ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το RedPlanet.gr, στην εκτός έδρας νίκη των ερυθρολεύκων επί του Πλατανιά με 4-0. Ιμπαγάσα (δύο ασίστ) και Φούστερ (σκόραρε) ήρθαν από τον πάγκο και έκαναν την διαφορά, από ένα τέρμα πέτυχαν ο πολύ καλός Μήτρογλου και οι Αμπντούν, Βλαχοδήμος που επίσης αγωνίστηκε ως αλλαγή.
Για την 28η αγωνιστική της Super League ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Πλατανιά στα Περιβόλια και επιβλήθηκε της κρητικής ομάδας με σκορ 4-0, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη. Η απόφαση του Μίτσελ να περάσει στο ματς τους Ιμπαγάσα και Φουστέρ ήταν καθοριστική καθώς αμφότεροι, και κυρίως ο "Κάνιο" , άλλαξαν προς το (πολύ) καλύτερο την αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών. Μαζί με τον Μήτρογλου που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο 45λεπτο, οι τρεις τους σκόραραν (62' Φουστέρ, 80' Μήτρογλου) και μοίρασαν ασίστ (δύο ο Ιμπαγάσα και μια ο "πιστολέρο"). Το σκορ άνοιξε ο Αμπντούν (20') και έκλεισε ο Βλαχοδήμος (90+3'), που στο 73' είχε περάσει στο παιχνίδι αντί του Αλγερινού εξτρέμ.
Η κριτική των παικτών

Μέγκιερι: Δεν είχε πολύ δουλειά ο Ούγγρος αλλά όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών. Τόσο στην ολιγωρία Κοντρέρας - Χολέμπας στην επανάληψη, όταν δεν επέτρεψε στον Μπέλιτς να απειλήσει, όσο και στο λάθος γύρισμα του Φέισα στις καθυστερήσεις όταν με έγκαιρη έξοδο "'έσβησε" τον κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί για την εστία του. Θετική εμφάνιση για τον Μπάλας.

Μοδέστο: Ο Κορσικανός έκανε όσα ακριβώς θα περίμενε κανείς από αυτόν πριν ξεκινήσει το ματς. Ανασταλτικά ήταν σταθερός και κράτησε σωστά τη θέση του, επιθετικά προσπάθησε χωρίς να πετύχει κάτι ιδιαίτερο. Ο Μοδέστο είναι ένας παίκτης που τα δίνει όλα όταν αγωνίζεται και αυτό έκανε κόντρα και στον Πλατανιά.

Κοντρέρας: Δεν "πάταγε" καλά ο Χιλιανός στόπερ στα Περιβόλια. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που οι τοποθετήσεις του δεν ήταν καλές, αλλά πότε ο Μέγκιερι και πότε κάποιος άλλος συμπαίκτης του διόρθωνε την κατάσταση. Πλέον είναι δεδομένη και η αδυναμία του να μαρκάρει στα πλάγια όταν τραβιέται εκτός περιοχής, εξαιτίας της έλλειψης ταχύτητας. Σε καμία περίπτωση δεν ενέπνεε σιγουριά με τις επεμβάσεις του.

Μανωλάς: Σίγουρα ο 22χρονος στόπερ έχει πραγματοποιήσει πολύ καλύτερες εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα. Έχοντας στο νου του να καλύπτει και τις όποιες ολιγωρίες του Κοντρέρας, ο Μανωλάς σε 2-3 φάσεις έχασε τους αντιπάλους, άσχετα αν αυτό δεν στοίχισε κάποιο γκολ στην ομάδα του. Στο 59' πάει επιπόλαια πάνω στον Γιάννου και τον ανατρέπει εντός περιοχής, παράβαση για την οποία δεν τιμωρήθηκε. Πιθανόν η σημερινή του παρουσία να "χτυπήσει" καμπανάκι ενόψει Παναθηναϊκού και ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού να εμφανιστεί όπως πρέπει στο ντέρμπι (...) με τους πράσινους.

Χολέμπας: Είχε προβληματάκια στα μετόπισθεν, κυρίως όσες φορές ο Μπέλιτς κινήθηκε στην πλάτη του. Επιθετικά είχε ορισμένα καλά ξεσπάσματα και θα μπορούσε να έχει χρεωθεί μια ασίστ αν ο Μήτρογλου δεν αστοχούσε από πλεονεκτική θέση στο 65'. Με σκαμπανεβάσματα η παρουσία του Χοσέ στα περιβόλια.

Φέισα: Δίχως να ξεχωρίσει ιδιαίτερα, ο Σέρβος μέσος είχε συνολικά θετική παρουσία κόντρα στον Πλατανιά με εξαίρεση ένα πολύ κακό γύρισμα του στις καθυστερήσεις του αγώνα, που όμως δεν είχε συνέπειες χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Μέγκιερι. Ανασταλτικά έδειξε σημάδια βελτίωσης μπαίνοντας δυνατά σε κάμποσες μονομαχίες, ενώ μετέφερε με ασφάλεια την μπάλα από την άμυνα στους μεσοεπιθετικούς συμπαίκτες του. Ένα κλέψιμο του κάτω από το χώρο της μεσαίας γραμμής μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα, αλλά ο Λιούμπο χρεώθηκε με φάουλ. Ενδεχομένως να είχε καλύτερη απόδοση αν είχε βοήθεια δημιουργικά από τους Γκρέκο και Μασάντο. Το παλεύει ο Σέρβος, έχει ποιότητα στο παιχνίδι του και εφόσον βελτιώσει κάποιες αδυναμίες του θα βοηθήσει αρκετά τη νέα σεζόν.

Γκρέκο: Για ακόμη μια φορά δικαίωσε την φήμη που τον θέλει να "χάνεται" για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το γήπεδο. Είναι παίκτης που προσπαθεί να συνεισφέρει σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά συχνά η διάθεση του δεν είναι αρκετή. Φάνηκε να βρίσκει ρυθμό μόλις βγήκε ο Μασάντο και μπήκε ο Ιμπαγάσα στο ματς, καθώς απελευθερώθηκε από τις οργανωτικές ευθύνες και μπόρεσε να δώσει στηρίγματα στους ακραίους της ομάδας. Πάντως αν ο Ιταλός δεν καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, δύσκολα θα βρει χώρο στα βασικά πλάνα του Μίτσελ την επόμενη σεζόν.

Μασάντο: Ξεκίνησε μαζί με Γκρέκο και Φέισα στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού, ωστόσο στα 57 λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει με την παρουσία του. Έτρεξε αρκετά και έδωσε στηρίγματα αμυντικά στον Φέισα δίχως όμως να είναι αποτελεσματικός στον τομέα της δημιουργίας, έχοντας και κάποιες λάθος μεταβιβάσεις χωρίς πίεση. Καλύτερη στιγμή του στο ματς η προσποίηση που έκανε αφήνοντας τη μπάλα στον Αμπντούν, στη φάση όπου ο Αλγερινός σκόραρε το 1-0 (20') για τον Ολυμπιακό. Αντικαταστάθηκε από τον Ιμπαγάσα.

Φετφατζίδης: Είχε αρκετή διάθεση στο ματς, το πάλεψε και ανασταλτικά αν και δεν είναι το φόρτε του, όμως δεν είχε την καλή απόδοση των προηγούμενων εμφανίσεων του. Σαφώς και πιστώνεται ένα μερίδιο στο γκολ του Αμπντούν αλλά δεν κατάφερε να είναι το ίδιο ουσιαστικός επιθετικά και στα υπόλοιπα λεπτά που αγωνίστηκε. Ίσως να μην είναι υπερβολή ότι φαίνεται να αποδίδει καλύτερα ερχόμενος από τον πάγκο. Πάντως συνολικά δείχνει πιο "ζωντανός", σε σχέση με όσα έδειχνε μέχρι πριν λίγο καιρό μέσα στη σεζόν. Αντικαταστάθηκε στο 57' από τον Φουστέρ.

Αμπντούν: Στην καλύτερη του ενέργεια στο ματς, πέτυχε το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Αλγερινός έγινε κάτοχος της μπάλας σε θέση αριστερά και έξω από την μεγάλη περιοχή του Πλατανιά, την έφερε στο δεξί και με εξαιρετικό σε τεχνική και δύναμη σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Ζάλουντοκ που ήταν αδύνατον να αντιδράσει. Από εκεί και πέρα ο Αμπντούν πήρε κι άλλες προσπάθειες, δίχως όμως να είναι το ίδιο αποτελεσματικός είτε εκτελεστικά, είτε δημιουργικά. Άφησε τη θέση του στον Βλαχοδήμο στο 73'.

Μήτρογλου: Μετά από ένα πρώτο αδιάφορο ημίχρονο, όπου έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στο 45' όταν και σούταρε άουτ από καλή θέση εντός της περιοχής, ο "πιστολέρο" ανέβασε στροφές στην επανάληψη και κυρίως μετά την είσοδο τον Φουστέρ και Ιμπαγάσα στο ματς. Στο 62', ο Έλληνας διεθνής επιθετικός έκανε ωραία κίνηση τραβώντας τους αμυντικούς του Πλατανιά και έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Ιμπαγάσα να πασάρει δεξιά στον αμαρκάριστο Φουστέρ που με σίγουρο σουτ διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Τρία λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου κινήθηκε ξανά σωστά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, πλάσαρε σωστά με το κόντρα πόδι στην συρτή σέντρα του Χολέμπας αλλά είδε την μπάλα να περνάει άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ζάλουντοκ. Έμοιαζε με θέμα χρόνου να σκοράρει ο "πιστολέρο" κάτι που πέτυχε εντέλει στο 80ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύθηκε με άριστο τρόπο την καταπληκτική ασίστ του "Κάνιο" και με σίγουρο πλασέ έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας για το 0-3 του Ολυμπιακού. Στο 88' ο Ιμπαγάσα του έδωσε την ευκαιρία να χριστεί ξανά σκόρερ, όμως ο Μήτρογλου καθυστέρησε και το πλασέ του απομάκρυνε με υπερένταση ο πορτιέρο του Πλατανιά. Στο 90+3', ο 25χρονος επιθετικός έδωσε μια πολύ όμορφη ασίστ στον Βλαχοδήμο που σκόραρε για το τελικό 0-4. "Γεμάτη" εμφάνιση από τον Μήτρογλου στην επανάληψη.

Ιμπαγάσα: Ό,τι και να πούμε για τον "Κάνιο" είναι μάλλον λίγο. Με το που μπήκε στο ματς αντικαθιστώντας τον Μασάντο στο 57', έγινε το "έλα να δεις"! Άλλη ομάδα ο Ολυμπιακός με τον Αριέλ παρόντα στο γήπεδο, πραγματικά "κένταγε" ως το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ιμπαγάσα έδωσε την ασίστ στον Φουστέρ για το 2-0 (62'), στον Μήτρογλου για το 3-0 (80') ενώ είχε άλλες δύο "πάρε-βάλε" σε Βλαχοδήμο (87') και "πιστολέρο" (88') που όμως δεν έγιναν γκολ! Απολαυστικός ο 36χρονος πλέι μέικερ, έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο απλό (και συνάμα δύσκολο) είναι το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο...

Φουστέρ: Αντικατέστησε στο 57' τον Φετφατζίδη και δεν του πήρε παρά πέντε μόλις λεπτά στον αγωνιστικό χώρο για να σκοράρει. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Ιμπαγάσα στο 62' και με πλάσαρε άψογα τον Ζάλουντοκ διαμορφώνοντας το 2-0 για τους ερυθρόλευκους. Πίεσε και έκλεψε μπάλες ψηλά, ενώ σε ακόμη μια φάση, αυτή του 88' βρήκε με καταπληκτικό τρόπο τον "Κάνιο" ολομόναχο μέσα στην περιοχή, στην φάση που κατέληξε στην χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου. Πολύ καλή η παρουσία του Νταβίδ στην αναμέτρηση, έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό μαζί με τον Ιμπαγάσα.

Βλαχοδήμος: Μπήκε στο 73' στο ματς αντί του Αμπντούν και στο 87' κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, υποδέχθηκε την εκπληκτική πάσα του Ιμπαγάσα αλλά προ του Ζάλουντοκ σούταρε απελπιστικά άουτ, δείχνοντας πως θέλει ακόμη αρκετή δουλειά στα τελειώματα των φάσεων. Στις καθυστερήσεις (90+3') του αγώνα όμως δεν λάθεψε για δεύτερη φορά και στην πανέξυπνη ασίστ του Μήτρογλου ενήργησε ψύχραιμα και με ωραίο στυλ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ "γράφοντας" το τελικό 0-4 για τον Ολυμπιακό.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου