ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μίτσελ: «Αήττητοι μέχρι το τέλος…»

Μίτσελ: «Αήττητοι μέχρι το τέλος…»

10/01/2014
 
 Μόνο νίκες, μέχρι το φινάλε της σεζόν θέλει ο Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της ομάδας του, ενώ μιλάει και για το παιχνίδι στο Περιστέρι.

Μίτσελ: «Αήττητοι μέχρι το τέλος…»
Μετά τη νέα χορταστική εμφάνιση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, για το Κύπελλο Ελλάδας και το 4-0, ο Μίτσελ μιλάει στη Nova για την συνέχεια των εγχώριων αλλά και των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην γενικότερη εικόνα των «ερυθρόλευκων» στα τελευταία παιχνίδια, όπως φυσικά και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, που ακολουθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίτσελ:

Κύριε Μίτσελ στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης προχωρήσατε σε επτά αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το σχήμα που παρατάξατε στον αγώνα που είχε προηγηθεί με αντίπαλο την Καλλονή για το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με δήλωση σας, η ομάδα σας έκανε μία απ' τις καλύτερες εμφανίσεις της απ' την ημέρα που έχετε έρθει στην Ελλάδα. Πως καταφέρνετε και δεν αλλοιώνεται η εικόνα της ομάδα σας παρά τις πολλές αλλαγές από αγώνα σε αγώνα;


«Κάναμε αλλαγές. Όμως, όλοι οι παίκτες που πήραν μέρος στο παιχνίδι, έχουν χρόνο συμμετοχής. Όλοι οι παίκτες έχουν μοιραστεί τη δουλειά μεταξύ τους. Παρόλο που πότε παίζει ο ένας και πότε παίζει ο άλλος, όλοι γνωρίζουν τη συνολική δουλειά που θέλουμε να κάνουμε. Είναι αυτό που δουλεύουμε απ' τον Ιούλιο. Είναι η ιδέα του παιχνιδιού που θέλαμε απ' τον Ιούλιο. Αν δεν είχαμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας ότι δεν μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο, αν δεν το πιστεύαμε και αν δεν είχαν αποδείξει οι ίδιοι οι παίκτες ότι μπορούν να τα καταφέρουν, δε θα προχωρούσαμε σε τόσες πολλές αλλαγές. Είναι, όμως, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί. Και για αυτό το κάνουμε».

Ο φετινός Ολυμπιακός μοιάζει να είναι ομάδα συνόλου και όχι μία ομάδα που παίζει γύρω από (και για) κάποιους παίκτες. Συμφωνείτε; Και αν εδώ βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας;

«Πιστεύω πως ναι. Όλοι οι παίκτες μας γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες νιώθουν άνετα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όλοι οι παίκτες νιώθουν άνετα με τη δουλειά που γίνεται και με το ρόλο που έχουν να παίξουν».

Στο παρελθόν έχει φανεί ουκ ολίγες φορές πως τέτοια εποχή, δηλαδή λίγο πριν και λίγο μετά απ' τα Χριστούγεννα, ο Ολυμπιακός εμφανίζει δείγματα ντεφορμαρίσματος. Έως τώρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που σας απασχολεί;

«Είναι κάτι με το οποίο έχουμε ασχοληθεί πολύ. Έχουμε πάρει πάρα πολλές πληροφορίες για αυτήν την ομάδα. Έχουμε μελετήσει πάρα πολύ το τι συνέβαινε στο παρελθόν, πριν απ' τα Χριστούγεννα, μετά από τις διακοπές, πριν ή και μετά από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ή της Εθνικής. Είναι κάτι στο οποίο έχουμε αποφασίσει απ' την αρχή να δουλέψουμε. Θέλουμε, λοιπόν, αυτή η χαρά να μην επηρεάζει τους παίκτες και να συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Πιστεύουμε πως αυτό είναι το σωστό».

Θα ήθελα να σταθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή σας, τον Τσόρι Ντομίνγκεζ. Στο πρόσωπό του έχει βρει ο Ολυμπιακός το μαέστρο του εντός αγωνιστικού χώρου;

«Δεν πιστεύω πως μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για έναν ηγέτη μέσα στην ομάδα. Πιστεύουμε πως είναι πολλά τα πρόσωπα για τα οποία έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Για παράδειγμα στο Τσάμπιονς Λιγκ λέγαμε πως οι ηγέτες της ομάδας ήταν ο Μήτρογλου και ο Ρομπέρτο. Άλλες φορές έχουμε μιλήσει για τον Αβραάμ, την επιστροφή του που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ομάδα. Για τον Μανιάτη μιλάμε πάντα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για τον Τσόρι. Πιστεύω πως είναι πολλά τα πρόσωπα στα οποία μπορούμε να βασιστούμε».

Ακολουθεί την Κυριακή ο αγώνας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Είναι απ' τους δυσκολότερους αγώνες που θα δώσετε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο;

«Ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που μου αρέσει πολύ, πολύ όμως. Είναι μία πολύ σταθερή ομάδα η οποία παίζει πολύ καλά. Πιστεύω πως αυτό το παιχνίδι θα είναι μία δύσκολη δοκιμή για εμάς. Όμως, τέτοια παιχνίδια ξέρουμε πως μας κάνουν καλό. Για παράδειγμα, τώρα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον Αστέρα για το κύπελλο, καθώς ξέραμε πως είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε σωστά σε αυτό το παιχνίδι. Με όλο το σεβασμό και όλη την ταπεινότητα που έχουμε απέναντι στον Ατρόμητο, ελπίζουμε ότι θα συμβεί ξανά το ίδιο».

Θυμίζω πως πέρυσι η Ατρόμητος ήταν η μοναδική ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Ήταν σε εκείνο το ματς του Καραϊσκάκη που το είχατε παρακολουθήσει απ' την εξέδρα, έχοντας συμφωνήσει με τη διοίκηση να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία. Το υπενθυμίζω διότι υποψιάζομαι πως η κατάκτηση του τίτλου χωρίς να ηττηθεί η ομάδα σας θα είναι ένας απ' τους στόχους της περιόδου. Είναι έτσι τα πράγματα;

«Δεν κοιτάζουμε ποτέ πιο μακριά απ' τον επόμενο αντίπαλό μας. Φυσικά και θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα. Φυσικά και θέλουμε να φθάσουμε αήττητοι στο τέλος του πρωταθλήματος. Θέλουμε να πάρουμε το κύπελλο χωρίς να χάσουμε πουθενά. Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε, όμως, πως οι αντίπαλοί μας είναι δύσκολες ομάδες. Τα παιχνίδια δεν είναι πάντα εύκολα. Και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε μία δύσκολη δοκιμασία μπροστά μας. Για αυτό κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, θέλοντας φυσικά να τα κερδίσουμε όλα. Για εμάς τελειώνουν όλα στο επόμενο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια σαν να είναι το τελευταίο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ένας αρκετά μεγάλος σύλλογος, ώστε να γνωρίζουμε πως αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Πηγαίνουμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια σα να είναι το τελευταίο. Αυτή είναι η νοοτροπία μας».

Ο Μήτρογλου θα είναι στη διάθεσή σας;

«Θέλει ο Μήτρογλου να είναι τόσο, όσο το θέλουμε και εμείς. Θέλουμε, λοιπόν, να είναι μαζί μας. Όμως, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε το ελάχιστο σε σχέση με τον Μήτρογλου. Έχουμε πολλές ώρες μπροστά μας για να το εκτιμήσουμε. Απομένουν ακόμη τρεις προπονήσεις για να δούμε πως θα τα πάει. Μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Όμως, έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας για να εκτιμήσουμε την κατάστασή του».

Πως είναι η κατάσταση του Παπαδόπουλου και του Σιόβα. Υπολογίζονται για τον αγώνα με τον Ατρόμητο;

«Για τον Σιόβα θα μάθουμε στην προπόνηση τι συμβαίνει. Χθες, τον βγάλαμε απ' το παιχνίδι για προληπτικούς λόγους. Για να τον προφυλάξουμε. Για τον Αβραάμ πιστεύω πως χρειαζόμαστε μία εβδομάδα ακόμα».

Κάτι τελευταίο. Με τέτοιες εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών σας, θα είναι δύσκολο να καταλήξετε στους παίκτες που δε θα δηλώσετε στη λίστα της UEFA για τη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Δεν ανησυχώ για αυτό. Θα ανησυχούσα αν δεν είχα 21 ποδοσφαιριστές για να διαλέξω ανάμεσα από αυτούς. Φυσικά και πρέπει να αφήσουμε κάποιους εκτός λίστας. Όμως, πολλές φορές πρέπει να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Όλοι, λοιπόν, οι παίκτες το θέλουν πολύ να είναι στη λίστα. Και τους θέλουμε και εμείς. Όμως, το αφεντικό είμαι εγώ...».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου