ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


13/04/2013


Η 29η αγωνιστικη




























Ελεύθερος ο Αδαμίδης

12/04/2013
 Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Σταύρος Αδαμίδης, ύστερα από την κατάθεσή του στον ανακριτή για την υπόθεση των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ελεύθερος ο Αδαμίδης
Με καθυστέρηση 24 ωρών ο Σταύρος Αδαμίδης κατέθεσε στον ανακριτή, το πρωί της Παρασκευής (12/4) για την υπόθεση των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 39χρονος δικηγόρος παρουσιάστηκε αυτοβούλως χθες (11/4) στις αρχές για την υπόθεση των οφειλών της «Ένωσης», ωστόσο δεν κατάφερε να καταθέσει ενώπιον του ανακριτή, με αποτέλεσμα να διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ.

Έτσι, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ μετέβη εκ νέου στην Ευελπίδων σήμερα το πρωί και αφού κατέθεσε στον αρμόδιο ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως δηλαδή είχε γίνει και με τον Ανδρέα Δημητρέλο. Πλέον, ο Αδαμίδης έχει κάποιες μέρες περιθώριο μέχρι να απολογηθεί και θα περιμένει να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Μπρουσιανός: «Όλοι στο γήπεδο»

12/04/2013
 Κάλεσμα σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ απηύθυνε ο Ηλίας Μπρουσιανός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Μπρουσιανός: «Όλοι στο γήπεδο»
Κάλεσμα σε όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ απηύθυνε ο Ηλίας Μπρουσιανός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δίνουμε έναν τελικό για την παραμονή κάτι που δεν είναι στο DNA της ομάδας και δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία της», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος χαρακτήρισε την αλλαγή προπονητή επιβεβλημένη και ευχήθηκε να μείνει για πάντα στην ομάδα ο Δέλλας.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ηλία Μπρουσιανού:

-για την συσπείρωση:
«Ούτε το DNA της ομάδας είναι τέτοιο, ούτε ποτέ στην ιστορία της έχει κληθεί να δώσει ένα παιχνίδι – τελικό για την παραμονή της στην κατηγορία. Έτσι είναι λογικό να θέλει ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Αυτή την στιγμή όλος ο κόσμος που υποστηρίζει την ομάδα πρέπει να δώσει το «παρών». Είναι ένα κάλεσμα. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες».

-για την αλλαγή προπονητή:
«Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι δεν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις. Αντίθετα υπήρχαν και πολλές πιέσεις αυτό να γίνει και νωρίτερα. Ήταν επιβεβλημένο. Ήταν ένα θέμα ψυχολογίας. Όταν κάνει ένα λάθος το παιδί σου δεν θα το κατηγορήσεις δημόσια. Μετά το σπίτι κάθε ό,τι θέλεις. Αν πηγαίναμε με το κλίμα αυτό στο ματς με τον Πανθρακικό δεν θα είχαμε κάτι καλό»

-για την επιλογή του Δέλλα και των Ζήκου, Μπορμπόκη:
«Πάντα ο Δέλλας ήταν η πρώτη μας επιλογή. Και το καλοκαίρι και μετά τον Βλάχο. Μακάρι να είναι πάντα σε εμάς ο Δέλλας»

Ένταση στην εκδίκαση του «99» για τον Άρη

12/04/2013
 Επεισοδιακή ήταν η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής του Άρη στο «άρθρο 99». Ένταση ανάμεσα στους νομικούς της ΠΑΕ με τον εκπρόσωπο του Σηφάκη για το ποσό που του οφείλετε, σε 40-45 μέρες η απόφαση.

Ένταση στην εκδίκαση του «99» για τον Άρη
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/04) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της αίτησης της ΠΑΕ Άρης για υπαγωγή στο «άρθρο 99» του πτωχευτικού κώδικα, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητα της ομάδας. Η διαδικασία διήρκησε δυόμιση ώρες και σημαδεύτηκε από αρκετά ευτράπελα, όπως οι αντεγκλήσεις των δικηγόρων της ομάδας με τον εκπρόσωπο του Μιχάλη Σηφάκη, που ως γνωστό είναι ο μόνος που δεν έχει συμβιβαστεί με τους διακανονισμούς της ΠΑΕ και διεκδικεί άμεσα τα δεδουλευμένα του.

Ο νομικός του Σηφάκη κατέθεσε ένσταση για το ποσό που οφείλεται στον πελάτη του και δεν έχει εγγραφεί στην αίτηση για την υπαγωγή της ομάδας στο «άρθρο 99». Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των «κίτρινων» υποστήριξαν ότι αυτό δεν έγινε, γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει η απόφαση που ήταν ακόμα σε πρώτο βαθμό. Παράλληλα, η πλευρά του πρώην τερματοφύλακα της ομάδας τήρησε επιθετική στάση κατά την κατάθεση-ανάλυση του πλάνου βιωσιμότητας του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Ψηφίδη. Τέλος, ο εκπρόσωπος του, απαίτησε, πέραν των όσων διεκδικεί, να καταβληθούν στον πελάτη επιπλέον 400.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης, ο Άρης ζήτησε η προσωρινή διαταγή που έχει λάβει κα «παγώνει» τις πληρωμές προς τους πιστωτές, να παραμείνει ως έχει, έτσι ώστε οι «κίτρινοι» να είναι απολύτως καλυμμένοι μέχρι την οριστική απόφαση που θα γίνει γνωστή σε 40-45 ημέρες.

Γενική είσοδος 10 ευρώ στο ΟΑΚΑ!

12/04/2013
 Στην κυκλοφορία θα τεθούν από σήμερα τα εισιτήρια της αναμέτρησης ΑΕΚ-Πανθρακικός, στο ΟΑΚΑ, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπως ανακοίνωσε η «Ένωση».

Γενική είσοδος 10 ευρώ στο ΟΑΚΑ!
Ο Ανδρέας Δημητρέλος αλλά και τα μέλη της διοίκησης βρήκαν τη λύση από χθες (11/4), ώστε η ΑΕΚ να έχει τον κόσμο στο πλευρό της στο ΟΑΚΑ, στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανθρακικό για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Έτσι, η «Ένωση» ανακοίνωσε πως από την Παρασκευή (12/4), στις 17:00, θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων, όπου εκτός από δύο συγκεκριμένες θύρες, έχει οριστεί γενική είσοδος 10 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Από σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στις 17:00, τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ΑΕΚ-Πανθρακικός (Κυριακή 14/04, 19:00).

Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν από το Aekshop στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ώρες καταστημάτων, Δεκελείας 146, τηλ. 210-2525784.

Από το Σάββατο 13 Απριλίου, εισιτήρια θα πωλούνται και στα εκδοτήρια της Λ. Κύμης και του σταθμού ΗΣΑΠ “Ειρήνη”, ώρες 10:00–17:00.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, ημέρα του αγώνα, τα εκδοτήρια θα λειτουργήσουν ως εξής:

• σταθμός ΗΣΑΠ “Ειρήνη” από τις 10:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• Λ. Κύμης από τις 14:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο μπάσκετ από τις 14:00 έως και 15’ μετά την έναρξη του αγώνα
• εκδοτήριο θύρας 12 από τις 14:00 έως και 30’ μετά την έναρξη του αγώνα

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Θύρα 29 : 30€ (Παιδικά 10€)
Θύρα επισήμων : 70€ (Παιδικά 25€)
ενώ για όλες τις άλλες θύρες θα ισχύσει ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ στα κανονικά εισιτήρια και 5 ευρώ για τα παιδικά.

Με κάθε αγορά ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ εισιτηρίου στα επίσημα (70 ευρώ) παρέχεται η δυνατότητα στον φίλαθλο να προσέρχεται με το όχημά του στην Πύλη Β και με την επίδειξη του εισιτηρίου του να παρκάρει σε χώρο που θα του υποδείξουν οι security.

Τα παιδικά εισιτήρια θα προπωλούνται από την Παρασκευή στο Aekshop και το Σάββατο και στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ “Ειρήνη”, ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται, ΜΟΝΟ στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.

ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια πρέπει να προμηθεύονται όλα τα παιδιά από 6 ετών έως και 15 ετών, δηλαδή γεννημένα από 1-1-1998 και μετά. Απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίου σε ανηλίκους. Γι αυτό το λόγο παιδικά εισιτήρια θα μπορούν να προμηθευτούν μόνο ενήλικοι που αγοράζουν κανονικό εισιτήριο ή είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας».

Τάτος: «Αφιερωμένο στους συμπαίκτες μου»

12/04/2013
 Ενωμένοι σαν γροθιά, οι ποδοσφαιριστές του Άρη είναι 100% συγκεντρωμένοι στον στόχο της παραμονής, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Τάτος κατά την βράβευσή του, ως MVP της 28ης αγωνιστικής.

Τάτος: «Αφιερωμένο στους συμπαίκτες μου»
Ο Ανδρέας Τάτος πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Άρη κόντρα στον Ατρόμητο και κράτησε ζωντανούς τους «κίτρινους» στην μάχη της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα. Ο Έλληνας μέσος παρέλαβε το βραβείο του MVP της 28ης αγωνιστικής και δεν παρέλειψε να μοιράσει το… μερίδιο της επιτυχίας στους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Σημασία για μένα δεν έχει το βραβείο, αλλά η σημαντική νίκη που πετύχαμε μέσα στον Ατρόμητο. Τώρα έχουμε ελπίδες να σωθούμε και αυτό που μετράει είναι ότι είμαστε όλοι πολύ δεμένοι και θέλω να αφιερώσω το βραβείο στους συμπαίκτες μου, οι οποίοι έχουν μερίδιο. Θέλω επίσης να πω στον κόσμο να έχει υπομονή στο παιχνίδι που παίζουμε την Κυριακή και πιστεύω να τον δικαιώσουμε κάνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στον Αστέρα».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα με τον Αστέρα Τρίπολης: «Όπως είναι πάντα! Αυτό που κάνουμε, είναι δουλεύουμε στις προπονήσεις, να φτιάχνουμε την ψυχολογία μας για να παίζουμε καλά μέσα στο γήπεδο».

Για το εάν ο Άρης είναι το φαβορί στο ματς της Κυριακής: «Ο Άρης είναι πιο μεγάλη και πιο ιστορική ομάδα απ’ την Τρίπολη, παρόλο που η ομάδα αυτή έχει καλούς παίκτες και είναι καλά οικονομικά. Εμείς όμως θέλουμε τη νίκη. Ο Αστέρας έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στα πλέι οφ και αυτό που μετρά είναι η δική μας νίκη για να μείνουμε στην κατηγορία».

Για το εάν αισθάνεται δικαιωμένος που φόρεσε τη φανέλα του Αρη: «Σίγουρα είμαι δικαιωμένος και αυτό θα το λέω πάντα».

Την βράβευση έκανε ο τεχνικός σύμβουλος του Άρη, Κυριάκος Μπιμπισίδης, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε: «Να του δώσω συγχαρητήρια για δεύτερη φορά, διότι είναι η δεύτερη φορά που παραλαμβάνει βραβείο. Θα ήθελα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να έχει την ίδια προσφορά και την ίδια απόδοση και το τρίτο έπαθλό του να είναι η κλήση του στην Εθνική, μέσω του Αρη!».

«Με… δώδεκα παίκτες κόντρα στον Ατρόμητο»

12/04/2013
 Σημαντική βοήθεια στους παίκτες του ΟΦΗ αναμένεται να δώσει ο κόσμος της ομάδας στον «τελικό» κόντρα στον Ατρόμητο, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Θανάσης Παπάζογλου.

«Με… δώδεκα παίκτες κόντρα στον Ατρόμητο»
Με… δώδεκα παίκτες θα παραταχτεί στο ματς απέναντι στον Ατρόμητο ο ΟΦΗ.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα στους Κρητικούς θα το δώσει ο κόσμος της ομάδας που θα βρεθεί στις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ», προκειμένου να βοηθήσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Πετράκη στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες.

Αυτό παραδέχτηκε και με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου του Ηρακλείου ο Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ΟΦΗ εξαιτίας δικών του λαθών δεν βρίσκεται υψηλότερα στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ ο Θανάσης Παπάζογλου:

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:

«Όπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας είναι το ματς της χρονιάς για μας. Θέλουμε μόνο τη νίκη για να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά στον στόχο της παραμονής και είμαι σίγουρος ότι με την βοήθεια του κόσμου μας, όπως την είχαμε και στα προηγούμενα ματς, θα τα καταφέρουμε. Εμείς ξέρουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και θα τα δώσουμε όλα, αλλά σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να παίξουμε με… δώδεκα παίκτες. Ο αντίπαλος είναι ικανός, με καλούς παίκτες και με νέο προπονητή αλλά στο “Γεντί Κουλέ” και με τον κόσμο στο πλευρό μας, μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε ομάδα».

Για την «μάχη» αποφυγής του υποβιβασμού:

«Ο ΟΦΗ με το πρόσωπο που έχει δείξει θα έπρεπε να είχε βλέψεις για ψηλότερα. Διάφορα δικά μας λάθη και ορισμένες συγκυρίες έχουν φέρει την ομάδα να μάχεται για την σωτηρία. Εμείς όμως κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και δεν μας ενδιαφέρει το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν ήμασταν ποτέ σε θέση υποβιβασμού και δεν θα βρεθούμε ποτέ».

Μέσα και ο Λόρενς

12/04/2013
 Στο κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ συμμετείχε ο Λίαμ Λόρενς, ο οποίος έχασε το χθεσινό πρόγραμμα λόγω συμπτωμάτων ίωσης. Ανακοινώθηκε η αποστολή για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Μέσα και ο Λόρενς
Ο Γιώργος Δώνης θα ξεκουράσει αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟΚ. Ένας από αυτούς ενδεχομένως και ο Λίαμ Λόρενς. Από ιατρικής πλευράς πάντως ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός είναι διαθέσιμος, καθώς επέστρεψε στις προπονήσεις (έχασε το χθεσινό πρόγραμμα λόγω συμπτωμάτων ίωσης).

Το σημερινό πρόγραμμα στη Ν. Μεσήμβρια ξεκίνησε με την καθιερωμένη προθέρμανση, με χαλαρό τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές εξασκήθηκαν στην κατοχή, την κυκλοφορία της μπάλας και το πρέσινγκ και η προπόνηση ολοκληρώθηκε με “διπλό” στα 3/4 του γηπέδου. Ατομικά γυμνάστηκαν Αποστολόπουλος, Κατσικάς, ενώ θεραπεία έκαναν Ολίσε και Βούκιτς. Αυτοί ο τραυματίας Σταφυλίδης και ο τιμωρημένος Λίνο έμειναν εκτός αποστολής.

Η 19μελής αποστολή: Ιτάνζ, Γλύκος, Γιακουμής, Έτο, Κωνσταντινίδης, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Ιντζίδης, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ, Κίτσιου, Καμαρά, Λόρενς, Ρομπέρ, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Γιούρκας: «Νίκη για την ιστορία και τον λαό μας»

12/04/2013
 Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιούρκας Σεϊταρίδης θα ηγηθεί της ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνουν οι «πράσινοι» να πάρουν διπλό μέσα στο Καραϊσκάκη για την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας.

Γιούρκας: «Νίκη για την ιστορία και τον λαό μας»
Για μία από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, την σημασία τω ντέρμπι αλλά και την προσπάθεια που θα κάνουν οι «πράσινοι» για διπλό στο Καραϊσκάκη μίλησε ο Γιούρκς Σεϊταρίδης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην τηλεόραση της Nova:

-Για την κακή πορεία του Παναθηναϊκού την εφετινή σεζόν και τι δεν πήγε καλά στην προσπάθεια της ομάδας του στο πρωτάθλημα:

Τι δεν πήγε καλά... Γενικά πιστεύω ότι η ομάδα δεν λειτούργησε καλά. Είχε πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα, διοικητικά, οικονομικά. Όλα αυτά πιστεύω ότι κατά ένα ποσοστό επηρέασαν την απόδοση της ομάδας στο γήπεδο, αλλά από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι και εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε στα παιχνίδια. Άσχετα από τα προβλήματα που είχε ο σύλλογος, πιστεύω ότι μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη βαθμολογική θέση φέτος.

-Για την μεγάλη βαθμολογική διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, κάτι που είναι αρνητικό ρεκόρ για τους Πράσινους:

Δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο καλύτερος ο Ολυμπιακός από εμάς φέτος. Βέβαια η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και εμείς είμαστε σε μια θέση που στην αρχή της χρονιάς- παρόλα τα προβλήματα που είχαμε- ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα είμαστε. Αλλά δεν πιστεύω ότι η διαφορά είναι τόσο μεγάλη. Αν καθίσει κάποιος και δει τα παιχνίδια, με όλα τα προβλήματα που είχαμε φέτος και τις αναποδιές, αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε αρκετά εύκολα- και παρόλα τα προβλήματα- να είμαστε τρίτοι ή ακόμα και δεύτεροι. Εύκολα. Αυτό αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι. Δυστυχώς είμαστε εκεί που είμαστε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Έχουν σχεδόν χαθεί και οι ελπίδες για τα πλέι οφ, καθώς δεν είναι πια στο χέρι μας... Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αναφορικά με την εφετινή σεζόν- και είναι ουσιαστικά και η τελευταία ευκαιρία να δώσουμε μια χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού- είναι να κάνουμε ότι μπορούμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Να πάμε να κερδίσουμε. Είναι το μόνο που έχει μείνει και περισσότερο για λόγους τιμής και για την φανέλα. Όχι για τους βαθμούς.

-Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κερδίσει στο Κυριακάτικο ντέρμπι «αιωνίων»:

Μπορούμε να πάμε και να κερδίσουμε. Όπως ο Ολυμπιακός ήρθε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να κερδίσει, έτσι και ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει στο Καραϊσκάκη και να κερδίσει. Είναι και οι δύο πολύ μεγάλες ομάδες, είναι ένα ντέρμπι, είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που περιμένει όλος ο κόσμος να δει στην Ελλάδα και πιστεύω ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση που είναι και οι δύο ομάδες, είναι πάντα ένα ντέρμπι το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε και πιστεύω ότι και ο Ολυμπιακός θα έχει άγχος, όχι μόνο εμείς. Η κάθε ομάδα για τους δικούς της λόγους.

-Για το αν χρειάζεται πάθος, θέληση ή η ικανότητα των ποδοσφαιριστών για να φύγει μια ομάδα νικήτρια από το ντέρμπι:

Όλα αυτά που είπες. Είναι και το πάθος, γιατί είναι ένα ντέρμπι και όλοι θέλουν να κερδίσουν, είναι η θέληση και ποιος θέλει πιο πολύ το παιχνίδι, είναι ο παράγοντας τύχη. Αν θυμάσαι, στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήρε μια ισοπαλία, που πιστεύω ότι δεν άξιζε και μπορείς να πεις ότι πήρε αυτή την ισοπαλία με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Κάναμε δύο λάθη, τα εκμεταλλεύτηκαν και σκόραραν δύο φορές, ενώ ήμασταν πολύ καλύτεροι. Πιστεύω ότι όλα παίζουν ρόλο σε ένα ντέρμπι.

-Για το αν υπάρχει άγχος στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι και αν μπορεί να βγει θετική ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο από τους Πράσινους μετά την άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα:

Εξαρτάται πως το βλέπεις... Αν το δεις από αυτή την οπτική, μπορείς να πεις ότι στην τελική ότι δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Δεν έχουμε άγχος, γιατί δεν παίζεται το πρωτάθλημα σε αυτό το ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει άγχος να μας κερδίσει, για να δείξει ότι πήρε δίκαια το πρωτάθλημα. Οπότε πιστεύω ότι αν το δούμε έτσι, μπορούμε να πάμε χωρίς άγχος, θα παίζουμε σε ένα ωραίο γήπεδο, θα είναι σίγουρα γεμάτο. Η ατμόσφαιρα θα είναι καλή. Και όταν λέω καλή, εννοώ αν το γήπεδο γεμίσει και έρθουν για να υποστηρίξουν τον Ολυμπιακό και όχι να μπουν μέσα και να κυνηγούν ποδοσφαιριστές και όλα αυτά που γίνονται συνήθως, τα αίσχη. Γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οπότε πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλό παιχνίδι και θα είναι ευκαιρία για εμάς να παίξουμε σε ένα ευρωπαϊκό γήπεδο με καλή ατμόσφαιρα, με μια καλή ομάδα. Και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να έχουμε πάρα πολύ άγχος. Να πάμε να το απολαύσουμε, θα είναι ένα καλό παιχνίδι και θα τα δώσουμε όλα.

-Για την εικόνα που έχει διαμορφώσει για τον Ολυμπιακό:

O Ολυμπιακός είχε φέτος και καλές και κακές περιόδους. Αλλά αυτό το παιχνίδι είναι πάντα ξεχωριστό, ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα, έχει αρκετούς παίκτες με ποιότητα και μπορεί να σου κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να χαλαρώσεις ένα λεπτό και να σου κάνει ζημιά. Είναι μια καλή ομάδα, όπως και ο Παναθηναϊκός και πιστεύω και ελπίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πάντα στα αθλητικά πλαίσια.

-Για το κλίμα στα αποδυτήρια και αν έχουν ηρεμήσει οι Πράσινοι μετά την πρόσφατη αλλαγή προπονητή:

Λίγο έχουν ηρεμήσει τα πράγματα. Κάναμε και μια καλή εμφάνιση την περασμένη Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου ήμασταν άτυχοι και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, πάντα επικρατεί μια μικρή ένταση. Όχι στα αποδυτήρια, αλλά γενικά στην ομάδα. Γιατί όπως προανέφερα, η ομάδα είχε φέτος πολλά προβλήματα και είναι λογικό πάντα να υπάρχει μια ένταση, μια ανησυχία, μια αβεβαιότητα. Αλλά γενικά όσον αφορά τα αποδυτήρια, το κλίμα είναι αρκετά καλό.

-Για το αν αντέχει ο Παναθηναϊκός χωρίς να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

Όχι δεν πιστεύω ότι αντέχει. Γιατί η Ευρώπη είναι κάτι το ξεχωριστό, είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει στην Ευρώπη και κάθε οπαδού να βλέπει την ομάδα του να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δυστυχώς, αν δεν καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ και να παίξουμε στην Ευρώπη, θα είναι ένα πλήγμα και για εμάς τους ποδοσφαιριστές και για τον σύλλογο και για τον κόσμο μας.

-Για την αγωνιστική του «αναγέννηση» την εφετινή σεζόν και πως αισθάνεται σε προσωπικό επίπεδο:

Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι αρκετά καλά. Από το πουθενά, ξαφνικά έπαιξα όλα τα παιχνίδια, έκανα αρκετά καλές εμφανίσεις και κάτι πολύ σημαντικό που είναι για μένα μεγάλη τιμή και χαρά- όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή- είναι να φοράω το περιβραχιόνιο αυτής της ομάδας. Πιστεύω ότι είναι χαρά μεγάλη και κάθε παίκτης θα ήθελε να φοράει το περιβραχιόνιο του Παναθηναϊκού. Θα μπορούσα να πω ότι θα ήταν πολύ καλή η επανεμφάνιση, αν συνδυαζόταν με μια καλή πορεία της ομάδας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και ελπίζω να γίνει του χρόνου ή όποτε ξανασταθεί ο Παναθηναϊκός στα πόδια του. Γιατί αργά ή γρήγορα, ο Παναθηναϊκός θα ξαναβρεί τον παλιό, καλό του εαυτό, γιατί είναι μεγάλη ομάδα.

-Για το αν κάνει σκέψεις παραμονής στον Παναθηναϊκό, καθώς το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι:

Ναι, κάνω. Έχω μιλήσει και με τον πρόεδρο, είχαμε κάνει κάποιες επαφές. Από εκεί και πέρα του είπα ότι επειδή έχει αρκετά θέματα η ομάδα αυτόν τον καιρό, να τελειώσει πρώτα με το καλό το πρωτάθλημα και ύστερα να μιλήσουμε. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο.

-Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

Καταρχάς θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για όλη τη χρονιά. Το λέω κι εγώ και όλα τα παιδιά στην ομάδα. Έχουν δείξει αρκετή υπομονή φέτος, στάθηκαν στο πλευρό μας, κατάλαβαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και αν εξαιρέσεις κάποιες αποδοκιμασίες- οι οποίες είναι φυσιολογικές να υπάρχουν σε ένα γήπεδο όταν η ομάδα δεν κάνει καλή εμφάνιση- πιστεύω ότι ο κόσμος μας βοήθησε φέτος πάρα πολύ. Και ήταν πάρα πολύ υπομονετικός. Και να ξέρουν ότι θα πάμε στο ντέρμπι την Κυριακή για να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε μια νίκη.

«Λυμένα» τα χέρια του Χριστόπουλου

12/04/2013
 Κανένα πρόβλημα ενόψει του αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα δεν αντιμετωπίζει ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος.

«Λυμένα» τα χέρια του Χριστόπουλου
«Λευκό» είναι το απουσιολόγιο του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Χριστόπουλου, για το επερχόμενο εντός έδρας ματς κόντρα στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός για την αναμέτρηση με τους Φαίακες μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Θέμη Τζημόπουλου, ο οποίος έβγαλε χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της Παρασκευής (12/4) που περιελάμβανε τακτική και τελειώματα φάσεων.

Εκείνοι που ακολούθησαν ατομικό ήταν οι Μιχάλης Αυγενικού και Γιάννης Ιωάννου.

Λάζαρ: «Πάμε για τρεις νίκες»

12/04/2013
 Το απόλυτο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου αλλά και νίκη στο ματς Κυπέλλου που έρχεται, είναι ο στόχος για τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Κοστίν Λάζαρ.

Λάζαρ: «Πάμε για τρεις νίκες»
Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκα αλλά και το ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα να έρχεται, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τρία κρίσιμα ματς που θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην έκβαση της σεζόν.

Με δηλώσεις του στη NOVA ο Κοστίν Λάζαρ μίλησε για τα ματς αυτά, τόνισε ότι στόχος είναι οι τρεις νίκες ενώ αναφέρθηκε και στην βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα του, με τους νέους παίκτες να έχουν ενσωματωθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάζαρ:

Το καλύτερο που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά γίνεται για να μπούμε καλά στα πλέι οφ. Η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι καλά. Εγώ νιώθω καλά. Εχουμε τώρα τρία δύσκολα παιχνίδια, πάμε για τρεις νίκες».

- Φανερώνει κάποια συγκεκριμένα γνωρίσματα η ομάδα τον τελευταίο καιρό. Εχει πολύ καλό απολογισμό στην άμυνα διατηρώντας απαραβίαστη την εστία της για τρεις διαδοχικούς αγώνες, αγνοεί την ήττα τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Πως θα χαρακτήριζες την ομάδα σου, έχει εξελιχθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο για να μπορέσει ν' ανταπεξέλθει στις δυσκολίες των αναμετρήσεων που ακολουθούν;

«Σίγουρα η ομάδα είναι καλύτερη τώρα απ' ότι ήταν πριν από τρεις μήνες, γιατί έχουμε αρχίσει και 'βρισκόμαστε' και με τα καινούρια παιδιά που έχουν έρθει. Τώρα για το παιχνίδι αυτό που μπορώ να πω, για το επόμενο παιχνίδι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και είναι- ίσως - το πιο σημαντικό παιχνίδι, ακόμη και από τα παιχνίδια των πλέι οφ γιατί θα μπούμε .αυτό θα καθορίσει αν θα μπούμε με καλή ψυχολογία και με διαφορά βαθμών στα πλέι οφ. Οπότε για εμάς είναι πάρα, πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

- Γνωρίζεις τον επικείμενο αντίπαλο, ποια είναι η άποψή σου για τον Λεβαδειακό και πως πρέπει να παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά ώστε να μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει;
«Πράγματι, ο Λεβαδειακός έχει μια πολύ 'σφιχτή' ομάδα, πολύ δυνατή ομάδα. Αμυντικά είναι εξαιρετική. Ειδικά στο παιχνίδι Κυπέλλου εδώ η άμυνά τους ήταν πάρα πολύ καλή. Αμύνθηκαν πάρα πολύ καλά. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας, με την κατοχή, να κάνουμε ευκαιρίες, να δημιουργήσουμε φάσεις κι αν όλα πάνε καλά πιστεύω δε θα έχουμε πρόβλημα να πάρουμε τη νίκη».

- Περιμένεις διαφορετικό αγώνα από τον αντίστοιχο του Κυπέλλου;
«Οχι, δεν περιμένω να υπάρχει κάποια διαφορά. Εμείς αυτό που κάνουμε και το κάνουμε επιτυχημένα και φαίνεται αυτό και στα τελευταία παιχνίδια είναι ότι προσπαθούμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, παίζουμε την κατοχή της μπάλας, κάνουμε το παιχνίδι μας, δημιουργούμε τις ευκαιρίες κι από εκεί και πέρα ο αντίπαλος προσαρμόζεται σ' αυτό».

- Υπάρχει στο μυαλό σου καμία . διαμάχη σκέψεων ανάμεσα στην επόμενη αγωνιστική σας υποχρέωση, που είναι ο αγώνα στη Λιβαδειά και στον επερχόμενο, πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης;
«Οχι, εγώ πάντα σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι κι από τη στιγμή που το επόμενο παιχνίδι είναι την Κυριακή με τον Λεβαδειακό, εγώ σκέφτομαι αυτό. Μετά θα δούμε και τα υπόλοιπα».

Προλαβαίνει Ολυμπιακό ο Καμπάνταης

12/04/2013
 Στις προπονήσεις του Πανιωνίου θα επιστρέψει τις προσεχείς ημέρες ο Λεωνίδας Καμπάνταης κι αναμένεται να δώσει το «παρών» στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Προλαβαίνει Ολυμπιακό ο Καμπάνταης
Σε υπέρηχο υποβλήθηκε την Παρασκευή ο Λεωνίδας Καμπάνταης.

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά κι έτσι ο γιατρός της ομάδας, Χρήστος Δάρας έδωσε το… ok να ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες προπονήσεις. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν χάνει το παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη, ωστόσο θα βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Κώστα Παναγόπουλου για την αυλαία του «Ιστορικού» στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σε περίπου δύο μήνες θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Μιχάλης Τσαμουρλίδης. Ο αριστερός μπακ των «κυανέρυθρων» αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, γι’ αυτό και το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου συνέστησε αποχή για αυτό το διάστημα.

Κατά τα άλλα, χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Πανιωνίου για το παιχνίδι με τους ακρίτες, με την τελευταία προπόνηση να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, όταν και θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Στον «τελικό» και ο Κουτσιανικούλης

12/04/2013
 Το «παρών» στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο θα δώσει ο επιθετικός του ΟΦΗ, Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από καιρό προπονήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Στον «τελικό» και ο Κουτσιανικούλης
Ένα ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιάννης Πετράκης, για τον «τελικό» απέναντι στον Ατρόμητο στο «Γεντί Κουλέ» και αυτό δεν ήταν άλλο από την συμμετοχή ή όχι του Βασίλη Κουτσιανικούλη σε αυτόν.

Ο βραχύσωμος επιθετικός εδώ και μέρες είχε εκφράσει την επιθυμία του στους ανθρώπους της ομάδας πως θέλει να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες, όμως το γεγονός πως δεν είχε προπονηθεί κανονικά για αρκετό διάστημα αποτελούσε «πονοκέφαλο» για τον 53χρονο προπονητή.

Τελικά ο Κουτσιανικούλης έβγαλε χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της προπόνησης της Παρασκευής (12/4), που περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα, δείχνοντας, έτσι, πως θα είναι 100% έτοιμος για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Κατά τα άλλα οι Αργύρης Συνάνης, Μάνος Ζαχαράκης και Γιώργος Βαλεριάνος πραγματοποίησαν ατομικό για άλλη μία μέρα, αφού ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς.

Επστάιν ήταν και πάει...

12/04/2013
 Παρελθόν για τον Ατρόμητο αποτελεί και επίσημα ο Ντένις Επστάιν, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Επστάιν ήταν και πάει...
Επίσημη μορφή πήρε το «διαζύγιο» του Ατρόμητου με τον Ντένις Επστάιν. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός ήταν μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζιο οι δύο ποδοσφαιριστές που «πλήρωσαν το μάρμαρο» για τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας. Ο δεύτερος δεν τα έχει βρει ακόμη με τη διοίκηση για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«H ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Denis Epstein. O ποδοσφαιριστής βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε κοινή συναινέσει τη λύση του συμβολαίου του που είχε διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2014 παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας μας Γιάννη Αγγελόπουλου. Η ΠΑΕ Ατρόμητος του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Σε δηλώσεις του στο atromitosfc.gr ο Denis Epstein είπε τα εξής: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας για τα δύο πολύ όμορφα χρόνια που έζησα στο Περιστέρι. Εύχομαι ο Ατρόμητος να πετύχει τους στόχους του και να φθάσει εκεί που θέλει».

«Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν απαντήσεις»

  12/04/2013
 Σε μία τόσο κρίσιμη αναμέτρηση, όπως αυτή του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης, εκείνοι που καλούνται να δώσουν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, όπως τόνισε ο Σάκης Τσιώλης.

«Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν απαντήσεις»

Ο Άρης υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης για την προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και για τον Σάκη Τσιώλη η υπόθεση νίκη θα εξαρτηθεί καθαρά από τους ποδοσφαιριστές, καθώς αυτοί είναι που πρέπει να δώσουν απαντήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο τεχνικός των Αρκάδων στάθηκε και στο γεγονός ότι πλέον η ομάδα του, μετά τα τελευταία αποτελέσματα, δεν κρατάει στα χέρια της την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, ωστόσο, στόχος της είναι πάντα η νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης στην κάμερα της NOVA:

Για το ματς με τον Άρη: «Κάναμε μια συζήτηση με τα παιδιά στις αρχές της εβδομάδας. Τους τελευταίους ενάμιση- δύο μήνες η δεύτερη θέση εξαρτιόταν μόνο και μόνο από τα δικά μας αποτελέσματα και την κρατάγαμε. Δυστυχώς το ματς με την Ξάνθη μας έφερε σε μειονεκτική θέση, οπότε πλέον δεν είναι στο δικό μας χέρι. Όμως έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ομάδα μας και σε όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια».

Για το που θα κριθεί το ματς: «Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες υποχρεώσεις για την ομάδα όπως το παιχνίδι Κυπέλλου. Υπάρχουν επίσης τιμωρημένοι και τραυματισμένοι παίκτες. Νομίζω όμως ότι οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν τις απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα θα υπάρχει κόσμος, πίεση και ένταση, όμως πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί παίζουν ποδόσφαιρο και μέσα από την αγωνιστική συμπεριφορά τους και την πειθαρχία καθορίζουν τα αποτελέσματα».

Για την απουσία του Αγκάνθο στον Άρη: «Ρεαλιστικά δεν παίζουν πλέον τόσο μεγάλο ρόλο οι απουσίες. Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη τους ποιοτικούς παίκτες, αλλά απ' όλες τις ομάδες αυτή την εποχή, τον Ολυμπιακό, τον Αστέρα, τον ΠΑΟΚ, λείπουν αρκετοί παίκτες. Το πρωτάθλημα είναι προς το τέλος, οι παίκτες είναι φορτωμένοι με κάρτες, με τιμωρίες, με τραυματισμούς. Είναι φυσιολογικό και επόμενο να υπάρχουν απουσίες. Αυτή τη στιγμή ίσως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία ποιος λείπει, αλλά το πώς λειτουργεί η όλη ομάδα».

Για το στοιχείο που θα καθορίσει το ματς: «Πρώτα απ' όλα είναι η προσαρμογή στις συνθήκες που θα επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο κυρίως. Κατά τα άλλα παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Στην επίθεση για παράδειγμα είδαμε ότι με την Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας άσκησε μεγάλη πίεση μεταφέροντας πολλές φορές τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Όποια ομάδα πετύχει πρώτη γκολ σίγουρα θα πάρει ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ».

Για το ρόλο που θα παίξει η παρουσία του κόσμου του Άρη: «Το ότι ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία τέτοια θέση και παλεύει, το οφείλει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στους φιλάθλους του. Ο κόσμος στήριξε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές, τη στηρίζει και αυτή τη στιγμή. Σίγουρα είναι ένα πρόσθετο πρόβλημα για τον κάθε αντίπαλο που πάει να αντιμετωπίσει τον Άρη».

Για το αν θα παίξει ρόλο η ανανέωση του συμβολαίου του: «Δεν νομίζω. Αυτό είναι ένα θέμα για τα παιδιά που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους. Υπάρχει περισσότερη βεβαιότητα πλέον ότι αν και εφ' όσον επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θα είναι πιο εύκολη η συζήτηση με τη διοίκηση για την ανανέωση των συμβολαίων τους».

Η πρώτη… αποστολή του Παράσχου

12/04/2013
 Για το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρόμητου ετοιμάζεται ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Η πρώτη… αποστολή του Παράσχου
Νέος προπονητής, νέα αρχή.

Στο πρώτο παιχνίδι του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Ατρόμητου, όλοι ελπίζουν σε ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο θα συνδυαστεί με νίκη κόντρα στον ΟΦΗ που θα σημάνει και την μαθηματική είσοδο στα πλέι οφ.

Η προπόνηση των «κυανόλευκων» ολοκληρώθηκε την Παρασκευή χωρίς απρόοπτα και ο έμπειρος τεχνικός ανακοίνωσε τους 19 «εκλεκτούς» του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, παρά μόνο τιμωρημένων. Κι αυτό γιατί οι Ιγκλέσιας και Ταυλαρίδης θα μείνουν στην Αθήνα, αφού έχουν συμπληρώσει κάρτες.

Αναλυτικά, η αποστολή: Ράντμαν, Μανόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Φάμπιο, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Δημούτσος, Καραγκούνης Μπάλλας, Σουμπίνιο, Μπρίτο, Γκαρσία, Ναπολεόνι, Καραμάνος, Κούτσι, Νάστος, Ουντότζι, Καλλέργης.

Κοέλιο: «Κοιτάμε τη δική μας ομάδα»

12/04/2013
 Απόλυτα προσηλωμένοι στη δική τους προετοιμασία είναι άπαντες στον Άρη, που θέλει πάση θυσία το «τρίποντο» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι της παραμονής.

Κοέλιο: «Κοιτάμε τη δική μας ομάδα»
Ο Άρης συνεχίζει σε φουλ ρυθμούς την προετοιμασία για τον «τελικό» με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κυριακή. Για τους «κίτρινους» δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, και δεν αποπροσανατολίζονται από τις απουσίες με τις οποίες ανηφορίζουν οι Αρκάδες στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε διαφορετικούς παράγοντες, ούτε με ποιες ελλείψεις έρχεται ο Αστέρας. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Μετά την τελευταία νίκη, πλέον, είμαστε πεπεισμένοι πως με δύο νίκες, μπορούμε να σώσουμε τη χρονιά», δήλωσε ο Πορτογάλος μέσος, Νούνο Κοέλιο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στην ενδεκάδα.

Τι ανέφερε για το μέλλον του στην ομάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Πως ετοιμάζεστε για το σπουδαίο παιχνίδι της Κυριακής, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης;

«Η προετοιμασία κυλάει πάρα πολύ καλά. Προετοιμάζομαστε για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι το οποίο έρχεται μετά από μια σημαντική νίκη η οποία έδωσε ψυχολογική ώθηση σε όλα τα παιδιά στα αποδυτήρια. Είμαστε πεπεισμένοι πως με τη βοήθεια του κόσμου μας, θα βγούμε να διεκδικήσουμε το μοναδικό αποτέλεσμα που υπάρχει για εμάς που δεν είναι άλλο από τη νίκη!».

Ενισχυμένος θα παραταχθεί ο Άρης, με Κοέλιο στη σύνθεσή του…

«Όντως, επιστρέφουμε αρκετά παιδιά τα οποία έχουμε αρκετά παιχνίδια στα πόδια μας, οι λεγόμενοι βασικοί. Παρόλα αυτά αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, πως όλα τα παιδιά είναι έτοιμα να βοηθήσουν. Στον Ατρόμητο πήγαμε με πάρα πολλές ελλείψεις, όμως οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν αυτούς που λείπανε, πήγανε πάρα πολύ καλά. Κέρδισαν το παιχνίδι και αυτό αποδεικνύει ότι όλοι είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε το στόχο τον οποίο έχουμε. Αποδείξαμε πως είμαστε ένα ρόστερ το οποίο δεν αριθμεί μόνο 11-12 ποδοσφαιριστές, αλλά ότι όλοι είμαστε ετοιμοπόλεμοι».

Είναι το φαβορί ο Άρης, δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώνονται; Επιστροφή παικτών, απουσίες από πλευράς Αστέρα, καλή ψυχολογία Άρη, γεμάτο γήπεδο…

«Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε διαφορετικούς παράγοντες, ούτε με ποιες ελλείψεις έρχεται ο Αστέρας. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Μετά την τελευταία νίκη, πλέον, είμαστε πεπεισμένοι πως με δύο νίκες, μπορούμε να σώσουμε τη χρονιά. Επομένως, εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε, στο πως, δηλαδή, θα είμαστε εμείς, στο πως θα δουλέψουμε πιο σκληρά στις προπονήσεις, ώστε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

Επειδή το πρωτάθλημα οσονούπω ολοκληρώνεται. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη νέα χρονιά;

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μου. Υπάρχουν μόνο οι δύο νίκες και η σωτηρία της ομάδας. Αυτό είναι το μόνο που σκέφτομαι. Παρόλα αυτά, αφού με ρωτάτε, λέω ότι θα ήθελα να παραμείνω στην ομάδα, αλλά αυτό έχει να κάνει με τους παράγοντες, με τον Άρη, εάν με θέλει».

Χάνει Άρη ο Περόνε!

12/04/2013
 Απρόοπτο της τελευταίας στιγμής στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Εμάνουελ Περόνε αισθάνθηκε ενοχλήσεις, αποχώρησε νωρίς από την προπόνηση και χάνει το ματς με τον Άρη!

Χάνει Άρη ο Περόνε!
Πλήγμα με τον Περόνε στον Αστέρα Τρίπολης.

Κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης, ο Αργεντινός φορ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και μεταφέρθηκε στο διαγνωστικό κέντρο της περιοχής για εξετάσεις.

Αυτές ναι μεν δεν έδειξαν τίποτα ανησυχητικό, ωστόσο ο Σάκης Τσιώλης δεν θέλει να ρισκάρει με την συμμετοχή του, ούτως ώστε να είναι 100% έτοιμος για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Έτσι, μετά από συνεννόηση του τεχνικού επιτελείου με τον παίκτη, δεν θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη.

Με τις γνωστές απουσίες ενόψει «τελικού»

12/04/2013 
Χωρίς επιπλέον προβλήματα ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Παρασκευής στην ΑΕΚ, με μοναδικούς απόντες, όπως αναμενόταν, τους Κωνσταντόπουλο, Τσούπρο και Καλογέρη.

Με τις γνωστές απουσίες ενόψει «τελικού»

Με τις γνωστές απουσίες πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Παρασκευής για την ΑΕΚ, με τον Τραϊανό Δέλλα να βλέπει τους παίκτες του να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα δίχως περεταίρω προβλήματα.

Όπως αναμενόταν απόντες ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο και δεν υπολογίζεται για τους δύο τελευταίους κρίσιμους αγώνες της «Ένωσης».

Ο Αινείας Καλογέρης για μία ακόμη μέρα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Κώστας Τσούπρος ακολουθεί φυσιοθεραπεία, ώστε να ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπωρεί και να καταφέρει να δώσει το «παρών» στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Από εκεί και πέρα στην προπόνηση οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν «ετοιμοπόλεμοι» για τον… τελικό με τον Πανθρακικό, μία αναμέτρηση στην οποία η «Ένωση» θέλει πάση θυσία τη νίκη, ώστε να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Ψάχνει για τρεις ο Βονόρτας…

12/04/2013
 Τους οχτώ από τους έντεκα που θα ξεκινήσουν στο Φάληρο στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τους έχει βρει ο Βονόρτας που σκέφτεται για τους άλλους τρεις.

Ψάχνει για τρεις ο Βονόρτας…
Ο… γρίφος της ενδεκάδας αναφορικά με το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν λύθηκε ούτε την Παρασκευή, αφού ο Βονόρτας έχει καταλήξει στους 8 από τους 11 ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι. Η αριστερή πτέρυγα και ο φορ, είναι οι θέσεις που το σκέφτεται ακόμη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο Καρνέζης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά θα αγωνιστούν οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ και ένας εκ των Χουχούμη-Μαρίνου. Αν θα προτιμήσει την εμπειρία του Μαρίνου ή την σβελτάδα του Χουχούμη, θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή.

Στο κέντρο, οι Βιτόλο και Σο θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι, παρότι ο Ισπανός δεν προπονήθηκε την Παρασκευή. Οι ενοχλήσεις του δεν είναι κάτι σημαντικό και τοΣάββατο θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή και θα γυμναστεί με τους υπόλοιπους. Μπροστά τους, θα ξεκινήσει ο Σισοκό, που θα έχει δεξιά του τον Ζέκα και αριστερά έναν εκ των Ντίνα, Μπαρμπαρούση. Εάν ξεκινήσει αριστερό μπακ ο Μαρίνος, δεν αποκλείεται ο Βονόρτας να βάλει μπροστά του τον Χουχούμη που είναι πιο αμυντικογενής ούτως ώστε να θωρακιστεί περισσότερο. Στην επίθεση, φαβορί είναι ο Φιγκερόα αλλά δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Τοτσέ.

Στην προπόνηση του Σαββάτου θα φανούν τα τελικά πλάνα του Βονόρτα, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα η επικρατέστερη ενδεκάδα είναι η εξής: Καρνέζης – Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος(Χουχούμης) – Βιτόλο, Σο – Σισοκό, Ζέκα, Ντίνας(Μπαρμπαρούσης) – Φιγκερόα(Τοτσέ) σε αυτό το 4-2-3-1 ή 4-3-3 εάν ο Σισοκό γυρίζει πιο πίσω και στον άξονα τελείως.

Τοτσέ: «Πάμε για να κερδίσουμε»

12/04/2013
 Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και τις εξελίξεις-αλλαγές του Παναθηναϊκού την φετινή χρονιά σχολίασε σε συνέντευξή του ο Χοσέ Τοτσέ.

Τοτσέ: «Πάμε για να κερδίσουμε»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τοτσέ στην OΠΑΠ TV:

-Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
«Είναι μια αναμέτρηση που θέλουμε να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας και στους εαυτούς μας. Θεωρώ ότι αν και είναι δύσκολο να πάμε στα πλέι οφ, πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη σε αυτό το ματς. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

-Για το αν είναι μια ευκαιρία για να σωθεί η χρονιά του Παναθηναϊκού:
«Είναι τελικός. Είχαμε δύσκολη χρονιά. Όλοι χρειαζόμαστε μια ηθική ικανοποίηση και ελπίζω πως θα μπορέσουμε να την προσφέρουμε στον κόσμο».

-Για τα αγωνιστικά στοιχεία του αγώνα:
«Θα είναι ένας αγώνας παρεμφερής με αυτόν του ΟΑΚΑ. Με ένταση και ρυθμό που μπορεί να τον κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα».

-Για τα κίνητρα του Παναθηναϊκού:
«Έχουμε τα κίνητρά μας, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για το ντέρμπι μας δίνει από μόνο του πιο πολλά κίνητρα».

-Για το ρόλο που θα παίξει η έδρα:
«Η έδρα θα είναι προς όφελος του Ολυμπιακού αλλά κι εμείς ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια έδρα».

-Για τις πολλές αλλαγές που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός εν μέσω της σεζόν:
«Έγιναν πολλές αλλαγές σε ό,τι αφορά το σύλλογο και σε αθλητικό επίπεδο. Έγιναν πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών και αυτό επηρέασε τα αποτελέσματα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να σταθεροποιηθούν τα πράγματα και ο Παναθηναϊκός να κάνει μια καλύτερη σεζόν».

-Για το αν αυτό το αποτέλεσμα θα αλλάξει την ψυχολογία του Παναθηναϊκού:
«Θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει ώθηση για τη νέα χρονιά και θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε πρόσωπο μετά από μια κακή χρονιά».

-Για το αν θα παίξει επιθετικά ο Παναθηναϊκός:
«Θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Θέλουμε να δείξουμε ότι τελικά εφέτος δεν υπήρχε κάποια ομάδα που είναι καλύτερη από τη δική μας».

Στο… μυαλό του Δέλλα

12/04/2013
 Η ΑΕΚ μπαίνει σε ρυθμούς «τελικού» ενόψει Πανθρακικού, με τον Τραϊανό Δέλλα να δείχνει την προτίμησή του στο 4-4-2 με ρόμβο. Δείτε ποιους παίκτες προορίζει για βασικούς και τι τους ζήτησε.

Στο… μυαλό του Δέλλα
Να αλλάξει πολλά μέσα σε λίγες ημέρες δεν προλαβαίνει. Ωστόσο, ο Τραϊανός Δέλλας προσπαθεί να δώσει το δικό του στίγμα για τον «τελικό» της ΑΕΚ την Κυριακή κόντρα στον Πανθρακικό.

Ο νέος τεχνικός της «Ένωσης» έδειξε πως θέλει να επαναφέρει το 4-4-2 με ρόμβο, όντας η πρώτη του επιλογή. Και με βάση αυτό διεξήχθη η προπόνηση της Παρασκευής.

Κάτω από την εστία παρέταξε τον Αραμπατζή (απόντος του τραυματία Κωνσταντόπουλου). Δεξί μπακ τοποθέτησε τον Βλάχο, αριστερά τον Τσουμάγκα και τους Μπουγαΐδη, Κουτρουμπή ως στόπερ. Μοναδικός «κόφτης» στον ρόμβο ήταν ο Μητρόπουλος, με τον Φέτση ως δεξί χαφ, τον Γκερέιρο αριστερό και σε ρόλο «δεκαριού» τον Ανακόγλου. Το δίδυμο στην επίθεση αποτελούταν από τους Φούντα και Πετρόπουλο.

Προτού αρχίσει το πρόγραμμα της Παρασκευής, είχε και μια μικρή ομιλία προς τους παίκτες, θέλοντας να τονώσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία τους.

«Θέλω ένταση, θέλω πάθος! Ο κόσμος περιμένει τη νίκη και πρέπει να μπούμε με πάθος. Ο τρόπος που θα μπούμε στο παιχνίδι ίσως κρίνει την εξέλιξη του. Στο γήπεδο μας παίζουμε θα μπούμε δυνατά».

«Λευκό» το απουσιολόγιο του Ουζουνίδη

12/04/2013
 Εκτός από τον τιμωρημένο Θοδωρή Βασιλακάκη ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο.

«Λευκό» το απουσιολόγιο του Ουζουνίδη
Σχεδόν… κομπλέ θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής η Ξάνθη.

Το καλό για τον τεχνικό του συλλόγου, Μαρίνο Ουζουνίδη, είναι πως δεν έχει να αντιμετωπίσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

Μοναδική απουσία για τον προπονητή της ακριτικής ομάδας για το ματς με τους «κυανέρυθρους» αποτελεί εκείνη του τιμωρημένου Θοδωρή Βασιλακάκη.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Παρασκευής (12/4) οι παίκτες της Ξάνθης έδωσαν ιδιαίτερο βάρος τόσο στην τακτική όσο και στα τελειώματα των φάσεων.

«Δεν γίνεται να υποβιβαστεί η ΑΕΚ»

13/04/2013
 Ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι η ΑΕΚ «δεν γίνεται να υποβιβαστεί, δεν γίνεται να μη γιορτάσει τα 90 της χρόνια στη φυσική της θέση» εξέδωσε η ΠΑΕ.

«Δεν γίνεται να υποβιβαστεί η ΑΕΚ»
Ογδόντα εννιά χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την δημιουργία ενός από τους ιστορικότερους συλλόγους στην Ελλάδα συμπληρώνονται σήμερα (13/04).

Με αφορμή αυτό, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει – μεταξύ άλλων – πως δεν γίνεται η ομάδα να υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική και να γιορτάσει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της αγωνιζόμενη σε αυτή την κατηγορία.

Στην ανακοίνωση η διοίκηση αναγνωρίζει πως οι οπαδοί της Ένωσης είναι δικαιολογημένα πικραμένοι από τη φετινή πορεία της ομάδας, όμως «σταματάει να είναι η ΑΕΚ που μάγεψε Ελλάδα και Ευρώπη με το ποδόσφαιρό της».

Η ανακοίνωση

«Την Κυριακή η ΑΕΚ δίνει έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της τεράστιας Ιστορίας της, η οποία ξεκίνησε σαν σήμερα, την 13η Απριλίου του 1924, με τη συνάντηση μιας παρέας επιφανών προσφύγων στο πατάρι του καταστήματος αθλητικών ειδών του Αιμίλιου Ιωνά και την απόφασή δημιουργίας της.

20 μήνες πριν ο πανάρχαιος Ελληνισμός της Μικράς Ασίας είχε ξεριζωθεί βίαια και δια παντός, οδηγώντας 1.500.000 Ίωνες στην προσφυγιά αλλά χαρίζοντας στον ελληνικό αθλητισμό έναν τεράστιο σύλλογο και φορέα πολιτισμού. Προτού καλά-καλά ξαναστήσουν τις ζωές τους, οι πρωτοπόροι αυτοί ασχολήθηκαν με τη δημιουργία μιας ομάδας με έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό του Βυζαντίου και χρώματα το μαύρο της καταστροφής, το κίτρινο της ελπίδας.

Το καταστατικό της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως συντάχθηκε στις 30 Μαΐου του 1924 και η αναγνώρισή της ως σωματείο έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Στο κάλεσμα του συλλόγου ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες Ελλαδίτες, εμπνεόμενοι από τους ευγενικούς σκοπούς και το έντιμο ποδόσφαιρό του. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, πριν ακόμη και από τον πρώτο τίτλο τον Νοέμβριο του 1931, η ΑΕΚ είχε καθιερωθεί στη συνείδηση των πάντων ως μεγάλη ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια η Ένωση δεν θυμίζει σε πολλά αυτό που κάποτε ήταν (στα τρία δημοφιλέστερα αθλήματα) και έχει πικράνει τους ακαταπόνητους, συγκλονιστικούς φιλάθλους της. Δεν σταματάει όμως να είναι η ΑΕΚ που μάγεψε Ελλάδα και Ευρώπη με το ποδόσφαιρό της, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA και κατακτούσε συνεχόμενα πρωταθλήματα και Κύπελλα.

Η ΑΕΚ που έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Μπάσκετ, που έπαιξε στο Final Four του Κυπελλούχων Bόλεϊ το 2000. O σύλλογος που γεννήθηκε σαν σήμερα μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής και γιγαντώθηκε παρά τους πολέμους, τις δικτατορίες και τις ατυχίες που τον χτύπησαν δεν γίνεται να υποβιβαστεί, δεν γίνεται να μη γιορτάσει τα 90 του χρόνια στη φυσική του θέση
».

«Δεν θα παίξει ξανά στον Ατρόμητο ο Μάντζιος»

13/04/2013
 Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την λύση του συμβολαίου του Βαγγέλη Μάντζιου στον Ατρόμητο. «Δεν πρόκειται να ξαναπαίξει μπάλα στον Ατρόμητο», λένε στο Περιστέρι.

«Δεν θα παίξει ξανά στον Ατρόμητο ο Μάντζιος»
Παράταση παίρνει η λύση της συνεργασίας του Ατρομήτου με τον Βαγγέλη Μάντζιο.

Στην «κυανόλευκη» ΠΑΕ περίμεναν πως ο 30χρονος επιθετικός θα απαντούσε θετικά στην αποχώρησή του, όπως συνέβη με τον Ντένις Επστάιν.

Ωστόσο, ο Έλληνας φορ δεν συμφώνησε στη συγκεκριμένη πρόταση και αυτό δημιούργησε εκνευρισμό στους Περιστεριώτες.

Η περίπτωση του Μάντζιου ήταν εξ αρχής δύσκολη, όμως στον Ατρόμητο εκτιμούσαν ότι ήταν κοντά επίτευξη συμφωνίας και χθες θα έφταναν κοντά στη λύση του συμβολαίου του.

Ο παίκτης, όμως, αξιώνει περισσότερα χρήματα από τα δεδουλευμένα του και κάπου εκεί «κολλάει» η υπόθεση (σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν θέλει όλα τα χρήματα μέχρι το τέλος της σεζόν).

Στο Περιστέρι, πάντως, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν και όπως τόνιζαν «ο παίκτης δεν πρόκειται να ξαναπαίξει μπάλα στον Ατρόμητο, ας κάνει ό,τι θέλει» απαντώντας έτσι και σε κάποια σενάρια που κυκλοφόρησαν και έκαναν λόγο για εκ νέου ενεργοποίηση του παίκτη μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Ο… Γολγοθάς του Αστέρα

13/04/2013
 Δύο ταξίδια στη Θεσσαλονίκη θα αναγκαστεί να κάνει ο Αστέρας Τρίπολης τις επόμενες πέντε μέρες, αφού οι απουσίες δεν βοηθούν την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Ο… Γολγοθάς του Αστέρα
Δύο αγώνες στη Θεσσαλονίκη καλείται να δώσει μέσα σε πέντε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Άρη για το πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αρχικός σχεδιασμός των Αρκάδων προέβλεπε την παραμονή της ομάδας στη συμπρωτεύουσα για τις επόμενες μέρες, όμως οι πολλές απουσίες δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Για αυτό τον λόγο οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν δύο φορές σε διάστημα πέντε ημερών, γεγονός που θα του επιβαρύνει κατά πολύ.

Ο Καρδιτσιώτης αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του Αστέρα, όμως όσοι κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θα τα δώσουν όλα για αποδράσουν με θετικό αποτέλεσμα από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Εν όψει της επόμενης σεζόν τα εναπομείναντα ματς αποτελούν «τεστ» για αρκετούς παίκτες που βρίσκονται στο υπάρχουν ρόστερ και πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν.

Την ενδεκάδα της ομάδας της Τρίπολης θα αποτελέσουν - εκτός απροόπτου – οι Μπαντής, Κοντοές, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κάστελς, Σέτι, Ναβάρο, Κάφα, Φραγκουλάκης και Καλαντζής.

«Την άλλη εβδομάδα…»

13/04/2013 
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν οι παίκτες του Πανιωνίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του Βαγγέλη Σουφλέρη στο «κυανέρυθρο» τμήμα.

«Την άλλη εβδομάδα…»
Την υπόσχεση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρουν κάποια χρήματα έδωσε ο Βαγγέλης Σουφλέρης στους παίκτες του Πανιωνίου.

Οι «κυανέρυθροι» είναι αναγκασμένοι να κάνουν υπομονή και να είναι συγκεντρωμένοι στους δύο εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος.

Οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι η ΠΑΕ αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, όμως και εκείνοι έχουν βιοποριστικό πρόβλημα και ζουν με δανεικά εδώ και πολλούς μήνες.

Σίγουρα έχουν φτάσει στα όριά τους και κανείς δεν μπορεί να τους καταλογίσει το παραμικρό.

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, από την πλευρά του, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα κόντρα στην Ξάνθη.

Το δίλημμα του Αναστασιάδη

13/04/2013
 «Πονοκέφαλο» για τον τερματοφύλακα που θα υπερασπιστεί την εστία του Πλατανιά στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια έχει ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Το δίλημμα του Αναστασιάδη
Εξαιρετικά απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο ο Φώτης Κηπουρός να αγωνιστεί ως βασικός στο κυριακάτικο παιχνίδι του Πλατανιά στη Βέροια.

Ο 37χρονος τερματοφύλακας συμπεριελήφθη στην αποστολή των Κρητικών για τον αγώνα στην πόλη της Ημαθίας, όμως η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη από τη στιγμή που ακόμα ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έχει αποφασίσει ακόμα μεταξύ των δύο άλλων γκολκίπερ του Ζάλουντοκ και του Λαζαρίδη ποιον θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια.

Ο πρώτος μπορεί να απογοήτευσε με τον Ολυμπιακό, ο Έλληνας προπονητής όμως είναι πιθανό να αποφασίσει να τον στηρίξει και να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα, ο έμπειρος τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Καναδούκη μαζί με τους Κάστελς, Τζανή, Γκονζάλες, Τσοντάκη και Μαρτσάκη.

Η αποστολή του Πλατανιά για το ματς με τη Βέροια:

Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιάννου, Δέντσας, Δημήτρης, Ζάλουντοκ, Κάλαϊτζιτς, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Λαμπάρθε, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Ποτουρίδης, Στόλερ, Τέτε, Τσιντί.

Εστιάζει στον Χολέμπας ο Βονόρτας

13/04/2013
 Το κακό ματς του Χολέμπας στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο θυμήθηκε ο Γιάννης Βονόρτας και εκεί θέλει να… χτυπήσει.

Εστιάζει στον Χολέμπας ο Βονόρτας
Οι δοκιμές θα συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή για τον Γιάννη Βονόρτα και το τι σχήμα θα κατεβάσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται να καταλήγει στις επιλογές του αλλά κύριο μέλημά του είναι να «χτυπήσει» την πλευρά των «ερυθρολεύκων» που πονά.

Αυτή είναι η πτέρυγα του Χολέμπας. Ο Βονόρτας θυμάται πως ο Χάρης Μαυρίας στο πρώτο μεταξύ τους ματς έκανε μεγάλο ματς και δεν άφησε σε ησυχία τον διεθνή αριστερό μπακ του Ολυμπιακού αλλά δυστυχώς ο Μαυρίας είναι νοκ άουτ. Τον ρόλο του θα πάρει ο Μπαρμπαρούσης, ο οποίος από πίσω του θα έχει τον έμπειρο Γιούρκα Σεϊταρίδη. Έτσι, ο Βονόρτας ελπίζει πως και θα περιορίσει τον Χολέμπας στα κατεβάσματα του και θα τον απειλήσει επιθετικά.

Στην άλλη πτέρυγα, ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται να τοποθετήσει τον Σισοκό, ο οποίος θα έχει απέναντι του τον Παπάζογλου, έναν παίκτη που δεν ανεβαίνει στην επίθεση οπότε θα έχει πιο ξεκούραστο έργο. Φυσικά τις τελικές σκέψεις του ο Βονόρτας δεν τις έχει δείξει όπως και δύσκολα θα το κάνει σήμερα αφού όπως όλα δείχνουν θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

Ο Βιτόλο χθες δεν προπονήθηκε λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο γόνατο, αλλά εκτιμάται πως θα είναι έτοιμος. Εφόσον ο Ισπανός είναι διαθέσιμος, το σχήμα του Παναθηναϊκού αναμένεται να είναι το εξής: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μπαρμπαρούσης και Τοτσέ.

Ο «Ζαγόρ» ενώνει;

13/04/2013
 Η ενεργοποίηση του Θοδωρή Ζαγοράκη στα κοινά του ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη θεωρείται δεδομένη αλλά μπορεί να συνυπάρξει με Βρύζα και Τσιστιακόφ;

Ο «Ζαγόρ» ενώνει;
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει να δώσει ρόλο συμβούλου στον Θοδωρή Ζαγοράκη και απομένει το τυπικό κομμάτι. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ πιστεύει πως η έλευση του «Ζαγόρ» θα συσπειρώσει τον κόσμο και όσους μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτή η κίνηση να φέρει αντιδράσεις.

Κι αυτό γιατί στην διοίκηση υπάρχουν οι Ζήσης Βρύζας και Γκερμάν Τσιστιακόφ. Οι σχέσεις του Ζαγοράκη με τον Βρύζα δεν είναι και τόσο καλές αφού στο τέλος της κοινής τους θητείας στον ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Μπορούν άραγε να ρίξουν και οι δύο πλευρές νερό στο κρασί τους και να αφήσουν οποιαδήποτε κόντρα που έχουν μεταξύ τους πίσω για το καλό του «Δικεφάλου του Βορρά»;

Επίσης, ο Ζαγοράκης αναμένεται μετά το καλοκαίρι να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και το θέμα είναι από ποιον θα αφαιρεθούν αυτές. Ο Βρύζας ήδη περιορίζεται από την παρουσία του Τσιστιακόφ, με τον οποίο συνεργάζονται άψογα για τον σχεδιασμό της ομάδας αλλά εφόσον έρθει ο Ζαγοράκης τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Το σίγουρο είναι πως μόνο ενδιαφέρουσα θα είναι η επαναδραστηριοποίηση του Ζαγοράκη στα του ΠΑΟΚ.

Λαοθάλασσα σωτηρίας

13/04/2013  
Εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου της ΑΕΚ στο κάλεσμα της ομάδας για ενίσχυση στον «τελικό» παραμονής με τον Πανθρακικό. Τα πλάνα του Δέλλα και η… απομόνωση της ομάδας.

Λαοθάλασσα σωτηρίας
Η ΑΕΚ δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της ιστορίας της, όχι για κάποιον τίτλο αλλά για την επιβίωσή της στη μεγάλη κατηγορία, το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό. Και δεν θα είναι μόνη της. Παρά τη δεδομένη απογοήτευσή του, ο κόσμος της θα δώσει δυναμικό «παρών» προσπαθώντας με τη φωνή του να ωθήσει την «Ένωση» στη νίκη. Η κρισιμότητα του αγώνα σε συνδυασμό με την παρουσία των Δέλλα, Ζήκου και Μπορμπόκη, που έχει εμπνεύσει τον κόσμο, προκαλούν κοσμοσυρροή στο ΟΑΚΑ.

Τα εισιτήρια τέθηκαν χθες σε κυκλοφορία (με γενική είσοδο 10 ευρώ) και ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Φίλοι της ΑΕΚ, όχι μόνο από το λεκανοπέδιο αλλά από όλη την Ελλάδα, κάποιοι ακόμη και από το εξωτερικό (!) θα είναι εκεί. Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της διοίκησης κάνουν λόγο για λαοθάλασσα που θα ξεπεράσει τους 30.000 φιλάθλους. Ανάμεσά τους και επιφανείς ΑΕΚτζήδες, από παλιούς ποδοσφαιριστές μέχρι παλιούς προέδρους ή απλούς ανθρώπους που την έχουν υπηρετήσει από διάφορα άλλα πόστα.

Όλοι σε… αποστολή

Ο Τραϊανός Δέλλας γνωρίζει πως η στήριξη του κόσμου είναι σημαντική, αλλά η νίκη-σωτηρία μπορεί να έρθει μόνο εφόσον η ΑΕΚ αποδώσει όπως πρέπει στο γήπεδο. Για το λόγο αυτό κρατά «μαντρωμένη» την ομάδα του και τους παίκτες του προσηλωμένους στο στόχο. Ο «Κολοσσός» έχει θωρακίσει τα αποδυτήρια στα οποία δεν έχει πλέον πρόσβαση κανείς άλλος πέραν όσων έχουν άμεση σχέση με την ομάδα. Επίσης με στόχο την ομοψυχία και την αποφόρτιση της ομάδας θα τη μαζέψει και σήμερα από το μεσημέρι, όλοι μαζί θα γευματίσουν στο ξενοδοχείο και μετά τη μεσημεριανή ξεκούραση θα ακολουθήσει η τελευταία προπόνηση.

Ο Δέλλας φαίνεται πως έχει καταλήξει σε ένα σχήμα 4-4-2 με ρόμβο. Αντιλαμβάνεται πως θα ήταν λάθος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές σε σχέση με ό,τι παρέλαβε από τον Έβαλντ Λίνεν και έτσι θα περιοριστεί σε κάποιες τροποποιήσεις με στόχο της βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Ο Αραμπατζής θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Βλάχος και Τσουμάγκας θα καλύπτουν τα δύο άκρα με τους Κουτρουμπή και Μπουγαΐδη σε ρόλο στόπερ, ο Μητρόπουλος θα είναι κλασικό αμυντικό χαφ, σε ρόλο εσωτερικών μέσων θα κινούνται ο Γκερέιρο κι ένας εκ των Φέτση ή Ρίκκα, ενώ ο Ανάκογλου θα κινείται πίσω από το δίδυμο της επίθεσης, το οποίο θα απαρτίζουν οι Φούντας και Πετρόπουλος.

Κύμα αισιοδοξίας στον Άρη

13/04/2013
 Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Άρη αφού θεωρούν πως το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης θα ανοίξει μετά το Πάσχα και θα αποφασίσει να μπει τελικά στο άρθρο 99.

Κύμα αισιοδοξίας στον Άρη
Από την στιγμή που το Δημόσιο δεν παραστάθηκε στην χθεσινή, επεισοδιακή εκδίκαση της αίτησης του Άρη για την υπαγωγή του στο άρθρο 99, το νομικό επιτελείο της ομάδας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο πως τελικά θα πετύχει τον στόχο του.

Το Δημόσιο είναι ο βασικότερος πιστωτής των «κιτρίνων», που εκπροσωπεί το 52% και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να αντιδικήσει και αυτό εκτιμάται ως θετική εξέλιξη που μπορεί να αποτυπωθεί και σε απόφαση ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης, σε 30-40 μέρες και απαρχή για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99 που θα σηματοδοτήσει την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης.

Αντίθετα από το Δημόσιο, κύρια παρέμβαση κατά της αίτησης του Άρη άσκησαν το ΙΚΑ, ο Διγενής Λακκώματος και από τους 49 πρώην ποδοσφαιριστές- πιστωτές, μόνο ο Μιχάλης Σηφάκης. Το δεύτερο θετικό για τους «κίτρινους» είναι η διατήρηση της προσωρινής διαταγής που προφυλάσσει την ΠΑΕ από τους πιστωτές της μέχρι την έκδοση της απόφασης και θεωρείται σημαντικό, αφού περιλαμβάνει και τις αποφάσεις των διαιτητικών οργάνων της ΕΠΟ.

Πέντε φορές έχει προταθεί στον Ολυμπιακό ο Σισοκό

13/04/2013
 Ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε φορές φέρεται να έχει προταθεί στον Ολυμπιακό ο Ιμπραήμ Σισοκό, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό τη νέα περίοδο.

Πέντε φορές έχει προταθεί στον Ολυμπιακό ο Σισοκό
Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο αυριανό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα βρεθούν αρκετοί σκάουτερ και μεταξύ αυτών θα υπάρχει και εκπρόσωπος της Βόλφσμπουργκ.

Μάλιστα, το όνομα που έχει δηλωθεί από τη γερμανική ομάδα είναι αυτό του Κλάους Άλοφς, τον τεχνικό διευθυντή των «λύκων». Τα… πρώτα σενάρια έκαναν λόγο για αναθέρμανση ενδιαφέροντος για τον Βιεϊρίνια, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται. Οι άλλες φήμες ήταν για συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό σχετικά με το μέλλον του Σισοκό στους «πράσινους» και κάποιες άλλες που έλεγαν για πρόταση των Γερμανών στον Ολυμπιακό για τον Ιβοριανό!

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» αποκάλυψαν πως ο Σισοκό έχει προταθεί στο σύνολο 5 φορές αλλά δεν έδειξαν διάθεση να ασχοληθούν με την περίπτωση του. Βέβαια, η Βόλφσμπουργκ κοιτάει και παίκτες του Ολυμπιακού όπως ο Μανωλάς και ο Μήτρογλου.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου