ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τα υπολοιπα αποτελεσματα του Eurobasket (video)

Τα υπολοιπα αποτελεσματα του Eurobasket (video)

13/09/2013

Σλοβενία-Ιταλία 84-77

Η διοργανώτρια Σλοβενία δεν αστειεύεται... Νίκησε με 84-77 την Ιταλία και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ, έχοντας επίθεση-φωτιά και τον Γκόραν Ντράγκιτς σε μεγάλη βραδιά 
Η Σλοβενία υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα την Ιταλία με σκορ 84-77 στην πρεμιέρα της β' φάσης του Ευρωμπάσκετ
Έχοντας έναν καταπληκτικό Γκόραν Ντράγκιτς οι διοργανωτές έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και στο β' δεκάλεπτο ξέφυγαν στο σκορ. Εκπληκτική η διαφορά στα ριμπάουντ με τους Σλοβένους να παίρνουν 45 και τους Ιταλούς μόλις 28.

Ο πρωταγωνιστής
Ο Γκόραν Ντράγκιτς ήταν ασταμάτητος. Τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής, μάζεψε 2 ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ κι έκανε ένα κλέψιμο.
Ο αριθμός του αγώνα
Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ των Σλοβένων ήταν μεγάλο αγκάθι για τους Ιταλούς... Οι Σλοβένοι όχι μόνο επικράτησαν κατά κράτος στον τομέα αυτό, αλλά είχαν την ευκαιρία και για 15 δεύτερες επιθέσεις.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Στα 43'' πριν το τέλος ο Ντράγκιτς έκανε το 81-75 και στην επόμενη φάση, μετά το επιθετικό του Αραντόρι, με τρίποντο έγραψε το 84-75 καθαρίζοντας το παιχνίδι.
Ο αγώνας
Η Ιταλία προηγήθηκε με 14-9 μετά από τρίποντο του Ντατόμε στο 6 και εξακολούθησε να έχει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του α' δεκαλέπτου (18-21) χωρίς όμως να πείθει με την εμφάνισή της. Από την άλλη, οι Σλοβένοι έπαιζαν με μεγάλη ενέργεια και μετά το 15΄αυτό άρχισε να φαίνεται και στο σκορ. Ξέφυγαν με 43-36 και τελικά έφυγαν για τα αποδυτήρια στο +6 έχοντας τους αδερφούς Ντράγκιτς σε πολύ καλή μέρα.
Ο Ντατόμε έμοιαζε απελπιστικά μόνος και αφού ισοφάρισε σε 48-48, οι Σλοβένοι έτρεξαν ένα σερί 10-0 με το οποίο ξέφυγαν στο σκορ. Παρ' όλα αυτά, με προσωπικές ενέργειες του Τζεντίλε, οι Ιταλοί έμειναν μέσα στο σκορ και πλησίασαν σε 75-72 στο 38'. Έκτοτε ο Ντράγκιτς ανέλαβε δράση και "καθάρισαν" το ματς οι γηπεδούχοι. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους Ιταλούς μετά από 5 σερί νίκες στο Ευρωμπάσκετ.

 Τα highlights της αναμετρησης


Τα δεκάλεπτα: 18-21, 45-39, 60-54, 84-77


Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Λάκοβιτς 2, Μπάλαζιτς 2, Γοκσίμοβιτς 2, Μούριτς 3(1τρ, 6ρ), Μπλάζιτς 3, Νάχμπαρ 13(1τρ, 6ρ), Γκ.Ντράγκιτς 22(2/6τρ, 6ασ), Ζ.Ντράγκιτς 15(1τρ, 11ρ), Λόρμπεκ 5(1), Βίντμαρ 9, Μπέγκιτς 8(6ρ).
Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 10, Τζεντίλε 20(2), Ροσέλι, Μέλι, Μπελινέλι 11(2/7τρ), Ντίνερ 5(1), Κουζίν 10(5ρ), Ντατόμε 16(16(4/6τρ, 6ρ), Μάγκρο, Τσιντσιαρίνι 5(1).

 Δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Πιανιτζάνι: "Έπρεπε να κερδίσουμε περισσότερα φάουλ"

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι αναφέρθηκε στη διαιτησία του αγώνα της Ιταλίας με τη Σλοβενία τονίζοντας πως θα μπορούσαν οι παίκτες του να πάρουν περισσότερα φάουλ
Μικρά παράπονα από τη διαιτησία και το σκληρό παιχνίδι της Σλοβενίας που άφησαν οι τρεις άρχοντες του αγώνα, εξέφρασε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι.
Ο Ιταλός κόουτς σχολίασε ότι έπρεπε η Ιταλία να πάρει περισσότερα φάουλ και να πάει κι άλλες φορές στις βολές.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μας ήταν τα ριμπάουντ. Οι αντίπαλοί μας πήραν πολλά ριμπάουντ. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, κάτι στο οποίο δεν είχαμε αντίσταση. Έπρεπε να πάρουμε περισσότερα φάουλ και να πάμε περισσότερες φορές στις βολές. Εμείς δεν τα παρατήσαμε, παλέψαμε μέχρι το τέλος και χάσαμε στις λεπτομέρειες.
Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς, ειδικά για τους φίλους της Σλοβενίας. Για μας είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά θα προσπαθήσουμε ως το τέλος. Έχουμε μπροστά μας την Κροατία, που είναι πολύ δυνατή ομάδα".
Όσο για τον Μάρκο Μπελινέλι σχολίασε: "Προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα. Έχασε κάποια σουτ που τις περισσότερες φορές βάζει. Προφανώς ήταν ο στόχος της αντίπαλης άμυνας, για μένα σε κάποιες περιπτώσεις μπορούσε να πάρει φάουλ. Όμως δεν στέκομαι στην απόδοση ενός παίκτη, αλλά στην παρουσία όλης της ομάδας".
Από την πλευρά του, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είπε: "Ήταν ένα δύσκολο ματς. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι, χάσαμε πολλά ριμπάουντ κι εκεί πιστεύω πως κρίθηκε το παιχνίδι".

Φινλανδία - Κροατία 63-88

Εξαιρετική εμφάνιση από την Κροατία, η οποία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Φινλανδία, φτάνοντας στην άνετη νίκη με 88-63
Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε η Κροατία, η οποία επικράτησε στο εναρκτήριο παιχνίδι του ΣΤ' Ομίλου με 88-63.
Οι παίκτες του Γιάσμιν Ρέπεσα επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του ματς το παιχνίδι τους και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.
Με αυτόν τον τρόπο η Κροατία έφτασε τους πέντε βαθμούς, προσπερνώντας την Φινλανδία που έμεινε στους 4.
Ο πρωταγωνιστής
Ο Μπογκντάνοβιτς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους (1/1β., 5/6διπ., 1/5τρ.), ενώ είχε και 5 ριμπάουντ σε 28 λεπτά χρόνου συμμετοχής.
Ο αριθμός της ημέρας
Τα 11 ριμπάουντ του Νταμίρ Μάρκοτα. Ο παίκτης της Κροατίας έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα δύο καλάθια, παίρνοντας 4 επιθετικά και 7 αμυντικά ριμπάουντ.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Η Φινλανδία είχε 35,7% στα σουτ δύο πόντων (10/28). Οι Φινλανδοί αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν εύκολο το καλάθι των Κροατών.
Ο αγώνας
Οι Κροάτες επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι τους και κατάφεραν να αποσπαστούν από τους Φινλανδούς. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 17-11 για τους παίκτες του Ρέπεσα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πράγματα δεν άλλαξαν, καθώς η Κροατία διατηρούσε το προβάδισμα της με άνεση. Η Φινλανδία δεν μπορούσε να βρει εύκολο τον τρόπο να πλησιάσει το καλάθι των Κροατών, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο 39-20.
Στην τρίτη περίοδο, ο Κροάτες αύξησαν ακόμα περισσότερο την διαφορά κλείνοντας τρίτο δεκάλεπτο με 63-38. Στο τέλος, ο ρυθμός έπεσε με την Κροατία να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα, φτάνοντας τους πέντε βαθμούς στη β' φάση με 88-63.

  Τα highlights της αναμετρησης




Τα δεκάλεπτα: 11-17, 20-39, 38-63, 63-88.

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 8, Νίκιλα 4, Μουούρινεν 4, Χαφ 10(2), Λι 7, Σαλίν 3(1), Κόττι 8, Κόπονεν 5(1), Χάανπα 3(1), Άχονεν 3(1), Ράνικο 8(2).
Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 11, Άντριτς 2, Ντρέιπερ 2, Μπογκντάνοβιτς 15(1), Σάριτς 8, Ρούντεζ 17(5), Ούκιτς 11(1), Σιμόν 6(2), Μάρκοτα 4, Ντέλας 2, Ζόριτς 5, Α. Ντέλας 5(1).

Ρέπεσα: "Ήμασταν πιο προσεκτικοί"
Ο Γιάσμιν Ρέπεσα μίλησε για τη νίκη της Κροατίας κόντρα στην Φινλανδία, λέγοντας: "Η Φινλανδία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στον πρώτο γύρο νικώντας μεγάλες μπασκετικές χώρες, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και η Ελλάδα. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που ήμασταν πιο προσεκτικοί. Στην αρχή παίζαμε καλά, αλλά ήμασταν άστοχοι.
Καταφέραμε να βρούμε λύσεις στην επίθεση και με την καλή μας άμυνα κερδίσαμε εύκολα. Είμαι ικανοποιημένος από την πειθαρχία που δείξαμε στο παιχνίδι, με εξαίρεση το τελευταίο δίλεπτο που αφήσαμε τους αντιπάλους μας να μειώσουν. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και μεθαύριο να δούμε την Ιταλία, που είναι ένας δύσκολος αντίπαλος".
Από την πλευρά του, ο Χένρικ Ντέτμαν ανέφερε: "Η Κροατία ήταν πολύ καλή. Ήξερε πώς να μας επιτεθεί και αυτό είναι αποτέλεσμα καλού σκάουτινγκ. Εμείς ποτέ δεν καταφέραμε να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε".

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου