ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Εκαναν...Γιουργια και τους εξαφανισαν απο το Eurobasket (videos)

Εκαναν...Γιουργια και τους εξαφανισαν απο το Eurobasket (videos)
8/09/2013
Χωρίς Σπανούλη και με τον εμπύρετο Μπουρούση να κάνει θαύματα η Εθνική νίκησε την Τουρκία (84-61) και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, στέλνοντας παράλληλα τους…γείτονες σπίτι τους

Πρόκριση… με τα τσαρούχια!
Τι κι αν δεν είχε τον Βασίλη Σπανούλη; Τι κι αν ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν εμπύρετος το πρωί; Η Εθνική με όπλο την άμυνα της έκανε ακόμα ένα καλό παιχνίδι στην «Μπονίφικα Αρένα» του Κόπερ, συντρίβοντας την Τουρκία με 84-61, για την τρίτη αγωνιστική του Δ΄ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Η Ελλάδα όχι μόνο εξασφάλισε θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης παραμένοντας αήττητη μέχρι στιγμής, αλλά έθεσε εκτός συνέχειας του τουρνουά τους… γείτονες.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μπουρούση (21π.), τον ακολούθησε ο Περπέρογλου, ενώ καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Ζήση που μοίρασε 11 ασίστ.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η –επίσης αήττητη- Ιταλία την Κυριακή στις 18:45, ενώ η Τουρκία θα αντιμετωπίσει στις 22:00 τη Σουηδία.

Το ματς

Η αρχή το ήμισυ του παντός

Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη δεν αποσυντόνισε τους Έλληνες διεθνείς που σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια μπήκαν καλύτερα στην «Μπονίφικα Αρένα». Η Εθνική με την άμυνα της δυσκόλεψε τους Τούρκους ενώ καλό φαίνεται πως έκανε ο… πυρετός στον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην επίθεση μαζί με τον παθιασμένο Παπανικολάου. Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε να προηγείται με 13-10. Μοναδική αδυναμία οι δεύτερες ευκαιρίες που δόθηκαν στους παίκτες του Τάνιεβιτς μέσω των επιθετικών ριμπάουντ (5) που τους επέτρεψαν να μειώσουν 16-19. Πάντως το σκορ του δεκαλέπτου διαμόρφωσε ο… μετρ των buzzer beater, Κώστας Σλούκας με δίποντο για το 16-21.

Με το ίδιο πάθος, αλλά και έναν πονοκέφαλο


Η Ελλάδα συνέχισε εξίσου καλά στην άμυνα όμως με τον Μπουρούση να βρίσκεται στον πάγκο για να πάρει ανάσες έδειξε αδυναμία κοντά στο καλάθι και στα ριμπάουντ. Από την άλλη η Τουρκία βρήκε επιθετικές λύσεις στο πρόσωπο του Ιλιασόβα και κατάφερε να μειώσει στον πόντο (26-27). Το τρίποντο του Μπράμου έδωσε ανάσα στη «γαλανόλευκη» (26-30) ενώ η εκ νέου είσοδος του Καρδιτσιώτη σέντερ στο παρκέ… απογείωσε την Εθνική που έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, τους εννέα πόντους (32-41) 11’’ πριν την ανάπαυλα. Ο Γκιουλέρ ωστόσο στέρησε τη… χαρά στην Ελλάδα να πάει με +9 στα αποδυτήρια μειώνοντας με τρίποντο στο φινάλε σε 35-41.

Χωρίς σταματημό…

Το ημίχρονο δεν… πάγωσε του διεθνείς που επέστρεψαν στο παρκέ με την ίδια όρεξη. Παρά τις προσπάθειες των Τούρκων να μειώσουν, η Εθνική έχοντας το Νίκο Ζήση σε ρόλο οργανωτή, απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού, αλλά και εξαιρετικό ποσοστό από τα 6,75μ. όχι μόνο διατήρησε το προβάδισμά της αλλά το διεύρυνε σε 41-52. Μοναδικό… πρόβλημα για τον Τρινκιέρι το τρίτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκαν νωρίς στην τρίτη περίοδο οι Μάικλ Μπράμος και Κώστας Καϊμακόγλου. Η Τουρκία έτρεξε μικρό σερί 5-0 μειώνοντας σε 46-52 όμως η απάντηση ήταν άμεση με το ίδιο ακριβώς νόμισμα με τους Ζήση και Φώτση να κάνουν το 46-57 και να αναγκάζουν τον Τάνιεβιτς σε ακόμα ένα τάιμ άουτ. Ούτε όμως κι αυτό βοήθησε τους αντιπάλους να αλλάξουν τις ισορροπίες με τη Ελλάδα να φτάνει στο τέλος του περιόδου στο +15 (49-64).

Σιγά μην το έχαναν


Το μόνο που χρειαζόταν νε δείξουν στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Τρινκιέρι ήταν ηρεμία και συγκέντρωση και αυτό έπραξαν. Οι γείτονες εξάλλου έδειχναν πως δεν μπορούν να αντιδράσουν. Το προβάδισμα δεν άργησε να φτάσει στο +17 (55-72) με την Εθνική να «κλειδώνει» νίκη και πρόκριση τεσσερισήμισι λεπτά πριν το φινάλε. Μάλιστα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φρόντισε να συνεχίσει δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της, διαμορφώνοντας το τελικό 84-61.

* Ο τραυματίας Βασίλης Σπανούλης δεν ακολούθησε την αποστολή στο γήπεδο αλλά έμεινε στο ξενοδοχείο για να ακολουθήσει θεραπεία. Πάντως η συμμετοχή στο παιχνίδι κόντρα στους Ιταλούς θεωρείται αμφίβολη.

Τα highlights της αναμετρησης



Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Μπαλμπάι, Πρέλτζιτς 9, Γκιουλέρ 6, Μπατούκ, Ιλιασόβα 13, Ερντέν 5, Τσετίν 3, Σαβάς, Γκονλούμ 8 (8 ριμπάουντ), Αρσλάν 9, Ασίκ 6, Τούρκογλου 2.

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Σλούκας 14, Μπουρούσης 21, Ζήσης 6 (11 ασίστ), Περπέρογλου 12 (5 ριμπάουντ), Φώτσης 3, Παπανικολάου 11, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 6, Καϊμακόγλου 5 (6 ριμπάουντ), Μπράμος 6, Πρίντεζης.

Διαιτητές: Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Αντεμίρ Ζουράποβιτς (Βοσνία), Ρενό Γκέλερ (Βέλγιο).

Η Βαθμολογία του Δ΄ομίλου

Ελλάδα 6
Ιταλία 6
Φινλανδία 5
Σουηδία 4
Ρωσία 3
Τουρκία 3

Προιστορια αγωνων

Η νίκη της Εθνικής επί της Τουρκίας με 84-61 ήταν η τρίτη μεγαλύτερη σε εύρος στην ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων.

Η τρίτη μεγαλύτερη επί των Τούρκων
Ιστορική ήταν η νίκη της Εθνικής επί της Τουρκίας. Το +23 συνιστά την τρίτη σε εύρος επικράτηση στην ιστορία των 57 αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Μεγαλύτερη παραμένει το 87-60, στις 26/07/1972, στο Σαράγεβο για τους Βαλκανικούς Αγώνες, ενώ ακολουθεί το 62-38 σε φιλικό τουρνουά στο Μπάμπεργκ στις 19/08/2011.

Δηλωσεις παικτων και προπονητων

Ο air Παπ για τον θριαμβο της Εθνικης μας

Δείτε τις δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου μετά το θρίαμβο της Εθνικής επί της Τουρκίας.

Η μπουνιά του Παπανικολάου στον διαιτητή

Ο... απρόσεκτος Παπανικολάου προσγείωσε την γροθιά του στο πρόσωπο του διαιτητή! Δείτε το απίθανο περιστατικό στον αγώνα με την Τουρκία.
Ο Κώστας Παπανικολάου είναι γνωστός για το πάθος με το οποίο πανηγυρίζει κρίσιμα καλάθια. Έτσι έκανε και στον αγώνα με την Τουρκία, όταν σκόραρε με τρίποντο λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Μόνο που ήταν λίγο απρόσεκτος και χτύπησε κατά λάθος τον διαιτητή, προσγειώνοντας την γροθιά του στο πρόσωπο του ρέφερι!


Μάλιστα το κατάλαβε αμέσως και γυρίζοντας να αμυνθεί, ζήτησε συγνώμη για την απροσεξία του. Δείτε το απίθανο περιστατικό!

Zήσης: «Ο ένας για τον άλλο»

Στο ομαδικό πνεύμα της Εθνικής, ελλείψει του Βασίλη Σπανούλη, αναφέρθηκε ο Νίκος Ζήσης μετά τη νίκη απέναντι στην Τουρκία.

Zήσης: «Ο ένας για τον άλλο»
Στην ομαδικότητα που διακρίνει την Εθνική Ελλάδας στάθηκε ο Νίκος Ζήσης μετά την επικράτηση απέναντι στην Τουρκία. Ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως τον περιμένει να επιστρέψει άμεσα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Kάναμε ένα μεγάλο ματς χωρίς τον ηγέτη μας και είχαμε συγκέντρωση. Σαστίσαμε με τον τραυματισμό αλλά δουλέψαμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει προβλήματα. Δείχνουμε ότι φέτος είμαστε πραγματική ομάδα. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον και έχουμε ελπίδες για κάτι καλό αλλά μέχρι εδώ σήμερα. Παίζουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι σε λιγότερο από 24 ώρες, απέναντι σε μία ομάδα που έχει πολλή μεγάλη αυτοπεποίθηση αυτήν τη στιγμή και είναι σαν να παίζει στην έδρα της. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι».

«Είχα 11 ασίστ, αλλά εγώ ήθελα να βοηθήσω την ομάδα καθώς έλλειπε και ο Βασίλης. Είμαι 10 χρόνια στην ομάδα και θέλω φέτος κάτι καλό με την Ελλάδα και δεν με ενδιαφέρουν τα ρεκόρ. Είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας η εμφάνιση για να πούμε μπορούμε και χωρίς αυτόν, αλλά εμείς τον περιμένουμε γιατί με τον Βασίλη θα είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και καλύτεροι. Ακόμα δεν είναι έτοιμος, δεν ξέρω αν θα παίξει αύριο, ελπίζω να είναι γρήγορα κοντά μας. Τα φιλικά δεν μετράνε και έτσι ξεχνάμε την νίκη μας με την Ιταλία στο Ακρόπολις. Η Ιταλία παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση».

Καϊμακόγλου: "Να είμαστε έτοιμοι για τελικό με Ιταλία"

Ο Κώστας Καϊμακόγλου αναφέρθηκε στο τέταρτο ματς της εθνικής με αντίπαλο την Ιταλία, τονίζοντας πως οι διεθνείς μας θα πρέπει να ανακόψουν τον ενθουσιασμό της ομάδας του Σιμόνε Πιανιτζάνι
Η εθνική νίκησε την Τουρκία, σημείωσε το τρίτο της θετικό αποτέλεσμα σε αντίστοιχα παιχνίδια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ιταλία.
"Η Ιταλία και η Φινλανδία είναι οι βασικοί αντίπαλοι μας για να κουβαλήσουμε τις νίκες στον επόμενο γύρο και αν θέλουμε να πάμε με καλύτερη τύχη στο μέλλον και καλύτερες διασταυρώσεις θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο τελικό αύριο", είπε αρχικά ο Κώστας Καϊμακόγλου και συμπλήρωσε:


"Οι Ιταλοί παίζουν σαν να είναι μέσα στην έδρα τους παίζουν στα σύνορα της Ιταλίας με την Σλοβενία, οπότε το γήπεδο θα είναι γεμάτο από τον κόσμο τους.
Θα πρέπει να ανακόψουμε τον ενθουσιασμό τους γιατί παίζουν με αυτοπεποίθηση και νομίζω βασικό "κλειδί" είναι αυτό. Πρώτα από όλα αν μπορέσουμε να πάρουμε μία νίκη και να κοιτάξουμε τον επόμενο αντίπαλο".

Περπέρογλου: "Ξέραμε ότι η Τουρκία έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο"

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε για τη νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας, την προσπάθεια που έγινε να καλυφθεί το κενό του Σπανούλη αλλά και τον αγώνα με την Ιταλία στον οποίο "η Ελλάδα θα παίζει ουσιαστικά εκτός έδρας". 

Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και ουσιαστικά δικαιώνοντας τον Αντρέα Τρινκέρι που τον πίστεψε πολύ από την πρώτη στιγμή, ο Στράτος Περπέρογλου νίκησε μετά τη νίκη της Ελλάδας με την Τουρκία.


"Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με βάση τις συνθήκες. Ουσιαστικά εκτός έδρας θα παίξουμε κόντρα στην Ιταλία και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι", σχολίασε ο Στράτος Περπέρογλου και συνέχισε για το γεγονός ότι έπαιξαν και για τον Σπανούλη:
"Το πετύχαμε αρκετά καλά. Δουλέψαμε και στην προπόνηση κάποια πράγματα και πιστεύω ότι το πετύχαμε. Ελπίζουμε να είναι καλά και να είναι γρήγορα κοντά μας".




 Στο πως τελικά το κατάφερε η Ελλάδα, σχολίασε: "Η ομάδα είναι αρκετά πλήρης. Μπορέσαμε να καλύψουμε το κενό ακόμα και του Βασίλη που για εμάς είναι ίσως αναντικατάστατος. Ξέραμε ότι η Τουρκία έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί. Επαναλαμβάνω όμως ότι ανταπεξήλθαμε πάρα πολύ καλά".

Τρινκέρι: "Η επίθεση πουλά εισιτήρια, η άμυνα δίνει νίκες"

Ο Αντρέα Τρινκέρι υπογράμμισε πως οι παίκτες του έκαναν τέλεια προσπάθεια στο παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία, ευχήθηκε να έχει τον Σπανούλη στη διάθεσή του για τον αγώνα με την Ιταλία και υπογράμμισε πως η άμυνα δίνει νίκες και τίτλους, καθώς μία μέρα ίσως τα σουτ να μην μπαίνουν


Ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε η εθνική Ανδρών κόντρα στην Τουρκία, σε ένα παιχνίδι 
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα της Ελλάδας με την Τουρκία, ο ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε στο καλό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του σε μία μέρα που έπρεπε να καλύψουν το κενό του Βασίλη Σπανούλη.
"Ήταν μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Παίξαμε έξυπνα, σαν ομάδα, όλοι οι παίκτες έδωσαν κάτι. Πολλοί προπονητές έχουν καλές ιδέες, αλλά οι τυχεροί είναι αυτοί που τις εφαρμόζουν οι παίκτες μας. Έπρεπε να αλλάξουμε τα πλάνα μας σε ένα βράδυ, ειδικά στην επίθεση", σχολίασε ο Ιταλός προπονητής και συνέχισε:
"Δουλέψαμε σε κάποια μικρά πράγματα, τίποτα ξεχωριστό, αλλά οι παίκτες τα ακολούθησαν. Αξιοποιήσαμε το ύψος μας και δεν κουβαλήσαμε πολύ την μπάλα. Όλοι οι παίκτες ήταν πολύ καλοί. Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέλειο παιχνίδι, αλλά σήμερα είχαμε τέλεια προσπάθεια κι αυτό είναι κάτι πολύ καλό για το μέλλον".
Σε ερώτηση για την απουσία του Σπανούλη είπε: "Θα χαρώ να τον έχουμε αύριο. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο Βασίλης για μας, αλλά μια καλή ομάδα πρέπει να παίζει και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Κατανείμαμε τις αρμοδιότητες του Σπανούλη στο παιχνίδι μας και ο καθένας ήταν πολύ καλός στο ρόλο του".

 Όσον αφορά την πολύ καλή επίθεση της Ελλάδας: "Όλοι ξέρουμε πως η επίθεση πουλά εισιτήρια, αλλά η άμυνα δίνει νίκες και τίτλους. Παίζουμε πολύ καλή ομαδική επίθεση, έχουμε καλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά θα υπάρξει μέρα που δεν θα πάνε καλά τα πράγματα και τότε πρέπει να στηριχτούμε στην άμυνά μας. Προτιμώ την πρόληψη από την καταστολή".
Τέλος, για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Ιταλία σχολίασε: "Όταν παίζεις ένα παιχνίδι και βάζεις το προσωπικό μπροστά, μπορείς να το κερδίσεις μία φορά, αλλά θα χάσεις δύο. Είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει βαθμούς και το αντιμετωπίζω μόνο ως τέτοιο. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα και είναι ένα ματς που δίνει δύο βαθμούς στο νικητή".
Από την πλευρά του, ο Στράτος Περπέρογλου υπογράμμισε: "Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Μας έλειπε ο καλύτερος παίκτης μας, αλλά κάναμε καλή ομαδική δουλειά απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Κοιτάζουμε μπροστά, πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά θα δούμε την Ιταλία που παίζει πολύ καλό μπάσκετ". 

Συν. Τύπου Τρινκέρι από sport24tv

Τάνιεβιτς: "Σπουδαίο μπάσκετ η Ελλάδα"

Ο τεχνικός της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς τόνισε ότι λυπάται για τις εμφανίσεις της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, λέγοντας πως θα προσπαθήσει να βρει τι έφταιξε.

Ο προπονητής της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς αναφέρθηκε στην ήττα από την Ελλάδα, αλλά και την εικόνα της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ.

"Λυπάμαι πολύ για τους Τούρκους φιλάθλους, τους παίκτες μου, την ομοσπονδία. Το μπάσκετ είναι το δεύτερο άθλημα στην Τουρκία, είναι πολύ δημοφιλές και δεν τα καταφέραμε", είπε ο Τάνιεβιτς και πρόσθεσε:
"Πρέπει να βρω απάντηση για το τι έφταιξε. Όταν έφτιαξα την ομάδα σκεφτόμουν τη δεύτερη φάση και έγιναν πολλά λάθη. Ίσως σκεφτόμασταν από την αρχή τη Σλοβενία, την Ισπανία και πώς θα πάμε στα προημιτελικά. Η Ελλάδα έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, χωρίς και τον Σπανούλη κι αυτό είναι κάτι αξιοθαύμαστο".
Ο Σινάν Γκιουλέρ δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, ειδικά στο δεύτερο μέρος και δεν είχαμε απάντηση.
Νιώθω ντροπή για τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Δεν ξέρω αν έχουμε ελπίδες, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε στα τρία τελευταία παιχνίδια".

Γκιουλέρ: «Νιώθω ντροπή. Δεν είχαμε απάντηση»

Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά κόντρα στους Τούρκους που δεν είχαν… απάντηση όπως εξήγησε ο Σινάν Γκιουλέρ.

Γκιουλέρ: «Νιώθω ντροπή. Δεν είχαμε απάντηση»
Αμέσως μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Τουρκίας ο Σινάν Γκιουλέρ στάθηκε στο πολύ καλό μπάσκετ που έπαιξε η Ελλάδα, ενώ δήλωσε ντροπή για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του ίδιου και των συμπαικτών του.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, ειδικά στο δεύτερο μέρος και δεν είχαμε απάντηση. Νιώθω ντροπή για τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Δεν ξέρω αν έχουμε ελπίδες, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε στα τρία τελευταία παιχνίδια», ήταν τα λόγια του 30χρονου γκαρντ.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου