ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


09/04/2013


Η 29η αγωνιστικη
























Επαφή Παναθηναϊκού για Αυλωνίτη

08/04/2013
 Ενδιαφέρον για τον Τάσο Αυλωνίτη έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Επαφή του Γιάννη Αλαφούζου με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που εκπροσωπεί τον 23χρονο αμυντικό του Πανιωνίου.

Επαφή Παναθηναϊκού για Αυλωνίτη
Επαφή με τον Νίκο Λυμπερόπουλο για παίκτες που εκπροσωπεί είχε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώθηκε για τη λίστα των «πελατών» του παλαίμαχου Μεσσήνιου φορ και πλέον μάνατζερ. Ανάμεσα στους παίκτες που εκπροσωπεί ο «Λύμπε» είναι και ο Τάσος Αυλωνίτης, τον οποίο στο «τριφύλλι» έχουν ξεχωρίσει και τον παρακολουθούν.

Φέτος ο πανύψηλος στόπερ (1,91μ.) έχει 24 συμμετοχές με τον Πανιώνιο. Πάντως αν ο Παναθηναϊκός θέλει να τον αποκτήσει, θα απαιτηθεί να δώσει ένα μικρό ποσό στους «κυανέρυθρους», καθώς ο άλλοτε άσος του Αιγάλεω, του Ηλυσιακού και της Καβάλας έχει συμβόλαιο ως το 2014. Οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο είναι καλές και από την απόκτηση του Σπυρόπουλου στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Φιλοξενία και… αστοχία

08/04/2013
 Τα στραβοπατήματα στο ΟΑΚΑ και η επιθετική δυστοκία κρατούν τον Παναθηναϊκό μακριά από το στόχο των play offs. Δείτε τα εντυπωσιακά στοιχεία. Όλα για όλα με Ολυμπιακό. Γκρίνια από Σισοκό-Κουίνσι.

Φιλοξενία και… αστοχία
Ο στόχος της Ευρώπης απομακρύνθηκε για τον Παναθηναϊκό μετά το 0-0 με τον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» πέταξαν για μία ακόμη φορά φέτος βαθμούς στην ιδιαίτερα… φιλόξενη έδρα τους, όπου μετρούν μόλις τέσσερις νίκες σε 14 παιχνίδια. Έχουν επίσης επτά ισοπαλίες και τρεις ήττες μέσα στο «σπίτι» τους, όπου έχουν απολέσει συνολικά 23 βαθμούς, όσους και μακριά από αυτό!

Στο χθεσινό ματς ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα βάζει και με την ατυχία του. Είχε 36 τελικές προσπάθειες, υπερτριπλάσιες από το μέσο όρο του στη φετινή Σούπερ Λίγκα (11,1 κατά μέσο όρο). Αξίζει να σημειωθεί πως οι χθεσινές τελικές του Παναθηναϊκού ήταν διπλάσιες από το φετινό ρεκόρ του, που ήταν οι 18 στους αγώνες με Ολυμπιακό και Πλατανιά στο ΟΑΚΑ!

Το μυαλό στο ντέρμπι

Με την ελπίδα ο ΠΑΣ να χάσει βαθμούς στο σημερινό ματς απέναντι στην ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό στρέφουν από σήμερα την προσοχή τους στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Παρά τον πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό ελπίζοντας παράλληλα σε γκέλες των Ηπειρωτών και της Skoda Ξάνθης στις δύο τελευταίες αγωνιστικές (ο ΠΑΣ παίζει με Κέρκυρα εντός και ΠΑΟΚ εκτός, ενώ η Skoda Ξάνθη με Πανιώνιο εκτός και Άρη εντός).

Διαθέσιμοι θα είναι οι Μπουμσόνγκ και Σο, που εξέτισαν την τιμωρία τους και επιστρέφουν. Ο Αντρέ Πίντο συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες, αλλά αναμένεται να επιλεγεί να εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής όχι στο Φάληρο, αλλά στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τη Βέροια στο ΟΑΚΑ.

* Ο Γιάννης Αναστασίου παραμένει ακλόνητο φαβορί για τη θέση του προπονητή. Με τον Νίκο Νταμπίζα υπάρχει προφορική συμφωνία, αλλά μετά και τα χθεσινά υβριστικά συνθήματα σε βάρος του από μερίδα του κόσμου ίσως αναζητηθεί άλλη λύση για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

* Κουίνσι και Σισοκό φάνηκαν δυσαρεστημένοι κατά την αντικατάστασή τους.

Να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη

08/04/2013
 Να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, περιορίζοντας τα λάθη, θέλουν στη Βέροια ενόψει των δύο τελευταίων πολύ κρίσιμων αγωνιστικών.

Να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη
Αν οι προηγούμενες αγωνιστικές είχαν χαρακτήρα τελικού για την Βέροια οι δύο που έρχονται κόντρα σε Πλατανιά και Παναθηναϊκό μόνο ως τελικοί των τελικών μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού από αυτά τα αποτελέσματα θα κριθεί η σωτηρία της «Βασίλισσας του Βορρά».

Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής καθώς το αποτέλεσμα που θέλουν είναι η νίκη.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη τα οποία κατά μέσο όρο φτάνουν το ποσοστό του 46,5 σε κάθε παιχνίδι, αφού οι έξι από τις εφτά νίκες της Βέροιας ήρθαν όταν οι παίκτες της υπέπεσαν σε λιγότερα από 40 λάθη.

Πιο συγκεκριμένα με ΠΑΣ έκαναν 29, με Κέρκυρα 35, με Παναθηναϊκό 35, με την Ξάνθη 36, με τον Πανθρακικό 36 στον πρώτο γύρο και 39 στο δεύτερο, ενώ το μοναδικό παιχνίδι που έκαναν πάνω από 40 αλλά πήραν τη νίκη ήταν αυτό κόντρα στον Άρη , όπου το… κοντέρ έδειξε 45.

Στα αγωνιστικά ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά» δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον τραυματία Σνάουτσνερ.

Για ένα αξιοπρεπές αντίο

08/04/2013
 Με το κεφάλι ψηλά θέλει να αποχαιρετήσει την Σούπερ Λίγκα η Κέρκυρα.

Για ένα αξιοπρεπές αντίο
Τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας θα αποχαιρετίσει η Κέρκυρα μετά από τρία χρόνια στη Σούπερ Λίγκα.

Το κλίμα στην ομάδα είναι βαρύ μετά την εντός έδρα ήττα από τον Λεβαδειακό με την οποία οριστικοποιήθηκε και με μαθηματικό τρόπο ο υποβιβασμός των Φαιάκων.

Ωστόσο, το μυαλό όλων είναι να αποχαιρετήσουν την κατηγορία με αξιοπρέπεια, αφού ακόμη απομένουν δύο αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος.

Ακόμη, κανένας δεν έχει τη διάθεση να σκεφτεί την επόμενη μέρα στη Football League, αφού ακόμη είναι πολύ νωρίς.

Χωρίς άγχος στις τελευταίες αγωνιστικές

08/04/2013
 Βαθμολογική ανάσα έδωσε στο Λεβαδειακό η νίκη του κόντρα στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να μην αγχώνεται για τη σωτηρία του στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Χωρίς άγχος στις τελευταίες αγωνιστικές
Μπορεί οι νίκες του Άρη και του Πανθρακικού στην 28η αγωνιστική κόντρα σε Ατρόμητο και ΟΦΗ, αντίστοιχα να μην επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να πανηγυρίσει την παραμονή του –με μαθηματικό τρόπο- στην Σούπερ Λίγκα, ωστόσο το τρίποντο που αποκόμισε κόντρα στην Κέρκυρα του έδωσε βαθμολογική ανάσα.

Μάλιστα, ο τεχνικός της ομάδας της Λιβαδειάς, Γιάσμινκο Βέλιτς, ελπίζει πως μετά το αποτέλεσμα κόντρα στην Κέρκυρα (2-1) οι παίκτες του θα αποβάλουν το άγχος τους και θα έχουν καλύτερη απόδοση, αρχής γενομένης στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, με την οποία θέλουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους, αφού αυτή θα είναι η τελευταία εντός έδρας για τη φετινή σεζόν.

Αθανασιάδης: «Ενωμένοι στα μεγάλα ματς»

08/04/2013
 Ενωτικό μήνυμα έστειλε ο Στέφανος Αθανασιάδης για την τελική ευθεία της σεζόν.

Αθανασιάδης: «Ενωμένοι στα μεγάλα ματς»
Ανυπόμονος για το φινάλε της σεζόν, όπου υπάρχουν τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και το Κύπελλο Ελλάδας, δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

«Νομίζω ότι έχουμε την ποιότητα, την προσωπικότητα και την ομοιογένεια πλέον για να είμαστε αυτοί που πρέπει», ανέφερε αρχικά ο διεθνής φορ και πρόσθεσε:

«Ανυπομονούμε για τα μεγάλα ματς που έρχονται και αν είμαστε όλοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ

Στέφανε ξεπέρασες τα γκολ που προέβλεπες πέρυσι το καλοκαίρι ότι θα επιτύχεις…

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα στο μυαλό μου τη στατιστική. Ξεκίνησα τη σεζόν με αυτοπεποίθηση και με εμπιστοσύνη του προπονητή και του κόσμου και ένιωθα ότι θα σκοράρω περισσότερο από πέρυσι. Όντως έγινε αυτό και φυσικά είμαι χαρούμενος».

Ο Σαλπιγγίδης πρόσφατα είπε ότι παρότι κάνεις τις φάσεις να φαίνονται εύκολες, δεν είναι καθόλου απλό να σκοράρεις με μια επαφή που πλέον σε χαρακτηρίζει. Εσύ τι έχεις να πεις;

«Ευχαριστώ τον Δημήτρη για όλη τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει σε όλα τα επίπεδα. Έχει περάσει παρόμοια ιστορία με μένα και ξέρει πως να με βοηθάει εντός και εκτός γηπέδου. Όσον αφορά τα γκολ με μια επαφή δεν ξέρω αν είναι εύκολα ή δύσκολα. Δίνουν σίγουρα λιγότερο χρόνο στον τερματοφύλακα ή τους αμυντικούς να αντιδράσουν.

Έχω χάσει όμως και γκολ που χρειάζονταν περισσότερες επαφές και αυτό δεν είναι καλό κι έχω προσπαθήσει να το βελτιώσω. Γενικά το γκολ είναι η τροφή του επιθετικού αλλά πλέον το φορ πρέπει να βοηθά και σε πολλούς άλλους τομείς την ομάδα του, όπως να πρεσάρει ή να υποδέχεται τη μπάλα έξω από την περιοχή και να δημιουργεί. Σίγουρα έχω περιθώρια βελτίωσης
».

Στο σύστημα “VIS TRACK” εμφανίζεσαι να είσαι μέσα στην τριάδα των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα και εντονότερα τρεξίματα. Ίσως αυτό δεν φαίνεται καν σ/ έναν απλό παρατηρητή των αγώνων. Είναι υπερβάλλων ζήλος ή οδηγίες του προπονητή;

«Μέσα στον αγώνα δεν καταλαβαίνεις πόσο τρέχεις, θες να διεκδικήσεις κάθε μπαλιά, κάθε μονομαχία, να εκμεταλλευτείς χώρους, να μαρκάρεις. Προσπαθώ πολύ τα τελευταία δυο χρόνια να βάζω κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μου. Ο κόουτς μου έχει ζητήσει από την προετοιμασία να πιέζω τα αντίπαλα στοπερ αφενός και όταν έχουμε εμείς τη μπάλα να είμαι κινητικός, να ζητάω και εκτός περιοχής, να μπορώ να ανοίγω χώρους και για το δεύτερο φορ. Ίσως αυτό αποτυπώνει η στατιστική».

Ο ΠΑΟΚ μετά από μια “κοιλιά” στις αρχές του χρόνου, τρέχει ένα ικανοποιητικό σερί. Τι έχει αλλάξει;

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ομάδα με τόσες αλλαγές από το καλοκαίρι, αλλά και το Γενάρη που δεν θα κάνει μια “κοιλιά” στην απόδοσή της. Από κει και πέρα το βασικότερο είναι να υπάρχει πλάνο, δουλειά στις προπονήσεις και καλό κλίμα στην ομάδα για να έρθουν και τα αποτελέσματα. Όσο έρχονται τα αποτελέσματα ευχαριστιόμαστε κι εμείς περισσότερο το παιχνίδι, όπως τώρα».

Λυγίσατε καθόλου στις δύσκολες στιγμές;

«Υπάρχουν στιγμές, κυρίως μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, που έχεις νεύρα. Γιατί όλη η δουλειά της εβδομάδας δεν βγήκε στο γήπεδο, ή γιατί βλέπεις να μη σου βγαίνουν οι προσπάθειες. Εκεί χρειάζεσαι τη στήριξη. Εμείς την είχαμε, απο τη Διοίκηση, τον κόσμο, τον προπονητή μας και αν συνεχίσουμε με αυτή τη θετική ενέργεια θα πάμε καλύτερα».

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και σε ματς που θα κρίνουν αν η χρονιά θα είναι επιτυχημένη και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Επειδή στην περίπτωσή σου έπεσες μέσα με τα γκολ που θα πετύχαινες, θα μας κάνεις μια πρόβλεψη;

«Είναι αλήθεια ότι τώρα είναι το κρίσιμο σημείο της σεζόν και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καιρό γι αυτό. Έχω ξαναπεί ότι είναι σύμμαχος της ομάδας ο χρόνος. Βλέπουν όλοι πόσο μας βοηθούν οι νέοι παίκτες όσο περνάει ο καιρός. Νομίζω ότι έχουμε την ποιότητα, την προσωπικότητα και την ομοιογένεια πλέον για να είμαστε αυτοί που πρέπει. Ανυπομονούμε για τα μεγάλα ματς που έρχονται και αν είμαστε όλοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Σάμαρης: «Θα δούμε το καλοκαίρι»

08/04/2013
 Την καλύτερη λύση για όλους θα καθίσουν να βρουν το καλοκαίρι ο Ανδρέας Σάμαρης και ο Πανιώνιος, όπως δήλωσε ο 24χρονος χαφ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Σάμαρης: «Θα δούμε το καλοκαίρι»
Το καλοκαίρι μετέθεσε τις εξελίξεις για το μέλλον του ο Ανδρέας Σάμαρης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο 24χρονος χαφ του Πανιωνίου δεν θέλησε να πει κάτι για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει κλείσει στον Ολυμπιακό και τόνισε πως εκείνος και η ομάδα του θα ψάξουν την καλύτερη λύση.

«Γράφονται πολλά πράγματα για αρκετούς ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο τον κόσμο», το σχόλιό του.

Στη συνέχεια, ο Σάμαρης τόνισε πως οι Νεοσμυρνιώτες θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για είσοδο στα πλέι οφ και να κερδίσουν ένα «εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανδρέας Σάμαρης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για το αν στον Πανιώνιο σκέφτονται τη συμμετοχή στα πλέι οφ, από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες:

«Γιατί να κοιτάμε τον στόχο της παραμονής και όχι τα πλέι οφ που είναι τέσσερις βαθμοί; Έχουμε κίνητρο ως ομάδας και κατά 99% έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας. Μπορούμε να κοιτάξουμε τη συμμετοχή στα πλέι οφ».

Για το χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

«Πιεστήκαμε όσον αφορά την κατοχή της μπάλας. Τόσες πολλές τελικές προέρχονται από κάποια μακρινά σουτ, κάποιες κεφαλιές και σουτ χωρίς να μας απειλήσουν ιδιαίτερα. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, όμως ο Πανιώνιος είχε την ουσία. Είχαμε σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακά μας και πήραμε αυτόν τον βαθμό. Δεν νομίζω ότι έφταιγε η κούραση και δεν μπορέσαμε να γίνουμε πιο απειλητικοί. Χάσαμε 2-3 φορές την μπάλα στην αρχή του ημιχρόνου και μετά προσπαθούσαμε να βγούμε μπροστά με γρήγορες πάσες. Νομίζω ότι και οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε καλή μέρα.

Ο δικός μας, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, έκανε 2-3 καλές επεμβάσεις και στο β’ ημίχρονο είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως σε έναν αγώνα δεν ακούμπησε μπάλα ο Καρνέζης και στο 90’ ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι είχε κάνει το καλύτερό του παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, όμως δεν είναι η ίδια ομάδα και έχει αλλάξει κάτι στην ανάπτυξή του και είναι πιο αργός σε σχέση με τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Στον πρώτο γύρο ήταν πιο γρήγορος και για αυτό πήραν τη νίκη
».

Για τη θέση που αγωνίζεται:

«Σαν ανασταλτικός παίζω καλύτερα στο “6” προς “8” μού ταιριάζουν περισσότερο αυτές οι θέσεις. Καλύτερα από μένα ξέρει ο προπονητής, ο οποίος θέλει συγκεκριμένα πράγματα από μένα».

Για τα μελλοντικά του σχέδια:

«Η αλήθεια είναι πως όταν παίζεις για την παραμονή στην κατηγορία αποκτάς εμπειρίες και σκέφτεσαι κάποια πράγματα διαφορετικά. Εκείνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι να βοηθάω την ομάδα και να πετυχαίνω τους στόχους μου. Προσωπικά, ο δεύτερος γύρος ήταν καλύτερος για εμένα. Είμαι έτοιμος και σε συνεννόηση με τον Πανιώνιο θα ψάξουμε να βρούμε την καλύτερη λύση. Όσον αφορά τα οικονομικά. Αν πρέπει να μείνω στον Πανιώνιο ή να με πουλήσει ο σύλλογος».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού:

«Γράφονται πολλά πράγματα για αρκετούς ποδοσφαιριστές σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σνάουτσνερ: «Ραντεβού στο ΟΑΚΑ»

08/04/2013
 Στα επίσημα του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει από κοντά τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θα βρεθεί ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.

Σνάουτσνερ: «Ραντεβού στο ΟΑΚΑ»
Το «παρών» στην πιο ιστορική στιγμή του ΠΑΟΚ μετά από πολλά χρόνια, εφόσον η ομάδα του Γιώργου Δώνη καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, θα δώσει ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.

Ο Πολωνός αμυντικός της Βέροιας τόνισε ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι διαφορετικός σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και του χρόνου θα μπορέσει να διεκδικήσει μαζί με τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα.

«Μακάρι να τελειώσουν όλα καλά με τη Βέροια φέτος και να σωθούμε. Και μετά θα έχω χρόνο για να έρθω να δω με την οικογένειά μου και κάποια ματς του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ! Σίγουρα έχει ομάδα που μπορεί να καταφέρει να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μετά με 3-4 ακόμη καλές προσθήκες το καλοκαίρι να παλέψει για να μπει και στους ομίλους», ανέφερε αρχικά ο 34χρονος μπακ και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει τον Αστέρα Τρίπολης και θα παίξει στον τελικό. Πολύ καιρό περιμένει κάποιο Κύπελλο και φέτος είναι μία καλή ευκαιρία. Αν πάει στον τελικό θα προσπαθήσω να πάω κι εγώ στο ΟΑΚΑ! Δε θα ήθελα να χάσω μία τέτοια στιγμή».

Καταλήγοντας, ο Σνάουτσνερ τόνισε: «Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι πλέον άλλη ομάδα σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Τον Ιανουάριο έγιναν πολύ καλές κινήσεις και πλέον η ομάδα δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Με 3-4 καλές κινήσεις το καλοκαίρι μπορεί να κτυπήσει τον Ολυμπιακό να πάρει του χρόνου το πρωτάθλημα».

Έκανε... χώρο ο Ελευθεράκης

08/04/2013
 Παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποτελεί ο Κώστας Ελευθεράκης. Σε άλλο πόστο μεταφέρεται ο παλαίμαχος άσος. Της εμπιστοσύνης του προπονητή ο διάδοχός του.

Έκανε... χώρο ο Ελευθεράκης
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Κώστας Ελευθεράκης απομακρύνεται από τη θέση του τεχνικού διευθυντή και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Όπως γράψαμε και παραπάνω, πρόκειται για μια εξέλιξη την οποία περιμέναμε και κατά κάποιο τρόπο είναι και ένα μήνυμα ότι θα αλλάξουν αρκετά στην Παιανία, με την έλευση του νέου προπονητή, που, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο ίδιος, άλλωστε, θέλει τους δικούς του ανθρώπους κοντά του. Ο Ελευθεράκης, λοιπόν, συνεχίζει στο «τριφύλλι», αλλά δεν θα βρίσκεται, πλέον, στην Παιανία.

Ο Νίκος Νταμπίζας εξακολουθεί να παραμένει η πρώτη επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ουσιαστικά υπάρχει μαζί του προφορική συμφωνία, αλλά οι έντονες αντιδράσεις μερίδας οπαδών προκαλούν ενδοιασμούς στη διοίκηση που εξετάζει κι άλλες λύσεις.

Συνεχίζεται το «μάθημα» στην Ιταλία

08/04/2013
 Την τεχνογνωσία των Ιταλών θέλουν να αποκτήσουν οι Βρύζας, Τσιστιακόφ και Γκοντσάρεβα, οι οποίοι μετά το Τορίνο θα επισκεφτούν τα προπονητικά κέντρα της Λάτσιο και της Ρόμα.

Συνεχίζεται το «μάθημα» στην Ιταλία
Στην Ιταλία παραμένουν οι Ζήσης Βρύζας, Γκερμάν Τσιστιακόφ και Μαρία Γκοντσάρεβα, οι οποίοι χθες μίλησαν με ανθρώπους της Γιουβέντους και συζήτησαν για θέματα τεχνογνωσίας μαζί τους.

Σε πρώτο πλάνο για τον ΠΑΟΚ βρίσκεται το θέμα του προπονητικού κέντρου και στο «Vivono» - όπως λέγεται εκείνο των «μπιανκονέρι» - συνάντησαν όλες τις απαραίτητες ανέσεις που χρειάζεται μία μεγάλη ομάδα για να πρωταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Πριν από λίγο καιρό οι ιθύνοντες την Τότεναμ είχαν βρεθεί στη Νέα Μεσήμβρια για το παραπάνω ζήτημα, ενώ σήμερα οι Θεσσαλονικείς θα βρεθούν στη Ρώμη, όπου θα έχουν ανάλογες επαφές με τους ανθρώπους της Ρόμα και της Λάτσιο.

Μάλιστα, το βράδυ θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες της ιταλικής πρωτεύουσας.

Πριν από λίγους μήνες οι παράγοντες του ΠΑΟΚ είχαν βρεθεί στο Μόναχο και πήραν πολλά πράγματα από τους υπεύθυνους της Μπάγερν για το «Allianz Arena» και η τεχνογνωσία τους φαίνεται στις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο γήπεδο της Τούμπας.

Ωστόσο, θα ακολουθήσουν και άλλες στους χώρους της ιστορικής έδρας του «Δικεφάλου του Βορρά».

Παράσχος… η επιστροφή

08/04/2013
 Ο Γιώργος Παράσχος επιστρέφει στον πάγκο του Ατρομήτου. Η διοίκηση της ομάδας του Περιστερίου κατέληξε στον 61χρονο προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν ανανέωσης.

Παράσχος… η επιστροφή
Διάδοχος του Νίκου Αναστόπουλου θα είναι ο Γιώργος Παράσχος. Η διοίκηση του Ατρομήτου κατέληξε στον 61χρονο προπονητή, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα που έβγαλε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2006. Η συμφωνία είναι μέχρι το τέλος της σεζόν, με οψιόν ανανέωσης.

Βοηθός του θα είναι ο Παναγιώτης Γκουτζίδης, ενώ γυμναστής θα παραμείνει ο Σωτήρης Κακαργιάς.

Ο Γιώργος Σπανός εμπιστεύτηκε τον Γιώργο Παράσχο και τον προτίμησε από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, καθώς είχαν συνεργαστεί σε Χαλκηδόνα και Ατρόμητο από το Σεπτέμβριο του 2002 μέχρι τον Ιανουάριο του 2007.

«Επιστρέφω σε ένα πολύ γνώριμο και οικείο περιβάλλον και χαίρομαι που θα συνεργαστώ πάλι με τους ανθρώπους και την ομάδα που πέρασα πολύ όμορφες στιγμές», δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος που σήμερα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να πετύχουμε την ανάκαμψη της ομάδας γιατί είναι αλήθεια ότι στα τελευταία παιχνίδια η εικόνα της δεν ήταν η καλύτερη. Πρέπει να δουλέψουμε στα σημεία που θέλουμε βελτίωση, ξέρω την ομάδα και πιστεύω ότι θα προλάβουμε τα play offs ώστε εκεί να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία».

Παπαδόπουλος: «Πάμε για δύο νίκες»

08/04/2013
 Μόνο νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και Κέρκυρα θέλουν στον Πανθρακικό σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Παπαδόπουλος: «Πάμε για δύο νίκες»
Mοναδικό στόχο να κάνουν το δύο στα δύο στις τελευταίες αγωνιστικές και να πάρουν τους βαθμούς που θα τους διατηρήσουν στη Σούπερ Λίγκα έχουν στον Πανθρακικό, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο επιθετικός της ομάδας της Κομοτηνής τόνισε πως η σωτηρία είναι στο χέρι τους, ωστόσο χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την κατάστασή του, δήλωσε πως ο τραυματισμός του ανήκει στο παρελθόν, ενώ δεν σκέφτεται τι θα κάνει την επόμενη σεζόν, αφού στο μυαλό του βρίσκεται μόνο η σωτηρία του Πανθρακικού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

Για τη νίκη του Άρη και τις αλλαγές στην κατάταξη:
«Δεν περιμέναμε να χάσει ο Ατρόμητος, ο οποίος είναι μια σοβαρή ομάδα με καλούς παίκτες. Ωστόσο και ο Άρης μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι. Πλέον, όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, εκτός από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. Σίγουρα μετά από το αποτέλεσμα του Άρη βάρυναν τα πόδια μας, γιατί είχαμε μπροστά μας έναν αγώνα επιβίωσης, όχι για να σωθούμε, αλλά για να ελπίζουμε. Είμαστε ακόμη στο κόλπο και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου παιχνιδιού για να δούμε τι θα γίνει».

Για την κατάσταση του και το παιχνίδι με την ΑΕΚ:
«Είμαι καλά και είναι θετικό ότι και μετά τον αγώνα είμαι καλά. Τώρα είναι σημαντικό να δούμε τι θα κάνει η ΑΕΚ, πόσους βαθμούς θα πάρει σήμερα. Εμείς στο μεταξύ μας παιχνίδι θα πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα, αν όχι για τη νίκη. Ωστόσο, πρωταρχικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε και τα δύο ματς. Μετά θα κάνουμε ταμείο. Είμαστε πάνω από τη ζώνη και έχουμε δύο παιχνίδια, είναι δύσκολα όμως θα δούμε».

Για το ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση των σκόρερ και για το μέλλον του:
«Επιθετικός είμαι, οπότε η δουλειά μου είναι να σκοράρω. Φέτος είχα μία καλή χρονιά, βέβαια έχω κάνει και καλύτερες. Αν αυτή η απόδοση συνδυαστεί με την παραμονή του Πανθρακικού θα νιώσω πολύ καλύτερα. Όσον αφορά στο μέλλον, θα το δούμε αργότερα. Ας μείνουμε στην κατηγορία και βλέπουμε».

«Επενδυτικό ενδιαφέρον 6-7 εκατ. ευρώ για Άρη»

08/04/2013
 Συγκεκριμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Άρη αποκάλυψε ο Γιάννης Κόντης, ο οποίος τόνισε ότι αυτό εξαρτάται από την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκας.

«Επενδυτικό ενδιαφέρον 6-7 εκατ. ευρώ για Άρη»
Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει συγκεκριμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Άρη, εφόσον η ομάδα εξασφαλίσει παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, προχώρησε ο Γιάννης Κόντης.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να βάλουν χρήματα στην ΑΜΚ, γύρω στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ. Όταν θα φτάσει εκείνη η ώρα τότε θα μάθουν όλοι ποιοι είναι», τόνισε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Κόντης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης στο «Αθλητικό Metropolis»

Για την σαββατιάτικη νίκη του Άρη στην έδρα του Άτρομήτου:

«Η ομάδα πέτυχε μία σημαντική νίκη, η οποία ανήκει αποκλειστικά στους παίκτες. Με τίποτα δεν έγινε κάτι ύποπτο. Πιστεύω ότι ίσως έπαιξε με κάποιο τρόπο στη μη καλή απόδοση του Ατρομήτου, η αντίδραση των παικτών του Άρη στην αποβολή. Όχι, όμως, ότι χαρίστηκε ο Ατρόμητος, οι παίκτες του Άρη πήραν τη νίκη αυτή με το σπαθί τους. Αν εμφανιστούν έτσι οι παίκτες του Άρη και στα δύο τελευταία παιχνίδια, θα πάρουν τις δύο νίκες που χρειάζονται. Ο προχθεσινός Άρης, κερδίζει τον χθεσινό Αστέρας Τρίπολης».

Για το αν βοήθησε η ομιλία Σκόρδα πριν τον αγώνα στην ψυχολογία των παικτών:

«Γιατί έβαλε παντελονάκι και έπαιξε; Όλοι οι πρόεδροι μιλάνε στους παίκτες τους πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι. Εντάξει ας του δώσουμε τους 5 βαθμούς από τους 100 για τη νίκη του Άρη επί του Ατρομήτου. Οι υπόλοιποι 95, όμως, πάνε στους παίκτες και μόνο. Όποιος σώσει τον Άρη, θα έχει και το ανάλογο μερίδιο επιτυχίας».

Για την επόμενη μέρα στο στρατόπεδο των «κιτρίνων»:

«Πρέπει να σταματήσει το παραμύθι της Λέσχης. Λέσχη δεν υφίσταται πια και πρακτικά δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Πρέπει να βρεθεί ένας επενδυτής που να μπορέσει να συνεισφέρει στην ομάδα οικονομικά. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι θα ξεκινήσουν να τρέχουν και οι αποπληρωμές των παικτών με τους οποίους έχει έρθει σε συμφωνία για διακανονισμό».

Για ένα επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Άρη:

«Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο για Κόκκαλη. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να βάλουν χρήματα στην ΑΜΚ, γύρω στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ. Όταν θα φτάσει εκείνη η ώρα τότε θα μάθουν όλοι ποιοι είναι. Δεν θα υπάρχει όμως δική μου εμπλοκή. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Ο Άρης είναι ελκυστικός για επενδυτές, αλλά πρέπει να ξεπεραστούν τα διοικητικά προβλήματα. Δεν γίνεται η διοίκηση να μείνει στα χέρια των οπαδών, πρέπει να αλλάξει το σκηνικό, δεν γίνεται αλλιώς. Όποιος βάλει τα χρήματα, με τις ευλογίες του 95% του κόσμου, θα βγει μπροστά».

Χάνει Βέροια ο Πίντο

08/04/2013
 Ο Πορτογάλος αμυντικός του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και δεν θα αγωνιστεί στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος.

Χάνει Βέροια ο Πίντο
Ο Πίντο μάρκαρε σκληρά τον Γιαννακόπουλο και δέχθηκε την κάρτα από τον διαιτητή του χθεσινού 0-0. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη, ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός του «τριφυλλιού» δεν θα παίξει με τη Βέροια, προκειμένου να είναι παρών στο Φάληρο.

Παπαζαχαρίας: «Μας πείσμωσε η αποβολή»

08/04/2013
 Τη θετική επίδραση που είχε για τους παίκτες του Άρη η αποβολή του Αγκάνθο στον αγώνα με τον Ατρόμητο εξήγησε ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας.

Παπαζαχαρίας: «Μας πείσμωσε η αποβολή»
Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας ξέσπασε σε κλάματα μετά την άδικη αποβολή του Νταβίντ Αγκάνθο. Ωστόσο τόσο αυτός, όσο κι οι συμπαίκτες του έφυγαν με χαμόγελο στο τέλος από το Περιστέρι, με τον Άρη να νικάει 1-0 τον Ατρόμητο και να μένει ζωντανός στην μάχη της παραμονής.

Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ο αρχηγός των «κίτρινων» τόνισε ότι αυτή η φάση, της αποβολής του Ισπανού, ήταν κομβική, καθώς τους πείσμωσε να διεκδικήσουν με ακόμη μεγαλύτερο πάθος το θετικό αποτέλεσμα, όπως κι έγινε. Ακόμη άφησε αιχμές για την διαιτησία, ενώ κάλεσε τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στον επόμενο «τελικό» με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αναλυτικά, όσα είπε στα «Αθλητικά Νέα 98.7»:

«Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή της αποβολής μας βγήκαν, σε όλα τα παιδιά, πολλά συναισθήματα όλης της χρονιάς και όχι μόνο. Και τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση οικονομικά ήταν η ίδια, συν το γεγονός ότι έπαιζαν συνεχώς οι ξένοι παίκτες και εμείς οι Έλληνες ήμασταν λίγο στην απ’ έξω. Τώρα που κληθήκαμε να παρουσιαστούμε εμείς ακούσαμε πολλά σχόλια που ήταν και άδικα. Όταν λοιπόν βλέπεις έναν διαιτητή να προσπαθεί να σου στερήσει ό,τι δικαιούσαι από το παιχνίδι, είναι λογικό να σου βγουν όλα τα συναισθήματα. Γιατί, αντί να πάρει κόκκινη κάρτα ο αντίπαλος, πήρε ο Αγκάνθο. Μετά πεισμώσαμε περισσότερο για να πάρουμε την νίκη».

Για το ρόλο της διαιτησίας στο φετινό πρωτάθλημα: «Είναι δεδομένο ότι η ομάδα μας έχει αδικηθεί στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε σίγουρα να έχουμε τουλάχιστον 4-5 βαθμούς παραπάνω και να βλέπουμε αλλιώς το πρωτάθλημα. Έτσι, θα είχαμε και μεγαλύτερη ηρεμία. Εμείς δε πήραμε βοήθεια από κανέναν, ήμασταν μόνοι μας μέχρι τώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι διαιτητές έχουν τέτοια αντιπάθεια στον Άρη. Εύχομαι αυτό να αλλάξει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Όταν εμείς ρωτάμε μερικές φορές τους διαιτητές πόσος χρόνος μένει ή γιατί έβγαλες κάρτα κτλ, η απάντηση που παίρνουμε τις περισσότερες φορές είναι “μη μιλάτε, γιατί θα πάρετε κάρτα”. Υπάρχει μια αντιμετώπιση πολύ καλύτερη στους αντιπάλους, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει δόλος απέναντι στον Άρη».

Για το πώς λειτούργησε η αποβολή του Αγκάνθο στην ψυχολογία των παικτών του Άρη: «Όταν η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες και με δεδομένο ότι μέχρι τότε δεν είχε πάρει νίκη εκτός έδρας και όταν χάνεις τον καλύτερό σου παίκτη, σου περνούν από το μυαλό πολλές σκέψεις. Η αλήθεια είναι ότι φοβηθήκαμε πάρα πολύ, απλώς είπαμε ότι πρέπει να βγάλουμε το ημίχρονο χωρίς να φάμε γκολ και τα καταφέραμε. Μετά, πεισμώσαμε περισσότερο και είπαμε ότι ακόμα και με δέκα παίκτες, θα μας δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Έτσι και έγινε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Αυτό δεν ήταν έργο μόνο των δέκα ποδοσφαιριστών, αλλά και ολόκληρης της αποστολής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή, γιατί κατέβασε την ομάδα με πολύ καλή τακτική. Το είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα. Κάποιοι παίκτες που δε φάνηκαν, έκαναν εξαιρετική αθόρυβη δουλειά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μπράβο σε όλους».

Για το αν επηρέασαν οι διοικητικές εξελίξεις: «Πριν από κάθε παιχνίδι είχαμε άγχος, πόσο μάλλον για το συγκεκριμένο που ξέραμε ότι δεν υπήρχε αύριο. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν προσπαθήσαμε εξίσου σε όλα τα ματς. Αύτη την εβδομάδα υπήρχαν και τα διοικητικά, τα οποία δε μας αφορούν, αλλά μας επηρεάζουν και μας αγγίζουν. Ο προπονητής μάς ανέβασε την ψυχολογία, όπως και η παρουσία του κ. Σκόρδα».

Για τις αλλαγές προπονητών την φετινή περίοδο: «Σίγουρα μας επηρεάζει. Αλλάξαμε πέντε προπονητές και τέσσερις διοικήσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την απαγόρευση των μεταγραφών έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Αποδυναμώσαμε την ομάδα το Δεκέμβριο χωρίς λόγο, με εξαίρεση κάποιους παίκτες που ήρθαν. Ελπίζω του χρόνου να μην γίνουν τα ίδια λάθη».

Για την αναμέτρηση που ακολουθεί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που έχει μια συνοχή. Έχει έναν προπονητή από την αρχή της χρονιάς που ήταν στο παρελθόν και στον Άρη και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα ήθελα τη στήριξη του κόσμου για μία ακόμη φορά, να γεμίσει το γήπεδο και να πανηγυρίσουμε μια νίκη που θα μας φέρει πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όλα τα παιδιά θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε την νίκη».

Για την μάχη της παραμονής: «Τώρα όλοι νιώθουν την ανάσα του Άρη, παρόλο που μας θεωρούσαν καταδικασμένους. Ομάδες όπως η Βέροια, ο Πανθρακικός, ακόμη και ο Λεβαδειακός που έχει 34 βαθμούς. Ελπίζω σήμερα ο ΠΑΣ να παίξει στα ίσια την ΑΕΚ και να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία».

«Περάστε κόσμε» από τον ΟΦΗ!

08/04/2013
 Σχεδόν… συμβολικές τιμές για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο όρισε ο ΟΦΗ.

«Περάστε κόσμε» από τον ΟΦΗ!
Ό,τι μπορεί για να μετατρέψει σε «καμίνι» το γήπεδό του στον τελικό της επόμενης Κυριακής με τον Ατρόμητο κάνει ο ΟΦΗ.

Θέλοντας να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στις εξέδρες, η κρητική ΠΑΕ όρισε χαμηλότατες τιμές στα εισιτήρια, μ’ εκείνα στις περισσότερες θύρες του «Γεντί Κουλέ» (1, 4, 5) να κοστίζουν 5 ευρώ κι αυτά στην κεντρική (θύρα 8) να τιμώνται 10 ευρώ.

Ελπίζεται, έτσι, ότι ο κόσμος θα δώσει ακόμα βροντερότερο «παρών» από τα προηγούμενα παιχνίδια και θα σπρώξει την ομάδα στη νίκη, που θεωρείται απαραίτητη για να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας.

Τσιώλης: «Θα ευχόμουν να μην έπαιζε ο Άρης την επιβίωση»

08/04/2013
 Το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Άρη, φέρνει τον Σάκη Τσιώλη κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Τσιώλης: «Θα ευχόμουν να μην έπαιζε ο Άρης την επιβίωση»
Η αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Άρη, είναι παιχνίδι ειδικής βαρύτητας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι «κίτρινοι» παίζουν την κατηγορία, κάτι που ξέρει καλά και ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, ο οποίος μίλησε σε σταθμό της Θεσσαλονίκης για το παιχνίδι, αλλά και για το πέρασμά του από την πάγκο του «Κλ. Βικελίδης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis":

Αρχικά ο προπονητής τού Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε στην ανανέωση τού συμβολαίου του με τον σύλλογο της Αρκαδίας: «Επειδή υπήρχε κι αρκετός χρόνος μέχρι τα πλέι οφ, εμφανίστηκε μια αβεβαιότητα εν όψει αυτών των αγώνων. Ηταν αδιανόητο να συμφωνήσω με άλλη ομάδα και να πάω μετά να παίξω στα ημιτελικά τού κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ή στα πλέι οφ».

Για τις συνεχόμενες ήττες της ομάδας του, σχολίασε: «Κάναμε δύο ήττες εναντίον των Πανιωνίου και Ξάνθης, που ήταν πέρα για πέρα άδικες. Ιδιαίτερα στον αγώνα με την Ξάνθη το αποτέλεσμα είχε να κάνει με την μπάλα, με την ρέντα. Μας πόνεσε πολύ γιατί χάσαμε μετά από καιρό την 2η θέση του πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση για την ιδιομορφία της προσεχούς αναμέτρησης με τον Άρη, ο Σάκης Τσιώλης απάντησε με παράδειγμα: «Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με την Λάρισα. Εγώ ήμουν προπονητής τού Ολυμπιακού Βόλου και με τη νίκη στη Λάρισα, που είναι η δεύτερη πατρίδα μου, ουσιαστικά έπεσε η Λάρισα. Επομένως έχω βιώσει ξανά τέτοια εμπειρία. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε αυτό το παιχνίδι. Θα ευχόμουν να μην έπαιζε ο Άρης σε αυτό το ματς την επιβίωσή του, όμως εμείς πρέπει να αντέξουμε και να προχωρήσουμε».

Για τους στόχους της ομάδας του, είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς θέλουμε να φθάσουμε στον τελικό του κυπέλλου και μέσω των πλέι οφ να πάρουμε την καλύτερη θέση. Εχουμε καλή ομάδα και το αποδείξαμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Σχετικά με την εικόνα τού ΠΑΟΚ, υπογράμμισε: «Στον ΠΑΟΚ άλλαξαν πολλά πράγματα και σε ό, τι αφορά στην οργάνωση αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό, αλλά να είστε σίγουροι ότι αυτά τα ματς που έπονται έχουν ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα γνωρίζουμε καλά τις ιδιαιτερότητες του πρώτου ημιτελικού στο κύπελλο. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε σε μια καυτή έδρα, όπως αυτή της Τούμπας. Εμείς δεν έχουμε κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα παλέψουμε απερίσπαστοι για τους στόχους μας τόσο στο κύπελλο όσο και στα πλέι οφ».

Σύνθημα αντεπίθεσης από Ράγιος

08/04/2013
 Ο Ρούμπεν Ράγιος είναι από τα βαρόμετρα του Αστέρα, όμως στα τελευταία παιχνίδια δεν δείχνει ιδιαίτερα… έτοιμος για τις αναμετρήσεις των Αρκάδων. Ο Ισπανός μέσος, έδωσε όμως σύνθημα… αντεπίθεσης.

Σύνθημα αντεπίθεσης από Ράγιος
Στα τελευταία παιχνίδια είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν βοηθάει, όσο θα ήθελε ο Σάκης Τσιώλης, τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ρούμπεν Ράγιος, όμως δίνει σύνθημα αντεπίθεσης ενόψει των τελευταίων δύο αγωνιστικών αλλά και ενόψει των πλέι οφ και της «μονομαχίας» για το Κύπελλο Ελλάδαας.

«Χάσαμε δύο παιχνίδια, αλλά δεν τα παρατάμε», έγραψε συγκεκριμένα ο άσος της ομάδας της Αρκαδίας στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Στο Λεβερκούζεν ο Σταφυλίδης

08/04/2013
 Στη Γερμανία θα βρεθεί ο Κώστας Σταφυλίδης, όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις από το ιατρικό τιμ της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στο Λεβερκούζεν ο Σταφυλίδης
Ήταν γνωστό εδώ και μήνες ότι ο Κώστας Σταφυλίδης θα συνέχιζε από του χρόνου στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία αγόρασε τα δικαιώματά του από τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος που o νεαρός αριστερός μπακ έμεινε στη Θεσσαλονίκη ήταν για να έχει μια γεμάτη από συμμετοχές σεζόν, πριν μετακινηθεί στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Bundesliga.

Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν ιδανικά για τον ίδιο, λόγω τραυματισμών. Τελευταίο χτύπημα η θλάση β’ βαθμού στον τετρακέφαλο που τον κρατά εκτός δράσης. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να ενισχύσει αυτή την περίοδο τον «Δικέφαλο του Βορρά» θα μεταβεί στη Γερμανία, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και από το ιατρικό τιμ της Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά και για να διευθετήσει θέματα που έχουν να κάνουν με την παραμονή του.

Η «πρώτη» του Παράσχου

08/04/2013
 Την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, έκανε την Δευτέρα ο Γιώργος Παράσχος. Πλέον, ξεκινάει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Η «πρώτη» του Παράσχου
Την πρώτη του γνωριμία με τους νέους του ποδοσφαιριστές είχε την Δευτέρα ο Γιώργος Παράσχος. Ο έμπειρος τεχνικός ανακοινώθηκε το πρωί και το απόγευμα της ίδιας μέρας βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο και είχε μια γνωριμία με τους νέους παίκτες του.

Πλέον, η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ξεκινάει, αφού η νέα εποχή στους Περιστεριώτες ξεκίνησε. Τις επόμενες ημέρες θα φανούν καλύτερα οι προσθέσεις του έμπειρου τεχνικού και κυρίως τα πρόσωπα που θέλει να αλλάξει στην ομάδα, όπως φυσικά και την διάταξη.

«Θα πολεμήσουμε με ό,τι όπλα διαθέτουμε»

08/04/2013
 Εμψυχωτική ομιλία από τον Σούλη Παπαδόπουλου στους ποδοσφαιριστές του Άρη, πριν την έναρξη της προπόνησης. Τι είπε ο Έλληνας τεχνικός για τη νίκη επί του Ατρόμητου και την μάχη της παραμονής.

«Θα πολεμήσουμε με ό,τι όπλα διαθέτουμε»
Αλλαγή κλίματος στον Άρη μετά το παλικαρίσιο «διπλό» στην έδρα του Ατρόμητου (0-1), με τον Σούλη Παπαδόπουλο να μοιράζει συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του, πριν την έναρξη του σημερινού (8/4) προγράμματος.

«Είστε νικητές και είμαστε ακόμα ζωντανοί. Πρέπει να βάλουμε όμως κάτω το κεφάλι ξανά και να κοιτάξουμε το επόμενο ματς, προσηλωμένοι προς το στόχο. Δεν πετύχαμε τίποτα ακόμα, αλλά αυξήσαμε τις πιθανότητες για την επίτευξη του στόχου.

Και με κόντρα διαιτησία και με παίκτη λιγότερο μπορέσατε να πάρετε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Σας εμπιστεύομαι απόλυτα και την Κυριακή θα πολεμήσουμε ξανά με τα όπλα που διαθέτουμε, για να μπορέσουμε να κάνουμε το αυτονόητο. Πρέπει να πιστέψετε ακόμη περισσότερο στους εαυτούς σας», τους είπε εν όψει του «τελικού» με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Την προπόνηση στο Ν. Ρύσιο παρακολούθησε και ο πρόεδρος, Λάμπρος Σκόρδας.

Καρνέζης: «Να κάνουμε την αυτοκριτική μας»

08/04/2013
 Για πολύ δυσάρεστη κατάσταση μίλησε ο Ορέστης Καρνέζης, αναφορικά με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου χάνει το… τρένο της Ευρώπης. «Πάμε για νίκη στο ντέρμπι», συμπλήρωσε!

Καρνέζης: «Να κάνουμε την αυτοκριτική μας»
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης για τον Παναθηναϊκό:

-Ο Παναθηναϊκός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μένει μετά από πολλά χρόνια εκτός Ευρώπης μετά από πολλά χρόνια. Σίγουρα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου...

«Είναι μία πολύ άσχημη στιγμή. Σίγουρα μία δυσάρεστη κατάσταση. Πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είτε εμείς οι ποδοσφαιριστές είτε όποιος άλλος απαρτίζει την ομάδα. Να δούμε τι έκανε και τι δεν έκανε ο καθένας για να δούμε αν είμαστε ευχαριστημένοι από την δουλειά μας».

-Τι έφταιξε, όμως, και έφτασε ο Παναθηναϊκός μέχρι εδώ;

«Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις, που λένε. Η αλήθεια είναι πως έφταιξαν πολλά. Ήμασταν κακοί σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Ήμασταν, όμως, και άτυχοι σε κάποια παιχνίδια. Σε παιχνίδια οριακά, όπως το αποψινό, που μας στοίχισαν. Ενώ παίζαμε καλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Ότι δεν σκοράρεις δεν μπορείς να κερδίσεις. Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις δεν χάνεις μόνο βαθμούς. Χάνεις ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη».

-Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...

Δεν παύει παρά την βαθμολογική διαφορά να είναι ένα ντέρμπι. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Πάμε για το καλύτερο, να είμαστε σοβαροί και να καταφέρουμε στα δύο τελευταία παιχνίδια που έχουν απομείνει ότι καλύτερο μπορούμε.

Σπανός: «Μόνο επιτυχίες με τον Παράσχο»

08/04/2013
 Η εποχή Γιώργου Παράσχου, στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο, είναι γεγονός. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σαν προπονητής των «κυανόλευκων».

Σπανός: «Μόνο επιτυχίες με τον Παράσχο»
Αισιόδοξοι πως από εδώ και πέρα ο Ατρόμητος θα έχει μόνο επιτυχίες, είναι τόσο ο Γιώργος Σπανός, όσο και ο Γιώργος Παράσχος. Ο τελευταίος ανέλαβε και επίσημα τα ηνία του συλλόγου, από την Δευτέρα, ενώ έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στη Nova, όπως και «ισχυρός» άνδρας του συλλόγου.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου:

«Επιστρέφω σε ένα γνώριμο περιβάλλον, πολύ ευχάριστο για μένα, γιατί τα καλύτερα προπονητικά μου χρόνια τα πέρασα εδώ, όπου είχα και τη μεγαλύτερη διάρκεια. Μετά από περίπου έξι χρόνια επανέρχομαι στην ομάδα που γνώρισα μόνο επιτυχίες και τίποτα άλλο.

Περάσαμε πολλά καλά χρόνια με τον Γιώργο (σ.σ. Σπανό), η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Από τη στιγμή που μου έκανε την πρόταση ήταν αδύνατο να μη δεχθώ. Η συνεργασία που είχαμε ήταν πάρα πολύ καλή και επειδή αυτός ο σύλλογος έχει ανέβει πάρα πολλά σκαλοπάτια και είναι από τις λίγες ομάδες στην Α' εθνική που λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο, θεώρησα σωστό να έρθω και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σπανού:

«Δεν είναι στη φιλοσοφία της ομάδας να αλλάζει τόσους προπονητές αλλά δυστυχώς τα πράγματα στο ποδόσφαιρο δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζεις. Φέτος η ομάδα αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα από τη μέση της χρονιάς και μετά, εδώ και οκτώ αγωνιστικές έχουμε πετύχει μόνο ένα γκολ και μία νίκη, με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε την αντικατάσταση του Κου Αναστόπουλου και να ξεκινήσουμε συνεργασία με τον Γιώργο Παράσχο.

Ο Ατρόμητος πιστεύω πως έχει πάρα πολύ καλό υλικό. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να ανυψώσουμε το ηθικό της ομάδας, να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα και θεωρώ πως με τη δουλειά που θα κάνει ο Κος Παράσχος μαζί με τους ποδοσφαιριστές θα βρουν τον τρόπο να επανέλθει η ομάδα στα θετικά αποτελέσματα. Του έχω εμπιστοσύνη, γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, ξέρω τις ικανότητές του, ξέρει να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και πιστεύω πως παρόλο η χρονιά μέχρι στιγμής έχει πάει άσχημα, είμαστε μέσα στο στόχο μας που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια, ούτως ώστε να μπούμε στα πλέι οφ και να κερδίσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Ναπολεόνι: «Πρέπει να πάει ο Ατρόμητος εκεί που πρέπει»

08/04/2013
 Το εγκώμιο του Γιώργου Παράσχου έπλεξε ο Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος θα είναι ο νέος τεχνικός των Περιστεριωτών.

Ναπολεόνι: «Πρέπει να πάει ο Ατρόμητος εκεί που πρέπει»
Με τον Παράσχο στον πάγκο του Λεβαδειακού, ο Στέφανο Ναπολεόνι έκανε εξαιρετικά παιχνίδια. Ο Ιταλός επιθετικός, μιλώντας στην Nova είπε τα καλύτερα για τον προπονητή του στον Ατρόμητο, αλλά και για το μέγεθος της ομάδας που αγωνίζεται.

Οι δηλώσεις του Στέφανο Ναπολεόνι:

«Η αλήθεια είναι πως πέρασα τον καλύτερο μου χρόνο με τον κόουτς Παράσχο στη Λιβαδειά και ελπίζω η ομάδα να πάει καλύτερα. Είναι ένας καλός προπονητής που δουλεύει πολύ με την ομάδα και τους παίκτες, θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε μπροστά μας.

Με έχει βοηθήσει πολύ και ξέρει ο κόουτς πως μπορώ να πω μόνο ευχαριστώ. Στη Λιβαδειά είχα έναν τραυματισμό, αλλά με βοήθησε, με πίστεψε και με έβαλε στη θέση που ήθελα και πήγα πολύ καλά.

Είναι πάντα δύσκολο όταν φεύγει ένας προπονητής, γιατί η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές. Χάρηκα όμως γιατί ένας προπονητής που ξέρω πως δουλεύει καλά, πως είναι σοβαρός και ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Γιατί το πιο σημαντικό είναι να πάει ο Ατρόμητος εκεί που πρέπει».

Θλάση ο Κωνσταντόπουλος

08/04/2013
 Κακά είναι τα μαντάτα για τον τραυματισμό του Κωνσταντόπουλου… Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ χτύπησε και αποχώρησε στο 75ο λεπτό του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Θλάση ο Κωνσταντόπουλος
Άμεσα εξετάσθηκε από το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης, οι πρώτες εκτιμήσεις του οποίου αναφέρουν ότι έχει υποστεί μια θλάση στο γαστροκνήμιο.

Αύριο ο άσος της ΑΕΚ θα υποβληθεί σε εξετάσεις από τις οποίες θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού και ο ακριβής χρόνος αποθεραπείας.

Την έσ-ΠΑΣ-ε στα δυο

08/04/2013
 My name is PAS! Η υποδειγματική ομάδα των Ιωαννίνων πάτησε στο «πτώμα» της ΑΕΚ (και στις τραγικές επιλογές του Έβαλντ Λίνεν) και μ' ένα άνετο 2-0 άρχισε να προβάρει τα… αγγλικά της για την Ευρώπη!

Την έσ-ΠΑΣ-ε στα δυο
Ανίκανη ούτε καν ν’ απειλήσει -όχι να εμποδίσει- τα ευρωπαϊκά όνειρα του ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχθηκε η ΑΕΚ!

Η φοβισμένη και ανακατεμένη από τον προπονητή της, «Ένωση», έγινε παιχνίδι στα χέρια του εξαιρετικού ΠΑΣ Γιάννινα και με το 2-0 έμπλεξε για τα καλά.

Τα γκολ των Κοροβέση (35’) και Γεωργίου (39’) έδωσαν μια άνετη νίκη στους Ηπειρώτες, που εφόσον την επαναλάβουν την επόμενη βδομάδα με την Κέρκυρα, θα μπουν και μαθηματικά στα πλέι-οφ!

Κάτι παραπάνω από «τελικός» για την ΑΕΚ το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, όπου θα πάει χωρίς τους Κωνσταντόπουλο (που τραυματίστηκε) και Βλάχο (που συμπλήρωσε κάρτες) και όπου δεν της φτάνει πλέον μια απλή νίκη για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

Πώς έπαιξε

Ενδεκάδα με εκπλήξεις (βάσει των όσων δοκίμαζε στις προπονήσεις) ήταν αυτή που παρέταξε ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Ανάκογλου και δεν επανέφερε τελικά σ’ αυτό τον Βλάχο. Αντίθετα, διατήρησε τον Ρίκκα και έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Καραλή. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, το 4-5-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Τσούπρος, Κουτρουμπής και Τσουκαλάς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μητρόπουλος, Ρίκκα και Φέτσης, στα άκρα οι Γκερέιρο (αριστερά) και Καραλής (δεξιά) και προωθημένος ξεκίνησε ο Πετρόπουλος.

Το ματς

Όποιος δεν έχει δει το ματς και θέλει μια περιγραφική εικόνα του, μπορεί να δει ένα ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα πριν από χρόνια. Και απλά ν’ αλλάξει τις φανέλες των ομάδων. Τόσο ολοκληρωτική (όσο ήταν κάποτε της «Ένωσης» στη Φιλαδέλφεια) ήταν η υπεροχή των Ηπειρωτών. Και τόσο φανερή -όσο και αποτυχημένη- ήταν η προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» (ή μάλλον του προπονητή τους) να κλέψουν με αντι-ποδόσφαιρο τον πόντο.

Εκμεταλλευόμενοι απόλυτα λοιπόν την επιλογή του Λίνεν να βάλει αριστερά τον Γκερέιρο -και βάζοντας στη μέση τον άμοιρο Τσουμάγκα- οι παίκτες του Χριστόπουλου έκαναν όργια. Ε, δεν δικαιώθηκαν μια (με συρτό σουτ του Ίλιτς). Δεν δικαιώθηκαν δυο (με αδύναμες κεφαλιές των αμαρκάριστων Ντε Βινσέντι-Τζημόπουλου). Ανταμείφθηκαν… αναδρομικά όμως για την κυριαρχία τους: Με τον Κοροβέση να εξαργυρώνει ερασιτεχνική αδυναμία της άμυνας και τον Γεωργίου να εξαργυρώνει υποδειγματική δική του ασίστ στη συνέχεια.

Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του (αν άντεχε κι εκείνος να τη βλέπει) ο Λίνεν αποφάσισε αλλαγές. Φωτογράφισε λοιπόν τον Τσουμάγκα ως κύριο υπαίτιο της αμυντικής τρικυμίας (βάζοντας στη θέση του τον Βλάχο) κι έκρινε καταλληλότερο για να βελτιώσει την επιθετική ανυπαρξία τον Φουρτάδο. Μάταια. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν μεν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Εξακολουθούσαν όμως ν’ αντιμετωπίζουν σαν… ναρκοπέδιο την αντίπαλη περιοχή.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ παρέμενε άνετος. Και δεν είχε λόγο να μην είναι. Κρατούσε σφραγισμένη την άμυνά του. Κυκλοφορούσε ιδανικά την μπάλα. Και περίμενε την ευκαιρία που θα του ‘δινε το δικαίωμα να δώσει διαστάσεις στο σκορ. Μπορεί λοιπόν όταν ήρθε (σε εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι) το δοκάρι να τους αρνήθηκε. Αυτό όμως λίγο ενόχλησε τους παίκτες του Χριστόπουλου. Όπως λίγο τους ενόχλησε ως το τέλος κι η ΑΕΚ πριν χάσει -εκτός από το ματς- τους Κωνσταντόπουλο (που τραυματίστηκε) και Βλάχο (που συμπλήρωσε κάρτες).

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστοβασίλης): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Πάντος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (90’+2’ Γιάκος), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80’ Βίλα), Ίλιτς (89’ Ίλιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαμπανιώτης, Οικονόμου, Νικλητσιώτης, Μπέριος

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (75’ λ.τ. Αραμπατζής), Τσουμάγκας (46’ Βλάχος), Τσούπρος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (46’ Φουρτάδο), Ρίκκα, Γκερέιρο, Καραλής, Πετρόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιάγκο, Σταματής, Αναστασόπουλος, Ανάκογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»

Μετράει… κομμάτια και απουσίες

08/04/2013
 Το παιχνίδι με την Ξάνθη, δεν πήγε όπως θα περίμενε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες στρέφουν το βλέμμα τους στην αναμέτρηση με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Μετράει… κομμάτια και απουσίες
Μετά την ήττα από τον Πανιώνιο, ο Αστέρας Τρίπολης έχασε και από την Ξάνθη, στην έδρα του αυτή τη φορά, όμως στο στρατόπεδο της ομάδας υπάρχει διάθεση να ξεχαστούν και να προχωρήσουν μπροστά.

Ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος ανανέωσε και το συμβόλαιό του, έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει αφού ο Ουρτάδο έκανε ατομικό, ενώ δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Αλβάρες, Ράγιος, Ουσέρο και Σανκαρέ.

Από εκεί και πέρα κανονικά προπονούνται οι Μπαρτολίνι και Χουανίτο, με τον τελευταίο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί κόντρα στους «κίτρινους» για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αιχμές από Λίνεν για παίκτες

08/04/2013
 Ντροπή για την ΑΕΚ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Έβαλντ Λίνεν σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι αφήνοντας σαφέστατες αιχμές στους ποδοσφαιριστές του.

Αιχμές από Λίνεν για παίκτες
«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν ήμουν καθόλου ικανοποιημένος από τη δουλειά των παικτών στις προπονήσεις. Ωστόσο αυτοί ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι θα παίξουν για το καλύτερο και εγώ ήθελα να δώσω μια ευκαιρία σε όλους», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός ο οποίος κατέληξε…

«Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να παίξαμε με λιγότερους παίκτες κάτι που δεν άλλαξε στο δεύτερο. Είναι ντροπή αυτό για την ΑΕΚ και πρέπει να δούμε τι ακριβώς φταίει».

Χριστόπουλος: «Άλλο ένα βήμα»

08/04/2013
 Ένα ακόμη βήμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής του ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι-οφ έκανε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Γιάννης Χριστόπουλος μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ.

Χριστόπουλος: «Άλλο ένα βήμα»
«Σήμερα κάναμε άλλο ένα βήμα… Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση από τους οπαδούς μας. Είμαι ικανοποιημένος για την εικόνα της ομάδας μας και στα δύο ημίχρονα», τόνισε ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων και συνέχισε:

«Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια και πιστεύω να καταφέρουμε να τελειώσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει».

Μυρίζει… μπαρούτι στην ΑΕΚ

08/04/2013
 Αλυσιδωτές δεν αποκλείεται να είναι οι αντιδράσεις στην ΑΕΚ μετά την ήττα «με κάτω τα χέρια» από τον ΠΑΣ. Μεγάλη δυσαρέσκεια για τον Έβαλντ Λίνεν και σκέψεις ακόμα και για άμεση απομάκρυνσή του.

Μυρίζει… μπαρούτι στην ΑΕΚ
Η ήττα σε ένα παιχνίδι «τελικό» από μόνη της είναι λόγος για αντιδράσεις στην ΑΕΚ.

Η εικόνα για λύπηση όμως που έβγαλε η «Ένωση» στα Γιάννενα εξόργισε τον κόσμο. Τόσο πολύ, ώστε να μεταφέρονται πληροφορίες στην αποστολή ότι δεν αποκλείεται ακόμα και να υπάρχει υποδοχή από οπαδούς στο αεροδρόμιο.

Κι αν ελπίζεται ότι σ’ αυτό το θέμα θα πρυτανεύσει η ψυχραιμία (ενόψει και του κρισιμότατου αγώνα με τον Πανθρακικό) στο θέμα του Έβαλντ Λίνεν δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πρυτανεύσει η λογική του «δεν υπάρχει νόημα ν’ αλλάξει ο προπονητής πριν από έναν τελικό».

Κι αυτό διότι, εκτός των οπαδών, μεγάλη δυσαρέσκεια για τις επιλογές του Γερμανού και το γεγονός ότι έδειξε διατεθειμένος να μεταφέρει τις ευθύνες της τραγικής εμφάνισης στους παίκτες υπάρχει και στη διοίκηση.

Σε συνδυασμό λοιπόν με την τεράστια ένταση που υπήρξε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου και το γεγονός ότι γενικώς έχει χάσει τ’ αποδυτήρια, γίνονται σκέψεις ακόμα και για άμεση αντικατάστασή του (με τ' όνομα του Νίκου Κωστένογλου να έχει πέσει ήδη στο τραπέζι).

Καραλής: «Είμαστε αδικαιολόγητοι...»

08/04/2013
 Καμία διάθεση να ψάξει για δικαιολογίες για την κάκιστη εμφάνιση της ΑΕΚ, στην ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έψαξε ο Γιάννης Καραλής.

Καραλής: «Είμαστε αδικαιολόγητοι...»
Σε μπελάδες μπαίνει η ΑΕΚ μετά την ήττα με σκορ 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα της Nova, ο Γιάννης Καραλής εμφανίστηκε απογοητευμένος από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα.

«Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες. Ήταν ένα ματς το οποίο το θέλαμε πολύ. Όλα τα παιχνίδια έρχονται εναντίον μας. Ίσως το άγχος, το γήπεδο, ότι παίζουμε μόνοι μας δημιουργούν στρες. Προσπαθούμε να παίζουμε γι' αυτόν τον υπέροχο κόσμο που είναι συνέχεια δίπλα μας», δήλωσε αρχικά ο επιθετικός της "Ένωσης" και συνέχισε αναφερόμενος στον τελικό με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ:

«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Στην έδρα μας η ομάδα μεταμορφώνεται. Ο κόσμος είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από ματς, πλην της νίκης».

Μητρόπουλος: «Την Κυριακή παίζεται η ιστορία της ΑΕΚ»

08/04/2013
 «Λέμε συνέχεια για την ιστορία της ΑΕΚ και την ιστορία της ΑΕΚ, αλλά την Κυριακή παίζουμε πραγματικά όλη την ιστορία της ΑΕΚ», τόνισε ο Παύλος Μητρόπουλος μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μητρόπουλος: «Την Κυριακή παίζεται η ιστορία της ΑΕΚ»
Ο άσος της Ένωσης επεσήμανε ότι το ματς με τον Πανθρακικό είναι πολύ σημαντικό για την Ένωση, αφού πρώτα είχε ασκήσει έντονη κριτική για εκείνον και του συμπαίκτες του…

«Εγώ πήρα από μόνος μου την πρωτοβουλία να βγω και να μιλήσω και το ζήτησα από τα υπόλοιπα παιδιά. Καταλαβαίνω τον κόσμο να είναι απογοητευμένος και εξοργισμένος με την εικόνα που είχαμε, πλέον είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, σήμερα ήμασταν άθλιοι, τραγικοί απαράδεκτοι! Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το ματς της Κυριακής», τόνισε -αρχικά- και συνέχισε:

«Δεν πρέπει να σταθούμε στο ποιος φταίει, αν είναι ευθύνη του προπονητή ή κάποιων παικτών. Αν το κάνουμε αυτό, θα έχουμε ήδη χάσει την κατηγορία. Ξέρω πως μπορεί πολύ να με βρίζουν τώρα με αυτό που θα πω, αλλά την Κυριακή τους χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας, πρέπει ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να είναι μαζί μας».

Κι ο μέσος της ΑΕΚ κατέληξε: «Πάνω από όλα φταίμε εμείς, οι παίκτες και αναλαμβάνουμε την απόλυτη ευθύνη για την εμφάνιση και την ήττα. Πρέπει τα πιο έμπειρα παιδιά, ο Dimi, o Πετρόπουλος, ο Αραμπατζής αλλά ακόμα και εγώ να ανεβάσουμε μέσα στην εβδομάδα την ψυχολογία των παιδιών. Λέμε συνέχεια για την ιστορία της ΑΕΚ και την ιστορία της ΑΕΚ αλλά την Κυριακή παίζουμε ένας ματς που είναι πραγματικά όλη η ιστορία της ΑΕΚ».

Χαμός στ’ αποδυτήρια της ΑΕΚ!

08/04/2013
Έντονες παρατηρήσεις του Έβαλντ Λίνεν στους παίκτες της ΑΕΚ -οι οποίες δεν έμειναν αναπάντητες από κάποιους εξ αυτών- σημειώθηκαν στο ημίχρονο του αγώνα στα Γιάννινα.

Χαμός στ’ αποδυτήρια της ΑΕΚ!
Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ, ο Έβαλντ Λίνεν άφησε σαφείς αιχμές εναντίον των παικτών του.

Νωρίτερα, ωστόσο είχε φροντίσει να τους τα «χώσει» πολύ πιο χοντρά κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στ’ αποδυτήρια.

Ο Γερμανός ήταν σε έξαλλη κατάσταση μετά το σφύριγμα της ανάπαυλας και δεν δίστασε να εξαπολύσει φραστική επίθεση σε ορισμένους από τους «κιτρινόμαυρους».

Πρώτα λοιπόν απευθύνθηκε στον Αντώνη Πετρόπουλο, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Εσύ νομίζεις πως η μόνη σου δουλειά μέσα στο γήπεδο είναι να βάζεις γκολ! Δεν υπάρχεις πουθενά και δεν βοηθάς καθόλου τους υπόλοιπους. Ούτε μαρκάρεις, ούτε δημιουργείς χώρους, δεν κάνεις τίποτα».

Κι αν ο Έλληνας επιθετικός δεν αντέδρασε, το ίδιο δεν συνέβη με τον Παύλο Μητρόπουλο όταν μπήκε κι εκείνος στο στόχαστρό του προπονητή του με φράσεις όπως: «Τρέχεις άσκοπα από εδώ και από εκεί, χωρίς να είσαι εκεί που σε χρειαζόμαστε! Έχεις ευθύνη και για τα γκολ που δεχτήκαμε, δεν κάλυψες τους χώρους που θα έπρεπε».

Ο Μητρόπουλος λοιπόν φέρεται να μην έμεινε απαθής στα λεγόμενα του Λίνεν και να απάντησε στο ίδιο έντονο ύφος. Όλα αυτά πριν μπουν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και εκτονωθεί κάπως η κατάσταση (η οποία είχε φορτιστεί, εκτός των άλλων, με δριμείες παρατηρήσεις του προπονητή και στους Τσουμάγκα, Κουτρουμπή και Φέτση).

Τάτος: «Σημαντική για την παραμονή η νίκη στο Περιστέρι»

08/04/2013
 Σημαντική χαρακτήρισε τη νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι ο Ανδρέας Τάτος μιλώντας στη NOVA και υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο του Άρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Τάτου:

-Για την νίκη επί του Ατρομήτου:
«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δείξαμε χαρακτήρα και νομίζω αυτή η νίκη θα είναι πολύ σημαντική για να μείνουμε στην κατηγορία»

-Για την αποβολή του Αγκάνθο:
«Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που έγινε. Δεν πιστεύαμε πως θα παίξουμε τόσο καλά στο Περιστέρι και η αλήθεια είναι πως αγχωθήκαμε λίγο στη φάση της αποβολής».

-Για το «αφήστε μας να παίξουμε» του Παπαζαχαρία:
«Είχε δίκιο, πιστεύω πως ο Αγκάνθο δέχθηκε αγκωνιά από τον Φυντανίδη, αλλά έχασε το δίκιο του με τα νεύρα του. Ο διαιτητής μπορεί να έκανε λάθος, αλλά δεν πρέπει να φέρεσαι έτσι σε έναν άνθρωπο».

-Για το αν έπρεπε να φτάσουμε μέχρι εδώ και να παίζει ο Άρης με τη «θηλιά στο λαιμό»:
«Έγιναν πολλά λάθη στην ομάδα από την αρχή της σεζόν αλλά εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι για αυτό. Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Ο Άρης είναι ομάδα με πολύ κόσμο μεγάλη και δεν αξίζει να πέσει κατηγορία».

-Για το τι τους είπε ο Σούλης Παπαδόπουλος στο ημίχρονο του αγώνα:
«Πέρα από τις οδηγίες του προπονητή που μας έχει βοηθήσει με την παρουσία του και τον ευχαριστούμε, πάνω απ' όλα το πιστεύαμε, υπήρχε αισιοδοξία και θέληση και καταφέραμε να πάρουμε τη μεγάλη νίκη. Ο κόουτς μας έχει βοηθήσει τακτικά γιατί δεν δουλεύαμε στην τακτική».

-Για τον Σούλη Παπαδόπουλο:
«Είναι αληθινός άνθρωπος και αυτό είναι προσόν, ζει έντονα τα παιχνίδια, έχει δυναμική και ψυχολογία και με το χαρακτήρα του και τα ήθος του μας έχει βοηθήσει».

-Για το τι ομάδα είναι, το μέλλον του και τον Ολυμπιακό:
«Δεν θα έλεγα ποτέ στον αέρα τι ομάδα είμαι! Σίγουρα θέλω να γυρίσω στον Ολυμπιακό, είναι το όνειρό μου να είμαι σε μεγάλη ομάδα, αλλά τώρα ανήκω στον Άρη. Φοράω τη φανέλα του και θέλω να κάνω τα πάντα για να μείνει στην κατηγορία».

-Για τις κουβέντες των ποδοσφαιριστών του Άρη σχετικά με το ποιες ομάδες μπορούν να προσπεράσουν:
«Δεν τα καταφέραμε αλλά δεν χάσαμε κιόλας με τον Πανθρακικό. Όλοι περίμεναν πως θα χάσουμε στο Περιστέρι, κάναμε μια μεγάλη νίκη και νομίζω πως πολλές ομάδες μπορούν να μπλεχτούν. Από την επομένη αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο. Ας παίξουν όλες οι ομάδες καλά και αυτή που θα προσπαθήσει περισσότερο ας μείνει στην κατηγορία».

-Για το γκολ που πέτυχε:
«Ήμασταν και τυχεροί. Σούταρε ο Οικονομόπουλος, κόντραρε η μπάλα, πήγε στο αριστερό μας μπακ, στη συνέχεια έκανα δυο μέτρα πίσω πήρα τη μπάλα και σούταρα. Αγκαλιαστήκαμε τόσο έντονα μετά και αυτό που λέγαμε έγινε πράξη».

-Για το αν ζήτησε συγγνώμη ο Αγκάνθο:
«Ζήτησε συγγνώμη στα αποδυτήρια, αυτά γίνονται. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Δεν ήθελε ποτέ αυτή η φάση να γίνει έτσι και να αποβληθεί. Ένιωσε πολύ χάλια ψυχολογικά και κατάλαβε πως έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα. Του εύχομαι να μην έχει τόσα πολλά νεύρα».

-Για τον Αστέρα Τρίπολης:
«Ετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι μέσα από τις προπονήσεις. Ο προπονητής μάς έχει πει τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Θα ποντάρουμε όμως στο γεγονός πως ο Αστέρας παίζει στη συνέχεια με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και ίσως θα θέλει να προφυλάξει κάποιους παίκτες».

-Για νίκη του ΠΑΣ και το ματς με Ξάνθη:
«Μας ευνόησε το αποτέλεσμα σήμερα, τα Γιάννινα παίζανε για δύο αποτελέσματα, κερδίσανε και ξεφύγανε από Ξάνθη Παναθηναϊκό, αλλά κράτησε την ΑΕΚ χαμηλά».

-Για τον Ατρόμητο:
«Έχω περάσει πολύ όμορφα χρόνια στο Περιστέρι, με έχει βοηθήσει η ομάδα, ο πρόεδρος που έχει κάνει πολλά για μένα και τον ευχαριστώ. Με βοήθησαν να αναδειχθώ, τους ευχαριστώ και θα είμαι για πάντα ευγνώμων».

-Για τις δηλώσεις Αναστόπουλου:
«Καλά έκανε και απάντησε έτσι ο Αναστόπουλος, ο προπονητής είναι υπόλογος μόνο στον ιδιοκτήτη της ομάδας».

-Για τα κριτήριά του να επιλέξει τον Άρη:
«Είναι τιμή μου και ευχαριστώ τους συλλόγους που ενδιαφέρονταν για μένα. Με ήθελαν, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ. Ήθελα για προσωπικούς λόγους να έρθω στον Άρη, περιμένω να δω την κατάληξη και περιμένω να δικαιωθώ στο τέλος».

«Η Οδύσσεια του Φάμπρι»

08/04/2013
 Ο Φάμπρι επέστρεψε οδικώς από την Ελλάδα στην Ισπανία και η ιστοσελίδα της Marca δημοσίευσε ένα αφιέρωμα για τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού μέσω ενός βίντεο.

«Η Οδύσσεια του Φάμπρι»
Ο Φάμπρι επέστρεψε οδικώς από την Ελλάδα στην Ισπανία και η ιστοσελίδα της Marca δημοσίευσε ένα αφιέρωμα για τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού μέσω ενός βίντεο το οποίο και τράβηξε μέσα από το αυτοκίνητο του.

«Όταν ήρθα σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για την λύση του συμβολαίου αποφάσισα να γυρίσω πίσω οδικώς για να γίνω καλύτερος σαν άνθρωπος. Για να γνωρίσω καλύτερα τον κόσμο και για να περάσω την προσωπική μου Οδύσσεια. Ταξιδεύοντας μόνος μου είχα την ευκαιρία να σκεφτώ, να δω πράγματα. Μέσα στο πλοίο περνώντας στην Ιταλία ξεκουράστηκα ψυχολογικά», αναφέρει ο Φάμπρι εξηγώντας την απόφασή να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του για να γυρίσει στην χώρα του και συνέχισε αναφερόμενος στους λόγους της αποχώρησής του από το τριφύλλι.

«Ο λόγος που με έδιωξαν ήταν ότι δεν τους άρεσαν οι δηλώσεις που έκανα μετά την ήττα από τον Πλατανιά», είπε και συνεχίζει μιλώντας στην παρουσία του στην Ελλάδα…

La odisea de Fabri ¡Grecia-España en coche... από antonis_tsir
«Ανακάλυψα εδώ πέρα όλα τα νησιά, την Κέρκυρα, την Κρήτη ένα ηλιοβασίλεμα στις 7.00 το απόγευμα. Έμαθα και μερικές λέξεις όπως το καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα»

Χριστόπουλος: «Μπορούσαμε και μεγαλύτερο σκορ»

08/04/2013
 Ικανοποιημένος από τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ η οποία μπορούσε να είχε έρθει και με μεγαλύτερο σκορ υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Χριστόπουλος: «Μπορούσαμε και μεγαλύτερο σκορ»
Ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων ευχήθηκε καλή συνέχεια στην Ένωση και να πετύχει το στόχο της, δηλαδή, την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα…

Οι σημαντικότερες δηλώσεις…

-για το παιχνίδι:
«Σήμερα πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Πετύχαμε νίκη μ' έναν αντίπαλο που καιγόταν για τους βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε πολύ καλή προσπάθεια και αφήσαμε δίχως τελικές την ΑΕΚ. Αν ήμασταν πιο ψύχραιμοι θα μπορούσαμε να πετύχουμε και μεγαλύτερο σκορ από το πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήθελα να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, αλλά κάποια παιδιά δεν έβγαλαν ένταση στο αμυντικό τρανζίσιον. Παίξαμε με ασφάλεια για τους 3 πόντους.

Δεν μπορώ απόψε να πανηγυρίσω, γιατί απλά ήταν άλλη μια νίκη στη φετινή προσπάθεια. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Απομένουν 3 πόντοι για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό την Κυριακή με την Κέρκυρα.

Πέρα από το πάθος και την ένταση είχαμε καλή οργάνωση αμυντική, πιέσαμε, κλέψαμε μπάλες, οι αντίπαλοι δεν άλλαξαν πολλές πάσες, βγήκαμε σε σημεία του γηπέδου που πιστεύαμε ότι θα έχει πρόβλημα ο αντίπαλος, έγιναν σέντρες στο δεύτερο δοκάρι, κάτι που το είχαμε συζητήσει, αλλά δεν βγάλαμε παίκτες εκεί. Δεν πειράζει όμως.

Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει μαθηματικά. Όλα είναι ανοιχτά. Μόνο όταν κλείσει μαθηματικά θα πούμε ότι πετύχαμε. Τώρα μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα με την Κέρκυρα».

-για την ΑΕΚ:
«Το μόνο που θέλω να πω στην ΑΕΚ είναι καλή συνέχεια, να πετύχουν το στόχο τους, γιατί είναι μεγάλη ομάδα, την έχει ανάγκη η κατηγορία».

-για κάποιους που υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΣ δεν επιθυμεί να παίξει play-off:
«Να σας πω την αλήθεια δεν είχα ακούσει κάτι όπως πριν το ματς με τον Άρη. Έχουμε πολλούς γύρω μας που μας πιστεύουν και μας αρκεί που έχουμε ανθρώπους που μας πιστεύουν και είναι δίπλα μας.

Ευχαριστώ και τον κόσμο. Έξι μέρες μακριά από το όνειρο βρισκόμαστε. Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε την Κυριακή και ο κόσμος να έχει ανάλογη παρουσία».

Στον εισαγγελέα ως ύποπτος ο Σαρρής!

08/04/2013
 Ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση των «στημένων πινάκων διαιτησίας», κλήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Για σκευωρία μιλάει ο ίδιος.

Στον εισαγγελέα ως ύποπτος ο Σαρρής!
Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί (ως ύποπτος) για την περίφημη υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη σχετικά με τις καταγγελίες του περασμένου καλοκαιριού περί «στημένων πινάκων διαιτησίας». Ο κ. Σαρρής θα πάει στον εισαγγελέα μία από τις επόμενες μέρες.

Για την ίδια υπόθεση έχουν κληθεί ως ύποπτοι και έχουν καταθέσει με υπόμνημα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος, ο υπεύθυνος ορισμού των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Δούρος και ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης.

Σύμφωνα με δικαστικές και νομικές πηγές, σε όλους τους προαναφερθέντες είναι πιθανό να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Γιώργος Σαρρής κάνει λόγο για «καλοστημένη σκευωρία που σύντομα θα ξεσκεπαστεί».

Θυμίζουμε ότι η δικαιοσύνη άρχισε να ερευνά την υπόθεση, έπειτα από καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα (όταν πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ), περί «νταβατζήδων» και «στημένων πινάκων». Ήδη έχουν καταθέσει ως μάρτυρες ο Κύρος Βασάρας και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας.

Την Τρίτη ξεκαθαρίζει για Λίνεν

09/04/2013
 Το κλίμα «βάρυνε» για τον Εβαλντ Λίνεν στην ΑΕΚ μετά τα γεγονότα και τις δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού στην ήττα από τον ΠΑΣ.

Την Τρίτη ξεκαθαρίζει για Λίνεν
Έτσι, όλοι θεωρούσαν δεδομένο πως ο πρώην τεχνικός των Ολυμπιακού, Πανιωνίου «μετρούσε ώρες» στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων», ενόψει των δυο τελευταίων αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας, όπου και θα κριθεί η παραμονή της «Ένωσης» στη μεγάλη κατηγορία.

Όμως, στη διοίκηση δε βιάζονται να αποφασίσουν και να ξεκινήσουν την προπονητολογία που βιάστηκαν κάποιοι να αρχίσουν. Κατά τη διάρκεια συσκέψεων στο ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, αποφασίστηκε να μη ληφθούν βιαστικές αποφάσεις και να περιμένουν όλοι την προπόνηση της Τρίτης στις 12:00.

Πάντως, φαίνεται πως ο Γερμανός έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων και όλοι θεωρούν πως θα έπρεπε να έχει απολυθεί με το σφύριγμα της λήξης στους «Ζωσιμάδες», αφού οι διοικούντες θεωρούν δικαιολογημένα τα παράπονα των ποδοσφαιριστών για τη συμπεριφορά του.

Τέλος Μάντζιος και Επστάιν

09/04/2013
 Οι εκκαθαρίσεις άρχισαν στον Ατρόμητο με τους Βαγγέλη Μάντζιο και Ντένις Επστάιν να είναι τα πρώτα «θύματα». Η κακή εικόνα και η αδιαφορία και των δύο, τους στέλνει στην έξοδο.

Τέλος Μάντζιος και Επστάιν
Το κλίμα μετά την ήττα από τον Άρη, ήταν βαρύ για τον Ατρόμητο. Μετά τον Νίκο Αναστόπουλο, σειρά φαίνεται πως θα πάρουν και παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, παρελθόν θα αποτελέσουν οι Βαγγέλης Μάντζιος και Ντένις Επστάιν, οι οποίοι θα «πληρώσουν» το μάρμαρο των κακών εμφανίσεων.

Στους δύο, πιστώνεται κακή εικόνα, αδιαφορία και κακή συμπεριφορά και γι’ αυτό δεν βρέθηκαν και στην προπόνηση της Δευτέρας. Μάλιστα, την Τρίτη αναμένεται να λύσουν και το συμβόλαιό τους, για να μείνουν και τυπικά ελεύθεροι. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες αποχωρήσεις παικτών, οι οποίοι έχουν δείξει «αδιαφορία».

Την Δευτέρα, ο Γιώργος Σπανός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας, μίλησε στους παίκτες, με σκληρή γλώσσα, ενώ παρουσίασε και τον νέο προπονητή, Γιώργο Παράσχο.

«Τέλος τα λόγια και από εσάς και από εμάς. Είναι ώρα για πράξεις για όλους μας. Οπως βλέπετε, σήμερα είμαστε λιγότεροι κατά δύο άτομα, που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Φροντίστε από εδώ και πέρα να μιλήσετε μόνο στο γήπεδο, αλλιώς από την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε ακόμα λιγότεροι. Σας είχα προειδοποιήσει πως όποιος δεν δίνει το 150% θα φεύγει από την ομάδα. Δεν ήθελα να έρθω σήμερα εδώ, αλλά έχουμε νέο προπονητή, τον κ. Παράσχο, με τον οποίο θα συνεχίσουμε και ήθελα να σας τον παρουσιάσω», τόνισε ο «ισχυρός» άνδρας των Περιστεριωτών.

Πρώτα η Λεωφόρος και τα χρέη…

09/04/2013
 Τα χρέη του συλλόγου και η ανάπλαση του «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν τη Δευτέρα στη ΓΣ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, όπως και η ανάπλαση του Βοτανικού.

Πρώτα η Λεωφόρος και τα χρέη…
Ο πρόεδρος της «Μάνας του Λόχου», Αχιλλέας Μακρόπουλος, ρωτήθηκε για τα χρέη του Ερασιτέχνη, από που έχουν προέλθει αυτά, σε ποιους αθλητές οφείλονται χρήματα και το αν θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία. Ο κ. Μακρόπουλος εξήγησε πως δημιουργήθηκαν όλα τα παραπάνω, για να ρωτήσουν τα μέλη του Ερασιτέχνη σχετικά με τους υπεύθυνους, αλλά και να ζητήσουν ονόματα και απόδοση ευθυνών προς κάποιους.

«Βρίσκομαι στο τέλος της θητείας μου και θέλω να σας ενημερώσω ότι κάποια θέματα, μαζί με το ΔΣ, τα αντιμετωπίσαμε παλικαρίσια. Η πρώτη θητεία του Πρωτοδικείου δεν είχε προστασία, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την έγκριση του Πρωτοδικείου. Τα προβλήματα είναι τεράστια είναι καθημερινά και τα αντιμετωπίσαμε μόνοι μας, οι μεγάλοι Παναθηναϊκοί δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ.

Αν δεν ρυθμιστούν τα χρέη, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα, εκτός αν αποφασιστεί από τη ΓΣ να "νεκρώσουν" τμήματα. Ελάτε να αναλάβετε εσείς, χωρίς βοήθεια, χωρίς συμπαράσταση εγώ, θα είμαι στο πλευρό σας. Ευχαριστώ τον κ. Αλαφούζο που μας διευκόλυνε με 365.000 έναντι προηγούμενων ετών. Μην αφήσετε να φερθούν στον Ερασιτέχνη όπως τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού».

Σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Λεωφόρο, τα μέλη θέλησαν να μάθουν τι έχει συμφωνηθεί με την ΠΑΕ, ποια θα είναι τα οικονομικά οφέλη για τον Ερασιτέχνη, αλλά και ποιοι χώροι του γηπέδου θα παραχωρηθούν. Παράλληλα, ζήτησαν από τον κ. Μακρόπουλο να μάθουν σε ποιο σημείο βρίσκονται οι επαφές και ποιες είναι οι σχέσεις με την ΠΑΕ.

Τέλος, η συζήτηση στράφηκε γύρω από το νέο γήπεδο και τη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη ζήτησαν να μάθουν αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό το ζήτημα.

Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος, από την πλευρά του, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε πως: «Η διπλή ανάπλαση ξεκίνησε ως ένα πρότζεκτ με δίκαια ανταλλάγματα για τον Παναθηναϊκό και έχει καταντήσει εφιάλτης για τον σύλλογο. Συρόμαστε σε λύσεις που δεν είναι της αποδοχής μας. Και αναφέρομαι στη νομοθετική ρύθμιση του 2010, για την οποία η διοίκηση δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση.

Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να αναδείξουμε το θέμα, ενώ αναθέσαμε την υπόθεση σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο. Όλες οι θέσεις μας δεν έχουν εισακουστεί, κυρίως από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος μας αγνοεί και συμπορεύεται με τον ιδιοκτήτη του εμπορικού κέντρου. Η διπλή ανάπλαση αλλιώς είχε ξεκινήσει. Η τροποποίηση του νόμου είναι παράταση ζωής για το γήπεδο. Το προεδρικό διάταγμα είναι προς επεξεργασία. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα αντιδράσουμε».

Έτσι θα γίνει ο Παναθηναϊκός

09/04/2013
 Ελληνοποίηση, ανανέωση και αποχωρήσεις παικτών με βαριά συμβόλαια ή μικρή προσφορά περιλαμβάνει το πλάνο για το νέο Παναθηναϊκό. Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν. Βλέπει και… σχεδιάζει ο Αναστασίου.

Έτσι θα γίνει ο Παναθηναϊκός
Οι πιθανότητες για συμμετοχή στα play offs κι έξοδο στην Ευρώπη περιορίστηκαν στο ελάχιστο μετά τη χθεσινή νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της ΑΕΚ και πλέον στον Παναθηναϊκό σχεδιάζουν την επόμενη σεζόν. Το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου κινείται σε τρεις άξονες, την ελληνοποίηση και ανανέωση του ρόστερ, με ταυτόχρονες αποχωρήσεις παικτών που έχουν μεγάλα συμβόλαια αλλά δυσανάλογη προσφορά ή ξένων που έχουν αποδείξει πως… δεν κάνουν.

Στο σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο δεν έχουν θέση οι Καζιγιάμα, Κάιπερ, Εσπάρθα και Φορναρόλι, αν και οι δύο τελευταίοι έχουν συμβόλαιο και θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα να λυθεί. Σε δυσμένεια είναι και ο Βελάσκες, που όμως έχει συμβόλαιο κι αν δεν μπορεί να αποδεσμευτεί, θα δοθεί δανεικός, ενώ το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει και ο Μπαρμπαρούσης που είχε αποκτηθεί σαν δανεικός.

Κουίνσι και Μπουμσόνγκ ανήκουν στην κατηγορία παικτών με υψηλές αποδοχές και μικρή προσφορά, για το λόγο αυτό θα γίνει προσπάθεια να λύσουν τα συμβόλαιά τους, ενώ Τοτσέ και Βιτόλο, που έχουν προσφέρει αρκετά, θα μείνουν μόνο εφόσον δεχτούν δραστική μείωση στις αποδοχές τους, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο. Για τον Σισοκό υπάρχει επιθυμία να παραμείνει, αλλά οι απαιτήσεις της Βόλφσμπουργκ είναι υψηλές και οι πιθανότητες να συνεχίσει στην Παιανία λίγες.

Σε ό,τι αφορά στους Έλληνες, πέραν αυτών που έχουν συμβόλαιο (δεν αποκλείεται η πώληση ενός εκ των Καρνέζη, Καπίνο ή Μαυρία), είναι δεδομένη η επιθυμία να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Γιούρκα Σεϊταρίδη, ενώ στόχος παραμένει η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από τη… Φούλαμ (αν του προτείνει νέο συμβόλαιο) και τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν στο «τριφύλλι». Πρόθεση της διοίκησης είναι να υπάρξει ενίσχυση με Έλληνες παίκτες που έχουν δείξει την αξία τους στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπως οι Φυτανίδης (αμυντικός) και Κόρμπος (αμυντικό χαφ) που μένουν ελεύθεροι από Ατρόμητο και Λεβαδειακό ή ο Σαρρής (στόπερ) που έχει συμβόλαιο με τον Εργοτέλη ως το Δεκέμβριο. Επιπροσθέτως θα προωθηθούν οι Αποστολόπουλος (επιθετικός που ήδη είναι στην πρώτη ομάδα αλλά δεν έχει πάρει ευκαιρίες), Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης και Σταματάκης.

Βλέπει και σχεδιάζει ο Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο 40χρονος τεχνικός παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια της ομάδας, διαμορφώνει άποψη για όλο το δυναμικό αλλά και εντοπίζει τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου να κάνει τις απαιτούμενες εισηγήσεις. Ήδη βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και τον Γιάννη Σαμαρά ο οποίος θα έχει πιο ενεργό ρόλο που δεν θα αφορά πλέον μόνο τα τμήματα υποδομής αλλά θα… επεκτείνεται και στην πρώτη ομάδα. Ανοικτό παραμένει το θέμα του τεχνικού διευθυντή, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να επιθυμεί την πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα αλλά να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις αντιδράσεις μερίδας οπαδών.

«Ντόπες» για ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα και επιζητά ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Αλαφούζος συνεχάρη τον Γιάννη Βονόρτα και τους παίκτες για την εικόνα απέναντι στον Πανιώνιο. Μέσα στην εβδομάδα και πριν το ματς στο «Καραϊσκάκη» θα περάσει από την Παιανία να ξαναμιλήσει στην ομάδα και ίσως να τάξει πριμ νίκης.

Ελλιπείς φάκελοι για τις αδειοδοτήσεις

09/04/2013
 Αρκετά προβλήματα παρουσιάζουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας στους φακέλους που έχουν καταθέσει στην ΕΠΟ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της SportDay.

Ελλιπείς φάκελοι για τις αδειοδοτήσεις
Τουλάχιστον οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας παρουσιάζουν προβλήματα στους φακέλους που έχουν καταθέσει στην ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις της επόμενης σεζόν. Κάποιες από αυτές μεγαλύτερο και κάποιες άλλες μικρότερο.

Συγκεκριμένα, η SportDay αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται να έχει σοβαρό πρόβλημα, αφού η Ομοσπονδία τον έχει ειδοποιήσει πως θα πρέπει να εμφανίσει εγγυητική επιστολή ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε ότι την περασμένη Πέμπτη έγινε συνάντηση στην ΕΠΟ μεταξύ Ομοσπονδίας (Γιώργου Σαρρή) και Παναθηναϊκού (Παναγόπουλου και Σωπήλη).

Οι εκπρόσωποι του «τριφυλλιού» φέρονται να ζήτησαν μια μορφή διευκόλυνσης από πλευράς Ομοσπονδίας σε θέματα διακανονισμών/χρεών προς ποδοσφαιριστές. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ομοσπονδία απάντησε αρνητικά στο αίτημα των «πρασίνων», αναφέροντας ότι όλα τα θέματα οφειλών προβλέπονται από τις διατάξεις του νέου συμφωνητικού ΠΣΑΠ-Σούπερ Λίγκας για τις δόσεις αποπληρωμής.

Θέμα υπάρχει και στην ΑΕΚ, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας- καλείται να καταθέσει εγγυητική ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικό θέμα. Μοναδικό ζήτημα που χρειάζεται να αποσαφηνιστεί μέσα από τις συζητήσεις του με την Κυβέρνηση είναι το αν τελικά θα πρέπει να καλυφθούν μόνο οι γνωστές οφειλές στο Δημόσιο ή και οι προσαυξήσεις.

Εκείνο που ζητούν οι Θεσσαλονικείς ήταν να μην πληρώσεις προσαυξήσεις και θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να μην πάρει άδεια η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ από τη στιγμή που πλέον υπάρχει ο Ιβάν Σαββίδης στη διοίκηση του συλλόγου.

Όσον αφορά τον ορισμό της εγγυητικής επιστολής στο κομμάτι της αδειοδότησης, σημαίνει ότι απαιτούνται συγκεκριμένα χρήματα για να πείσει η καθεμία ΠΑΕ την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ότι είναι βιώσιμη εταιρεία για τη σεζόν που έρχεται.

Η SportDay γράφει πως το γεγονός ότι μπορεί να μην πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός και οποιοσδήποτε άλλος «μη Ευρωπαίος» (καθώς ο Παναθηναϊκός ρεαλιστικά πλέον ελπίζει μόνο σε μη αδειοδότηση του ΠΑΣ για να βγει Ευρώπη) δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξει του χρόνου στο πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει ούτε ότι θα έχει τόσο μεγάλο περιορισμό μεταγραφών όσο προβλεπόταν το περασμένο καλοκαίρι για όσους είχαν «κοπεί» από τις αδειοδοτήσεις.

Συγκεκριμένα, οι προβληματικές ομάδες θα μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση τεσσάρων παικτών άνω των 24 ετών, απεριόριστους κάτω των 24 ετών και να ανανεώσουν τα συμβόλαια 4 ακόμη.

Οι αποφάσεις για τις άδεις θα ανακοινωθούν μετά τα πλέι οφ, ύστερα από σχετική απόφαση της Σούπερ Λίγκας, για να μην «πληγεί» εμπορικά και όχι μόνο ο θεσμός των αγώνων κατάταξης

Πάντως, από τις ομάδες που πάνε για έξοδο στην Ευρώπη, μόνο ο ΠΑΣ φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες επί του παρόντος, χωρίς πάντως να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι τελεσίδικο αυτή τη στιγμή σε βάρος του. Είναι ένα θέμα ανοιχτό που, όπως και όλα τα άλλα, θα ξεκαθαρίσει μετά τα πλέι οφ.

Στον… αέρα ο Λίνεν

09/04/2013
 Εξαιρετικά επισφαλής η θέση του Έβαλντ Λίνεν μετά την ήττα της ΑΕΚ στα Γιάννενα και τα επεισόδια με παίκτες. Σήμερα αποφασίζει για το μέλλον του η διοίκηση εν όψει του «τελικού» με Πανθρακικό.

Στον… αέρα ο Λίνεν
Σε δυσχερέστατη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ μετά την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και τις… αναταράξεις που αυτή έφερε. Δεν ήταν μόνο το αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά η κάκιστη εικόνα που παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο με μόλις μία τελική προσπάθεια, καμία ευκαιρία και 50 λάθη σε όλο το ματς. Πλέον ο αγώνας της Κυριακής με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ (19:00) αποκτά χαρακτήρα «τελικού», αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης θα είναι καταστροφικό και θα φέρει την «Ένωση» στο χείλος του γκρεμού.

Σε αυτό το παιχνίδι δίχως αύριο είναι πολύ πιθανό η ΑΕΚ να εμφανιστεί με άλλον προπονητή. Ο Έβαλντ Λίνεν έκανε τραγικά λάθη στο χθεσινό ματς, με κακές επιλογές στην ενδεκάδα (άλλα δοκίμαζε και άλλα προτίμησε) και δίχως λογική αλλαγές. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Ο Γερμανός προπονητής φαίνεται πως πλέον έχει χάσει τα αποδυτήρια, αφού πριν τον αγώνα, στο ημίχρονο και μετά το τέλος του υπήρξε ένταση με ποδοσφαιριστές. Ο 59χρονος τεχνικός επέρριψε στους παίκτες την ευθύνη για την ήττα, τους κατηγόρησε ευθέως και δημοσίως, ενώ δεν ανέλαβε καμία από τις ευθύνες του.

Η διοίκηση, που είναι εμφανώς δυσαρεστημένη με τον προπονητή, δεν πήρε κάποια απόφαση χθες για τον Λίνεν. Θα «ζυγίσει» τα δεδομένα σήμερα και θα αποφανθεί με καθαρό μυαλό. Αφενός μεν αφουγκράζεται την αγανάκτηση των παικτών, του κόσμου και του Τύπου για τις επιλογές του Γερμανού προπονητή και τη συμπεριφορά του, αφετέρου δε γνωρίζει πως μία αλλαγή προπονητή πέντε μέρες πριν το ματς της χρονιάς απέναντι στον Πανθρακικό μπορεί να αποδειχτεί μπούμερανγκ, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για το ποιος μπορεί να επωμιστεί το βάρος να ηγηθεί της ομάδας σε αυτή τη φάση. Ένα σενάριο θέλει τον Αλέξανδρο Κολιάδη να συνθέτει δίδυμο με τον Ντανιέλ Μπατίστα στον πάγκο ή ακόμη και επιστροφή του Νίκου Κωστένογλου. Όλα θα ξκαθαρίσουν το μεσημέρι...

Προβλήματα εν όψει Κυριακής

Με σημαντικές απουσίες θα πάει η ΑΕΚ στο ματς με τον Πανθρακικό. Ο Κωνσταντόπουλος αποχώρησε τραυματίας και εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις περί θλάσης στη γάμπα, θα χάσει και τα δύο τελευταία παιχνίδια. Ενοχλήσεις στο δάχτυλο του ποδιού του είχε ο Κουτρουμπής και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα, τη στιγμή που ακόμη δεν είναι έτοιμος ο Μπουγαΐδης. Απών θα είναι ξανά ο Κορδέρο, που θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του, αλλά επανέρχεται ο Φούντας.

Σιγά μην «βγει» τώρα…

09/04/2013
 Ο κίνδυνος υποβιβασμού της ΑΕΚ μεταθέτει τις… όποιες εξελίξεις στην υπόθεση Βιντιάδη για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Σιγά μην «βγει» τώρα…
Η τρέχουσα εβδομάδα υποτίθεται πως θα ήταν μία με σημαντικές εξελίξεις σε ιδιοκτησιακό επίπεδο στην ΑΕΚ. Όποιος όμως περίμενε ειδήσεις (αν και αρκετοί έχουν πάψει πλέον να ελπίζουν σε «φως» από τις συνεχείς καθυστερήσεις και μιλούν για εμπόριο… φρούδων ελπίδων) από την πλευρά του Δημήτρη Βιντιάδη, μάλλον θα πρέπει να περιμένει ακόμη περισσότερο.

Ο σοβαρός κίνδυνος υποβιβασμού που διατρέχει πλέον η ΑΕΚ αποτρέπει τα όποια σχέδια επίδοξων επενδυτών. Είναι προφανές πως στο εφιαλτικό σενάριο που η «Ένωση» βρεθεί στη Β’ Εθνική, φαντάζει απίθανο ο 32χρονος εφοπλιστής να προχωρήσει στο εγχείρημά του. Κι αυτό γιατί με τα πολύ περιορισμένα έσοδα της κατηγορίας (από εισιτήρια, τηλεοπτικά, χορηγούς κλπ.) είναι αδύνατο να καλυφθούν τα τεράστια χρέη της ΠΑΕ και να ορθοποδήσει.

Από το περιβάλλον του Δημήτρη Βιντιάδη εξακολουθεί να διαρρέεται μία αισιοδοξία για είσοδό του στην ΠΑΕ, αλλά από αυτή η διοίκηση και ο κόσμος της ΑΕΚ έχουν χορτάσει καιρό τώρα.

Ο επίδοξος επενδυτής φέρεται να περιμένει την έγκριση της επένδυσης από τον Κιθ Χάρις και τους συνεργάτες του, αλλά και την οριστικοποίηση της ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο για εξόφληση σε τουλάχιστον 48 δόσεις. Πλέον όμως περιμένει και την έκβαση που θα έχει η μάχη της ΑΕΚ να παραμείνει στην κατηγορία.

Την ίδια ώρα κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Ντέμης Νικολαΐδης, που φημολογείται πως έχει λύση στα σκαριά…

Επιστρέφουν γεμάτοι σημειώσεις

09/04/2013
 Αρκετά πράγματα αναμένεται να μεταφέρουν οι Βρύζας, Τσιστιακόφ και η Γκοντσάρεβα στον Ιβάν Σαββίδη για τα όσα είδαν επί ιταλικού εδάφους και αφορούν τον ΠΑΟΚ.

Επιστρέφουν γεμάτοι σημειώσεις
Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφουν σήμερα οι Ζήσης Βρύζας, Γκέρμαν Τσιστιακόφ και η Μαρία Γκοντσάρεβα, ύστερα από την διήμερη επίσκεψή τους σε εγκαταστάσεις των ιταλικών συλλόγων.

Την Κυριακή η διοικητική τριάδα του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους και χθες επισκέφτηκε το υπερσύγχρονο γήπεδο της «Γηραιάς Κυρίας».

Στη συνέχεια, οι άνθρωποι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ βρέθηκαν στη Ρώμη, όπου παρακολούθησαν το βράδυ το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο.

Σε γενικές γραμμές οι άμεσοι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδης σχημάτισαν χρήσιμα συμπεράσματα και συνέλλεξαν χρήσιμες πληροφορίες σε όλα τα επίπεδα.

Άλλωστε, η εντολή του ομογενούς επιχειρηματία είναι πως πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου και να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στο γήπεδο της Τούμπας.

Τα όσα είδαν στην Ιταλία θα μεταφέρουν άμεσα οι Βρύζας-Τσιστιακόφ και η Γκοντσάρεβα. Πάντως, μεγάλο βάρος πέφτει στο θέμα του γηπέδου, μια και στον ΠΑΟΚ ήδη παίρνουν ιδέες για την κατασκευή σταδίου.

Παράλληλα, η διοίκηση προχώρησε ήδη σε αρκετές αλλαγές (και) στη Νέα Μεσημβρία για να διευκολύνει τις ανάγκες τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και του τεχνικού επιτελείου της ομάδας. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα για το που θα προπονείται η ομάδα μέχρι να κατασκευαστεί το νέο αθλητικό κέντρο του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν, τα δύο μικρά γήπεδα που προπονείται η μεγάλη ομάδα θα συγχωνευτούν σε ένα και το μεγάλο που ήδη υπάρχει θα ανακατασκευαστεί. Ολα τα γήπεδα θα αποκτήσουν χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας.

Τα παραπάνω κοστολογούνται κοντά στις 300.000 ευρώ κι ο Σαββίδης (μέσω του Γκέρμαν Τσιστιακόφ) δεν είπε «όχι» τόσο σε αυτό, αλλά και σε ό,τι άλλο διευκολύνει τις ανάγκες της ομάδας για να φέρει τις επιτυχίες.

«Για αυτό έμεινα στον Αστέρα»

09/04/2013 
Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραμείνει στον Αστέρα Τρίπολης εξήγησε ο Σάκης Τσιώλης, μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay».

«Για αυτό έμεινα στον Αστέρα»
Η προοπτική για μεγαλύτερες επιτυχίες και η συσπείρωση εν όψει των πλέι οφ και του Κυπέλλου ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο Σάκης Τσιώλης απάντησε θετικά στην πρόταση που δέχθηκε από τους παράγοντες του Αστέρας Τρίπολης.

«Υπάρχει μια συνέχεια εδώ και 15-16 μήνες και ο σύλλογος μου δείχνει ότι έχει ακόμη μεγαλύτερη προοπτική. Τα παιδιά έχουν δύο χρόνια συμβόλαιο και θα υπάρξει μέλλον με διακρίσεις. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, τόσο με τους ιδιοκτήτες και τον πρόεδρο. Ολα αυτά μαζί με την αγάπη του κόσμου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο», ανέφερε αρχικά ο Καρδιτσιώτης τεχνικός και πρόσθεσε:

«Ο δεύτερος λόγος και ακόμη πιο σημαντικός είναι ότι επειδή έχουμε ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια και μεσολαβούσε αρκετός χρόνος μέχρι τα πλέι οφ, δεν ήθελα να αφήσω να αιωρείται το μέλλον μου στην ομάδα, με κίνδυνο να επηρεαστούν οι παίκτες γι' αυτό και συμφωνήσαμε τώρα».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο 54χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Σανκαρέ, Αλβάρες, Ουσέρο και Ράγιος, τον τραυματία Μπαρτολίνι (έχει υποστεί διάταση στον προσαγωγό) που θα προφυλαχθεί εν όψει του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Όλοι οι προαναφερθέντες αναμένεται να δώσουν το παρών στο παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά», αφού ο Τσιώλης φρόντισε οι τιμωρίες να αφορούν τα δύο ματς του πρωταθλήματος.

Ενωμένος Πανιώνιος

09/04/2013
 Σε συμφωνία ήρθαν Τσάβαλος και Μισαηλίδης και όλα δείχνουν πως στις εκλογές του Ερασιτέχνη θα υπάρχει ενωτικό ψηφοδέλτιο. Η φόρμουλα συνεργασίας των δύο ανδρών.

Ενωμένος Πανιώνιος
Το καλό του Πανιωνίου μπήκε πάνω από τις όποιες προσωπικές προτιμήσεις… Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις παρατάξεις των Βασίλη Τσάβαλου και Άρη Μισαηλίδη για τις εκλογές του Ερασιτέχνη την Τετάρτη. Έτσι όλα δείχνουν πως θα υπάρχει ενωτικό ψηφοδέλτιο και μένει να φανεί ποια είναι η φόρμουλα συνεργασίας που έχουν βρει οι δύο πλευρές.

Δεν θα ισχύει η πρόταση Μισαηλίδη να υπάρχει εναλλαγή προεδρίας στον Ερασιτέχνη ανά χρόνο και το πιθανότερο είναι η πλευρά Τσάβαλου να διατηρήσει τα ηνία της ΠΑΕ λόγω και της εμπειρίας που έχει έχοντας τη βοήθεια της πλευράς Μισαηλίδη που θα ασχολείται περισσότερο με τα ερασιτεχνικά τμήματα.

Ένα από τα ζητήματα που θα ξεκαθαρίσουν στις αυριανές αρχαιρεσίες είναι και αυτό της φημολογίας που έχει αναπτυχθεί περί σκέψεων να υπαχθεί η ΠΑΕ στον πτωχευτικό κώδικα.

«Κίτρινη» εμπλοκή στο άρθρο 99

09/04/2013
 Στον «αέρα» απειλείται να τιναχθεί η υπόθεση του άρθρου 99 στον Άρη λίγες ημέρες πριν από την εκδίκησή της στο Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

«Κίτρινη» εμπλοκή στο άρθρο 99
Ο λόγος είναι η διαφωνία που υπήρξε αργά χθες το βράδυ ανάμεσα στον Λάμπρο Σκόρδα και τον Αργύρη Αργυριάδη όσον αφορά το πλάνο βιωσιμότητας της ΠΑΕ και περιλαμβάνεται στο δικόγραφο της αίτησης των «κιτρίνων» για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Ο πρόεδρος του συλλόγου φέρεται να διαφωνεί με το δικόγραφο και δεν αποκλείεται σήμερα να ανακαλέσει την εντολή που έδωσε, να παρασταθεί ο κ. Αργυριάδης στο Πρωτοδικείο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, οι δυο άνδρες είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση χθες το βράδυ για το συγκεκριμένο θέμα και είναι πολύ πιθανό σήμερα κατά τη διάρκεια της μέρας να ανακληθεί από τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης η εντολή να παρασταθούν οι κ.κ Αργυριάδης, Χριστοφορίδης και Τσομίδης στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Από την πλευρά του, ο κ. Αργυριάδης ενδέχεται να να απαντήσει με εξώδικο στον Σκόρδα.

Από εκεί και πέρα, ο Σκόρδας έχει να ασχοληθεί με τις υποθέσεις των Ντίκο, Φατί, Σανκαρέ, Καστίγιο, Πρίττα, Σηφάκη και Καπετάνο που εκδικάζονται σήμερα στην ΕΠΟ. Ο Χρήστος Γρόλλιος παρέδωσε τους φακέλους (και των 21 υποθέσεων που χειρίστηκε) στον Γιάννη Ψηφίδη ο οποίος χθες με τη σειρά του, τους παρέδωσε στην ΠΑΕ αφού δεν κατέστη δυνατό να δει από κοντά τον νέο πρόεδρο της ομάδας.

Δεν ξεχνούν τον «Ελέ» στο Περιστέρι

09/04/2013
 Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός πως ο Γιώργος Παράσχος έχει συμφωνήσει μέχρι το καλοκαίρι με τον Ατρόμητο. «Εκλεκτός» παραμένει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Δεν ξεχνούν τον «Ελέ» στο Περιστέρι
Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η επιλογή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον Ατρόμητο, όπως αποκαλύπτει σήμερα (09/04) η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Χθες οι Περιστεριώτες ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου, όμως το δημοσίευμα αναφέρει πως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμφωνία με τον πολύπειρο προπονητή είναι «μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε, γιατί δεν ξέρουμε τι ξημερώνει κι αν θα είμαστε ακόμα διοίκηση».

Στην «κυανόλευκη» ΠΑΕ ήθελαν τον Ελευθερόπουλο από τότε που απομακρύνθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ομάδα, όμως τότε ο νεαρός τεχνικός δεσμευόταν με τον Πανιώνιο.

Μάλιστα, ακόμα και αν ο Αναστόπουλος έμενε μέχρι το τέλος της σεζόν, την επόμενη μέρα κιόλας ο παλαίμαχος τερματοφύλακας θα είχε κληθεί να βάλει την υπογραφή του στον Ατρόμητο.

Παράσχος: «Έφτασε η ώρα για αποδείξεις»

09/04/2013
 Την αντιστροφή του κλίματος που έχει δημιουργηθεί στον Ατρόμητο ζήτησε ο Γιώργος Παράσχος στην πρώτη του ομιλία στους παίκτες της ομάδας.

Παράσχος: «Έφτασε η ώρα για αποδείξεις»
Ο Γιώργος Σπανός παρουσίασε τον 61χρονο προπονητή στους ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο των Περιστεριωτών και στη συνέχεια αποχώρησε από τα αποδυτήρια του προπονητικού κέντρου.

«Σας ξέρω καλά όλους σας. Εχω δει τα παιχνίδια σας στο φετινό πρωτάθλημα και δεν ήταν καλή η ομάδα στα περισσότερα απ' αυτά. Πάμε να το αλλάξουμε αυτό. Εχουμε μπροστά δύο ματς για την κανονική διάρκεια», ανέφερε αρχικά ο πολύπειρος τεχνικός και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Να είμαστε σοβαροί, να μπούμε στα πλέι οφ και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιστρέψουμε το κλίμα. Είστε όλοι καλοί παίκτες και είναι ώρα να το δείξετε».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου