ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Δηλωσεις προπονητων και παικτων

 Δηλωσεις προπονητων και παικτων
13/04/2013

Μπαρτζώκας: "Εγώ και οι παίκτες μου είμαστε ενθουσιασμένοι από τον κόσμο"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από τη στήριξη των φιλάθλων του Ολυμπιακού προς την ομάδα στον δεύτερο προημιτελικό της Ευρωλίγκας.
Ικανοποιημένος από το 2-0 του Ολυμπιακού στις νίκες κόντρα στην Αναντολού Εφές έμεινε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Τα δύο παιχνίδια που χρειάστηκε να προστατέψουμε, αφού ό,τι κατακτήσαμε με κόπο είναι αυτά σε ολόκληρη τη χρονιά. Απόψε κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι σημαντικό που κάναμε αυτό που έπρεπε", τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πρόσθεσε:"Η Εφές πρέπει να κάνει τρεις νίκες πλέον, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Εμείς πρέπει να κάνουμε όλοι την δουλειά μας για να έχουμε και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε να πάμε στο Λονδίνο. Επαναλαμβάνω, δεν έχει τελειώσει τίποτα".

Στη συνέχεια είπε: "Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι εγώ και οι παίκτες μου είμαστε ενθουσιασμένοι από τον κόσμο, ο οποίος μας στήριξε πάρα πολύ.

Σαν θετικό είδα ότι ο Άντιτς και ο Σλούκας είναι πολύ καλά και εμείς τους χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας μέχρι το τέλος της χρονιάς".

Για τα δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια που έγιναν με την Εφές είπε: "Αυτό είναι το μπάσκετ. Δύο ομάδες μπορούν να παίξουν δύο εντελώς διαφορετικά ματς. Για τον αντίπαλο δεν μπορώ να μιλήσω, μπορώ όμως να το κάνω για εμάς. Ελέγξαμε το ματς μέχρι το ημίχρονο και καταφέραμε να ανοίξουμε την διαφορά. Αυτό που μετράει πέρα από την διαφορά είναι η νίκη. Και σίγουρα η Εφές θα προσπαθήσει να πάρει μία νίκη για να μείνει ζωντανή στη σειρά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό".

Τέλος, πρόσθεσε: "Τα παιχνίδια σε αυτή τη φάση της Ευρωλίγκας κρίνονται σε χαμηλό σκορ. Υπάρχει πίεση στις ομάδες. Τα ματς κρίνονται περισσότερο στην άμυνα, στα ριμπάουντ και στα λάθη. Σήμερα δεχτήκαμε 53 πόντους από μία ταλαντούχα ομάδα".

Μαχμούτι: "Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά..."

Ο Οκτάι Μαχμούτι μίλησε για το καλό ξεκίνημα της Αναντολού Εφές στον αγώνα και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του από εκείνο το σημείο και έπειτα.
Ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Οκτάι Μαχμούτι, είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του δεύτερου προημιτελικού στο ΣΕΦ:
"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ξεκινήσαμε πολύ καλά την αναμέτρηση, όμως στη συνέχεια είχαμε κάποια προβλήματα με τον Σαβάνοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στη μέση. Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ, έλεγξε το παιχνίδι και νίκησε. Να προσθέσω πως στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε οργανωμένη άμυνα και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού".

Για την απόδοση του Σάσα Βούγιασιτς τόνισε: "Έκανε μία εγχείριση πριν από ένα μήνα, τώρα επέστρεψε, αλλά δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση".

 Χάινς: "Να κερδίσουμε ένα ματς στην Πόλη"

Ο Κάιλ Χάινς στάθηκε στην ώθηση που έδωσε ο κόσμος στο ΣΕΦ και έδωσε το σύνθημα ενόψει του τρίτου αγώνα στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Αναντολού Εφές.
Ο Αμερικανός σέντερ πραγματοποίησε ακόμα ένα ψυχωμένο παιχνίδι μετά το φινάλε του δεύτερου αγώνα με την Αναντολού Εφές έδωσε το σύνθημα ενόψει της μεταφοράς της σειράς στην Πόλη. Μετά το τέλος των δηλώσεων του στα αποδυτήρια της ομάδας οι συμπαίκτες του τον φώναζαν... Ρόκι.
"Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Λειτουργήσαμε με συγκέντρωση και φυσικά κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα. Πραγματοποιήσαμε ένα κακό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Μας έδωσε ώθηση φυσικά και ο κόσμος και νιώθω όμορφα κάθε φορά που με χειροκροτεί. Τώρα θα ξεκουραστούμε και φυσικά θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι.

Θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη για να κερδίσουμε ένα ματς και να πάρουμε εκεί την πρόκριση. Δείξαμε συνέπεια απόψε και ήμασταν αρκετά καλοί για μεγάλο διάστημα και αυτό μας ικανοποιεί. Κάναμε καλή ομαδική δουλειά, προσπαθήσαμε να σταματήσουμε με την άμυνά μας μία ομάδα σαν την Εφές που έχει εξαιρετική επίθεση. Βγάλαμε ενέργεια στην άμυνα που πιστεύω ότι ήταν το κλειδί στο ματς.

Παίξαμε ομαδικά με ενέργεια και μείναμε και στα 40 λεπτά στο ματς όπως θέλαμε να είμαστε. Πρέπει να κοιτάξουμε τώρα το επόμενο παιχνίδι, να ξεκουραστούμε και να πάμε για το 3ο ματς της σειράς στη Πόλη για να πάρουμε τη νίκη",  ήταν τα λόγια του Αμερικανού σέντερ του Ολυμπιακού μετά το τέλος του δεύτερου προημιτελικού.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του... Ρόκι-Χάινς:


Παπανικολάου: "Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα"

Ο Παπανικολάου τόνισε πως τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα, σχολίασε πως ο Ολυμπιακός θα πάει στην Πόλη ώστε να κερδίσει ένα ματς, ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο της ομάδας για την θερμή στήριξη του.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε για δεύτερη φορά την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, με τον Κώστα Παπανικολάου στα αποδυτήρια της ομάδας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα να τονίζει πως τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα, ενώ ευχαρίστησε τον φίλαθλο κόσμο για την θερμή στήριξη που προσέφερε στους παίκτες.
Ο 23χρονος φόργουορντ είπε τα εξής στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού: "Βγάλαμε πιστεύω απίστευτη και αστείρευτη ενέργεια κυρίως στην άμυνα. Νομίζω το σκορ δείχνει ακριβώς αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Ίσως έχει γίνει κουραστικό να το λέμε συνέχεια, αλλά τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα και μόνο έτσι κερδίζεις και προχωράς. Όλα τα παιδιά νιώθουμε πάρα πολύ χαρούμενοι που κάναμε μία τέτοια καλή εμφάνιση, αλλά και που κερδίσαμε. Τώρα πάμε στην Κωνσταντινούπολη με αυτοπεποίθηση και καλή σκέψη.

Δεν μπορώ να το αιτιολογήσω το γιατί στα κρίσιμα παίζουμε πάντα καλύτερα. Φαίνεται πως μας πάει καλύτερα έτσι (γέλια). Από εδώ και πέρα όλα τα ματς είναι κρίσιμα για εμάς και μακάρι αυτό να μας βγει και σε καλό, κερδίζοντας τα ματς, έχοντας παρόμοιες εμφανίσεις.

Πρέπει να σταθούμε στην παρουσία του κόσμου, ο οποίος έδωσε δυναμικό "παρών" και μας βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστούμε πολύ. Ήταν για εμάς πραγματικά μεγάλη η στήριξη του. Τους υποσχόμαστε πως από εδώ και πέρα θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να πάρουμε άλλη μία νίκη που χρειαζόμαστε ώστε να πάμε στο Final-Four.

Στην Κωνσταντινούπολη θα πάμε για να κάνουμε το καλό μας παιχνίδι, για να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, ώστε να κερδίσουμε. Αν παίξουμε και παρουσιαστούμε όπως πρέπει, πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη είτε στο πρώτο ματς στην Πόλη, είτε στο δεύτερο εάν υπάρξει. Δεν χρειάζεται όμως να λέμε μεγάλα λόγια. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και πρέπει να πάμε στην Τουρκία απόλυτα συγκεντρωμένοι ώστε να τα καταφέρουμε.

Δεν ξέρω αν στην Κωνσταντινούπολη θα βάλω πάλι όλα τα τρίποντα όπως κόντρα στην Φενέρμπαχτσε (γέλια). Αυτό όμως δεν με ενδιαφέρει, σημασία έχει να τα βάζει η ομάδα και ας τα βάζουν οι συμπαίκτες μου. Αυτή η ομάδα στην επίθεση έχει πολύ ταλέντο, το έχω ξαναπεί, και κάθε φορά όλο και κάποιος άλλος θα σκοράρει. Τη μία θα είναι ο ένας, τη μια θα είναι ο άλλος. Σημασία έχει να νικά ο Ολυμπιακός. Αυτό μετράει".

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Παπανικολάου:


Σλούκας: "Να τελειώνουμε στην Πόλη"

Ο Σλούκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνεχίζει να παίζει καλή άμυνα και να λειτουργεί συγκεντρωμένα, ενώ επεσήμανε πως η ομάδα θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να τελειώσει την σειρά.
Ο Κώστας Σλούκας σημείωσε ένα μεγάλο τρίποντο στο τέλος της περιόδου, "γράφοντας" το 52-40 στο σκορ, δίνοντας ψυχολογία τόσο στους συμπαίκτες του, όσο και στο κοινό που ξεσηκώθηκε στις κερκίδες. Στις δηλώσεις του επεσήμανε πως μετά το 2-0 ο Ολυμπιακός θα πάει στην Πόλη ώστε να τελειώσει την σειρά.
Ο 23χρονος γκαρντ είπε τα εξής: "Καταφέραμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη, κάνοντας το πολύτιμο 2-0 στα playoffs.

Τώρα θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να πετύχουμε μία τρίτη νίκη ώστε να τελειώσουμε τη σειρά εκεί και να πάρουμε την πρόκριση για το Final-Four του Λονδίνου.

Δεν χρειάζεται να μας αγχώνει τίποτα, θα πάμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας ώστε να κερδίσουμε ένα ματς.

Σίγουρα περιμένουμε μία καλύτερη και ανεβασμένη Εφές στην έδρα της, η οποία σίγουρα θα παίξει καλύτερα από όσο έπαιξε στο ΣΕΦ.

Από την πλευρά μας, εμείς αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι το να συνεχίσουμε να παίζουμε πολύ καλή άμυνα, όπως παίξαμε στα δύο πρώτα ματς, αλλά και να λειτουργούμε μέσα στο παιχνίδι μας βάσει πλάνου και με συγκέντρωση".

Πρίντεζης: "Όλα εξαρτώνται από εμάς"

Ο Πρίντεζης δήλωσε πως όλα πλέον εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό, τόνισε πως οι Πειραιώτες θα πάνε στην Πόλη διεκδικώντας μία νίκη, αλλά επεσήμανε πως με το 2-0 δεν έχει τελειώσει τίποτα.
Ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και στα δύο ματς της προημιτελικής σειράς κόντρα στην Εφές. Στις δηλώσεις του ο υπαρχηγός των Πειραιωτών επεσήμανε πως όλα πλέον εξαρτώνται από τους ερυθρόλευκους, αλλά επεσήμανε πως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, ασχέτως αν οι Πρωταθλητές προηγούνται με 2-0.
Ο 28χρονος φόργουορντ είπε τα εξής μετά το τέλος του ματς: "Στην Τουρκία είναι ένα άλλο παιχνίδι, μία διαφορετική ομάδα η Εφές. Πρέπει να πάμε εκεί και να νικήσουμε. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Η σειρά έχει ακόμα μέλλον, ασχέτως αν είναι το 2-0.

Αν πάρουν το επόμενο ματς, θα τους δώσει το κίνητρο να πάρουν και το τέταρτο, και αυτό θα τους δώσει μεγάλη ψυχολογική αβαντάζ", ανέφερε αρχικά τ ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι "είναι μία πολύ σημαντική νίκη, το δεύτερο παιχνίδι κρύβει ακόμα μεγαλύτερες παγίδες, διότι η Εφές ήταν να τα δώσει όλα για όλα".

Παράλληλα, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε πως "υπάρχει προγραμματισμός, γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά από την αρχή της χρονιάς", ενώ τέλος ανέφερε ότι "η ομάδα ακόμα και όταν δεν παίζει καλά πρέπει να νικάει. Πρέπει να καταφέρνεις να νικάς".



 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου