ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Φιλίππου: "Ο Παπανικολάου ξετυλίγει το ταλέντο του"

Φιλίππου: "Ο Παπανικολάου ξετυλίγει το ταλέντο του"

Ο Νίκος Φιλίππου, σε συνέντευξη του μίλησε για την ομάδα του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως ο Κώστας Παπανικολάου ξετυλίγει το ταλέντο του, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το ΝΒΑ.
Ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας και παλαίμαχος Έλληνας σέντερ, Νίκος Φιλίππου, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "ΦΩΣ". Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού, στάθηκε στην απόδοση των Πρίντεζη-Παπανικολάου, επισημαίνοντας πως ο "Παπ" τώρα ξετυλίγει το ταλέντο του, σχολιάζοντας, μάλιστα, πως έχει τις δυνατότητες να φτάσει ακόμη και στο NBA.
Για τν παρουσία των πιστιρικάδων του Ολυμπιακού: "Το θέμα δεν είναι αν το περιμέναμε, το θέμα είναι ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν βοηθήθηκε αυτό λόγω της κρίσης, έπρεπε όμως να γίνει. Και πρέπει να γίνει σε όλες τις ομάδες. Δείτε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο που είναι η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα. Έχει 8 παίκτες στην 11άδα από τις ακαδημίες της!

Αυτό τα λέει όλα για το πόση δουλειά πρέπει να γίνεται στις ακαδημίες, στην υποδομή, στην εκπαίδευση, αλλά και στις ευκαιρίες που πρέπει να δίνονται στα νέα παιδιά. Χαιρόμαστε διπλά για τον Ολυμπιακό που πήρε το Ευρωπαϊκό γιατί το πήρε στηριγμένος σε Έλληνες και σε νέα παιδιά, γίνεται η δεξαμενή για την Εθνική ομάδα. Και μην ξεχνάμε ότι και στην άλλη πλευρά, ένα Ελληνάκι, ο Βουγιούκας, ήταν πρωταγωνιστής προχθές στο ματς, ο Βουγιούκας του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε περάσει από τον Ολυμπιακό".

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει από τον Ολυμπιακό: "Όλα τα παιδιά έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον. Όμως εκτός από τον Πρίντεζη ο οποίος επανήλθε ακόμα καλύτερος μετά από ένα διάλειμμα που δεν του είχε βγει στην Ισπανία, ο Κώστας Παπανικολάου δείχνει να ωριμάζει και να πατάει όλο και καλύτερα στα πόδια του, παιχνίδι με παιχνίδι. Ξετυλίγει το ταλέντο του πραγματικά. Αλλά και σε ό,τι αφορά τα Ελληνάκια γκαρντ του Ολυμπιακού είναι ευτύχημα για κάθε προπονητή να έχει τέτοια γκαρντ με τόση ενέργεια και φρεσκάδα, με τόση δίψα και φιλοδοξία. Στην Ελλάδα έχουμε ένα κακό, λέμε κάποιον ταλέντο ακόμα και στα 23 του! Ενώ σε άλλες χώρες 19 χρονών μπασκετμπολίστες και ποδοσφαιριστές παίζουν φουλ και θεωρούνται ισότιμοι".

Για το αν θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ ο Παπανικολάου: "Σίγουρα! Αρκετοί από την Ελλάδα θα μπορούσαν να παίξουν στο NBA. Διότι μην το μυθοποιούμε κιόλας, έχουν έρθει κατά καιρούς παίκτες από εκεί εδώ και αναρωτιόμασταν μα καλά, έπαιζε αυτός στο NBA; Θα χαρώ πολύ για τον Κώστα να πάει στο NBA, θα είναι προβολή για το ελληνικό μπάσκετ και για τη χώρα, θέλω όμως να σταθώ στον χαρακτήρα αυτού του παιδιού: Δεν έχει μόνο τα προσόντα, δεν ρίχνει μόνο πολλή δουλειά, αλλά έχει και τον χαρακτήρα για να φτάσει πολύ ψηλά. Όπως και να το κάνουμε, το NBA είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη και πιστεύω ότι ΐ θα προσελκύσει μάτια από εκεί ο Κώστας. Πρέπει να το θέλει όμως και ο ίδιος να παίξει εκεί. Μην ξεχνάμε ότι ο Διαμαντίδης είχε όλα τα προσόντα, αλλά είχε πει ότι δεν τον ενδιαφέρει να πάει".

Ποια είναι τα ατού Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στους τελικούς: "Για τον Ολυμπιακό είναι η ενέργεια, βγάζει περισσότερη ενέργεια αυτήν την εποχή. Έρχεται και με τη φόρα του πρωταθλητή Ευρώπης, όλα δείχνουν ότι μπορεί να πάρει και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια. Είχε και τον κόσμο του στην έδρα του προχθές, είχε γενικώς περισσότερο καύσιμο στις μηχανές του από τον ΠΑΟ. Όμως ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, έχει διαχειριστεί πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις, μπορεί να ανασυγκροτηθεί. Θα είναι κουτός όποιος νομίζει ότι ο ΠΑΟ έχει πει την τελευταία του λέξη. Οι δύο ομάδες αξίζουν να παίξουν ματσάρες και να δούμε μεγάλο μπάσκετ, χωρίς επεισόδια και ιστορίες που είναι έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου".


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου