ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Φετφατζίδης: ο μόνος Έλληνας του Θρύλου που έβαλε γκολ

Φετφατζίδης: ο μόνος Έλληνας του Θρύλου που έβαλε γκολ

Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που έβαλε φέτος γκολ. Για πρώτη φορά στα 5.5 χρόνια του στον Πειραιά δεν βρήκε δίχτυα ο Βασίλης Τοροσίδης
Για πρώτη φορά στα χρονικά της ομάδα του Ολυμπιακού, η σεζόν ολοκληρώθηκε με μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή των ερυθρολεύκων να έχει καταφέρει να σκοράρει. Ο λόγος για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος στην σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε κατάφερε να σημειώσει 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Και μιλάμε για "καθαρόαιμους" Έλληνες, δίχως να υπολογίζουμε τον Ελληνογερμανό Χοσέ Χολέμπας (3 τέρματα φέτος).

Είναι γεγονός, βέβαια, πως το ρόστερ του Ολυμπιακού για την σεζόν 2011-2012 είχε ελάχιστους Έλληνες ποδοσφαιριστές (Αβραάμ, Τοροσίδης, Μανιάτης, Παπάζογλου, Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, Δασκαλάκης).

Μάλιστα, οι περισσότεροι είναι και αμυντικογενείς παίκτες, με μόνο εξαίρεση τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος είναι μεσοεπθετικός.

Συνήθιζαν, πάντως, τα προηγούμενα χρόνια και οι γηγενείς αμυντικοί των Πειραιωτών να σκοράρουν. Τόσο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όσο και ο Βασίλης Τοροσίδης. Και ειδικά ο "Τόρο" είναι από τα δεξιά μπακ που έχουν το στοιχείο του γκολ στο παιχνίδι τους.

Στο παρελθόν, βέβαια, έπαιζε στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα σε διάφορες θέσεις, είτε ως χαφ στον άξονα, είτε ακόμη και ως χαφ-εξτρέμ, οπότε του δινόταν η ευκαιρία να βρίσκεται πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή και να απειλεί την αντίπαλη εστία.

Και σαν ακραίος οπισθοφύλακας, πάντως, στο παρελθόν έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει. Φέτος, όμως, ύστερα από 5.5 χρόνια παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι, ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στους Πρωταθλητές δίχως τέρμα στο ενεργητικό του.

Ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος πραγματοποίησε φέτος μία καταπληκτική σεζόν ως αμυντικός χαφ, το προσπάθησε και το έψαξε γκολ με τα δυνατά του σουτ, αλλά αρκετές φορές στάθηκε άτυχος.

Οι κεφαλιές των Αβραάμ-Παπάζογλου δεν έβρισκαν στόχο, ο Βασίλης Τοροσίδης δεν είχε... ρέντα στην επίθεση και έτσι, λοιπόν, ο Γιάννης Φετφατζίδης αποτέλεσε τον μοναδικό Έλληνα ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ο οποίος κατάφερε να βάλει γκολ.

 Ο νεαρός μεσοεπιθετικός σημείωσε τέσσερα τέρματα, με το πρώτο του να είναι και το πιο σημαντικό. Το νικητήριο στην Μασσαλία, στο 0-1 επί της Μαρσέιγ. Τα υπόλοιπα τα έβαλε κόντρα στον ΠΑΣ, στον Εργοτέλη και στον Ατρόμητο.

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1 | MATCH HIGHLIGHTS από pklora7
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου