ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η… εκτόξευση του Μανιάτη

3/1/2012



Αρκετοί τον συγκρίνουν με τον Φρανσουά Μοδέστο. Δεν έχουν κι άδικο. Οι περιπτώσεις τους έχουν κάμποσα κοινά, με μεγαλύτερο όλων ότι αμφότεροι αποτελούν πρωτίστως δεξιούς μπακ ωστόσο όταν υπήρξε ανάγκη έπαιξαν και μάλιστα πάρα πολύ καλά στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο λόγος για τον Γιάννη Μανιάτη. Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρώτου μισού της σεζόν. Ο Γιάννης κλήθηκε, στα δύσκολα, να μπει στο ματς και να παίξει αμυντικό χαφ και το έκανε καλύτερα απ' όσο μπορούσε να φανταστεί και ο πλέον αισιόδοξος. Πλέον, είναι ξεκάθαρο πως λογίζεται ως βασικός. Ποιος, άραγε, μπορεί να τον βγάλει από την 11άδα; Ποιος και πώς; Ο Μανιάταρος έδειξε μεγάλα ποδοσφαιρικά καρύδια και στη Μασσαλία και σε τόσα άλλα δύσκολα ματς φτάνοντας σε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης. Απέδειξε, έστω και με καθυστέρηση περίπου ενός χρόνου, ότι είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ μεταγραφή.

Mε τους κορυφαίους

Το πόσο καλός είναι ο Γιάννης φαίνεται και από τη στατιστική υπηρεσία του Κώστα Γαλάνη που κρατάει τα επίσημα νούμερα του πρωταθλήματος. Ο «Μάνια», αν και δεν ήταν βασικός από την αρχή της σεζόν, αλλά παίζει μόλις τον τελευταίο περίπου 1,5 μήνα, έχει προλάβει να... αναρριχηθεί στη λίστα με τους κορυφαίους. Στην πιο σημαντική κατηγορία της ατομικής στατιστικής, το evaluation index, ο Γιάννης είναι ήδη στη 13η θέση και ανεβαίνει. Έχει μέσο όρο βαθμών 0,198. Σε 702 λεπτά συμμετοχής έως τώρα στη Super League, ο Μανιάτης έχει 10 σουτ, 8/22 σέντρες, 92 πάσες, 28 λάθη, 12 κλεψίματα, 19 φάουλ κατά, 11 υπέρ, 1 κίτρινη. Μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 8 ματς.

Κέβιν και Ραφίκ

Από εκεί και έπειτα, στο evaluation points (σ.σ. δηλαδή, απλώς στους πόντους που έχουν συγκεντρώσει οι παίκτες χωρίς ωστόσο να γίνουν οι απαραίτητες διαιρέσεις με το χρόνο συμμετοχής τους) μπορεί να δει κανείς πως οι καλύτεροι παίκτες φοράνε κόκκινα. Και μπορεί αυτή τη στιγμή στην κορυφή να βρίσκεται κάποιος που φοράει ασπρόμαυρα, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, με 366 πόντους, ωστόσο η πρώτη 5άδα έχει πρωτίστως ερυθρολεύκους. Ο Κέβιν Μιραλάς είναι στην 3η θέση με 283 ενώ ο Ραφίκ Τζιμπούρ στην 4η με 274. Στη δεύτερη είναι ο άνθρωπος που έχει… βαρεθεί να εκτελεί πέναλτι, δηλαδή ο Σεμπαστιάν Λέτο με 349. Βλέπετε, έστω και αν προέρχονται από πέναλτι, τα γκολ αυτά δίνουν βαθμούς.

Το θέμα είναι ο τίτλος

Όσο περνάει ο καιρός όμως θα αποκαθίσταται η τάξη. Βλέπετε, δεν γίνεται να σφυρίζονται συνεχώς πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ (ή μήπως γίνεται…;) και αν συνεχίσουν έτσι οι Μιραλάς και Τζιμπούρ θα ξεπεράσουν τον Αργεντινό. Όχι, βεβαίως, ότι έχει και μεγάλη σημασία. Εξάλλου, ο τίτλος να βαφτεί κόκκινος είναι το θέμα, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες…
Σπ. Γρομητσάρης
** Το συγκεκριμένο θέμα δημοσιεύτηκε στον «Πρωταθλητή» της 2ας Ιανουαρίου 2012
www.thrylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου