ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πρίντεζης: "Δημιουργικό άγχος"

Πρίντεζης: "Δημιουργικό άγχος"

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης, υπογραμμίζοντας πως οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να έχουν δημιουργικό άγχος ενόψει του ημιτελικού με την Μπαρτσελόνα.
Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού απάντησε σε ερωτήσεις των φιλάθλων, στη σελίδα της ADIDAS στο Facebook.

Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα... πεθάνουν αν δεν νικήσουν την Μπαρτσελόνα, ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και ότι είναι σημαντικό που η ομάδα του παίζει ομαδικά.

Για τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα σχολίασε: "Δεν είμαστε το φαβορί κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Όντως ήταν μεγάλη επιτυχία, η πρόκριση στο Final-4. Δεν σταματάμε εκεί όμως, συνεχίζουμε και θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Δεν αγχωνόμαστε, αλλά πρέπει να έχουμε δημιουργικό άγχος. Μόνο καλύτεροι γινόμαστε μέχρι στιγμής. Πρέπει να δώσουμε το 100% και πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσουμε. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πίεση. Παίξαμε πολύ καλά σε όποια ματς είχαμε πίεση. Αν χάσουμε δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου".

Για τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού: "Παίζει σαν ομάδα ο Ολυμπιακός. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να κοιτάζει να βάλει περισσότερους πόντους στην ομάδα. Προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πετυχαίνουμε το εύκολο καλάθι".

Για τον αν η Μπαρτσελόνα έχασε με την απώλεια του Ρούμπιο: "Δεν πιστεύω ότι ο Ρούμπιο έκανε τόση διαφορά όσο κάνει στο ΝΒΑ. Ο Χουέρτας έδεσε κατευθείαν και είναι πολύ καλός. Για μένα ο Ναβάρο και ο Λόρμπεκ είναι τα κλειδιά. Αν περιορίσουμε αυτούς τους δύο θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες".

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: "Από την αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει ως στόχο να φτιάξει ένα καλό κορμό, να κάνει μία καλή παρουσία. Όταν ανέβηκε ο πήχης, σαν στόχο είχαμε το πρωτάθλημα. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ ήρθε ως απόρροια της καλής μας απόδοσης. Έτσι και δεν καταφέρουμε να πάμε τελικό ή να πάρουμε τον τίτλο, σίγουρα το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος".

Για το αν έχει μέλλον ο Ολυμπιακός: "Πιστεύω ότι έχουμε μέλλον, όλα τα παιδιά δείχνουν ότι φτιάχνεται ένας καλός κορμός για τα επόμενα 5-10 χρόνια".

Για το μειωμένο μπάτζετ των ομάδων: "Κακά τα πράγματα, το μπάτζετ μετράει περισσότερο για τον κόσμο. Ήταν ευκαιρία για κάποια νεαρά παιδιά να παίξουν καλά και άρπαξαν την ευκαιρία. Είμαστε μία ομάδα με όντως χαμηλότερο μπάτζετ, αλλά δεν παίζει ρόλο". 

Για το αν έχει γούρια: "Όλοι οι παίκτες έχουν κάποια γούρια, έχω κι εγώ αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια (σ.σ. γέλια)".

Για το νέο παπούτσι της ADIDAS: "Μου έχει πάει πολύ καλά σαν παπούτσι και σαν γούρι. Μας βοηθάει πολύ".

Για τον τελικό του Final-4: "Μακάρι να περάσουμε. Και στον τελικό να μην περάσουν οι ελληνικές ομάδες, είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, με βάση όλη αυτή την κρίση που βιώνουμε".

Για το αν θα ήθελε ένα παιχνίδι πριν το Final-4: "Καλό θα ήταν να υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός αλλά από τη στιγμή που δεν γινόταν διαφορετικά λόγω των εκλογών, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό στην προετοιμασία μας".

Για το αν ο Ολυμπιακός πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Παναθηναϊκού τόνισε: "Δεν είναι μόνο το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, αλλά και της Σιένα και της Μπαρτσελόνα. Δείχνει ότι ότι είναι το κύριο συστατικό για να πάει μία ομάδα καλά. Είναι θετικό σίγουρα για την ομάδα να έχει σταθερό κορμό και να κάνει μία δύο προσθήκες κάθε χρόνο μετά".

Για τον αν περίμεναν στις τάξεις του Ολυμπιακού την τόσο καλή πορεία της ομάδας: "Κανείς δεν το πίστευε μετά το ξεκίνημα και την ήττα από τη Μπιλμπάο, αλλά κατά τη διάρκεια τη σεζόν το πιστέψαμε όλοι λίγο".

Για το που θα τον βρει το μέλλον: "Μακάρι να μείνω στον Ολυμπιακό μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου".

Για το καλό σουτ: "Το σουτ το έχει κανείς κυρίως εκ γενετής. Πρέπει να το έχεις".

Για την προετοιμασία ενός παίκτη: "Η προετοιμασία είναι πάντα η ίδια. Περνώντας τα χρόνια, ανταπεξέρχεσαι και καλύτερα.

Για την βελτίωσή του: "Ο προπονητής έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Όταν ένας παίκτης παίζει καλά. Ένας καλός προπονητής που καταφέρνει να βγάζει το 100% από τον κάθε παίκτη κι ένας από αυτούς ήταν σίγουρα ο Ίβκοβιτς. Όλα παίζουν ρόλο, συμπαίκτες, προπονητής. ήταν μία δύσκολη σεζόν στη Μάλαγα, δεν μου άξιζε όλο αυτό που έγινε. Είχα ένα καλοκαίρι να δουλέψω και προσπάθησα να μην χάσω ούτε μία μέρα προπόνησης".

Για τον αν θέλει Παναθηναϊκό ή ΤΣΣΚΑ στον τελικό: "Τον Παναθηναϊκό θα έλεγα. Κι επειδή τον γνωρίζουμε καλύτερα κι επειδή θα είναι καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δύο ομάδες στον τελικό".

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: "Το μπάσκετ περνάει κρίση όπως όλη η χώρα. Ο κόσμος αγαπάει το μπα΄σκετ και ίσως περιμένει ένα κλικ για να έρθει ακόμα πιο κοντά του. Ήταν πολύ θετικό ότι οι επαρχιακές ομάδες έχουν καλές ατμόσφαιρες".

Για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα: "Θέλουμε να έχουμε μία καυτή έδρα και να μην είναι άδειο το γήπεδο, αλλά να φτάνεις σε ακρότητες δεν είναι καλό για κανέναν. Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παικτών αλλά και των υπολοίπων φιλάθλων. Να υποστηρίζουμε την ομάδα μας σε όμορφα πλαίσια".

Για τον αν έχει μετανιώσει για κάτι: "Ότι κι αν σου τύχει δεν πρέπει να μετανιώνεις. Για μένα ήταν πολύ δύσκολη η περσινή σεζόν στη Μάλαγα. Απ' όλα αυτά πρέπει να βγαίνει κανείς πιο δυνατός και καλύτερος".

Για το επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ: "Δεν είναι τόσο άσχημο το επίπεδο. Στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια, δεν κερδίσαμε άνετα, μας δυσκόλεψαν".

Για το αν έχει αντιγράψει κάποιο στο χουκ που κάνει; "Και να θες να αντιγράψεις κάτι δεν μπορείς. Πάντα ήμουν αριστερόχειρας, κάνω πολλά πράγματα με το αριστερό και έγραφα.

Για το τι πρέπει να κάνει ο κόσμος: "Απλά να ευχαριστηθεί ο κόσμος τα παιχνίδια και στο φάιναλ φορ και στο πρωτάθλημα, να μην υπάρχουν ακρότητες και να πάνε όλα καλά". 

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου