ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τhe blues… way! (vid)

Τhe blues… way! (vid)

5/5/2012
Τhe blues… way! (vid)
Δεν παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, αυτό όμως που κάνει η Τσέλσι, έχει αποτέλεσμα!

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ», της χάρισε την νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην Λίβερπουλ και την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου για 7η φορά στην ιστορία της...

Ραμίρες (11΄) και Ντρογκμπά (52΄) τα τέρματα των «μπλε» που πανηγυρίζουν ήδη έναν τίτλο και στις 19 Μαΐου θα διεκδικήσουν ένα ακόμα, αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κάρολ (64΄) σκόραρε για τους «κόκκινους» εκθέτοντας τον Νταλγκλίς που τον άφησε στον πάγκο.

Οι «κόκκινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την φάση του 81ου λεπτού της αναμέτρησης όταν ο Κάρολ έπιασε την κεφαλιά και ο Τσεχ πρόλαβε να βγάλει την μπάλα, πριν αυτή περάσει ολόκληρη την γραμμή…(όπως φαίνεται από τα replay).

Μεγάλη ευθύνη του Ρέινα στο πρώτο τέρμα που δέχεται η Λίβερπουλ, η οποία για ένα ημίχρονο ήταν κάκιστη με μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία και εκτός αγώνα τον Μπέλαμι. Οι «μπλε», όπως έκαναν και απέναντι στην Μπαρτσελόνα στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξεαν «σφιχτά», με κοντά τις γραμμές τους και χωρίς να αφήσουν κενούς χώρους για 70 λεπτά.

Το τελευταίο 20λεπτο πίεσης των παικτών του Νταλγκλίς, οφειλόταν στην είσοδο του Κάρολ στο ματς. Ο επιθετικός των "κόκκινων" ήταν πολύ δραστήριος, είχε ένα τέρμα και δύο καλές φάσεις αλλά το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.


Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο με πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή, η Τσέλσι βρήκε τον τρόπο να βάλει «φωτιά» στο ματς. Ο Ραμίρες πήρε την μπάλα στην αριστερή πτέρυγα έκανε την κούρσα νικώντας τον Ενρίκε στο σπριντ, μπήκε στην περιοχή και νίκησε στο 11΄τον Ρέινα για το 1-0. Τραγικό λάθος του γκολκίπερ των «κόκκινων» που άφησε την γωνία του αφύλαχτη.

Αμέσως μετά η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα. Ο Μπέλαμι βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με μονοκόμματο σουτ στην κίνηση σημάδεψε τον Ιβάνοβιτς που είχε μείνει μπροστά από την εστία. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία για την ισοφάριση.

Οι «κόκκινοι» έδειξαν διάθεση να ανεβάσουν τον ρυθμό τους αλλά η Τσέλσι ήταν εξαιρετικά στημένη. Με τον Μίκελ να είναι πολύ κοντά στους δύο στόπερ και να κλείνει τους χώρους, ήλεγξε την κατοχή και «πάγωσε» ξανά το ματς.Η Λίβερπουλ είχε πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι με τους «μπλε» να έχουν εξαιρετικές επιστροφές και να κρατάνε το ματς εκεί που το ήθελαν. Οι παίκτες του Νταλγκλίς έριξαν το βάρος του παιχνιδιού τους στην αριστερή πλευρά αλλά ο Ντάουνινγκ και ο Ενρίκε είχαν μπροστά του το απροσπέλαστο εμπόδιο του Ραμίρες που κάλυπτε όλη την πτέρυγα. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Λίβερπουλ δεν άλλαξε τίποτα. Η Τσέλσι έκανε το παιχνίδι της και στο 52΄έφτασε στο 2-0. Ο Σκρτελ απλά «κοιτούσε» τον Ντρογκμπά που μέσα στην περιοχή πλάσαρε με την άνεσή του και σκόραρε χωρίς πρόβλημα φτάνοντας τα τέσσερα γκολ σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Νταλγκλίς έριξε στο ματς και τον Κάρολ και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 για να τα παίξει όλα για όλα. Και είχε δίκιο…Στο 64ο λεπτό του αγώνα, ο ψηλόσωμος επιθετικός των «κόκκινων» βρέθηκε στην περιοχή των «μπλε» μετά από λάθος στην άμυνα, «χόρεψε» τον Τέρι και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Τσεχ για το 2-1. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Νταλγκλίς ανέβηκαν πολύ… Άσκησαν για αρκετή ώρα μεγάλη πίεση στην Τσέλσι έχοντας ανεβάσει πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή.

Αποκορύφωμα των προσπαθειών της Λίβερπουλ η φάση του 81ου λεπτού όταν ο Σουάρες έκανε την σέντρα, ο Κάρολ έπιασε από κοντά την κεφαλιά και ο Τσεχ εντυπωσιακά κράτησε οριακά την μπάλα πριν περάσει ολόκληρη με την βοήθεια και του δοκαριού. Οι παίκτες των «κόκκινων» και ο Νταλγκλίς διαμαρτυρήθηκαν αλλά από το replay φαίνεται ότι η μπάλα όντως δεν έχει περάσει και έτσι ο διαιτητής σε μία εκπληκτικά δύσκολη φάση, δικαιώθηκε.

Στο 87ο λεπτό ο Κάουτ μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή αλλά καθυστέρησε ιδιαίτερα και στην συνέχεια η μπάλα πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες της Λίβερπουλ χωρίς κανείς να την προλάβει… Το τελικό 2-1 έδωσε στην Τσέλσι το τρόπαιο.

هدف تشيلسى الاول فى ليفربول نهائى كاس الاتحاد... από titto3333


Drogba(Chelsea) v Liverpool 2-0 από vik2003


Carroll(Liverpool) v Chelsea 1-2 από vik2003

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου