ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Και τωρα το μεγάλο βήμα για την πρωτιά στον ομιλο

Και τωρα το μεγάλο βήμα για την πρωτιά στον ομιλο

08/09/2013
 
 Χαμόγελα στις τάξεις της Εθνικής που αντιπαρήλθε προβλήματα και δυσκολίες συντρίβοντας την Τουρκία. Απόψε το μεγάλο βήμα για την πρωτιά με νίκη επί της Ιταλίας (18:45). «Παίζεται» του Σπανούλη.

Δεν τελειώσαμε. Τώρα αρχίζουμε…
Η Εθνική έβαλε «τικ» στο κουτάκι με την πρώτη της αποστολή στο Ευρωμπάσκετ, αυτή της πρόκρισης στη δεύτερη φάση, με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Όχι απλώς επικράτησε της Τουρκίας, αλλά την κατατρόπωσε αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση. Η απουσία του Σπανούλη δεν φάνηκε στο ελάχιστο, ο πυρετός του Μπουρούση απλώς τον έκανε πιο… «καυτό», το πλάνο και το κοουτσάρισμα του Τρινκιέρι ήταν άριστο και οι δέκα παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν το εφάρμοσαν στην εντέλεια.

Η ελληνική ομάδα έγινε η πρώτη στη διοργάνωση που μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής μπορεί να κλείσει θέση για τη Λιουμπλιάνα. Όμως η αποστολή της μόλις τώρα αρχίζει. Τα δύο εναπομείναντα ματς θα κρίνουν-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-την «προίκα» που θα κουβαλήσει στις αποσκευές της μετακομίζοντας μετά τον αγώνα της Δευτέρας στη σλοβενική πρωτεύουσα. Κι αυτό γιατί κάθε ομάδα που προκρίνεται «κουβαλά» τους βαθμούς που πήρε απέναντι στις άλλες ομάδες του γκρουπ της που παίρνουν το εισιτήριο. Αυτές από τον τέταρτο όμιλο θα είναι-βάσει λογικής-η Ιταλία και η Φινλανδία, συνεπώς τα αποτελέσματα των δύο προσεχών αγώνων θα κρίνουν αν η Εθνική θα μεταφέρει στη Λιουμπλιάνα τέσσερις, τρεις ή δύο βαθμούς. Κι ασφαλώς στόχος είναι το απόλυτο, προκειμένου η Εθνική να μπει από θέση ισχύος στο γκρουπ που θα σχηματιστεί πιθανότατα με την προσθήκη Σλοβενίας, Ισπανίας και Κροατίας.

Μόνο ένας θα μείνει αήττητος

Το επόμενο εμπόδιο για την Εθνική είναι απόψε η Ιταλία (18:45, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Πρόκειται για το ντέρμπι κορυφής του ομίλου, ανάμεσα στις δύο αήττητες ομάδες του. Η ελληνική ομάδα θέλει να κόψει τη φόρα των «ατζούρι», που με σύμμαχο τον κόσμο που γεμίζει την «Μπονίφικα Αρένα» και το εντελώς διαφορετικό πρόσωπο που παρουσιάζει σε σχέση με εκείνο το προβληματικό των φιλικών, έχει μεταμορφωθεί σε αντίπαλο μεγάλων αξιώσεων. Πρόκειται για μία ομάδα που βγάζει τρομερή ενέργεια (που πηγάζει και τροφοδοτείται διαρκώς από την εξέδρα) στις δύο πλευρές του παρκέ, παίζει γρήγορο μπάσκετ, με πολλά μακρινά σουτ (44% στα τρίποντα) και ξέρει να παρασέρνει τον αντίπαλο στο ρυθμό της.

Ο Μπελινέλι και ο Αραντόρι κατευθύνουν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, ο Ντατόμε είναι ο τρίτος πόλος με τον Τζεντίλε να ακολουθεί, ενώ ο ψηλός Κουζίν και ο ημίψηλος Μέλι προσφέρουν αρκετά σε μία θέση που θεωρητικά η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι πονούσε πολύ. «Πόνος» θα υπάρχει-πάντως-σίγουρα στην περιφέρεια, καθότι ο Τράβις Ντίνερ υπέστη διάστρεμμα και εκτός σοβαρού απροόπτου θα χάσει το αποψινό ματς αφήνοντας μόνους τους Τσιντσιαρίνι και Ποέτα στη γραμμή των γκαρντ.

Θα επιστρέψει ο Σπανούλης;

Η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη παραμένει ερωτηματικό. Μέχρι χθες βράδυ δεν ήταν σε θέση να παίξει. Δεν πήγε καν στο γήπεδο για το ματς με την Τουρκία, καθώς έμεινε στο ξενοδοχείο για θεραπεία. Ο λαβωμένος του αστράγαλος έχει παρουσιάσει βελτίωση, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. Μέσα στη μέρα θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για το αν θα είναι διαθέσιμος. Ο Αντρέα Τρινκιέρι ασφαλώς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση της ομάδας του χωρίς τον ηγέτη της, αλλά αδημονεί για την επιστροφή του στις επάλξεις.

Εμεις απο την μερια μας ευχομαστε ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΑΡΧΗΓΕ ΚΑΙ...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

*Το σημερινό μενού περιλαμβάνει στις 15:30 τον αγώνα Φινλανδία-Ρωσία και στις 22:00 το Τουρκία-Σουηδία.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου