ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μedia:Τηλεοπτικά Euro 2016 και κλήρωση 23 Φλεβάρη

Μedia:Τηλεοπτικά Euro 2016 και κλήρωση 23 Φλεβάρη

09/01/2014
 
 Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα αρχίζει να «ζεσταίνεται» το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των προκριματικών, αλλά και της τελικής φάσης του Euro 2016.

Τηλεοπτικά Euro 2016 και κλήρωση 23 Φλεβάρη!
Οπως σάς έχουμε ενημερώσει για τις αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών (που θα θυμίζει έντονα Τσάμπιονς Λιγκ) με στόχο της ΟΥΕΦΑ να γίνει πιο ελκυστικό (τηλεοπτικά) το «πακέτο»και για το ενδεχόμενο να μοιραστουν τα δικαιώματα στα δύο συνδρομητικά.

Τα δικαιώματα του Euro 2016 χειρίζεται εταιρία (στα πρότυπα της TEAM) εκπρόσωποι της οποίας θα έλθουν σύντομα, για επίσκεψη στην Ελλάδα και επικοινωνία με τους υπεύθυνους των καναλιών.

Σε κάθε περίπτωση, στις 23 Φεβαουαρίου θα διεξαχθεί (στη Νις) η κλήρωση των προκριματικών και το ερώτημα είναι ποιός θα την μεταδώσει Θα είναι καποιο απ' τα κανάλια, στα οποία θα καταλήξουν τα δικαιώματα (θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι ένα ελεύθερης εμβέλειας και ένα συνδρομητικό) ή, μήπως, το ένα θέμα θα αποσυνδεθεί απ' το άλλο; Διότι δεν θα προλάβει μέχρι τότε να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία;

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του Euro 2016, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό «πακέτο» και είναι πολύ πιθανό, επίσης, να καταλήξουν σε «ελεύθερο» και συνδρομητικό κανάλι. Όπως και να έχει φαίνεται πολύ πιθανό να μην πάει η τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στο δημόσιο κανάλι.

Οι αλλαγές είναι μεγάλες και απότομες στον «χάρτη» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων διοργανώσεων που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε ως αυτονόητο ότι θα παίξουν στην δημόσια τηλεόραση (όπως να ονομάζεται). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα ιδιωτικά και δη τα συνδρομητικά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτύξουν δραστηριότητα.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου