ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα-Ισπανία 79-75 (videos)

Ελλάδα-Ισπανία 79-75 (videos)

13/09/2013


Η Ελλάδα έπαιξε με ψυχή, με πάθος και με όπλο την εξαιρετική της άμυνα νίκησε επιτέλους την Ισπανία με σκορ 79-75. Εκπληκτικός ο Σπανούλης, καθοριστικός ο Μπράμος στο τέλος. Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για πρόκριση στην 8άδα

Η Ελλάδα είναι ακόμα ζωντανή στη Σλοβενία! Επικράτησε με 79-75 της Ισπανίας και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην 8άδα του Ευρωμπάσκετ. Αυτή είναι η πρώτη νίκη για την Ελλάδα στη β' φάση που είχε μπει με 0-2 στον Στ' όμιλο.
Οι διεθνείς πέτυχαν μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας και πλέον σκέφτονται τα επόμενα παιχνίδια με Σλοβενία (14/9-10μ.μ., 16/9-3.30μ.μ.) και Κροατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα νίκησε τη "φούρια ρόχα" μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.
Στα 59'' πριν το τέλος ο Μπράμος με τρίποντο έγραψε το 75-68 υποχρεώνοντας τον Χουάν Ορένγκα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Στα 40'' ο Σπανούλης έκανε το 77-70, ενώ ο Μουμπρού μείωσε με τρίποντο σε 77-73, όμως ήταν αργά για νέα αντίδραση των Ισπανών.
Από την Ελλάδα, δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Αντώνης Φώτσης, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου πέρασε στο παρκέ για μόλις 9 δευτερόλεπτα.


Ο πρωταγωνιστής

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο ηγέτης της Ελλάδας! Πέτυχε 20 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ σε 35 λεπτά αγώνα και κράτησε την ομάδα όρθια στα δύσκολα.

Ο αριθμός του αγώνα

Τα 6 λάθη της Ελλάδας ήταν αν μη τι άλλο κάτι το εκπληκτικό. Οι διεθνείς υπέπεσαν σε μόλις 6 λάθη, εκ των οποίων τα 3 έκανε ο Σπανούλης που είχε και περισσότερα λεπτά την μπάλα στα χέρια του. Στην αντίπερα όχθη, τα 17 λάθη των Ισπανών τα λένε όλα. Η ελληνική άμυνα ήταν εξαιρετική...

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο τρίποντο του Μπράμου στα 59'' πριν το τέλος του αγώνα. Οι Ισπανοί φυσικά ούτε και τότε τα παράτησαν, αλλά στο τέλος υπέστησαν επιτέλους την πρώτη τους μετά από 11 χρόνια, με τον Ρούμπιο να γράφει το τελικό σκορ.

Ο αγώνας

Με τους Ζήση, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Καββαδά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Αντρέα Τρινκέρι. Ο νεαρός σέντερ μπήκε με στόχο να κοντράρει τον Μαρκ Γκασόλ και τα κατάφερε παίρνοντας τα 2 πρώτα φάουλ του Ισπανού. Ο Σπανούλης πήρε το 3ο στο 8ο λεπτό κι έκτοτε ήταν θέμα της Εθνικής να φέρει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και να κερδίσει τις μάχες απέναντι στον λίγο Ρέι. Η άμυνα μας αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα και ο Ρούντι το εκμεταλλεύτηκε. Το -10 αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα με την Ελλάδα να έχει χάσει ήδη και 5 ελεύθερες βολές.
Η Ελλάδα βελτίωσε την άμυνα της στη συνέχεια, έπαιξε με ενέργεια και μείωσε σε 20-26 με τον Μπράμο με εύστοχο τρίποντο στο 12', ωστόσο και πάλι οι βολές δεν έμπαιναν (10/16). Ευτυχώς όμως που μπήκαν τα τρίποντα των Ζήση, Καϊμακόγλου και ο Μπουρούσης ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών, μειώνοντας σε 29-30. Στα 2,57'' πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ζήσης στραβοπάτησε και αποχώρησε τραυματίας, αλλά επέστρεψε στο β' μέρος. Για καλή μας τύχη ο Σπανούλης είχε ζεσταθεί και με 8 σερί πόντους έγραψε το 37-34 στο 18'. Το 41-38 του ημιχρόνου ήταν υπέρ της Ελλάδας που σούταρε με 50% στα τρίποντα (7/14), είχε μόλις 3 λάθη (έναντι 10) και πάλευε για να επανακτήσει τον έλεγχο των ριμπάουντ (13-19).
Η Ελλάδα συνέχισε την καλή της αμυντική της λειτουργία, ωστόσο και οι Ισπανοί έπαιζαν εξαιρετική άμυνα. Το πρόβλημα των διεθνών ήταν στην επίθεση που έμειναν άποντοι για πέντε λεπτά στο γ' δεκάλεπτο. Το 7-0 των Ισπανών διέκοψε ένα καλάθι του Πρίντεζη που ισοφάρισε σε 43-43. Κι ενώ η Ισπανία έκανε πολλά αβίαστα λάθη, η αδυναμία να πάρουμε το 4ο φάουλ του Γκασόλ του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει 11 σερί πόντους γράφοντας το 50-57. Είναι χαρακτηριστικό του προβλήματος των ριμπάουντ ότι στην τελευταία επίθεση οι Ισπανοί πήραν τρία επιθετικά.
Με όπλο τη σκληρή της άμυνα, η Ελλάδα κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι, όμως πάση θυσία ήθελε σκορ. Ο Σπανούλης με πέντε σερί πόντους έδωσε το προβάδισμα (62-61) πριν ο Ροντρίγκεθ δώσει ανάσα στην Ισπανία. Οι μάχες ήταν σώμα με σώμα μέσα στη ρακέτα με τον Μπουρούση να δίνει σημαντικές ανάσες (68-64) και τον Μπράμο να κάνει το 70-66 στα 2.15'' πριν το τέλος. Στα 59'' με τρίποντο ο Μπράμος έδωσε τη χαριστική βολή στους Ισπανούς γράφοντας το 75-68. Στο τέλος οι Ισπανοί πάλεψαν να το γυρίσουν με τους Μούμπρου και Καλδερόν, αλλά ήταν πια αργά.
 
Τα highlights της αναμετρησης


 The assiste of the game
 


Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

Ελλάδα (Τρινκέρι, 12/33διπ., 9/20τρ., 28/38βολ., 28ριμπ., 13ασ., 6λ., 9κλ., 3κοψ.): Σλούκας 7, Μπουρούσης 10, Ζήσης 4(1), Σπανούλης 20(3), Περπέρογλου, Παπανικολάου 5(1), Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 1, Καϊμακόγλου 11(2), Μπράμος 8(2), Πρίντεζης 10.
Ισπανία (Ορένγκα, 17/35διπ., 8/20τρ., 17/18βολ., 34ριμπ., 15ασ., 17λ., 4κλ., 4κοψ.): Αγκιλάρ 3(1), Ρούντι Φερνάντεθ 20(2), Σέρχιο Ροντρίγκεθ 3(1), Ρέι, Καλντερόν 5(1), Ρούμπιο 6, Κλαβέρ 9(1), Σαν Εμετέριο 4, Γιουλ 2, Γκασόλ 20(1), Μουμπρού 3(1).

Oι δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Τρινκέρι: "Μάικ, ο πιστός στρατιώτης"

Απολαυστικός για μία ακόμα φορά ο Αντρέα Τρινκέρι, τόνισε ότι ακόμα και η γάτα του εκτιμάει τον Περπέρογλου, έπλεξε το εγκώμιο του Μάικ Μπράμου και αναφέρθηκε στον Καββαδά λέγοντας πως έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε στο ματς! "Δώσαμε τα κλειδιά στον Σπανούλη", είπε για τη μεγάλη εμφάνιση του Έλληνα άσου

Ο Αντρέα Τρινκέρι μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία κράτησε χαμηλούς τόνους, αλλά ήταν και πάλι απολαυστικός στις δηλώσεις του.

Αντρέα Τρινκέρι συν. Τύπου με Ισπανία (1) από sport24tv
Ο Ιταλός κόουτς αφού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου είχε συνομιλία με τους Έλληνες απεσταλμένους στη Λιουμπλιάνα, όπου εξήγησε τη μικρή συμμετοχή του Περπέρογλου, την απόφασή του να ξεκινήσει βασικό τον Καββαδά, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο παιχνίδι του Σπανούλη.
'Ήταν πάρα πολύ καλός ειδικά στο α΄ημίχρονο, Στο β' μέρος έχασε λίγο τη συγκέντρωση του αλλά όπως ξεκίνησε έδωσε ανάσες στον Μπουρούση, έβαλε ένα καλάθι, έβαλε και μία βολή. Ήταν πολύ καλός. Νομίζω ότι το κλειδί ήταν ότι δώσαμε το ματς στα χέρια του Σπανούλη και παρ΄ότι ήμασταν λίγο ντροπαλοί στην επίθεση στη γ' περίοδο, καταφέραμε στο δ' δεκάλεπτο να είμαστε καλύτεροι", σχολίασε για να συνεχίσει:
"Και η γάτα μου ξέρει πόσο εκτιμώ τον Περπέρογλου, αλλά ο Μάικ έκανε φοβερή δουλειά σήμερα. Έπαιξε τρομερή άμυνα στο Ρούντι, έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος και εμείς τον αγαπάμε όλοι μέσα στην ομάδα γιατί είναι ο πιο πιστός στρατιώτης μέσα στο παρκέ.

 Η ομάδα συζήτησε πολλές φορές αυτές τις τρεις μέρες όχι μία φορά. Συζητήσαμε όχι με κακή διάθεση αλλά με στόχο να αναλύσουμε όλα τα προβλήματα και να μην κάνουμε λάθη. Ακόμα είμαστε στον πάτο της βαθμολογίας. Δεν μπορώ να σκεφτώ το μετάλλιο ούτε καν πως είναι το σχήμα του. Η νίκη ανήκει στον Βασίλη, τον Μάικ, το Γιάννη και τα άλλα παιδιά. Εγώ την απόλαυσα όπως κι εσείς. Μου άρεσε πολύ αυτό που είδα στο παρκέ".
Νωρίτερα, ο Αντρέα Τρινκιέρι είχε μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου για τη σημασία της νίκης, ενώ παραδέχτηκε πως ακόμα είναι νωρίς για πανηγυρισμούς καθώς η Ελλάδα έχει μπροστά της δύο ακόμα αγώνες: "Ήταν μια καλή νίκη, αλλά δυστυχώς έχουμε δρόμο ακόμη. Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετική ομάδα, περιορίσαμε τα λάθη μας και όταν θες να νικήσεις μια μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι μεγάλους παίκτες και μεγάλα σουτ. Αυτά τα είχαμε. Η νίκη ήρθε πάντως επειδή είχαμε μία πολύ καλή προσπάθεια στην άμυνά μας".
Για το σπάσιμο της παράδοσης σχολίασε: "Οι ιστορικές νίκες είναι στο τέλος. Ήταν μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο που σεβόμαστε πολύ. Οι τελευταίες μέρες δεν ήταν εύκολες. Όμως είμαστε ακόμη στην αρχή και πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας".
Για το ματς με τη Σλοβενία επισήμανε: "Κάθε παιχνίδι είναι πόλεμος, με πολλές επαφές και πρέπει να προσαρμοστούμε. Η Σλοβενία θα παίζει έτσι, σε γεμάτο γήπεδο και θα έχουμε πρόβλημα στην επικοινωνία".
Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας που έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε: "Παίξαμε καλά. Είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο για να σταματήσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες. Παίξαμε δυνατά, η άμυνά μας ήταν καλή και βάλαμε μεγάλα σουτ. Είχαμε και τύχη στο τέλος και κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα".
Όσο το ματς με τη Σλοβενία που ακολουθεί τόνισε: "Η Σλοβενία είναι καλή ομάδα. Ο Ντράγκιτς είναι από τους καλύτερους γκαρντ της διοργάνωσης και πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, γιατί θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καυτή ατμόσφαιρα".

Το "ευχαριστώ" του Ζήση και το μήνυμα ενότητας

Δείτε το tweet του Νίκου Ζήση μετά την σπουδαία νίκη επί της Ισπανίας. Η φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Η Ελλάδα "έσπασε" μετά από 11 χρόνια την παράδοση που την ήθελε να μην νικά την Ισπανία. Και το έκανε με την πλάτη στον τοίχο, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ιταλία και Φινλανδία.
Το τελικό 79-75 ήταν η απάντηση αυτής της ομάδας σε όσους την ξέγραψαν μετά τα δύο άσχημα αποτελέσματα και περίμεναν με μία ήττα απόψε να την αποτελειώσουν.
Υπάρχει βέβαια και πολύς κόσμος που πιστεύει αυτά τα παιδιά. Στηρίζει την Εθνική μπάσκετ ανεξάρτητα από το που φτάνει κάθε φορά. Σε αυτούς απευθύνθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Ισπανία ο Νίκος Ζήσης.
"Ευχαριστούμε όσους μας πιστεύετε πραγματικά. Συνεχίζουμε. Νίκη ή ήττα πάντα μαζί", έγραψε στο twitter ο διεθνής γκαρντ. Ανεβάζοντας παράλληλα την φωτογραφία που φτιάξαμε στο Sport24.gr μετά τη νίκη επί της Ισπανίας!
► Το tweet του Νίκου Ζήση:

Ζήσης: "Το πιστεύαμε όλο το βράδυ!"

Δείτε σε videos το Νίκο Ζήση να μιλάει για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας, την κριτική που δέχτηκε η Ελλάδα και φυσικά τα μεγάλα σουτ που πέτυχαν οι Σπανούλης και Μπράμος.

Ο Νίκος Ζήσης παρ' ότι τραυματίστηκε στο α' ημίχρονο, επέστρεψε στο β' μέρος και ενίσχυσε την προσπάθεια της Ελλάδας που κατάφερε μετά από 7 σερί ήττες από την Ισπανία να... σηκώσει κεφάλι. 
Ο Έλληνας άσος μίλησε για την σημασία της νίκης που ήρθε μετά από πολλά αρνητικά αποτελέσματα για τους διεθνείς μας: "Είναι ένα ιδιαίτερο ματς και μία ιδιαίτερη νίκη. Πόσα ματς τελικά είχαμε χάσει; Ειδικότερα για εμάς τα παιδιά, εμένα, τον Αντώνη, τον Βασίλη, τον Γιάννη, ίσως είναι λίγο περισσότερο. Έχουμε φάει αντικειμενικά πολλές και σημαντικές ήττες. Αυτό είναι το μπάσκετ.

Δηλώσεις Νίκος Ζήσης (1) από sport24tv
 
 Όσο για τη μεγάλη τουρνουά σχολίασε: Εμείς Σάββατο βράδυ ήμασταν φαβορί του Ευρωμπάσκετ και Δευτέρα απόγευμα είχαμε αποκλειστεί ήδη κατά πολλούς. Απλά με την εμπειρία μας ξέραμε ότι είναι πολύ μεγάλο το τουρνουά και παρ' όλα αυτά δεν έχουμε κάνει και πάλι τίποτα. Είναι έτσι η διοργάνωση, το τουρνουά που για μας δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση αυτή η νίκη, αλλά από την άλλη δεν έχουμε κάνει τίποτα. Εμείς πολύ απλά παίξαμε πιο επιθετικά και όταν το κάνεις αυτό βάζεις και μεγάλα σουτ.

Δηλώσεις Νίκος Ζήσης (3) από sport24tv
 Έβαλε ο Μάικ ένα μεγάλο σουτ, ο Βασίλης ήταν ο Βασίλης. Πιστεύω ότι βγάλαμε μεγάλες άμυνες απέναντι σε μία ταλαντούχα ομάδα που έβαλε κι αυτή πολύ μεγάλα σουτ. Κι ο Ρούντι έβαλε μεγάλα σουτ κι ο Σέρχιο (σ.σ. Ροντρίγκεθ), όταν περάσαμε μπροστά".
Συνεχίζοντας, σχολίασε: "Χάσαμε πολλές βολές, αλλά το πιστεύαμε όλο το βράδυ! Δεχτήκαμε την κριτική, είναι λογικό αυτό, χάνοντας από μία ομάδα χειρότερη από εμάς. Πλέον, τίποτα, πρέπει δύο ημέρες να ηρεμήσουμε και να κοιτάξουμε και το επόμενο παιχνίδι που ίσως να μας δώσει και την πρόκριση. Δεν μας νοιάζει τι θέση θα βγούμε, θέλουμε μόνο να προκριθούμε".


Ο Ρούντι παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ελλάδας

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν για μία ακόμα φορά εριστικός, στο τέλος παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Ελλάδας ο Ρούντι Φερνάντεθ. Διαβάστε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter
Η Ισπανία ηττήθηκε μετά από 11 χρόνια ηττήθηκε από την Ελλάδα και αυτό ήταν κάτι που αν μη τι άλλο δεν περίμεναν οι παίκτες της.
Ο Ρούντι Φερνάντεθ λίγο μετά το τέλος του αγώνα, έκανε λόγο για σκληρή ήττα από μία μεγάλη ομάδα, εννοώντας την Ελλάδα.
Παράλληλα έκανε λόγο για ανάγκη ενότητας στην Ισπανία, προκειμένου να συνεχίσει η εθνική τους ομάδα ενωμένη και ασταμάτητη...
"Το δέσιμο αυτής της ομάδας είναι πάνω απ΄όλα και με τη βοήθειά σας και με τη δική μας δουλειά, θα είμαστε ενωμένοι και ασταμάτητοι", ανέφερε για την Ισπανία, ενώ για την Ελλάδα είπε:
"Σκληρή ήττα από μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε πολλά χρόνια να ζήσουμε τέτοιες στιγμές".

Ορένγκα: "Δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το Σπανούλη"

Ο Χουάν Ορένγκα αναφέρθηκε στην άμυνα της Ελλάδας, στα προβλήματα των φάουλ που είχαν οι παίκτες του και υποκλίθηκε στο Βασίλη Σπανούλη που όπως είπε ήταν το κλειδί του αγώνα
Συγκρατημένος παρουσιάστηκε ο Χουάν Ορένγκα στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία.
Ο Ισπανός προπονητής συνεχάρη την Ελλάδα για τη νίκη της και στάθηκε στη σκληρή άμυνα στο παιχνίδι που όπως είπε, ήταν στα όρια του φάουλ.
"Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι με την άμυνα στα όρια του φάουλ. Δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τον Σπανούλη, που ήταν το κλειδί του αγώνα. Είχαμε προβλήματα με τα φάουλ των παικτών μας και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε την ίδια πιεστική άμυνα. Στο τέλος η Ελλάδα ήταν πιο αποτελεσματική στην επίθεση και κέρδισε", υπογράμμισε ο Ορένγκα και συνέχισε για το ματς με τη Φινλανδία:
"Το ματς με τη Φινλανδία θα είναι δύσκολο. Πρέπει να νικήσουμε για να συνεχίσουμε στο δρόμο μας προς τα προημιτελικά. Η Φινλανδία έχει δείξει πως είναι πολύ καλή ομάδα και αυτό που έπαθε από την Κροατία ήταν απλώς ένα ατύχημα".
Στο τέλος δεν είχε λύσεις η Ισπανία σύμφωνα με τον Βίκτορ Κλαβέρ: "Ήμασταν έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι. Έγινε ένα αμφίρροπο ματς, αλλά στο τέλος δεν είχαμε τις λύσεις. Η Ελλάδα το ήθελε πολύ και γι’ αυτό μας κέρδισε". 

Μία ημέρα ηρεμίας ζήτησε η Εθνική

Στις τάξεις της Εθνικής Ανδρών ζήτησαν μία ημέρα ηρεμίας, προκειμένου να συγκεντρωθούν απόλυτα στο κρίσιμο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου (14/9, 10μ.μ.) με αντίπαλο τη Σλοβενία

Η Ελλάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στη β' φάση του Ευρωμπάσκετ, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα κάτι, σχετικά με την πρόκριση στην 8άδα.
Κι αυτό γιατί ακολουθούν οι πολύ κρίσιμοι αγώνες με Σλοβενία και Κροατία, που θα κρίνουν το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ.
Αυτό σκέφτηκαν και οι άνθρωποι της Εθνικής οι οποίοι ζήτησαν από τους απεσταλμένους δημοσιογράφους στη Σλοβενία μία ημέρα ηρεμίας και απόλυτης συγκέντρωσης εν όψει του σαββατιάτικου σημαντικού αγώνα με αντίπαλο τη Σλοβενία (14/9, 10μ.μ.).
Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα γίνει την Παρασκευή (14/9) η καθιερωμένη συνέντευξη που ήταν προγραμματισμένη. Στόχος είναι να μείνουν όλοι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου