ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Όποιος έρχεται στο “Καραϊσκάκη” είναι σίγουρα χαμένος»

«Όποιος έρχεται στο “Καραϊσκάκη” είναι σίγουρα χαμένος»

13/04/2013
 Το γήπεδο και ο κόσμος του Ολυμπιακού έπαιξαν μεγάλο ρόλο για να πάρει η ομάδα το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Μανωλάς.

«Όποιος έρχεται στο “Καραϊσκάκη” είναι σίγουρα χαμένος»
Ο Κώστας Μανωλάς είναι από τους διακριθέντες ποδοσφαιριστές της φετινής χρονιάς του Ολυμπιακού. Ο νεαρός στόπερ διεκδίκησε θέση βασικού και την πήρε παρά την ηλικία του και το γεγονός πως ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα.

Ο Μανωλάς στην πρώτη του χρονιά στους Πειραιώτες ήδη έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα ενώ περιμένει πώς και πώς να πάρει και το κύπελλο. Σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε στην Stadio, ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρολεύκων» πιστεύει πως για την επιτυχημένη φετινή πορεία της ομάδας ευθύνεται πάρα πολύ ο κόσμος και το γήπεδο «Καραϊσκάκης» και είπε χαρακτηριστικά ό,τι όποιος έρχεται στην έδρα του Ολυμπιακού είναι σίγουρα χαμένος.

Διαβάστε όσα είπε ο Κώστας Μανωλάς στην εφημερίδα «Stadio»:

Η σεζόν φτάνει προς το τέλος της. Θα μπορούσες, ακόμη και τώρα, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, να κάνεις έναν απολογισμό; Σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο;

«Μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι η εφετινή σεζόν, σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, ήταν η καλύτερη της επαγγελματικής μου καριέρας. Από τότε που άρχισα να παίζω ως επαγγελματίας, πριν από 5 χρόνια δηλαδή, κρατώ αυτή τη σεζόν ως την καλύτερή μου. Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος και από την προσωπική μου απόδοση, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο μου φέρθηκαν όλοι στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω με αυτό τον ρυθμό και σε αυτό το επίπεδο, αλλά και να βελτιωθώ, φυσικά!».

Περίμενες ότι όταν υπέγραφες στον Ολυμπιακό, αλλά και λίγο αργότερα, όταν ξεκινούσε η ποδοσφαιρική αυτή χρονιά, ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη για εσένα;

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητές του. Πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου. Ήμουν της άποψης ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά, για την οποία είχα προετοιμαστεί, θα μπορούσα να έχω μια καλή εξέλιξη στον Ολυμπιακό και, κατ’ επέκταση, μια καλή σεζόν. Να γίνω βασικός στον Ολυμπιακό -αυτή ήταν η σκέψη μου. Βέβαια, αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό και παράλληλα πιο δύσκολο δεν είναι τόσο το να κατακτήσεις αυτό το πράγμα. Το να πάρεις φανέλα βασικού σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Πιο δύσκολο, αλλά και πιο ουσιώδες, είναι να καταφέρεις να την κρατήσεις αυτή τη θέση».

Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνεις σχετικά με αυτό; Με το να διατηρηθείς, δηλαδή, στο υψηλότερο επίπεδο και να παραμείνεις βασικό στέλεχος της ενδεκάδας του Ολυμπιακού;

«Μία σκέψη και μόνο: δουλειά. Δεν υπάρχει η έννοια «εφησυχασμός» στο μυαλό μου. Δεν επαναπαύομαι και δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έχω γύρω μου εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και, ειδικότερα στη θέση όπου αγωνίζομαι, η ομάδα είναι πλήρης και ο ανταγωνισμός για μία θέση βασικού είναι μεγάλος».

Αναφερόμενος στους συμπαίκτες σου, κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, μου δίνεις το πάτημα για να θυμηθώ ότι έχεις αγωνιστεί, πλέον, δίπλα σε όλους. Υπάρχει κάποιος με τον οποίο νιώθεις ότι «έδεσες» περισσότερο;

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω ότι «έδεσα» με κάποιον περισσότερο ή λιγότερο. Με όλα τα παιδιά έπαιξα πάρα πολύ καλά. Όλοι όσοι ανήκουν στην ομάδα μας και αγωνίζονται στη θέση μου είναι εξαιρετικοί στόπερ. Και ο Κοντρέρας και ο Σιόβας, ακόμη και ο Παπάζογλου, που έπαιξε κάποιες φορές. Φυσικά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, για τον οποίο… αχρείαστα κάνω ειδική μνεία, αφού όλοι γνωρίζουν την αξία του και το πόσο σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό. «Δέσαμε» όλα τα παιδιά και μπορούσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν να κάνουμε και… ροτέισον μεταξύ μας».

Είχαμε συζητήσει στο παρελθόν για την επικείμενη, τότε, επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στη δράση. Όταν αυτό πραγματοποιήθηκε και παίξατε μαζί, ποιες ήταν οι σκέψεις που έκανες; Θυμάμαι ότι το περίμενες πώς και πώς…

«Κοίταξα να δω, στην πράξη πλέον, το πώς μπορούμε να «δέσουμε» πιο καλά και άμεσα, προκειμένου να βοηθήσουμε μαζί, από το κέντρο της άμυνας, την ομάδα μας. Στόχος είναι, φυσικά, να κρατάμε πάντα το «μηδέν» στην άμυνα και αυτό ήταν και τότε στο μυαλό μου, όταν επέστρεψε ο Αβραάμ».

Ο δρόμος προς το τέταρτο αστέρι δεν ήταν εύκολος για τον Ολυμπιακό, όμως το «μηδέν» στην άμυνα, που λες, έπαιξε σε πολλά σημεία σημαντικό ρόλο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Σωστά;

«Βέβαια. Όπως λέμε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, έτσι ισχύει και το ανάποδο. Η καλύτερη επίθεση είναι ή μπορεί να αρχίσει, εν πάση περιπτώσει, από την άμυνα. Αν πίσω είμαστε καλοί και κρατάμε το «μηδέν» παθητικό, δίνουμε στους επιθετικούς μας μία ακόμη καλύτερη ευκαιρία να σκοράρουν, νιώθοντας μεγαλύτερη ασφάλεια, και να φέρουν το παιχνίδι εκεί που το θέλουμε. Το ποδόσφαιρο είναι συλλογική προσπάθεια όμως, δεν βασίζεται στην ατομική πρωτοβουλία μόνο. Γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται όλη η ομάδα να προσφέρει, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

Ποια άλλα στοιχεία έπαιξαν, κατά την άποψή σου, ρόλο στο να φτάσει ο Ολυμπιακός στο 40ό πρωτάθλημα της ιστορίας του;

«Νομίζω ότι η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στην ομάδα μας και τις υπόλοιπες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι εμφανής και, παράλληλα, βασικός παράγοντας για να φτάσουμε φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει δύο ενδεκάδες, οι οποίες θα μπορούσαν όχι απλώς να σταθούν, αλλά να είναι αναντικατάστατες σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα. Πέραν αυτού, υπάρχει το στοιχείο του κόσμου. Το στοιχείο του γηπέδου μας, του «Καραϊσκάκη». Μπορεί να χάσαμε από τον Ατρόμητο, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική μας ήττα. Όποιος αντίπαλος έρχεται στο «Καραϊσκάκη» είναι σίγουρα χαμένος».

Αναφερόμενος στο κομμάτι των φιλάθλων του Ολυμπιακού, πώς έζησες εσύ, σε αυτή την πρώτη σου χρονιά, τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνους και την ομάδα;

«Ο κόσμος μας πραγματικά στηρίζει πάρα πολύ την ομάδα μας. Είτε παίζει εντός έδρας είτε εκτός. Το είδαμε αρκετές φορές εφέτος, όταν οι φίλαθλοί μας ήταν κοντά μας, δημιουργώντας πολύ ωραία εξέδρα για εμάς. Τώρα περιμένουμε να ζήσουμε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κατά το οποίο είμαι βέβαιος ότι το «Καραϊσκάκη» θα είναι γεμάτο. Ήδη εξ όσων γνωρίζω τα εισιτήρια έχουν κάνει, εν πολλοίς, φτερά, όπως λέμε. Σίγουρα η ομάδα μας οφείλει πολλά στον κόσμο της για το γεγονός ότι είναι τόσο ψηλά».

Πώς αισθάνθηκες όταν και μαθηματικά ο Ολυμπιακός έφτασε το τέταρτο αστέρι στη φανέλα του;

«Περήφανος. Για την ομάδα, για τον κόσμο, για τους συμπαίκτες μου. Παλέψαμε πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν για να επιτύχουμε αυτό για τον κόσμο και στο τέλος τα καταφέραμε και δικαιωθήκαμε. Είναι μια ιστορική χρονιά για τον Ολυμπιακό και δεν θα μπορούσα παρά να είμαι χαρούμενος που βοήθησα και εγώ να επιτευχθεί ο στόχος».

Πόσο δύσκολο ήταν για τον Ολυμπιακό να φτάσει στο τέταρτο αστέρι;

«Η βαθμολογική διαφορά μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά οι αριθμοί είναι αριθμοί. Εμείς ξέρουμε ότι όταν όλες οι ομάδες μας αντιμετώπιζαν, μας έκαναν τη ζωή πολύ δύσκολη, αφού έδιναν το 200% για να μας κερδίσουν! Είναι δεδομένο ότι απέναντι στον πρώτο, όπως ήταν ο Ολυμπιακός και από πέρυσι, όλοι κάτι έχουν να αποδείξουν. Και ήθελαν να το αποδείξουν, κυρίως, στα μεταξύ μας παιχνίδια. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο πρωτάθλημα, αλλά το καταφέραμε και μάλιστα εμφατικά!».

Πώς προετοιμάζεσαι εσύ για ένα τέτοιο ματς;

«Είμαι άνθρωπος στον οποίο αρέσει πάρα πολύ να παίζει σε τέτοιο ρυθμό. Σε τέτοια ένταση, όπως υπάρχει πάντα σε ένα ντέρμπι σαν αυτό. Ελπίζω και τώρα να είμαι βασικός με την ομάδα μου. Είμαι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένος να αγωνιστώ για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, εκπληρώνοντας ακόμη έναν στόχο».

Υπάρχει άγχος;

«Όχι, δεν υπάρχει άγχος, γιατί πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παραμένει ήρεμος πριν από ένα τέτοιο ματς, όπως είσαι εσύ τώρα;

«Αν πιστεύεις στις δυνατότητές σου και σε εκείνες της ομάδας σου, δεν υπάρχει λόγος να είσαι αγχωμένος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτείς. Σκέφτεσαι ότι η ομάδα σου είναι καλύτερη από τον αντίπαλο και πως αν παίξει αυτό που ξέρει, μπορεί να κερδίσει. Αυτό σε καθησυχάζει, αλλά δεν επαναπαύεσαι -για να μην παρεξηγηθώ».

Ποιος είναι κατά την άποψή σου ο λόγος για τον οποίο αυτό το ντέρμπι διαφοροποιείται ακόμη και από τα υπόλοιπα μεγάλα ματς του Ολυμπιακού, με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κ.λπ.;

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μάχη του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα σε δύο παραδοσιακά τεράστιες δυνάμεις. Είναι διαχρονικά το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας και αυτό δεν αλλάζει στη συνείδηση του κόσμου. Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

Πώς βιώνεις εσύ, στην πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό, αυτή την αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό και την καυτή ατμόσφαιρα γύρω από ένα ντέρμπι;

«Έχω ζήσει και στο παρελθόν, και ας μην αγωνιζόμουν στον Ολυμπιακό, όλη αυτή την ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω απ’ αυτό το παιχνίδι. Έχω αποκτήσει πλέον μια εμπειρία σε αυτό και ελπίζω να το ζήσω ξανά τώρα, μέσα από το γήπεδο!».


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου