ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πρίντεζης: ζει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του

Πρίντεζης: ζει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του

Ο Γιώργος Πρίντεζης απολαμβάνει την κορυφαία σεζόν της καριέρας στον Ολυμπιακό. Ο ήρωας της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε χαμηλά, αλλά με την σκληρή δουλειά έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.
Ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποιεί φέτος στον Ολυμπιακό την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική και φυσική κατάσταση, σε εκπληκτική φόρμα, όντας αδιαμφισβήτητα ο πιο βελτιωμένος παίκτης που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Ύστερα από την θραύση που έκανε στην Πόλη, τώρα συνεχίζει να παίζει μπάσκετ στον ίδιο ρυθμό και στο ελληνικό πρωτάθλημα, συνεχίζοντας τις καταπληκτικές εμφανίσεις. Έκανε μεγάλο παιχνίδι και στον πρώτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, όντας ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών με 18 πόντους (7/7δ, 1/2τρ), βοηθώντας την ομάδα σε άμυνα και επίθεση, βγάζοντας απίστευτη ενέργεια και πάθος. Ο ήρωας του Final-Four της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος με το αγαπημένο του (και θρυλικό πλέον) "χουκ" σημείωσε το νικητήριο καλάθι που έδωσε το Πρωτάθλημα Ευρώπης στους ερυθρόλευκους, δεν έφτασε τυχαία ως εδώ. Δούλεψε πολύ "σκληρά" το περασμένο καλοκαίρι σε όλους τους τομείς και άλλαξε την ψυχολογία του προς το καλύτερο. Πλέον, απολαμβάνει τους κόπους του, σε μία ονειρεμένη σεζόν στην οποία πήρε την Ευρωλίγκα, οδεύοντας στο φουλ και για το Πρωτάθλημα.
Μεγάλωσε, ωρίμασε, έζησε δύσκολες και ευχάριστες στιγμές, και μέσα από αυτές έμαθε, διδάχτηκε και το μυαλό του έπηξε. Πλέον, δείχνει ήρεμος, συνειδητοποιημένος και κατασταλαγμένος. Ξέρει τι θέλει και είναι σίγουρος για το τι ζητάει. Το μόνο που τον απασχολεί επαγγελματικά, αυτή την στιγμή, είναι το μπάσκετ και το να κερδίζει η ομάδα του Ολυμπιακού. Ούτε έχει στο μυαλό το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους (το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν), ούτε τα χρήματα (άλλωστε, ανανέωσε με 300.000 ευρώ, λεφτά συγκριτικά λίγα σε σχέση με τα όσα έπαιρναν την περασμένη σεζόν οι περισσότεροι παίκτες). Εγκεφαλικά και πνευματικά είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και πουθενά αλλού. Και αυτή η υγεία που βγάζει η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, έχει να κάνει και με την υγεία που εκπέμπει και ο Πρίντεζης, τόσο ως προσωπικότητα, όσο και σαν αθλητής.

Εργάστηκε "σκληρά" το καλοκαίρι

Το ότι φέτος ο Γιώργος Πρίντεζης διανύει την καλύτερη σεζόν (έως την επόμενη) της καριέρας του είναι γεγονός. Αποτελεί τον πιο βελτιωμένο Ευρωπαϊο μπασκετμπολίστα και αυτή την στιγμή ανήκει στην λίστα με τα κορυφαία "4άρια" στην "γηραιά ήπειρο", έχοντας πραγματοποιήσει καταπληκτικές εμφανίσεις, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα (τις οποίες και συνεχίζει), όσο και στην Euroleague. Αυτή η αλλαγή, όμως, δεν έγινε ξαφνικά από την μία μέρα στην άλλη, ούτε συνέβη τυχαία. Ο 27χρονος (22/2/1985) πάουερ-φόργουορντ το περασμένο καλοκαίρι εργάστηκε πάρα πολύ σκληρά, έχοντας προγραμματισμό και λειτουργώντας με αφοσίωση, επιμονή και επαγγελματισμό. Προερχόμενος από αγωνιστική απραξία στην Μάλαγα, η οποία του στοίχισε αγωνιστικά και σωματικά, αποφάσισε να δουλέψει εντατικά σε όλους τους τομείς, τόσο στην τεχνική, όσο και στην φυσική κατάσταση, ώστε να γίνει καλύτερος. Και τα κατάφερε, καθώς ο κόπος του βγήκε στο παρκέ.

Για 2.5 μήνες ένα ρεπό κάθε 15 μέρες και πάλι πίσω στο ΣΕΦ

Τι έκανε; Όπως μας είχε πει εδώ στα γραφεία του RedPlanet.gr, λίγο πριν την έναρξη του Final-Four, ξεκίνησε ειδικό ατομικό πρόγραμμα με γυμναστή, το οποίο διήρκεσε από τις 3 Ιουνίου έως και τις 16 Αυγούστου, έχοντας ένα ρεπό κάθε 15 (!) μέρες, κάθε Κυριακή ανά δύο εβδομάδες, στα οποία φρόντιζε να κάνει ταξίδια-αστραπή στην αγαπημένη του Σύρο και Δευτέρα ήταν πίσω (!) Πειραιά για να συνεχίσει. Και μετά από αυτό, βέβαια, λίγες μέρες αργότερα, ξεκίνησε κανονικά και η προετοιμασία της ομάδας του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. Για 2.5 μήνες, λοιπόν, ο Γιώργος Πρίντεζης, μέσα στο κατακαλόκαιρο, δούλεψε "σκληρά" στο ΣΕΦ μόνος του, καταναλώνοντας δεκάδες ώρες προπονήσεων, σχεδόν, καθημερινά, με ελάχιστο χρόνο για διακοπές και βουτιές. Και το γεγονός πως δεν βρέθηκε στην αποστολή της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (κάτι το οποίο τον στεναχώρησε), τελικά, του έκανε καλό, καθώς βρήκε χρόνο ώστε να εργαστεί σε ατομικό επίπεδο και να γίνει ακόμη καλύτερος.

Έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του

Και την τρέχουσα σεζόν βλέπουμε έναν απολαυστικό Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του, όντας ένας από τους βασικούς ηγέτες και πρωταγωνιστές της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού. Έχει βελτιώσει το σουτ του από την περιφέρεια, είναι περισσότερο εύστοχος από την γραμμή των βολών, έχει εξελίξει τις κινήσεις του και έχει εμπλουτίσει το ρεπερτόριο του στο να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, είτε με το δεξί (καλό του) χέρι, είτε με το αριστερό (έχοντας τελειοποιήσει τα αγαπημένα του και πλέον σήμα κατατεθέν του "χουκ"), ενώ παρουσιάζεται καλύτερος και στην άμυνα.

 Έχει δουλέψει πάνω στην "έκρηξη", στην ντρίμπλα (κάνει περισσότερα άνετα ντράιβ), στην ταχύτητα, στην τεχνική (είδατε πως έκανε "καβάλα" σε μπάσιμο του στον αιφνιδιασμό έναν αμυντικό του ΠΑΟ) και στην δύναμη, ενώ έχει γίνει περισσότερο αποτελεσματικός και στα ριμπάουντ. Και ψυχολογικά, πλέον, παίζει με αυτοπεποίθηση, κάτι πολύ σημαντικό, διότι τις περασμένες σεζόν αυτό ήταν ένα στοιχείο που του έλλειπε. Πλέον, πιστεύει στις δυνατότητες του, έχοντας θάρρος και τόλμη, "εξορκίζοντας" δισταγμούς, ανασφάλειες και δεύτερες σκέψεις. Παίζει περισσότερο μυαλωμένα, έχει το απαραίτητο αγωνιστικό θράσος, λειτουργεί ώριμα και επιδιώκει να παίρνει πρωτοβουλίες ακόμη και όταν η μπάλα "καίει" και ζυγίζει πολλά... κιλά.. Παράλληλα, είναι και ένας παίκτης-μαθητής, δείγμα του χαρακτήρα του, ο οποίος ακούει και σέβεται τους προπονητές του και μέσα από τις συμβουλές τους γίνεται καλύτερος και "σοφότερος". Και το φετινό προπονητικό-τιμ των ερυθρολεύκων (Ίβκοβιτς-Αγγέλου) τον έχει βοηθήσει (και συνεχίζει να τον βοηθάει) στο να γίνει ακόμη καλύτερος παίκτης.

Ένας αυθεντικός Ολυμπιακός που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα

Αυτό, επίσης, που έχουμε και έχετε καταλάβει και εμπεδώσει (για ακόμη μία φορά) για τον Γιώργο Πρίντεζη, είναι το γεγονός πως είναι ένας αυθεντικός και "καθαρόαιμος" Ολυμπιακός. Είναι από μικρό παιδί φίλαθλος της ομάδας και αγαπάει αυτόν τον σύλλογο. Τον "πονάει" όπως όλοι οι οπαδοί του. Έχει μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες για την ομάδα μπάσκετ των ερυθρολεύκων, όπως το να κατακτήσει ακόμη περισσότερους τίτλους και αν του δοθεί η δυνατότητα να κλείσει ακόμη και την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, στην ομάδα της καρδιάς του. Το γεγονός πως αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης φορώντας τον δαφνωστεφανομένο έφηβο στο στήθος, σημειώνοντας, μάλιστα, και το νικητήριο καλάθι στον τελικό, ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, το οποίο ακόμη απόλυτα δεν έχει συνειδητοποιήσει. Τώρα στόχος του είναι να φέρει μαζί με τους συμπαίκτες του και το Πρωτάθλημα Ελλάδας στον Πειραιά μετά από 15 χρόνια.

Όσο για το μέλλον; Δύο πράγματα θέλει, όπως έχει σχολιάσει πρόσφατα: πρώτον, να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια ο φετινός "κορμός" της ομάδας, κάτι που αν συμβεί, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Πειραιώτες θα φτάσουν στους τίτλους και σε νέες επιτυχίες, και δεύτερον, το να αναγνωριστεί η προσφορά του στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του το ερχόμενο καλοκαίρι λήγει και σίγουρα αρκετές ομάδες στην Ευρώπη (και κάποιες από το ΝΒΑ) έχουν ήδη εντυπωσιαστεί από την φετινή του παρουσία. Θεωρούμε, όμως, δεδομένο, πως η διοίκηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να τον κρατήσει για χρόνια στην ομάδα. Άλλωστε, το αξίζει και το έχει αποδείξει με το σπαθί του.

Το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη στον τελικό της Ευρωλίγκας live μέσα από το γήπεδο:


Το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη στον τελικό της Ευρωλίγκας σε επτά γλώσσες:
 

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον γραφών στις εγκαταστάσεις του RedPlanet.gr:


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου