ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Τρύπα» στα ταμεία της Λίβερπουλ

«Τρύπα» στα ταμεία της Λίβερπουλ

3/5/2012
«Τρύπα» στα ταμεία της Λίβερπουλ
Απώλειες βαθμών εντός αγωνιστικών χώρων, ζημιιές και στα ταμεία της. Η Λίβερπουλ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το περασμένο οικονομικό έτος και η «τρύπα» στους τραπεζικούς της λογαριασμούς αγγίζει τα 50 εκατ. λίρες. Η αποτυχία κατασκευής νέου γηπέδου η κυριότερη αιτία.

Οι «κόκκινοι», παρά το γεγονός ότι είδαν τα χρέη τους να μηδενίζονται μετά την ανάληψη της διοίκησης από το Fenway Sports Group, πρέπει να βρουν τρόπο να καλύψουν τη …χασούρα από τη μη κατασκευή γηπέδου στο Στάνλεϊ Παρκ.

Συγκεκριμένα, από τα 49,4 εκατ. λίρες που φτάνουν οι απώλειες στα ταμεία της Λίβερπουλ, τα 35 εκατομμύρια αφορούν στα σχέδια, στις μελέτες και στις εγγυητικές επιστολές των Χικς και Ζιλέτ για την έκταση κοντά στο «Anfiled», η οποία προορίζονταν για την ανέγερση του νέου «σπιτιού» του συλλόγου. Η προθεσμία χάθηκε, αφού έληξε μέσα στο 2012, και μαζί το παραπάνω ποσό.

Σημαντικό ρόλο στο «άνοιγμα» παίζουν και τα χρήματα που κατέβαλε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ στον Ρόι Χότζον, για την αποδέσμευσή τον Ιανουάριο του 2011, αλλά και για την απομάκρυνση του Κρίστιαν Πάρλοου.

Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ –μέσω του Ίαν Έιρ- καταλαβαίνει «την ανησυχία των φιλάθλων για τις ζημίες, αλλά τονίζει ότι «όλα γίνονται για να αλλάξει επίπεδο ο σύλλογος», συμπληρώνοντας ότι είναι «λογική αυτή η εικόνα, κατά το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα».
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου