ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Tα αποτελεσματα του Champions League (videos)

  Tα αποτελεσματα του Champions League (videos)

 03/10/2013

Βραδιά γεμάτη γκολ αυτή της 2ης αγωνιστικής του Champions League όπου ξεχώρισε το άνετο 3-1 της Μπάγερν στην έδρα της Σίτι και η ισοπαλία 2-2 της Γιουβέντους στο Τορίνο κόντρα στη Γαλατασαράι.

Συνολικά 28 φορές κουνήθηκαν τα δίχτυα στα 8 ματς του Champions League σε μια βραδιά που μάλλον επιβεβαιώθηκαν τα φαβορί, με μόνη έκπληξη το 2-2 στο Τορίνο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Γιουν. 1-1
Λεβερκούζεν-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

2ος όμιλος
Γιουβέντους-Γαλατασαράι 2-2
Ρεάλ Μαδρίτης-Κοπεγχάγη 4-0

3ος όμιλος
Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-3
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 3-0

4ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου 1-3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Πλζεν 3-2

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3

Με τον Μήτρογλου να σκοράρει απ' όλες τις θέσεις και μ' όλους τους τρόπους πετυχαίνοντας χατ-τρικ και τον Ρομπέρτο να κατεβάζει τα ρολά και να αποκρούει πέναλτι για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν τρένο από τις Βρυξέλλες, διαλύοντας την Άντερλεχτ με 3-0! Αυτή είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών που αγκαλιάζουν την 3η θέση και κρυφοκοιτάζουν πιο ψηλά.
Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα στο Βέλγιο και βγήκε τελικά νικητής. Ή μάλλον, όχι απλά νικητής αλλά θριαμβευτής, αφού πήρε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στο Champions League.
Ο Ισπανός τεχνικός έπαιξε φουλ επιθετικά, η ομάδα του Πειραιά γλίτωσε αρκετές φορές έχοντας τη τύχη με το μέρος της, όμως με τέτοιο Ρομπέρτο και φυσικά τέτοιο Μήτρογλου, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει από τις Βρυξέλλες δίχως το τρίποντο της νίκης στις αποσκευές.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δεν πραγματοποίησαν την καλύτερή τους εμφάνιση στο Champions League, όμως ήταν άκρως αποτελεσματικοί, τόσο που δεν τους έχουμε ξαναδεί και δύσκολο να τους ξαναδούμε. Από τις πέντε καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν στις τρεις, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου!
Στο 0-1 ο Σαβιόλα του έδωσε ασίστ πάρε-βάλε, στο 0-2 η μπάλα έφτασε στα πόδια του από μια κεφαλιά του Εντινγκά και τελικά κατέληξε στα δίχτυα της Άντερλεχτ, ενώ στο 0-3, ο Φουστέρ του έδωσε τη μπάλα και εκείνος με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής ολοκλήρωσε τον προσωπικό του θρίαμβο καθώς και της ομάδας του. Τρίτο φετινό χατ-τρικ για τον Έλληνα επιθετικό, που μοιάζει ασταμάτητος!
Άξιος συμπαραστάτης του Μήτρογλου ήταν και ο Ρομπέρτο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας αποδεικνύει πως είναι ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ, οι οποίοι έχουν περάσει από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, καθώς για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς απέκρουσε πέναλτι και με τις εκπληκτικές του επεμβάσεις κράτησε το μηδέν στην εστία του.
Αξίζει να σημειωθεί πως το 3-0 είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών στο Champions League και μ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Μίτσελ αγκαλιάζει τη τρίτη θέση του ομίλου και μπορεί να ονειρεύεται για πιο ψηλά. Άλλωστε η Παρί, νίκησε εντός έδρας 3-0 την Μπενφίκα και δείχνει να καθαρίζει την πρώτη θέση.

Η βαθμολογία

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 6 (7-1)
2. Ολυμπιακός 3 (4-4)
3. Μπενφίκα 3 (2-3)
4. Άντερλεχτ 0 (0-5)


Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Constant Vanden Stock"
Καιρός: Συννεφιασμένος
Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν
Πρώτος Βοηθός: Κιμ Τόμας Χάγκλουντ
Δεύτερος Βοηθός: Φρανκ Άντας
Τέταρτος Διαιτητής: Νταγκ-Ρότζερ Νέμπεν
Οι συνθέσεις των ομάδων
Άντερλεχτ (Φαν ντε Μπρομ): Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νόιτινγκ, Ενσακαλά, Τιλμάν, Κλιέσταν, Σουάρες, Πρατ (74' Ασεμπόνγκ), Μπρούνο, Μίτροβιτς.
Ολυμπικός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης, Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα (65' Τσόρι Ντομίνγκες - 78' Χολέμπας), Μήτρογλου.
Γκολ: 17', 56', 72' Μήτρογλου
Κίτρινες: 45' Ενσακαλά, 50' Μπρούνο / 24' Σάμαρης, 28' Μανιάτης, 36' Μανωλάς

Ο αγώνας

 Με πολλές εκπλήξεις παρέταξε την ενδεκάδα ο Μίτσελ και όσοι επιχείρησαν να κάνουν προβλέψεις έπεσαν εντελώς έξω. Ο Ισπανός κατέβασε έναν Ολυμπιακό άκρως επιθετικό, αφού στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Μήτρογλου και ο Σαβιόλα και ο Βάις και ο Ολαϊτάν. Όλα τα επιθετικά όπλα των Πειραιωτών ήταν στην ενδεκάδα, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Εντινγκά και Σάμαρης. Στο κέντρο της άμυνας ο Σιόβας είχε δίπλα του τον Μανωλά, δεξιά ήταν ο Μανιάτης, αριστερά ο Μπονγκ και την ερυθρόλευκη εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Εκτός από την ενδεκάδα, η έκπληξη του Μίτσελ ήταν πως έμειναν εκτός 18άδας οι Κάμπελ και Σαλίνο, ενώ στον πάγκο οι μόνοι επιθετικοί παίκτες ήταν οι Φουστέρ και Τσόρι Ντομίνγκες.
Η αρχή της αναμέτρησης ήταν δύσκολη για τον Ολυμπιακό, αφού οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα πολλά κενά που υπήρχαν στην ερυθρόλευκη άμυνα. Στο 4' ο Μίτροβιτς βγήκε σε ευνοϊκή θέση αλλά ο Μανωλάς έδιωξε με σωτήριο τάκλιν, στο 11' το σουτ του Μπρούνο κατέληξε λίγο άουτ, στο 13' ο ίδιος παίκτης είχε και πάλι άστοχο σουτ, ενώ στο 15' ήταν σειρά του Νόιτινγκ να απειλήσει με σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Μπονγκ και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.
 Οι "ερυθρόλευκοι" πίεζαν ψηλά και αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα στις αντεπιθέσεις των Βέλγων, οι οποίοι με λίγες αλλά γρήγορες πάσες έβγαιναν απέναντι από τον Ρομπέρτο. Παρόλα αυτά, τι να τις κάνεις τις ευκαιρίες, αν η μπάλα δεν μπαίνει στο πλεκτό; Η Άντερλεχτ έχανε ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ στην πρώτη του ευκαιρία. Ιδανικότερο σενάριο δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε... Συγκεκριμένα, στο 17' ο Σαβιόλα έβγαλε υπέροχη πάσα για τον Μήτρογλου και εκείνος με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1 και έφερε τα πάνω κάτω στο ματς.
Το γκολ του Μήτρογλου πάντως δεν άλλαξε πολύ τα πράγματα, αφού οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά πίεσαν ακόμη περισσότερο για το γκολ. Στο 24' ο Σάμαρης έκανε ένα ανέλπιστο δώρο στους Βέλγους, με πέναλτι κατά τη διάρκεια ενός κόρνερ κι ενώ ο διαιτητής του είχε κάνει 2 παρατηρήσεις για παρόμοιες περιπτώσεις. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίτροβιτς, όμως ο Ρομπέρτο έδιωξε σωτήρια και έπιασε δεύτερο πέναλτι σε ισάριθμα ματς του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαιρετικό επίτευγμα...
 Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πέρασαν με την Άντερλεχτ να απειλεί, δίχως όμως να καταφέρνει να νικήσει τον Ρομπέρτο και έτσι οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ. Το σκηνικό δεν άλλαξε πάντως, ούτε στην επανάληψη, αφού οι γηπεδούχοι έμοιαζαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν και έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Για την ακρίβεια, πότε ο Σουάρες αστοχούσε (52') και πότε ο Ρομπέρτο νικούσε τον Μίτροβιτς (53') και έμοιαζε πραγματικά ανίκητος.
 Κι ενώ η Άντερλεχτ αδυνατούσε να σκοράρει, ο Κώστας Μήτρογλου την τιμώρησε και πάλι! Η μπάλα έφτασε στον Έλληνα επιθετικό έπειτα από κεφαλιά του Εντινγκά και με άψογο πλασέ έγραψε το 0-2! Απίστευτη εξέλιξη για τους "ερυθρολεύκους" που εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία στο έπακρο και με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου, ήταν έτοιμοι για μεγάλο διπλό.
Μετά απ' όλα αυτά, όπως είναι λογικό, οι Βέλγοι δεν είχαν άλλα ψυχικά αποθέματα και συμβιβάστηκαν στην ιδέα της ήττας. Πίεσαν, δημιούργησαν ευκαιρίες και προσπάθησαν, αλλά με τέτοιο Ρομπέρτο και τέτοιο Μήτρογλου, δεν είχαν καμία ελπίδα. Κι αν νομίζετε πως ο "πιστολέρο" σταμάτησε εκεί, κάνετε λάθος.
 Ο διεθνής σέντερ φορ, στο 72' πήρε την μπάλα από τον Φουστέρ και με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το 0-3, πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Ονειρική βραδιά για τον Μήτρογλου και φυσικά για τον Ολυμπιακό.
Τα υπόλοιπα 20 λεπτά μέχρι το τέλος του αγώνα, οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στην αναμέτρηση και με το πόδι στο φρένο, ροκάνιζαν το χρόνο δίχως να ανησυχούν. Στο 91' προσπάθησε να τα κάνει όλα μόνος του και να σκοράρει, όμως το σουτ του μπλόκαρε ο Καμίνσκι και το 0-3 έμεινε μέχρι το τέλος.
*Το ποιος είναι ο MVP της αναμέτρησης σας το γράψαμε παραπάνω, ενώ συμφωνεί και η UEFA. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, από που ήρθε η δύναμη πυρός για τον Ολυμπιακό απόψε. Ο ήρωας Κώστας Μήτρογλου, τον οδήγησε με χατ-τρικ στη νίκη.

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπενφίκα 3-0(videos)

Η Παρί Σεν-Ζερμέν απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στο 3ο όμιλο, καθώς νίκησε εύκολα με 3-0 την Μπενφίκα στην Γαλλία. Δύο γκολ ο Ιμπραχίμοβιτς και ένα ο Μαρκίνιος
Μετά το 4-1 στην Ελλάδα επί του Ολυμπιακού η Παρί Σεν-Ζερμέν πήρε και δεύτερη νίκη με ευρύ σκορ, καθώς επικράτησε με 3-0 της Μπενφίκα στο Παρίσι.
Δύο γκολ πέτυχε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και ένα ο Μαρκίνιος, ο οποίος είχε σκοράρει και στην 1η αγωνιστική.

  Μόλις στο 5ο λεπτό η Παρί Σεν-Ζερμέν άνοιξε το σκορ με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα μετά την ασίστ του Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ.
Ο Μπλεζ Ματουιντί βρήκε τον Ολλανδό δεξιά, ενώ ο Ιμπραχίμοβιτς ίσως να ήταν σε θέση οφ-σάιντ, πιο μπροστά από την μπάλα δηλαδή, όταν έκανε την πάσα ο Φαν ντερ Βιλ.
Ο Μαρκίνιος είχε σκοράρει στο "Καραϊσκάκης" στην πρεμιέρα, σκόραρε και στην 2η αγωνιστική, κάνοντας το 2-0 στο 25' με πλασέ σε κενό τέρμα, έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό, με την μπάλα μετά το κόρνερ του Τιάγκο Μότα να περνά από Ιμπραχίμοβιτς ("τακουνάκι"), Βεράτι και Ματουιντί, ο οποίος χρεώθηκε την ασίστ.
Από κόρνερ του Τιάγκο Μότα μπήκε και το τρίτο γκολ, χωρίς... ενδιάμεσους όμως αυτήν την φορά, με τον Ιμπραχίμοβιτς να πιάνει την κεφαλιά και με το δεύτερο γκολ του να κάνει το 3-0 στο 31'.

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπενφίκα 3-0

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 1-3, ΤΣΣΚΑ - Πλζεν 3-2 (videos)

Εντυπωσιακή η Μπάγερν νίκησε με 3-1 την Σίτι μέσα στο Λονδίνο, ενώ η Βικτόρια Πλζεν προηγήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε ανατροπή και επικράτησε με 3-2
Η Μπάγερν με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το "2 στα 2", καθώς νίκησε με 3-1 την Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε με 3-2 την Βικτόρια Πλζεν στην Αγία Πετρούπολη, κάνοντας μάλιστα ανατροπή, έτσι πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό Champions League.


Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 1-3


Σκόρερς: 80' Νεγκρέδο / 7' Ριμπερί, 56' Τόμας Μίλερ, 60' Ρόμπεν
Γήπεδο: "Σίτι οφ Μάντσεστερ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
Δυναμικό ξεκίνημα για την Μπάγερν στο Μάντσεστερ, καθώς οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Φρανκ Ριμπερί, με τον Τζο Χαρτ να βρίσκει την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα.
Μέχρι την μία ώρα αγώνα η Μπάγερν είχε "καθαρίσει" το ματς, καθώς στο 56' ο Τόμας Μίλερ πέρασε και τον Χαρτ και έκανε το 0-2, ενώ το 0-3 ήρθε στο 60' με το κοντινό σουτ του Άριεν Ρόμπεν.
Ο Άλβαρο Νεγκρέδο στο 79' μείωσε για το τελικό 1-3 με εκπληκτικό γκολ, καθώς έκανε κοντρόλ στο ύψος της περιοχής, γύρισε άψογα το σώμα του και με ιδανικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ.
Οι Βαυαροί ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 86' ο Τζερόμ Μπόατενγκ έκανε σκληρό φάουλ στον Γιαγιά Τουρέ λίγο έξω από την περιοχή για να μην τον αφήσει να σκοράρει.
ΣΙΤΙ: Χαρτ, Μάικα Ρίτσαρντς, Κομπανί, Νάστασιτς, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Νασρί (70' Μίνλερ), Αγκουέρο (70' Νταβίντ Σίλβα), Ντζέκο (57' Νεγκρέδο).
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (76' Κίρχοφ), Κρόος, Ρόμπεν (78' Σατσίρι), Ριμπερί (85' Γκέτσε), Τόμας Μίλερ.
*κόκκινη 86' Τζερόμ Μπόατενγκ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Βικτόρια Πλζεν 3-2


Σκόρερς: 19' Τόσιτς, 29' Χόντα, 78' αυτ. Ρέζνικ / 4' Ραϊτόραλ, 91' Μπάκος
Γήπεδο: "Πετρόβσκι", Αγία Πετρούπολη
Διαιτητής: Μπας Νάιχαϊς (Ολλανδία)
Μόλις στο 4ο λεπτό η Βικτόρια Πλζεν άνοιξε το σκορ με τον Φραντίσεκ Ραϊτόραλ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από την κόντρα του σουτ του Μίλαν Πετρζέλα στον Σεργκέι Ιγκνασέβιτς.
Η ανατροπή για τους Ρώσους ήρθε γρήγορα, καθώς στο 19' ο Ζόραν Τόσιτς ισοφάρισε και στο 29' ο Κεισούκε Χόντα έκανε το 2-1.
Με ένα αστείο αυτογκόλ του Ράντιμ Ρένζικ έγινε το 3-1, με τον πρώην τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Μάτους Κοζάτσικ, να μην καταφέρνει ανενόχλητος να κάνει κοντρόλ!
Μετά από λάθος έξοδο του άλλου τερματοφύλακα του ματς, Ίγκορ Ακινφέεβ, η Βικτόρια μείωσε για το τελικό 3-2 με τον Μάρεκ Μπάκος στο 91'.
Για την... ιστορία, η αναμέτρηση διεξήχθη στο "Πετρόβσκι" της Αγίας Πετρούπολης, στο γήπεδο της Ζενίτ δηλαδή, καθώς σε αυτό της ΤΣΣΚΑ ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Ναμπανκίν, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενίκοβ, Ράσμους Ελμ (73' Μιλάνοφ), Βέρνμπλουμ, Χόντα, Τόσιτς, Ζούμπερ (64' Μαρκ Γκονσάλες), Μούσα (89' Βιτίνιο).
ΠΛΖΕΝ: Κοζάτσικ, Ραϊτόραλ, Χούμπνικ, Προχάζκα, Ρέζνικ (84' Ποσπίζιλ), Χόρβατ, Χοράβα (77' Ντούρις), Κόλαρ, Πετρζέλα, Κοβάρικ (70' Τετσλ), Μπάκος.


Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 6 (6-1)
2. Μάντσεστερ Σίτι 3 (4-3)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (3-5)
4. Βικτόρια Πλζεν 0 (2-6)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 1-3



 ΤΣΣΚΑ - Πλζεν 3-2


Γιουβέντους - Γαλατάσαράι 2-2, Ρεάλ - Κοπεγχάγη 4-0 (videos)

Η Γιουβέντους έκανε ανατροπή στο 87', αλλά με γκολ στο 88' η Γαλατάσαράι πήρε ισοπαλία με 2-2 στην Ιταλία, στο ντεμπούτο του Μαντσίνι. Η Ρεάλ έκανε το "2 στα 2" νικώντας 4-0 την Κοπεγχάγη, με δύο γκολ από Ρονάλντο & Ντι Μαρία
Ούτε στην δεύτερη αγωνιστική κατάφερε να πάρει νίκη η Γιουβέντους, αν και έκανε ανατροπή στο 87', καθώς με γκολ του Ουμούτ Μπουλούτ στο 88' η Γαλατάσαράι πήρε ισοπαλία με 2-2, στο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της.
Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 4-0 την Κοπεγχάγη με του Κριστιάνο Ρονάλντο και Άνχελ ντι Μαρία να σκοράρουν από δύο φορές.


Γιουβέντους - Γαλατάσαράι 2-2

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά "πάγωσε" το Τορίνο στο 36', καθώς άνοιξε το σκορ για τους Τούρκους μετά από λάθος της ιταλικής άμυνας.
Ο Λεονάρντο Μπονούτσι δεν κατάφερε να διώξει μετά από μακρινή μπαλιά, αναγκάζοντας τον Μπουφόν να βγει εκτός περιοχής, όμως ο Ντρογκμπά τον πρόλαβε, "τσίμπησε" την μπάλα και πλάσαρε για το 0-1.
Η απάντηση ήρθε στο 78' από την Γιουβέντους, με τον Αρτούρο Βιντάλ να κάνει το 1-1 με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα από τον Νορντίν Αμραμπάτ.
Από σέντρα του Αντρέα Πίρλο, ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα στο 87' έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.
Μόλις ένα λεπτό αργότερα η Γαλατάσαράι ισοφάρισε σε 2-2 με τον Ουμούτ Μπουλούτ να πλασάρει από κοντά τον Μπουφόν, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Ντρογκμπά.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι (66' Φ. Γιορέντε), Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Λίχτσταϊνερ (46' Ίσλα), Κουάντουο Ασαμόα, Τέβες, Βούτσινιτς (26' Κουαλιαρέλα).
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Σεμίχ Καγιά (25' Γκιοκχάν Ζαν), Σετζού, Χακάν Μπαλτά, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Μπρούμα, Ριέρα (60' Αμραμπάτ), Σνάιντερ (74' Ουμούτ Μπουλούτ), Ντρογκμπά.

Ρεάλ - Κοπεγχάγη 4-0


Σκόρερς: 21' και 65' Κρ. Ρονάλντο, 71' και 91' Ντι Μαρία
Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη
Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
Το τέταρτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην φετινή διοργάνωση ήταν αυτό που άνοιξε το σκορ στο "Μπερναμπέου" στο 21'.
Ο Πορτογάλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιόχαν Βίλαντ έπειτα από την σέντρα του Μαρσέλο, με τον Βραζιλιάνο αριστερά να τον έχει τροφοδοτήσει ο Λούκα Μόντριτς.
Ο Κροάτης στο 40' έσωσε τους Ισπανούς, καθώς έδιωξε στην γραμμή έπειτα από την κεφαλιά του Γκιόργκενσεν στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 65' σκόραρε για δεύτερη φορά, κάνοντας το 2-0 από κοντά σε μία φοβερή φάση, με τον Μπενζεμά με "τακουνάκι" να βρίσκει δεξιά τον Ντι Μαρία και τον Αργεντινό να κάνει την ασίστ στον Ρονάλντο με μπαλιά αλά.. Ριβάλντο, χτυπώντας την μπάλα δηλαδή με το αριστερό πόδι, το οποίο είχε περάσει δεξιά του δεξιού ποδιού!
Ο Άνχελ ντι Μαρία στο 71' χρίστηκε σκόρερ, κάνοντας το 3-0 με φοβερό αριστερό σουτ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ σκόραρε ξανά ο Αργεντινός στο 91', διαμορφώνοντας το τελικό 4-0, από ασίστ του Άλβαρο Μοράτα.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Κεντίρα (74' Μοράτα), Ιγιαραμέντι, Μόντριτς (67' Ίσκο), Ντι Μαρία, Κρ. Ρονάλντο, Μπενζεμά (81' Χεσέ Ροντρίγκεθ).
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Μέλμπεργκ, Σίγκουρτσον, Μπένγκτσον, Ντελανέι, Κλαουντεμίρ, Γκίσλασον, Τουτού (63' Μπολάνιος), Γιόργκενσεν (72' Κρίστενσεν), Μπράατεν (66' Άντι).

 

Η βαθμολογία


1. Ρεάλ 6 (10-1)
2. Γιουβέντους 2 (3-3)
3. Κοπεγχάγη 1 (1-5)
4. Γαλατάσαράι 1 (3-8)

Ο πίνακας των σκόρερς

5 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

3 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Γιουβέντους - Γαλατάσαράι 2-2

 

Ρεάλ - Κοπεγχάγη 4-0

 

Σαχτάρ - Μάντσεστερ Γ. 1-1, Λεβερκούζεν - Σοθιεδάδ 2-1(videos)

Σαχτάρ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Ντόνετσκ, ενώ η Λεβερκούζεν νίκησε 2-1 την Σοθιεδάδ με γκολάρα στο 92'. Ρεκόρ συμμετοχών ο Ράιαν Γκιγκς

Σαχτάρ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατηρήθηκαν μαζί στην κορυφή του πρώτου ομίλου, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Ντόνετσκ.
Η Λεβερκούζεν ακολουθεί με τρεις βαθμούς, καθώς νίκησε 2-1 στην Γερμανία την Σοθιεδάδ, χάρη σε φοβερή εκτέλεση φάουλ του Χέγκελερ στο 92'Ιστορικό ήταν το ματς στην Ουκρανία για τον Ράιαν Γκιγκς, καθώς έφτασε τις 145 συμμετοχές στο Champions League, αριθμός ρεκόρ, αφήνοντας δεύτερο τον Ραούλ με 144.

Σαχτάρ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1


Σκόρερς: 76' Τάισον / 18' Γουέλμπεκ
Γήπεδο: "Ντόνμπας Αρένα", Ντόνετσκ
Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)
Αφού ο διαιτητής δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ της Σαχτάρ στα πρώτα λεπτά (ανατροπή του Αλέξ Τεϊσέιρα από τον Κλέβερλι), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 18' με τον Ντάνι Γουέλμπεκ από κοντά, έπειτα από προσπάθεια του Μαρουάν Φελαϊνί από δεξιά.
Οι Ουκρανοί κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα και να μείνουν στην κορυφή μαζί με τους Άγγλους, καθώς σε 1-1 ισοφάρισε ο Τάισον στο 76' με κοντινό σουτ, έπειτα από αδυναμία του Βίντιτς να διώξει.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φερνάντο (84' Ιλσίνιο), Χούμπσμαν, Τάισον (92' Μπερνάρντ), Ντόουγκλας Κόστα, Αλέξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο (89' Φακούντο Φερέιρα).
MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φελαϊνί (66' Γκιγκς), Βαλένσια, Κλέβερλι, Φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ (93' Φιλ Τζόουνς).

Λεβερκούζεν - Σοθιεδάδ 2-1


Σκόρερς: 45'+1 Ρόλφες, 92' Χέγκελερ / 52' Βέλα
Γήπεδο: "ΜπάιΑρένα", Λεβερκούζεν
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Λεβερκούζεν άνοιξε το σκορ με τον αρχηγό της, Σίμον Ρόλφες, να πλασάρει από κοντά, παίρνοντας το "ριμπάουντ" μετά την απόκρουση του Μπράβο σε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαμ.
Ο Κάρλος Βέλα στο 50 κέρδισε πέναλτι από τον Χίλμπερτ, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Λένο το απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Βέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.
Το φινάλε στο Λεβερκούζεν ήταν εντυπωσιακό, καθώς η Μπάγερ έκανε το 2-1 στο 92' με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γενς Χέγκελερ (και τα δύο της γκολ στις καθυστερήσεις).
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Βόλσχαϊντ, Τοπράκ, Μπένις (69' Εμρέ Τσαν), Ράιναρτς, Λαρς Μπέντερ, Ρόλφες, Σαμ (85' Χέγκελερ), Σον Χέουνγκ-Μιν (68' Ρόμπι Κρουζ), Κίσλινγκ.
ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Κάρλος Μαρτίνες, Μίκελ Γκονθάλεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια, Μπεργκάρα, Ελουστόντο, Θουρουτούθα (90' Χάβι Ρος), Βέλα, Γκριεζμάν (84' Γκονσάλο Κάστρο), Σεφέροβιτς (68' Αχιρέτσε).

 

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 (5-3)
2. Σαχτάρ 4 (3-1)
3. Λεβερκούζεν 3 (4-5)
4. Σοθιεδάδ 0 (1-4)

Ο πίνακας των σκόρερς

5 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

3 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Σαχτάρ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1



 Λεβερκούζεν - Σοθιεδάδ 2-1
 




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου