ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ελληνική αντεπίθεση ή… ισπανική υποχώρηση

Ελληνική αντεπίθεση ή… ισπανική υποχώρηση

12/09/2013
 
 Μέση λύση δεν υπάρχει. Η Εθνική απόψε κόντρα στην Ισπανία (18:45) αποφασίζει αν θα παλέψει μέχρι τελικής πτώσης για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ ή θα παραδοθεί στη μοίρα της.

Ελληνική αντεπίθεση ή… ισπανική υποχώρηση
Απόψε αποφασίζουμε: παλεύουμε ή παραδινόμαστε; Βελτιωνόμαστε ή βυθιζόμαστε στα προβλήματά μας; Σκληραίνουμε ή παραμένουμε soft; Παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας ή εμφανιζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων;

Η επιλογή είναι προφανής και οι διεθνείς αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αποδείξουν πως απλώς αδίκησαν τους εαυτούς τους στα προηγούμενα δύο παιχνίδια και ότι μπορούν να βγουν από τη δύσκολη θέση που μόνοι τους μπήκαν. Πώς; Μα, αξιοποιώντας τη δεδομένη εμπειρία και ποιότητά τους και με όπλο την αναμφισβήτητη αγάπη τους για την Εθνική και τη χώρα τους.

Η… μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η μεγάλη ελληνική αντεπίθεση να επιχειρείται από την πιο δύσκολη αφετηρία. Απέναντι στην Εθνική και την αναζήτηση της ανάστασής της ορθώνεται το πανύψηλο εμπόδιο της Ισπανίας (18:45, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6), καλύτερης κατά τους ειδικούς ομάδας της διοργάνωσης ως τώρα (κι ας μην είναι αήττητη όπως η Ιταλία), αλλά και κακού δαίμονα της ελληνικής ομάδας, που συνηθίζει να της φράζει το δρόμο προς το όνειρο ή να μετριάζει τη χαρά της ακόμη και στις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει εστιάσει στην αντιμετώπιση των ταχύτατων και δημιουργικών γκαρντ της ισπανικής ομάδας (Ρούμπιο, Καλντερόν, Ροντρίγκεθ, Ρούντι και Γιουλ), αλλά και στην κολόνα της ρακέτας, Μαρκ Γκασόλ. Ο έλεγχος του ρυθμού, η διατήρηση της συγκέντρωσης και η απάντηση στο σκληρό παιχνίδι της καλύτερης άμυνας της διοργάνωσης με το ίδιο νόμισμα είναι βασικά ζητούμενα για την Εθνική.

Με… ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον, μπασκετικό αλλά και αμιγώς… ελληνικό, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Πέμπτης. Στις 15:30 η Κροατία αντιμετωπίζει τη Φινλανδία και στις 22:00 η Ιταλία τη Σλοβενία. Το ιδεατό για την Εθνική είναι να κερδίσουν Κροάτες και Ιταλοί, γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκρισης της ελληνικής ομάδας ακόμη και με δύο νίκες.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου