ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

"Κουνάνε μαντήλι" οι δανεικοί

"Κουνάνε μαντήλι" οι δανεικοί

Η σεζόν ολοκληρώθηκε, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ αλλά οι Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Μακούν και Καζίμ δεν θα είναι κάτοικοι Πειραιά του χρόνου και θα επιστρέψουν στις ομάδες που ανήκουν. Ο Ερυθρός Κατάσκοπος του RedPlanet.gr έχει το θέμα.
Ακόμη μια ποδοσφαιρική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό και βρήκε τους Πειραιώτες κυρίαρχους στην Ελλάδα, κατακτώντας το 15ο νταμπλ στην ιστορία της ομάδας.
Ωστόσο το καλοκαίρι, εκτός από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αρκετοί είναι οι παίκτες που αναμένεται να αποχαιρετήσουν το Λιμάνι. Μεταξύ άλλων οι πρώτοι που θα "κουνήσουν μαντήλι" στον Πειραιά, είναι οι τέσσερις δανεικοί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τα ερυθρόλευκα.

Πρόκειται για τους Πάμπλο Ορμπάιθ, Ιβάν Μαρκάνο, Ζαν Μακούν και Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς οι οποίοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν θα συνεχίσουν και του χρόνου να φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Βάσκος κεντρικός χαφ της Μπιλμπάο χαίρει μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των ανθρώπων της ομάδας, αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο για να παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό των Πειραιωτών. Βοήθησε πολύ αγωνιστικά, είχε άψογη συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου αλλά το καλοκαίρι θα επιστρέψει στην αγαπημένη του Αθλέτικ με την οποία δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο.

Ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί κυρίως η ηλικία του, το γεγονός πως δεν είναι ελεύθερος αλλά και η προοπτική να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που υπηρέτησε για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο Ιβάν Μαρκάνο αποκτήθηκε κατόπιν επιθυμίας του Βαλβέρδε για να αποτελέσει τον έξτρα παίκτη στο κέντρο της άμυνας αλλά και στα αριστερά. Δεν μπήκε οψιόν αγοράς διότι αυτή ούτως ή άλλως θα ήταν πολύ υψηλή (ο Ισπανός έχει συμβόλαιο ως το 2015 με τη Βιγιαρεάλ και κοστολογείται στα 4 - 4.5 εκ. ευρώ...) και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να δαπανήσει ένα τέτοιο τεράστιο ποσό για τον συγκεκριμένο παίκτη.

Ο Ιβάν ήταν πολύ καλός στο δεύτερο μισό της σεζόν, η συμπεριφορά του ήταν υποδειγματική στα αποδυτήρια αλλά και αυτός θα επιστρέψει στην ομάδα του. Είτε για να μείνει και να παίξει, είτε για να πωληθεί στη Ρουμπίν Καζάν με πολλά λεφτά...

Η υπόθεση του Ζαν Μακούν δεν μπορεί να προχωρήσει με τα χρήματα που ζητούν οι Άγγλοι. Σε γενικές γραμμές ο Καμερουνέζος ικανοποίησε με την απόδοση του αλλά όχι τόσο ώστε να δαπανηθούν τα 3 - 3.5 εκ. ευρώ που θέλει η Άστον Βίλα για να συναινέσει στην μεταγραφή του στο Λιμάνι.

Όσον αφορά τον Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς, αυτός θα γυρίσει στην Γαλατάσαραϊ με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν ξεχώρισε αγωνιστικά σε αυτούς τους 3 περίπου μήνες που έπαιξε στον Ολυμπιακό, η ετήσια αμοιβή του είναι... εξωφρενική (σχεδόν 1.5 εκ. ευρώ το χρόνο έπαιρνε στην Τουρκία - στον Ολυμπιακό στοίχισε περίπου τα μισά για τον δανεισμό του...), ενώ εμφάνισε και προβλήματα συμπεριφοράς, με αποκορύφωμα το παιχνίδι στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ όπου εμφανώς δυσαρεστημένος που δεν μπήκε αλλαγή, σηκώθηκε κι έφυγε από τον πάγκο χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Οι τέσσερις προαναφερθέντες παίκτες λοιπόν, θα αποχαιρετήσουν τον Ολυμπιακό μετά το φιλικό με τη Μέλμπουρν Βίκτορι στην Αυστραλία και δεν θα βρίσκονται του χρόνου στο Λιμάνι. Και δεν θα είναι οι μόνοι...

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου