ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ποδαρικο με 4σαρα για το 2014 (pics+videos)

Ποδαρικο με 4σαρα για το 2014 (pics+videos)

  05/01/2014
 
Με φόρα από το 2013 μπήκε και στη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν «σεφτέ» στο 2014 με… τέσσερα κόντρα στην Καλλονή.

Ο Ολυμπιακός με κεκτημένη ταχύτητα από την περασμένη χρονιά, έκανε «σεφτέ» στο 2014, επικρατώντας 4-0 της Καλλονής, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου.

Ο Σαβιόλα (13’) άνοιξε το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Ντομίνγκεζ (54’) διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, ο Μανωλάς με κεφαλιά στο 65’. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μασάντο στο 75’.

Το pregame της αναμετρησης


Δείτε πλάνα από το OlympiacosTV λίγο πριν την έναρξη του σημερινού αγώνα απέναντι στην Καλλονή

Το ματς:

Όπως αποχαιρέτησε το 2013, έτσι υποδέχτηκε και το 2014 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» με πολύ όρεξη και άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην Καλλονή και χρειάστηκαν μόλις 13’ λεπτά για να κάνουν «σεφτέ» για το νέο έτος. Ο Σαβιόλα άνοιξε το σκορ και τα πράγματα έγιναν, πολύ εύκολα για τους παίκτες του Μίτσελ.

Με πίεσης ψηλά, η οποία ανάγκαζε τους παίκτες της Καλλονής σε πολλά και αβίαστα λάθη, οι πρωταθλητές Ελλάδας έφταναν στην περιοχή του Σιδεράκη, όμως είτε οι εξαιρετικές επεμβάσεις του νεαρού γκολκίπερ, είτε η… «ερυθρόλευκη» αφέλεια κράτησαν το σκορ στο επίπεδο του 1-0, μετά τα πρώτα 45 λεπτά. Κάμπελ, Τσόρι και Σαβιόλα ξεχώριζαν και ήταν οι κορυφαίοι του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ντομίνγκεζ «κλείδωσαν» το παιχνίδι με δεύτερο τέρμα και απλοποίησαν ακόμα περισσότερο το πράγμα. Μάλιστα, αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσελ να φρεσκάρει λίγο την ομάδα του, να δώσει ανάσες σε Σάμαρη και Μανιάτη και να δώσει χρόνο σε Εντινγκά και Μασάντο. Ο Μανωλάς, πιστός στο ραντεβού του με το σκοράρισμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Ολυμπιακός, εντελώς απελευθερωμένος κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα, έφτανε στην περιοχή του Σιδεράκη και με τον Μασάντο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το τελευταίο σφύριγμα από τον Παπαπέτρου, βρήκε τον Ολυμπιακό να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το νέο έτος, ενώ παράλληλα ξεκίνησε με νίκες και τον δεύτερο γύρο της Σούπερ Λίγκας. Στο Περιστέρι δοκιμάζεται η ομάδα του Μίτσελ, την επόμενη αγωνιστική. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Σάμαρης (66’ Εντινγκά), Μανιάτης (72’ Μασάντο), Κάμπελ, Φουστέρ (55’ Βάις), Τσόρι, Σαβιόλα.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σέποβιτς.

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Γκοϊανίρα, Γιουκάρης (78’ Νταμπός), Μανούσος (69’ Βαλιός), Λεοζίνιο, Ντος Σάντος, Καζάκης (20’ λ.τ. Γκι Κάσα).

Στον πάγκο: Χογκ, Φουρλάνος, Κεϊτά, Φαρία.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» 

Τα γκολ και τα highlights της αναμετρησης
 

Ο MVP του αγώνα

Ο Κάμπελ ήταν πολύ δραστήριος, ο Σαβιόλα είχε εκλάμψεις και ο "Τσόρι" Ντομίνγκες ήταν ο πιο ουσιαστικός παίκτης του Ολυμπιακού σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Ένα γκολ και μια ασίστ του Αργεντίνου στην επανάληψη (όπως και αυτή στον Σαβιόλα στο 1-0) δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι στο ματς.

Η απογοήτευση

Συνολικά η Καλλονή είχε κακή απόδοση στο Φάληρο, με το πρόβλημα να εντοπίζεται βασικά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου οι Γιουκαρής και Μαρσέλο δεν κατάφεραν ούτε να κρατήσουν την μπάλα επαρκώς αλλά ούτε και ανακόψουν τον ρυθμό των μέσων του Ολυμπιακού.

Στατιστικά αγώνα

4 Goal 0
4 Ασίστ 0
14 Τελικές Προσπάθειες 5
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
0 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 4
5 Επεμβάσεις 11
14 Κλεψίματα 16
16 Φάουλ 16
4 Οφσάιντ 0
4 Κόρνερ 1
49 Λάθη 54
13/22 Γεμίσματα 5/8


Οι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στην Καλλονή.
Άνετη νίκη, αλλά θα θέλαμε περισσότερο τις εντυπώσεις σας για την ομάδα μετά τη διακοπή που υπήρξε.

Είμαστε ευχαριστημένοι. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν απλό. Χρειάστηκε προσπάθεια. Ήταν μία νίκη, η οποία ήρθε άνετα. Σε σχέση με το πώς ήταν ο αγωνιστικός χώρος, προσπαθήσαμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Βάλαμε τέσσερα γκολ, μπορούσαμε περισσότερα και νομίζω ότι η νίκη ήταν δίκαιη. Αμυντικά δεν υποφέραμε καθόλου. Στο ημίχρονο ζητήσαμε από τους παίκτες να ανέβουν και να δώσουν περισσότερα, γιατί είδαμε στο πρώτο ημίχρονο ότι έλειπε η επιθετικότητα και η αποτελεσματικότητα. Ενώ δημιουργούσαμε φάσεις, δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε.

Ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ με σουτ εντός περιοχής. Αυτή είναι και η οδηγία με την οποία θέλετε να παίζει η ομάδα σας; Δεν θέλουμε να κάνουμε σύγκριση, αλλά αυτό το στιλ παιχνιδιού έχει περάσει τόσα χρόνια η Μπαρτσελόνα.

Δεν θέλουμε να κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλοι. Εμείς κοιτάμε και ζητάμε από τους παίκτες να κάνουν επιθετικό παιχνίδι, να δημιουργούν συνδυασμούς και να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι. Θέλουμε να γίνουμε όλο και καλύτεροι, να γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να προετοιμαστούμε καλύτερα για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, γιατί - κακά τα ψέματα - αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθούμε.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μία προετοιμασία από τώρα για την Ευρώπη, μιας και έχει αποκτήσει μια τόσο μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα;
Βρισκόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα με ένα πλεονέκτημα και αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η προκριματική φάση του Κυπέλλου. Εμείς θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια να είμαστε ανταγωνιστικοί, να συνεχίσουμε με την ίδια αποτελεσματικότητα στις διοργανώσεις και να είμαστε σταθεροί. Δεν θα έχουμε και τα δύο μας μάτια στραμμένα στη Μάντσεστερ. Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστούμε για εκείνο το παιχνίδι, είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς στην Ελλάδα. Αν και είναι αναπόφευκτο να μην ανοίγω την τηλεόραση στο σπίτι μου και να μην βλέπω παιχνίδια της Μάντσεστερ. Λες και κάποιος μου αλλάζει το σήμα και βάζει συνέχεια παιχνίδια της Μάντσεστερ.

Η ομάδα πηγαίνει από νίκη σε νίκη. Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο να παρουσιάσει «κοιλιά» ο Ολυμπιακός;


Κάθε εβδομάδα το σκεφτόμαστε αυτό, αλλά κάθε φορά η ομάδας μας αποδεικνύει ότι όλο και καλύτερη γίνεται. Ίσως κάποιες φορές λείπει η λάμψη από τα παιχνίδια μας, αλλά σε κάθε ματς αυτό που βλέπω είναι ότι κυριαρχούμε. Από τότε που ξεκίνησα να κάθομαι στον πάγκο του Ολυμπιακού, αυτό που άκουγα ήταν «προσοχή στα παιχνίδια μετά το Champions League, μετά τα Χριστούγεννα ή μετά τις Εθνικές». Οι παίκτες όμως έχουν δείξει ότι προσέχουν από μόνοι τους, όσο κι αν τους το τονίζουμε αυτό.


Οι δηλώσεις των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αμέσως μετά τον αγώνα απέναντι στην Καλλονή.
Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ:

«Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους. Ήταν ένα πολύ καλό ματς για την ομάδα αλλά και για μένα τον ίδιο. Θέλω να συνεχίσω έτσι.

Δεν θέλω να μιλήσω για μένα. Η εκπομπή σας φαίνεται να μου έχει φέρει γούρι! Μακάρι να πηγαίνει καλά η ομάδα, να βελτιώνεται και να παίρνει τους βαθμούς.

Δεν έχει σημασία να ψάχνουμε για κίνητρο. Το κίνητρο είναι πως φοράμε τα χρώματα του Ολυμπιακού. Πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο για την ομάδα και να ευχαριστούμε τους φιλάθλους είτε παίζουμε με μικρότερες είτε με μεγαλύτερες ομάδες. Το πιο σημαντικό είναι πως φοράμε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα και στα παιχνίδια για το Κύπελλο. Όταν έρθει η ώρα για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα γιατί είναι πολύ σημαντικός αγώνας. Προς το παρόν αφοσιωνόμαστε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Δεν θέλω να πω πόσα γκολ και ασίστ θέλω να πετύχω, θέλω να συνεχίσω να τα πηγαίνω καλύτερα, θέλω να είναι περισσότερα τα γκολ και οι ασίστ στο τέλος της σεζόν».

Τζόελ Κάμπελ:
Είναι απόλαυση! (video)
«Ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που ήταν πολύ σημαντικό για μας. Θα προσπαθούμε να παίρνουμε όλα τα ματς, να πηγαίνουμε βήμα βήμα και να γινόμαστε όσο πιο δυνατοί γίνεται. Είναι καλές ομάδες οι Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος που θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια αλλά είμαστε μεγάλη ομάδα, έχουμε πολλούς παίκτες και είμαστε έτοιμοι όταν μας το ζητήσει ο προπονητής να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Περιμένουμε αυτά τα ματς. Ενόψει του νέου χρόνου θέλω να κερδίσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League αλλά και να απολαύσω την ευκαιρία που μου έχει δώσει ο Ολυμπιακός να αγωνίζομαι σε αυτό το γήπεδο».

Χαβιέρ Σαβιόλα:"Να συνεχίσουμε έτσι!"

Ποδαρικό στα… γκολ για το 2014 σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό έκανε ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο Αργεντινός άσος ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στη νίκη 4-0 κόντρα στην Καλλονή.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στην κάμερα του OlympiacosTV τόσο για το που αφιερώνει αυτό το τέρμα όσο και για τις ευχές που κάνει για τον Θρύλο.
Ο 32χρονος επιθετικός ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ευτυχισμένος που κατάφερα να βάλω αυτό το γκολ. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου και στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια».
Κι όταν του ζητήθηκε να κάνει μια ευχή για τη νέα χρονιά, υπογράμμισε: «Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, εύχομαι και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να τα πάμε το ίδιο καλά όπως έγινε στο πρώτο κομμάτι».
Κατέληξε, σχολιάζοντας: «Και η ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, διότι αυτό είναι που επιθυμούμε όλοι μας».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου