος 2012-13!
Μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι συντάκτες του βόλεϊ και οι προπονητές των ομάδων της Α1 Γυναικών, Πολυτιμότερη Αθλήτρια (MVP) του πρωταθλήματος 2012-2013 αναδείχθηκε η αρχηγός του Ολυμπιακού Δήμητρα Γιακουμή.

"Ειλικρινά δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους", ήταν η πρώτη της αντίδραση της όταν ενημερώθηκε για την προσωπική της διάκριση μετά το τέλος της προπόνησης του Ολυμπιακού στο κλειστό της Σαντορίνης κι αφού πρώτα ρωτούσε και ξαναρωτούσε για να μάθει αν ήταν κάποιο αστείο.

"Στην καριέρα μου είχα βγει άλλη μια φορά MVP πριν από δύο χρόνια μετά από ένα παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και τώρα είμαι MVP του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι μια απίστευτη εβδομάδα… Πρώτος τίτλος πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, πρώτος τίτλος MVP για μένα. Όλα μοιάζουν ιδανικά και θα είναι τέλεια αν καταφέρουμε να κάνουμε και το νταμπλ", ήταν τα τελευταία της λόγια με το πρόσωπό της να λάμπει από χαρά και περηφάνια.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από την Γιακουμή, ψήφους πήραν οι συμπαίκτριες της στον Ολυμπιακό Ράντι Τένεβα, Στέλλα Χριστοδούλου, Σοφία Κοσμά, καθώς και η Μπίλιανα Γκλιγκόροβιτς του Ηρακλή Κηφισιάς 
 
 
ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου