ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Εκανε την χειρότερη εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια

Εκανε την χειρότερη εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια

10/01/2014 

Στα γενέθλια της Αρμάνι για τα 78 χρόνια «ζωής» της ο Ολυμπιακός έμοιαζε… φτωχός συγγενής και πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια συνετρίβη με 81-51.

Άλλος πάρτι, άλλος «κηδεία»

Ένας αγνώριστος Ολυμπιακός, σε άμυνα κι επίθεση, γνώρισε όχι απλώς την ήττα αλλά τη συντριβή με 81-51 από την Εμπόριο Αρμάνι στο «Φόρουμ» του Μιλάνου για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16. Εκνευριστικά άστοχοι (17/45 δίποντα, 3/18 τρίποντα) και βιαστικοί στην επίθεση, αλλά και έρμαια των ορέξεων των γηπεδούχων στην άμυνα οι πρωταθλητές Ευρώπης, που έχασαν μετά από 14 σερί νίκες στην Ευρωλίγκα και με τέτοιες εμφανίσεις δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ίδιο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το Final Four. Απίστευτα εύστοχοι οι Ιταλοί (παρά την απουσία του άρρωστου Τζεντίλε) με 12/21 τρίποντα, έστησαν πάρτι για τα 78α γενέθλια από την ίδρυσή τους με κορυφαίους τους Κιθ Λάνγκφορντ με 29 και Ντάνιελ Χάκετ με 17 πόντους.

Είχε τον έλεγχο

Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Σίμονς ήταν οι πρώτοι πέντε για τον Ολυμπιακό. Χρειάστηκαν περίπου τρία λεπτά για να έρθουν οι πρώτοι πόντοι και αμέσως μετά το πρώτο προβάδισμα (2-4), στο οποίο οι γηπεδούχοι απάντησαν με 8-0 και πρωταγωνιστές τους Λάνγκφορντ και Χάκετ. Παρά την αστοχία των Σπανούλη και Πρίντεζη, ο εξαιρετικός στο πρώτο εξάλεπτο Σίμονς με καλές άμυνες, ριμπάουντ, αλλά και πόντους βοήθησε τον Ολυμπιακό να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο (10-12). Ο Πρίντεζης «ζεστάθηκε», η επίθεση λειτουργούσε πολύ πιο οργανωμένα και ορθολογικά από αυτή των αντιπάλων, η άμυνα έκανε αρκετά καλά τη δουλειά της και ο Σλούκας με καλάθι στην εκπνοή έκλεισε το δεκάλεπτο φέρνοντας την ομάδα του στο +5 (16-21).

Σερί εσύ, σερί κι εγώ

Το δεύτερο φάουλ του Μάντζαρη μετά από 71’’ στη δεύτερη περίοδο έδωσε την ευκαιρία για ντεμπούτο στον Κόλινς. Ο Λάνγκφορντ… ξεσάλωσε και οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 11-0 που την έφερε στο 30-24, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέσυρε μετά από μόλις δυόμισι λεπτά το νέο απόκτημα που έμοιαζε έξω από τα νερά του. Η βελτίωση της άμυνας του Ολυμπιακού, που κράτησε έξι λεπτά «άσφαιρη» την Αρμάνι, καθώς κι επιθετική άνοδος του Σπανούλη απέφεραν ένα ακόμη σερί και νέα ανατροπή (30-31), αλλά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο φινάλε του ημιχρόνου και κλείνοντάς το με επτά αναπάντητους πόντους πήγαν στα αποδυτήρια με τη μεγαλύτερη διαφορά, 39-32.

Εφιάλτης


Ο Ολυμπιακός όχι απλώς δεν επέστρεψε καλύτερος από τα αποδυτήρια, αλλά παρουσιάζοντας σημάδια αποσύνθεσης βρέθηκε να χάνει με 12 (46-24) αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ πριν καν συμπληρωθεί ένα τρίλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Ούτε αυτό, αλλά ούτε η άμυνα ζώνης επέφεραν την απαιτούμενη μεταμόρφωση, με τον Χάκετ να συνεχίζει να κάνει θραύση, τον Λαουάλ να μοιράζει αφειδώς τάπες και τη διαφορά να αυξάνεται αντί να μειώνεται. Τα συνεχή τρίποντα από Λάνγκφορντ και Τζέρελς εκτόξευσαν τη διαφορά στο +23 με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (63-40).

Δεν υπήρχε επιστροφή

Ακόμη και μία ομάδα… εθισμένη στις μεγάλες ανατροπές, όπως ο Ολυμπιακός, δεν μπορούσε να επιστρέψει από το -23. Ο περιορισμός της έκτασης της ήττας ήταν το μόνο στο οποίο μπορούσαν να ελπίζουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά δεν κατάφεραν ούτε αυτό. Χρειάστηκε να περάσουν έξι λεπτά για να σκοράρει ο Σλούκας τους πρώτους πόντους της ομάδας στην τελευταία περίοδο με τη διαφορά να έχει φτάσει νωρίτερα στο +32, 72-40. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέσυρε τον Σπανούλη συμβιβασμένος με την ήττα να ανέρχεται ακόμη και στο -34 (76-42) πριν το τελικό 81-51.

Δεκάλεπτα: 16-21, 39-32, 63-40, 81-51.

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Τσερέλα 5, Μέλι 3, Χάκετ 17, Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 29 (5/6 τρίποντα), Σάμιουελς, Ουάλας 2, Λαουάλ 10 (9 ριμπ., 5 τάπες), Μος 2, Τζέρελς 13, Τουρέ.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 3, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 3, Σλούκας 7, Κόλινς, Σίμονς 6, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5.

Διαιτητές: Αρτεάγκα (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Κοντέ (Ισπανία).

Μπαρτζώκας: «Πολύ άσχημο βράδυ για εμάς»

Ο Ολυμπιακός είχε ένα άσχημο βράδυ στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι γνωρίζοντας βαριά ήττα, όμως όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας αυτό πρέπει να ξεχαστεί και η ομάδα να δουλέψει σε ό,τι δεν έκανε σωστά.

Μπαρτζώκας: «Πολύ άσχημο βράδυ για εμάς»
Πρώτη φετινή ήττα για τον Ολυμπιακό στην Euroleague από την Αρμάνι στο Μιλάνο (81-51), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει λόγο για ένα κακό βράδυ, αλλά και να δίνει σύνθημα ανασύνταξης.

«Προφανώς και ήταν ένα πολύ άσχημο βράδυ για εμάς και ένα πολύ καλό για την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε την υπομονή και την επιμονή μας στο παιχνίδι. Δεν αποτελούν δικαιολογία οι απουσίες. Στο Top 16 της Ευρωλίγκας το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον καθένα στο Top 16», είπε αρχικά ο προπονητής των Πειραιωτών και συνέχισε:

«Πρέπει πάντα, σε αυτή τη φάση να ξεχνάς και την ήττα αλλά και τη νίκη. Πρέπει να δούμε, όμως, τι δεν κάναμε σωστά και δεν κάναμε πάρα πολλά πράγματα σωστά απόψε. Συγχαρητήρια στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο για τη νίκη και καλή συνέχεια».

«Δεν σεβαστήκαμε τον εαυτό μας»

Ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, Χρήστος Μαρμαρινός, στάθηκε στην πολύ κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού μετά τη βαριά ήττα από την Αρμάνι.

«Δεν σεβαστήκαμε τον εαυτό μας»

Η εικόνα του Ολυμπιακού και η αγωνιστική του συμπεριφορά προβλημάτισε περισσότερο από την ήττα το τεχνικό τιμ της ομάδας μετά τη συντριβή με 81-51 από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

«Το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν στην άμυνα. Ήμασταν ανύπαρκτοι στην άμυνα και είχαμε έπαρση», τόνισε ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, Χρήστος Μαρμαρινός, και πρόσθεσε: «Ο όμιλος είναι πολύ περίεργος, θα γίνουν ήττες σε πολλά ματς. Το θέμα είναι να σέβεσαι τον εαυτό σου κι εμείς σήμερα δεν το κάναμε αυτό».

Πρίντεζης: «Μας πειράζει ο τρόπος, όχι η ήττα»

Στον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο, είναι αυτός που «ενοχλεί» στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Γιώργο Πρίντεζη που μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Πρίντεζης: «Μας πειράζει ο τρόπος, όχι η ήττα»
Η κακή αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν αυτή που στεναχώρησε, κυρίως, τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο «υπαρχηγός» των Πρωταθλητών Ευρώπης, μίλησε αποκλειστικά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Νίκο Ζέρβα για την βαριά ήττα από την Αρμάνι αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο, αυτή, ήρθε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το τρίτο δεκάλεπτο μας στοίχησε πολύ. Δεν καταφέραμε να τους περιορίσουμε, βρήκαν ρυθμό και σε συνδυασμό με την κακή μας εμφάνιση ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε και όπως παίζαμε συνήθως. Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν επίσης κακό για εμάς. Πέρασε μια κακή περίδος για εμάς, όμως θεωρώ πως η διοργάνωση έχει ακόμα δρόμο και είμαι αισιόδοξος πως θα συνεχίσει ο πιο δυνατός.

Το σημαντικό για εμάς είναι να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό. Δεν γίνεται να κερδίζουμε πάντα και ίσως το σερί να ήταν και λίγο πλασματικό. Και οι ήττες θα έρθουν και οι τραυματισμοί θα κάνουν πιο δύσκολο το έργο μας, όμως το αρνητικό για μένα ήταν ο τρόπος που ήρθε η ήττα, γιατί ήταν με κάτω τα χέρια», τόνισε ο Πρίντεζης.

Μάντζαρης: «Ήμασταν απαράδεκτοι»

Καμία όρεξη για λόγια δεν είχε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μετά τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι Μιλάνο, με 81-51. «Ήμασταν απαράδεκτοι, βελτίωση από το επόμενο ματς», τόνισε.

Μάντζαρης: «Ήμασταν απαράδεκτοι»
Η βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Αρμάνι Μιλάνο, με σκορ 81-51, στην Ιταλία προβλημάτισε ιδιαίτερα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, έκανε λόγο για την χειρότερη εμφάνιση, από τότε που ο ίδιος βρίσκεται στους «ερυθρόλευκους», ενώ τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του οφείλουν να είναι καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια.

«Ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας τουλάχιστον από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό. Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για πράξεις. Πρέπει στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα να μασάμε σίδερα. Για 30 λεπτά δεν ήμασταν πουθενά. Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Χάσαμε την μαχητικότητά μας, δεν παίξαμε άμυνα. Ήμασταν απαράδεκτοι. Τα κεφάλια κάτω και από το επόμενο παιχνίδι, κιόλας, πρέπει να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Οι απουσίες ήταν σημαντικές, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Και σε άλλα παιχνίδια είχαμε απουσίες, όμως μέσα από την ομάδα τις καλύπταμε», ήταν τα λόγια του Μάντζαρη.

Τα highlights της αναμετρησης

Highlights: EA7 Emporio Armani Milan-Olympiacos... από Euroleague_Basketball


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου